patir23 20.09.15, 21:02 Klasa pierwsza. Czy mama jakos elegancko musi się ubierać typu jakas biała bluzka i w ogole cos w tym stylu. Nie mam pojęcia, nie bywałam na takich uroczystościach. To nasz debiut Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalie_rushman Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 20.09.15, 21:08 Ładna sukienka plus żakiet? Oczywiście, że podkreśliłabym wyjątkowość tej chwili. Niekoniecznie na "galowo" . Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 20.09.15, 21:25 Niezbyt lubie sukienki i spódnice... Mam eleganckie spodnie granatowe i jasny beż. Pomyslałam, ze może do nich cos dobiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 20.09.15, 21:37 www.zara.com/pl/pl/kobieta/spodnie/zobacz-wi%C4%99cej/spodnie-z-dwuwarstwowej-tkaniny-c733898p2848704.html Mam cos w podobie jak te z Zary, ciut jaśniejsze ale nie mogę ich znaleźć, bo kupiłam jakies 2 mce temu. Granatowe tez sa podobne . Odpowiedz Link Zgłoś
natalie_rushman Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 20.09.15, 21:41 Ładne. Biała bluzka faktycznie może tutaj pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 20.09.15, 22:04 Mam tez czarne tyle ze już dłuższe są a te granatowe i jasne są krótsze spodnie tak, ze kostke widać. Pomyslałam, o jakiejś ładnej białej bluzce np. z krótkim rękawem i na to może zakiet w jakims kolorze. Lub z długim koszule, mam tez elegancka bluzke miętową, ale nie wiem, czy pasuje na taka okoliczność... Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 20.09.15, 23:37 Mama może się ubrać dowolnie dziecku będzie to absolutnie obojętne, to czas jego i kolegów. Elegancko ubrałam się dopiero na bal szóstoklasisty, jak rodzice tańczyli kawałek z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
ada16 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 05:37 Mama swoim strojem też może ( powinna?) podkeślić ważność chwili. I nieprawda , ze dziecko tego nie zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 12:27 > Mama może się ubrać dowolnie no chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 06:45 O jak to dobrze, że my mamy ślubowanie w górskim schronisku po długiej wędrówce szlakiem. Będziemy w trekkingach, polarach i z plecakami Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 07:00 Kazdy elegancki stroj bedzie odpowiedni. Wazne, zeby dziecko widziało, ze w roznych okolicznościach trzeba wyglądać inaczej, a od kogo sie uczyc, jak nie od mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 07:27 Niekoniecznie galowo, ale w adidasach też nikogo nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 08:31 Ja mialam spodnicę taka plisowaną i do tego ladne sandalki oraz pasującą gładką bluzkę- czyli taki stroj casual, ale wciaz nie dress, jeansy ani adidasy. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 13:18 A taka bluzka jest biała w delikatny wzorek i na to jakiś zakiet ? www2.hm.com/pl_pl/productpage.0331013001.html Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 22.09.15, 08:31 Co prawda nie moj styl, ale mysle, ze jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 14:16 Uważam, że rodzice powinni się ubrać na galowo podczas różnych uroczystości dziecka. W ten sposób pokazujemy, że jest to dla nas równie ważne jak dla dziecka i pokazujemy mu należny szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 15:00 Nie wiem dlaczego elegancki strój to od razu musi być galowy, z białą bluzką i plisowaną spódnicą. Ostatnio tak się ubierałam w podstawówce i nikt mnie nie zmusi by ponownie wbić się w takie ciuchy. Imo normalny, schludny strój, w którym poszłabyś do pracy w biurze, wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Jak najbardziej 21.09.15, 15:25 wypada, aby rodzic był z takiej okazji ubrany elegancko. Niekoniecznie rozumiem przez to białą bluzkę, raczej ogólnie elegancki dzienny strój. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Jak najbardziej 21.09.15, 22:00 Wypada koniecznie zakiet czy można z krótkim? Jak myślicie? W takim razie pasuje np. w miętowej lub zóltej, kobaltowej itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Jak najbardziej 22.09.15, 08:30 Ubierz sie stosownie do pogody. na pasowaniu mojej corki bylo 38 stopni w cieniu, nikt nie mial zakietu (chyba tylko dyrektorka, wspolczulam jej okropnie), matki byly ubrane schludnie, niektore casual, niektore typowo biurowo, ojcowie mieli spodnie materialowe i koszule z krotkim rekawem. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Jak najbardziej 22.09.15, 08:50 Chyba 38 to nie będzie już u nas, bo to październik Odpowiedz Link Zgłoś