Dodaj do ulubionych

malujecie sie codziennie?

07.09.15, 14:04
oglądałam własnie sablewskiej sposób na modę i przyznać trzeba ze z niektórych szarych myszy makijaż, wlosy i ciuchy robią gwiazdy, ale ja np"na gwiazdę " robię się na specjale okazje, na co dzień chyba dziwnie by patrzyli jakbym córkę rano do przedszkola odwoziła w szpilach i pełnym makijażu...choc pewnie to zależy od natury czlowieka, znam kobiety co w pełnym rynsztunku chodzą po chleb do żabki. Jak to jest z wami? bo ja na co dzień rzucam tylko krem , puder i tusz na rzęsy, reszta nie tknięta, a mój ulubiony strój to dres i tenisówki, ale ubolewam nad tym, czasem zazdroszczę tym "zrobionym"
Obserwuj wątek
    • echtom Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:07
      Ja wcale.
    • beataj1 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:10
      Nie.
      Jak siedzę w domu to świecę (dosłownie i w przenośni) naturalną twarzą.
      Jak wychodzę do ludzi to się maluje.
      A ponieważ pracuje w domu to nie wychodzę codziennie - choć to się pewnie zmieni bo córka do przedszkola poszła i trzeba ją co dzień odbierać...
    • fomica Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:10
      Uzywam tuszu do rzęs, wyłącznie. Tak samo na wielkie wyjścia, czasem jakis błyszczyk, ale rzadko, bo od razu go zjadam. Żadnych pudrów, cieni, różów, szminek, nie znosze niczego co pozostawia ścieralną warstewkę na skórze. Na szczęście zawsze miałam dobrą, zdrową cere i nie muszę jej niczym pokrywać.
    • a1ma Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:12
      Na co dzień krem bb + puder transparentny, mam kreski permanentne na oczach i czarne z natury rzesy, więc więcej nie trzeba. Czasem dodaję róż, bo lubię.
      • chocolate_cake Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:13
        lekki podkład
        tusz do rzęs
        błyszczyk albo pomadka
      • kurdesz35 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:18
        a1ma napisała:
        mam kreski permanentne na oczach

Kreski na oczach muszą strasznie przeszkadzać w czytaniu i pisaniu.
        • a1ma Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 15:22
          Ależ skąd, akurat mam podkreśloną linijkę, którą czytam, więc mi wzrok nie skacze big_grin
    • ola_dom Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:12
      Chodzę do pracy "do ludzi", więc maluję się codziennie. Trwa to jakieś 5-10 minut, więc da się przeżyć (włosów za to codziennie nie "robię", więc tu oszczędzam czas).
      A w weekendy, kiedy mam wyjść po zakupy, też się maluję (bo też idę "do ludzi"), tylko mniej.
      ALE - jeszcze jakiś czas temu nie wyszłabym z domu choćby na bazar bez makijażu. Nie jakiegoś wieczorowego, ale jakiegokolwiek. Teraz mi się zdarza - co uważam za swój mały sukces big_grin
    • mag1982 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:12
      Ja się na codzień wcale nie maluję.
    • nowi-jka Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:14
      tak

• diamondcrazy Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:37
      Krem bb, troche rozu, kredka do powiek i tusz do rzes- codziennie i na wyjscia
    • morgen_stern Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:40
      Co to znaczy "pełny makijaż"? Ja mam często "pełny makijaż" i zapewniam, że mniej zorientowani panowie myślą, że się prawie nie maluję.
      • aandzia43 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 19:32
        Hłe hłe, niektórym się nie przetłumaczy, że "pełny" makijaż nie oznacza kolorowej, widocznej z daleka tapety na twarzy tongue_out Maluję się codziennie, raz mocniej, raz dyskretniej. Podkład i oko musi być. Podkład dobrze dobrany do kolorytu i faktury skóry, nie pomaranczowa maska, częsty grzech Polek wink
    • mynia_pynia Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:54
      W dni robocze codziennie rano poświęcam 40 min na siebie w tym ułożenie włosów i makijaż + ubranie (nie kalam się ukrojeniem chleba czy zrobieniem herbaty, co najwyżej mąż mi robi). W weekendy poświęcam tylko 10 min rano, czyli zaczesuję włosy, myję zęby, twarz, kremuje się i czasami tuszuje brwi - oczywiście jak jest wyjście imprezowe to patrz dzień roboczy.
      Kocham się malować ale rozumiem osoby które tego nie robią, bo nie lubią.
      Moja siostra dla przykłady w weekendy w piżamce śmiga do godzin popołudniowych a później szykuje się na imprezy wink
      • mynia_pynia Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 14:55
        rzęsy nie brwi ;P
    • jola-kotka Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 15:08
      Maluje sie codziennie i codziennie nosze szpilki. Co to znaczy na codzień? Codziennie cos załatwiamy, codziennie mamy jakies spotkania itd. Wiec nie rozumiem😊
      • ola_dom Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 15:10
        jola-kotka napisał(a):

> Codziennie cos załatwiamy, codziennie mamy jakies spotkania itd. Wiec nie rozumiemMY

A-ha smile
        • aqua48 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 15:13
          Tak. Maluję się codziennie.
        • jola-kotka Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 15:53
          Weź sie odwal.
    • ashraf Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 15:16
      Tak, maluje sie codziennie i jest to pelny makijaz, tj. u mnie puder sypki/bronzer, cien/kredka do oczu/tusz do rzes + szminka. Oczywiscie to wersja dzienna, na wieczor maluje sie inaczej. Do tego praktycznie zawsze warkocz francuski, kostium/sukienka + szpilki, pracuje w firmie z dress codem, poza tym lubie sie tak ubierac. Wyjatek stanowia piatki, wtedy zazwyczaj nie pracuje, rano zajmuje sie domem, gotuje, czytam, potem ide na fitness i odbieram dziecko po drodze, wtedy jestem w wersji do bolu "naturalnej" wink
    • kropkaa Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 15:20
      Maluję się codziennie, gdy idę do pracy, za wyjątkiem dni, gdy np. jestem chora, a nie mogę iść za L4. Pełny makijaż nie oznacza tęczy na twarzy wink Raczej lepszą wersję samej siebie.
    • oqoq74 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 15:21
      Tak i nie. Zdarza się, że nie maluję się, a zdarzają się dni, że maluję się codziennie.
      Co więcej, często sama się nie maluję, a robię kilka makijaży do zdjęć. Więc normę roczną wyrabiam z naddatkiem.smile
    • v-mummy Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 15:44
      ja zazdroszcze tym,co sobie umieja idealnie podklad dobrac.

sama maluje tylko rzesy (mocno) i nakladam roz (zima)
    • setia Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 16:05
      tak, nawet gdy nie idę do pracy - zawsze przecież trzeba po coś wyjść z domu. z tym, że to delikatny i naturalny makijaż.
    • alba27 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 16:57
      Codziennie nakładam podkład i maluję oczy, mam też zawsze zrobione paznokcie i czyste włosy, jestem zrobiona?smile nie noszę szpilek, raczej śmigam w płaskich, czasami w tenisowkach i dżinach....chyba nie jestem jednak zrobiona😉 ale bieliznę mam zawsze ładną i nogi ogolone....wiec...sama nie wiem....
    • melancho_lia Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 17:07
      Maluję się tylko na jakieś okazje typu wesela, większe imprezy.
      Poza tym nie maluję się wcale. Do pracy chodzę bez makijażu (jakiś nikt z krzykiem nie ucieka).
      • bei Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 17:18
        Codziennie muskam końce rzęs i to jest moj pelny makijaż.
        Gdybym zapomniala, to raczej nikt nie zauważy, ze taka nieumalowana jestemsmile
        • marzeka1 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 17:22
          Do pracy tak- lubię, lepiej się czuję, szczególnie, że nie podoba mi się makijaż typu "malowanka wielka na twarzy", ale wersja "makijaż udający, że nie ma się makijażu" + u mnie- czerwone usta.
          Za to nie kojarzy mi się to także ze szpikami, za karę w takich butach bym chodziła.
          • iskierka3 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 17:35
            Nie, maluje sie raczej rzadko. Preferowalabym jak marzeka, makijaz pt"wcale sie nie pomalowalam tylko jestem taka piekna" ale nie potrafie takiego zrobic.
            • andaba Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 17:42
              Nie.

To co u ciebie jest tylko" to u mnie na wielki dzwon - włączając ślub własny - zaszalałam, miałam pomalowane rzęsy i paznokcie.
            • marzeka1 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 17:56
              Ale tego można się nauczyć smile efekt jest naturalny i wygląda się dobrze.
              O tego typu - lubię czasami obejrzeć filmiki tej pani, wg mnie maluje i siebie, i inne kobiety pięknie.
              • mia_siochi Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 20:39
                Śliczne. Taki makijaż lubię. I tak, maluje sie codziennie, tak jak ona mniej więcej.
                • mysz1978 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 20:52
                  nie maluje sie codziennie, a nawet powiem, ze maluje sie wylacznie na jakies okazje typu Swieta itp big_grin
    • slonko1335 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 18:08
      Nie maluję się.
      • kasiulka25 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 19:09
        Zależy jak się wyrobie rano z czasemwink jak zaspie to trudno, lecę bez makijażu, jak nie to zdarza mi się użyć kremu bb i tuszu do rzęs. Oraz kreski (ale nie jak Kate middleton). Cienie do oczu zaraz ścieram (a to powiela zaswedzi, a to się zapomne i tak jakoś wychodzi), błyszczyk zjadam. Wiec krem gg, tusz i eyeliner tak mniej więcej co drugi dzień.

Lubię ładne makijaże i żałuję ze nie umiem takowego sobie zrobic, smoky eyes w przeroznistych kolorach - piękne to. No ale mam dwie lewe ręce w temacie.
    • klubgogo Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 19:08
      Nie wyjdę z domu w nieumytych włosach i bez tuszu na rzęsach, nawet do żabki pod blokiem. Muszę też mieć zawsze pomalowane paznokcie.
      Na co dzień na twarz puder i róż, ale pełny makijaż tylko na wieczorne wyjście.
      Szpilek nie noszę prawie nigdy, bo to niewygodne, noszę dżinsy, sukienki, baleriny, trampki, nic szczególnego.
      • lola211 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 20:25
        > Nie wyjdę z domu w nieumytych włosach i bez tuszu na rzęsach, nawet do żabki po
        > d blokiem.
        Ja zakladam okulary i juz wygladam mniej niewyraznie.A wlosy moge miec nieumyte, zawijam w kok, spinam i mam z głowy.
    • stonkamarnotrawna Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 19:38
      Nawilżający krem do twarzy i tusz do rzęs.
    • klamkas Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 19:46
      Do pracy raczej tak (do tej pracy, wcześniej nie). Za to po bułki i do warzywniaka absolutnie nie wink - na przydomowe zakupy mogę iść w dresie i klapkach (ale mam ładne dresy smile).
    • jolie Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 19:50
      Nie, choć jak 99% kobiet wyglądam lepiej, gdy mam makijaż.
    • viridiana73 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 19:51
      Oczywiście, że się maluję. I do żabki i jak ze śmieciami lecęsmile Mam b. jasną oprawę oczu; kiedyś znajomy zobaczywszy mnie rano taką saute (wpadł po coś niezapowiedziany) powiedział zdumiony; " ale gdzie ty masz oczy..?" A dres to se mogę na jogging zarzucić, a nie jak wychodzę do ludzi, nie uznaję traktowania odzieży sportowej jako codziennej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka