Dodaj do ulubionych

sprzątnie domu

27.08.15, 15:33
Chciałbym zlecić sprzątanie domu, mam tylko jedną znajomą u której sprząta pewna pani, ale mieszka dość daleko i sądzę, że dojazd do mnie byłby nieopłacalny. Jak znalazłyście kogoś kto u was sprząta, czy lepiej wynająć firmę sprzątającą czy szukać osób ogłaszających się, jak sobie poradzić, gdy nie ma możliwości polecenia. Pytam - bo mieliśmy już w rodzinie akcję z opiekunką do dzieci, która niestety kradła pieniądze i wartościowe rzeczy, których do dziś nie udało się odzyskać.
Obserwuj wątek
    • pade Re: sprzątnie domu 27.08.15, 15:45
      może córka ma koleżanki, np. ze studiów, które chciałyby dorobić?
      • nenia1 Re: sprzątnie domu 27.08.15, 15:57
        Jej koleżanki akurat już dorabiają w swojej branży, taki zawód że łatwo się wkręcić i trzeba dbać bardzo o dłonie smile
        • pade Re: sprzątnie domu 27.08.15, 16:02
          aha, rozumiemsmile
    • agni71 Re: sprzątnie domu 27.08.15, 15:46
      ja się ogłosiłam na lokalnych tablicach ogłoszeń i wybrałam z pań, które się zgłosiły

raz miałam panią z polecenia
    • joa66 Re: sprzątnie domu 27.08.15, 16:41
      Po kilku rozczarowaniach - albo osoba z polecenia albo firma sprzątająca.
    • v-mummy Re: sprzątnie domu 27.08.15, 17:17
      Tylko osoba z polecenia moim zdaniem.

Problem z firma jest taki,ze daje słaba kasę za godzinę i pani nie ma motywacji (normalne) i ze firma ci wysyła rożne osoby,wiec ci sie więcej pan po domu kręci. Z ogłoszenia nigdy nie wiesz na kogo trafisz.

No i oczywiście zatrudnij legalnie, ze wszystkimi dokumentami i danymi,a nie na czarno.
    • v-mummy Re: sprzątnie domu 27.08.15, 17:18
      A pardon, doczytałam,ze nie ma możliwości polecenia. A opcja ze zaufana pani sprzątająca u kogoś znajomego/sąsiada poleca inna zaufana panią sprzątająca ?
    • margaretka_5 Re: sprzątnie domu 27.08.15, 17:25
      Dopóki nie zapytasz pani czy jej się opłaca, to nie będziesz wiedziała. Zależy, jak bardzo potrzebuje pieniędzy, czy ma inne możliwości itd. Też dorabiam sprzątaniem i przyjmuję oferty z pozoru nieopłacalne. Zawsze to większa szansa na kolejne prace z polecenia, poznaje się ludzi, co stwarza nowe możliwości co do pracy (mam jeszcze inne zajęcie). Ja mam większość prac z polecenia, ale i ci, u których pracuję z ogłoszenia też są zadowoleni i w końcu to oni mnie polecają dalej. Nie ma zasady, były tu chyba wątki o pani z polecenia, która się nie srawdziła.
      • nenia1 Re: sprzątnie domu 27.08.15, 19:35
        A na jakim terenie Polski działasz? Tej Pani raczej na pewno nie będzie się opłacało przyjeżdżać, ma daleko do mnie, a ja też nie potrzebuję codziennego sprzątania.
        • margaretka_5 Re: sprzątnie domu 27.08.15, 20:11
          To nie w Polsce. No jasne, że nie codziennie. Przyjęłam kiedys klienta z trudnym dojazdem, a teraz mam sześciu na jednej ulicy, więc już inaczej się ten dojazd kalkuluje.
          • v-mummy Re: sprzątnie domu 27.08.15, 20:13
            I super sprawa. Ja właśnie dla swojej pani sprzątającej dokoptowalam dwóch bezpośrednich sąsiadów, wiec jak przyjeżdża to 3 domy za jednym zamachem,a dojeżdża prawie 80km.
            • ana119 Re: sprzątnie domu 28.08.15, 07:52
              W jeden dzień te 3 domy, ma bardzo mały zakres prac

Tylko z polecenia bo po czasie różne kwiatki wychodzą. Mówię o zatrudnianiu w PL
              • v-mummy Re: sprzątnie domu 28.08.15, 08:04
                przyjezdza 2 razy w tygodniu, 15e za godzine plus ubezpieczenie podatki, sasiedzi placa wiecej bo maja tez pranie i prasowanie(zwlaszcza starszy sasiad ktory 2 razy dziennie zmienia koszule). Z tego co wiem to pracuje 3 dni w tygodniu po 9-10 godzin,w pozostale dwa zajmuje sie swoimi nastoletnimi już dziecmi. Z tego co mi powiedziała to uciekła z agencji,bo tam zarabiała mniej pracując 5 dni, niż teraz 3 i zle ja traktowali (przymusowe wakacje,rotacja domów,chamscy klienci etc) naprawdę świetna babka i super profesjonalistka.

• ana119 Re: sprzątnie domu 28.08.15, 15:28
                  Moje doświadczenia są różne. Wszystkie te panią nazywają siebie profesjonalistkami. Najbardziej razi to ze nie można im wskazać co jest jest aktualnie najpilniejsze i jak ma to być wykonane. Ja naprawdę nie potrzebuje mieć ciągle błyszczących szyb kiedy za pralką podłoga w kłakach. Mozna tak długo wyliczać. Ale jak ktoś ma mega bałagan to będzie zadowolony
    • kalina_lin Re: sprzątnie domu 28.08.15, 10:22
      Dałam swoje ogłoszenie, że szukam kogoś do sprzątania. Już w ogłoszeniu określiłam dzielnicę oraz kwotę jaką oferuję. Dostałam chyba ze 30 odpowiedzi. Wybrałam jedną panią i okazała się bardzo w porządku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka