Dodaj do ulubionych

Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy?

20.09.15, 21:02
Klasa pierwsza. Czy mama jakos elegancko musi się ubierać typu jakas biała bluzka i w ogole cos w tym stylu. Nie mam pojęcia, nie bywałam na takich uroczystościach. To nasz debiut smile
Obserwuj wątek
    • natalie_rushman Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 20.09.15, 21:08
      Ładna sukienka plus żakiet?
      Oczywiście, że podkreśliłabym wyjątkowość tej chwili. Niekoniecznie na "galowo" wink.
    • patir23 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 20.09.15, 21:25
      Niezbyt lubie sukienki i spódnice... Mam eleganckie spodnie granatowe i jasny beż. Pomyslałam, ze może do nich cos dobiorę.
    • patir23 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 20.09.15, 21:37
      www.zara.com/pl/pl/kobieta/spodnie/zobacz-wi%C4%99cej/spodnie-z-dwuwarstwowej-tkaniny-c733898p2848704.html
      Mam cos w podobie jak te z Zary, ciut jaśniejsze ale nie mogę ich znaleźć, bo kupiłam jakies 2 mce temu. Granatowe tez sa podobne .
      • natalie_rushman Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 20.09.15, 21:41
        Ładne. Biała bluzka faktycznie może tutaj pasować.
        • patir23 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 20.09.15, 22:04
          Mam tez czarne tyle ze już dłuższe są a te granatowe i jasne są krótsze spodnie tak, ze kostke widać. Pomyslałam, o jakiejś ładnej białej bluzce np. z krótkim rękawem i na to może zakiet w jakims kolorze. Lub z długim koszule, mam tez elegancka bluzke miętową, ale nie wiem, czy pasuje na taka okoliczność...
    • kanna Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 20.09.15, 23:37
      Mama może się ubrać dowolnie smile dziecku będzie to absolutnie obojętne, to czas jego i kolegów.

Elegancko ubrałam się dopiero na bal szóstoklasisty, jak rodzice tańczyli kawałek z dziećmi.
      • ada16 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 05:37
        Mama swoim strojem też może ( powinna?) podkeślić ważność chwili.
        I nieprawda , ze dziecko tego nie zauważy.
      • klubgogo Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 12:27
        > Mama może się ubrać dowolnie

no chyba nie.
    • zebra12 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 06:45
      O jak to dobrze, że my mamy ślubowanie w górskim schronisku po długiej wędrówce szlakiem. Będziemy w trekkingach, polarach i z plecakami smile
    • mamma_2012 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 07:00
      Kazdy elegancki stroj bedzie odpowiedni.
      Wazne, zeby dziecko widziało, ze w roznych okolicznościach trzeba wyglądać inaczej, a od kogo sie uczyc, jak nie od mamy?
    • mw144 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 07:27
      Niekoniecznie galowo, ale w adidasach też nikogo nie widziałamwink
    • princy-mincy Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 08:31
      Ja mialam spodnicę taka plisowaną i do tego ladne sandalki oraz pasującą gładką bluzkę- czyli taki stroj casual, ale wciaz nie dress, jeansy ani adidasy.
      • patir23 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 13:18
        A taka bluzka jest biała w delikatny wzorek i na to jakiś zakiet ? www2.hm.com/pl_pl/productpage.0331013001.html
        • princy-mincy Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 22.09.15, 08:31
          Co prawda nie moj styl, ale mysle, ze jak najbardziej.
    • ela.dzi Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 14:16
      Uważam, że rodzice powinni się ubrać na galowo podczas różnych uroczystości dziecka. W ten sposób pokazujemy, że jest to dla nas równie ważne jak dla dziecka i pokazujemy mu należny szacunek.
    • lauren6 Re: Slubowanie u dziecka. Stroj elegancki u mamy? 21.09.15, 15:00
      Nie wiem dlaczego elegancki strój to od razu musi być galowy, z białą bluzką i plisowaną spódnicą. Ostatnio tak się ubierałam w podstawówce i nikt mnie nie zmusi by ponownie wbić się w takie ciuchy.

Imo normalny, schludny strój, w którym poszłabyś do pracy w biurze, wystarczy.
    • iwoniaw Jak najbardziej 21.09.15, 15:25
      wypada, aby rodzic był z takiej okazji ubrany elegancko. Niekoniecznie rozumiem przez to białą bluzkę, raczej ogólnie elegancki dzienny strój.
      • patir23 Re: Jak najbardziej 21.09.15, 22:00
        Wypada koniecznie zakiet czy można z krótkim? Jak myślicie? W takim razie pasuje np. w miętowej lub zóltej, kobaltowej itd.?
        • princy-mincy Re: Jak najbardziej 22.09.15, 08:30
          Ubierz sie stosownie do pogody.
          na pasowaniu mojej corki bylo 38 stopni w cieniu, nikt nie mial zakietu (chyba tylko dyrektorka, wspolczulam jej okropnie), matki byly ubrane schludnie, niektore casual, niektore typowo biurowo, ojcowie mieli spodnie materialowe i koszule z krotkim rekawem.
          • patir23 Re: Jak najbardziej 22.09.15, 08:50
            Chyba 38 to nie będzie już u nas, bo to październik sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka