misiekzdzisiek2 20.09.15, 20:50 szukam takiego zapachu - kojarzy mi się z czystością. Ostatnio minęłam na korytarzu kobietkę i zapachnało właśnie tak. Któraś z Was zna takie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggi9 Re: "Mydlane" perfumy 20.09.15, 21:35 Infusion d'iris Prada Glow Jennifer Lopez Narciso Rodrigez for Her (EDP i EDT) Noa Cacharel 212 Carolina Herrera Eternity Klein Bardziej mydło, krem Nivea, proszek do prania, ogólna czystość? Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: "Mydlane" perfumy 20.09.15, 21:37 Zgadzam się Noa Cacharel.(właśnie tym pachnę) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: "Mydlane" perfumy 20.09.15, 21:43 Słabo widac, więc napisze Carolina Herrera 212. Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: "Mydlane" perfumy 20.09.15, 21:50 Clean. A zwłaszcza Fresh Laundry, Warm Cotton, Shower Fresh. Polecam, uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: "Mydlane" perfumy 20.09.15, 22:01 Jedyny zapach, który kojarzy mi się z mydłem to chanel 5. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: "Mydlane" perfumy 22.09.15, 08:05 mayaalex napisała: > Light Blue Dolce&Gabbana Błagam Cie. To jeden z zapachów, które uzywam, ale nie o taki chodzi autorce. Jej chodzi o taki zapach ,który jest na skórze zaraz po wymyciu się kostką mydła . Od siebie dodam dezodorant Dove , ten nowy pudrowy -super Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: "Mydlane" perfumy 21.09.15, 08:58 CLEAN "Simply Soap" albo "Cotton Tshirt" albo "Fresh Laundry". Bardziej mydlanie chyba sie nie da (marke znam i lubie) www.fragrantica.pl/marki/Clean.html Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: "Mydlane" perfumy 21.09.15, 19:34 malwa51 napisała: > CLEAN "Simply Soap" albo "Cotton Tshirt" albo "Fresh Laundry". Bardziej mydlani > e chyba sie nie da gdzie to się kupuje? są dostępne w jakichś stacjonarnych sieciówkach? Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: "Mydlane" perfumy 22.09.15, 13:09 "U mnie", tj w Skandynawii tak - w Polsce nie wiem. Sa na Sephora.com. Mowiac szczerze, moje ulubione, stad znajomosc tematu Odpowiedz Link Zgłoś
hybriska Re: "Mydlane" perfumy 21.09.15, 20:02 Zawsze mnie kusiły zapachy tej firmy, ale jak z trwałościa? Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: "Mydlane" perfumy 22.09.15, 13:11 Jak dla mnie - calkiem ok. Zalezy tez, jaki egzemplarz - te mocniejsze czuc dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1212 Re: "Mydlane" perfumy 21.09.15, 19:58 O tak tak zdecydowanie Chloe Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: "Mydlane" perfumy 22.09.15, 08:31 Domestos Fresh&Beauty ;P Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: "Mydlane" perfumy 22.09.15, 09:41 Oprócz wymienionych przez dziewczyny Clean'ów, mydlana jest L'eau Serge Lutens. To zapach świeżo wypranego, prasowanego lnu Pozostałe zapachy, które niektórym kojarzą się z mydłem (Noa itp), to po prostu kwiatowe zapachy. Dla mnie ani Noa ani zapachy Chloe mydlane nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: "Mydlane" perfumy 22.09.15, 10:29 Dla mnie wszelkie kwiatowe kojarza się z mydłem, np 5th Avenue, E Arden. Moge go nosic tylko latem i to w niweielkich ilościach bo w innych porach roku ten mydlany zapach mnie drażni. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: "Mydlane" perfumy 22.09.15, 10:31 Fenjal ale nie kwiatowe tylko klasyczne mydlane Odpowiedz Link Zgłoś
sinusoidaa Re: "Mydlane" perfumy 22.09.15, 10:51 No i większość popisała się jedynie znajomością nazw, ale ze zmysłem powonienia spore kłopoty ma. Eternity??? Karolina Herrera??? Chanel5??? Light Blue??? Dzizas, te zapachy ze wszystkim mogą się kojarzyć, ale nie z mydłem. Ot, rady e-matki, nieważne co się pisze, ale trzeba się popisać, zenada Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: "Mydlane" perfumy 22.09.15, 11:01 Mydło też pachnie różnie. Ok dla mnie Light Blue mydłem nie pachnie, raczej cytrusami i świezym praniem. Ale eternity pachnie raczej kremem Nivea, co może budzić pewne skojarzenia z mydłem czy świeżością. Herrera te z dla mnie pachnie w pewnym stopniu lekko mydlaną czystością. Powonienie i odbieranie zapachów bywa różne, nie ma co się wściekać czy zarzucać innym niewiedzę. Pewnie, że to są zapachy kwiatowe ale pewne złożenie nut kwiatowych czy cytrusowych może dawać efekt "mydła" i cóż w tym dziwnego? Poza tym jak tak to proszę napisz to pachnie mydłem oprócz mydła? Dla mnie zapachy Clean mydłem nie pachną. Miałam Clean EDT i pachniał cytrusową gumą do żucia a Warm Cotton pachnie chemią do łazienki. Poza tym są to zapachy na tyle mało znane, że wątpię aby były wyczuwalne na ulicy. Raczej właśnie Herrera jest czymś co da się wyczuć gdzieś "na mieście" bo jest popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: "Mydlane" perfumy 22.09.15, 13:02 Nie wszystkie CLEANy pachna mydlem. Te, ktopre wymienilam - tak (moim zdaniem). Ale juz CLEAN harmony czy tam Wellnes jedzie na pol km czyms lawendowym. Odpowiedz Link Zgłoś