atenette
15.09.15, 11:34
Witam,
Jakiś czas kupiłam na allegro zegarek. Zegarek opisany był jako używany w stanie idealnym. Zegarek markowy, cena rynkowa ok. 1000zł. Oczywiście zapłaciłam odpowiednio mniej. Po 2 miesiącach użytkowania po raz pierwszy zaczęłam mieć wątpliwości czy zegarek rzeczywiście jest oryginalny gdyż zaczął zachodzić parą podczas pobytu nad jeziorem (zegarek 10 ATM). Po kolejnym miesiącu na zegarku zaczęła się pojawiać rdza chociaż jedyny kontakt z wodą jaki miał od czasu jeziora to lekkie ochlapanie wodą przy myciu rąk. Obecnie, po 5 miesiącach od kupna zegarek nadaje się do wyrzucenia gdyż rdza jest już bardzo widoczna. Dla mnie sprawa jest jasna i zegarek to zwykła podróbka. Próbuję skontaktować się ze sprzedawcą w celu reklamacji, ale nie uzyskałam żadnej odpowiedzi. Nie dostałam też odpowiedzi z allegro. Powiem szczerze, że przebolałabym już te pieniądze, sama zapłaciłam za własną głupotę, ale widzę, że sprzedający po raz kolejny sprzedaje taki sam zegarek - znowu jako używany, czyli prowadzi regularny handel podróbkami i wkurza mnie to. Czy jest coś co mogę teraz zrobić?