nutella_fan 28.09.15, 13:01 wiadomosci.onet.pl/swiat/niemcy-bijatyka-w-osrodku-dla-uchodzcow-w-hesji/nyxpnq Polecam poczytać komentarze, nieozenzurowane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snakelilith Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 13:16 Mężczyzna zmarł po szarpaninie z synem: www.fakt.pl/krakow/smiertelna-bojka-pod-tarnowem,artykuly,576167.html Awantura pod centrum handlowym: www.fakt.pl/politycy/dariusz-dziadzio-kumpel-jana-burego-awanturuje-sie-w-rzeszowie,artykuly,580026.html Syn skatował i zamordował matkę: www.fakt.pl/morderstwo-w-myslowicach-mezczyzna-zadal-sasiadce-kilka-ciosow-nozem,artykuly,437802,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 13:29 Czytelniczka Faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 13:38 Gdyż jak wiadomo czytelnicy onetu to już elita. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 13:44 Niekoniecznie, natomiat między czytelnikami Faktu a Onetu jest pewna mentalna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 14:43 Jakeś konkrety na ten temat? Statystki czytelników z poziomem wykształcenia? Liczba przeczytanych u nich w ostatnim roku książek?Testy IQ? Testy inteligencji socjalnej? Zaświadczenie o zamożności z pieczątkami urzędu skarbowego? Dowody zameldowania w lepszych dzielnicach? Świadectwa z miejsca pracy? Udział w kursach savoir vivru? Bo "mentalna różnica", to gó..no znaczy, Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 15:18 Czytelniczka Faktu i o statystyki się pyta xD Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 20:40 a czytelniczki Gazety to już elita elit Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Mam lepsze i to nasze 30.09.15, 10:20 ciekawe raczej dlaczego o bijatykach miedzy miejscowymi pisza tylko szmatlawce a o szarpaninie w osrodku dla uchodzcow (niespodzianka!) medium z ambicjami. dziwnienie sie ze w osrodku dla uchodzcow doszlo do przepychanek jest podobne do dziwienia sie ze czasem w wiezieniu ktos po mordzie dostanie. o czym tu pisac? Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 13:38 Tak sie sklada, ze w KAZDYM spoleczenstwie jest jakis odsetek mordercow, bandytow, gwalcicieli, leni itd. itp., mozna ich resocjalizowac, pomagac stanac na nogi, ale trzeba przyjac do wiadomosci, ze z niektorymi sie to nie uda, ale skoro mamy swoich bandytow i permanentnych bezrobotnych to po co przyjmowac kolejnych zza morza??? Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 13:42 A kto zamierza wpuścić do Polski albańskich pseudouchodźców? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 14:01 A wiesz kogo wpuszcza? Syryjski paszport jest do kupienia juz za 800 euro, a jak działają nasze służby mogli się przekonać politycy stolujacy w Sowa & przyjaciele. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 10:13 Nasz służby otwarcie przyznały, że realnie mogą sprawdzić 300 osób rocznie. Duże ryzyko, że prześlizgnie się terrorysta. Oczywiście nie jest winą innych pozostałych, ale my przede wszystkim musimy myśleć o sobie, swoich bliskich, sąsiadach i swoim kraju. Dlaczego? Albowiem już nieraz historia nam pokazała, gdzie w razie czego mają nas możne cywilizowane kraje. Oto słowo Moje! Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 15:13 No właśnie: po co? Zadaję te pytanie od kilku dni, ale nie uzyskałam sensownej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 15:26 - małe urocze sklepiki z tamtejszymi przyprawami i jedzeniem na każdy kroku - sympatyczni ciemnoskórzy lekarze pierwszego kontaktu i anestezjolodzy - Erytryjczycy i Syryjczycy w naszych korporacjach - kobiety w hidżabach niańczące nasze dzieci i starych ludzi - zagospodarowane znudzone zamożne emerytki w Ciechocinku Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love dałaś 3 przykłady wobec 45000 podobnych przypadków 28.09.15, 16:13 które dokonały się w tym samym czasie w dzikich krajach Azji i Afryki. Koniecznie chcesz sobie zaimportować chłopaka stamtąd? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: dałaś 3 przykłady wobec 45000 podobnych przyp 28.09.15, 16:16 > Koniecznie chcesz sobie zaimportować chłopaka stamtąd? > na to wygląda. no przecież szkoda by było, gdyby tylu jurnych byczków w wieku rozpłodowym, ominęły nasz piękny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: dałaś 3 przykłady wobec 45000 podobnych przyp 28.09.15, 16:26 Już któryś raz czytam jurnych byczkach, ewentualnych ekscesach z ich udziałem i ogólnie tematyce rozpłodowej. To się nazywa fiksacja seksualna i to wyrażona wątpliwie wysublimowanym językiem, jako że sformułowaniom przeze mnie przytoczonym bliżej do rynsztoka niż poezji, czy choćby artykułu z Faktu . To się leczy (fiksację u lekarza, braki językowe nadrobić zaś można odpowiednią literaturą). Tymczasem przypominam paniom, dotkniętym tymi smutnymi dolegliwościami, że rozmawiamy o katastrofie humanitarnej, być może największej po II wojnie światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: dałaś 3 przykłady wobec 45000 podobnych przyp 28.09.15, 16:34 Albańczyków dotyczy katastrofa humanitarna? Jaka? Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: dałaś 3 przykłady wobec 45000 podobnych przyp 28.09.15, 16:51 Ilość uchodźców/imigrantów w Europie, ilość ludzi, którzy zginęli po drodze, masy ludzi w ośrodkach na terytoriach różnych krajów, których trzeba wyżywić/ubrać przez miesiące, a może lata, niewątpliwie ograniczone możliwości Europy w poradzeniu sobie ze skalą tego zjawiska + konflikt wojenny, na zakończenie którego nikt nie ma pomysłu. Wszystkie te zjawiska, licząc tych ludzi, którzy pozostają (jeszcze) na terytorium objętym wojną obejmują miliony osób. Jeśli nie chcesz, od tych milionów odejmij Albańczyków. Ile ci wyszło? Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: dałaś 3 przykłady wobec 45000 podobnych przyp 28.09.15, 16:59 Na terytorium objętym wojną? Turcja jest objęta wojną? Liban? Bałkany? Polecam próbować manipulacji na czytelnikach Faktu, może łatwiej ci pójdzie. Przypominam, że poniekąd dzięki słowom dobrej cioci Merkel spływają do nas tysiącami dziennie nie tylko syryjscy migranci, nie tylko Afgańczycy, Irakijczycy, ludzie z Erytrei, ale juz mieszkańcy Pakistanu, Maroka, Algierii, Czadu, Ghany, Bałkanów. No obszary wojenne jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: dałaś 3 przykłady wobec 45000 podobnych przyp 30.09.15, 10:22 to Turcy tez do nas emigruja? D koniec swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: dałaś 3 przykłady wobec 45000 podobnych przyp 28.09.15, 16:54 Wq..ni sa, ze nie maja szans na azyl. Powracaja i skladaja nowe wnioski.. i znowu, i znowu.. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: dałaś 3 przykłady wobec 45000 podobnych przyp 28.09.15, 20:50 ano właśnie w ubiegłym tygodniu w tok fm byla audycja na temat jak to uchodźcy obcinają sobie opuszki palców z liniami papilarnymi aby nie można było sprawdzić, że nie są z Syrii ewentualnie jak już są z Syrii, to musieliby wrócić do np. Grecji a oni koniecznie chca do Niemiec....więc wszystko robią, żeby dostać się tam gdzie chcą a nie tam gdzie być powinni Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: dałaś 3 przykłady wobec 45000 podobnych przyp 28.09.15, 21:08 Wipler mowil o przypalaniu.. "Ci ludzie przypalają sobie opuszki palców, by nie zdjąć z nich odcisków palców…" Jakis link o tym obcinaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
kontozdostepem Re: dałaś 3 przykłady wobec 45000 podobnych przyp 28.09.15, 21:27 Jeszcze by sobie musieli tęczówki wydłubać. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 13:28 Zaczęło się. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 13:39 Cieszysz się? Bo mam wrażenie, że co poniektórym zaczęły bić serduszka z wrażenia. Nareszcie! Zaczęło się... Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 13:45 Nie, nie cieszę się. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 15:15 W pewnym sensie tak, "cieszymy się" że mieliśmy rację. Chociaż generalnie informacja jest z gatunku tych niefajnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 15:35 Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby sądzić, że w ogromnej grupie sfrustrowanych ludzi, ludzi często po ciężkich przeżyciach utracie dobytku, żyjących w biedzie i niepewności co dalszych swoich losów, nie będą zdarzać się konflikty czy bijatyki. Przecież to ogromny stres i frustracja. Jak sobie to wyobrażasz, że będą pląsać w kółeczku trzymając się za łapki albo patrzeć w niebo i liczyć chmurki? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 15:43 Tak samo jak nasi rodzimi kibole, też są sfurstrowani, większość z ubogich rodzin, często patologicznych, jakoś mało imigrantoentuzjastów ich broni. A to też sfrustrowani ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontozdostepem Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 15:44 B u kiboli to konstans. Uchodżcy są pod wpływem stresu sytuacyjnego, wywołanego wojną i nieszczęściem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 16:00 A nasi uchodźcy w Libanie podczas II wojny też się tak naparzali? Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 16:08 Miłośniczki habibków nawet bijatyki i gwałty potrafią sobie zracjonalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 16:30 Nie wiem, jak w Libanie, ale w obozach włoskich (lata 80-te) Polacy nie wzbijali się na wyżyny kultury. I nie tylko oni, bo niestety, w dużych skupiskach ludzi takie zjawiska mają często miejsce. Oczywiście nie usprawiedliwia to, a tylko tłumaczy, dlaczego burdy w takich ośrodkach mogą mieć miejsce. I dlatego uważam, ze lokowanie uchodźców w dużych skupiskach jest fatalnym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
kontozdostepem Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 16:46 Nie mam pojęcia. Z tgo, co czytałam o naszych na zsyłce w Kazachstanie, to Wersalu tam bynajmniej nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 20:47 rozwiń proszę cię temat bo akurat pisałam pracę na temat wywózki z Podlasia, więc mogę podyskutować z tobą czy ów Wersal był czy nie był żeby nie było, dostałam ocenę b.dobrą; od razu zaznaczam, że może i Wersalu nie było ale do dziś tych, co wywieziono w krajach, w których potem szli za Andersem wspomina się nie najgorzej Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 10:15 Pięknie jej zatkałaś jadaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 16:11 Uchodźcy z Albanii są pod wpływem stresu sytuacyjnego wywołanego wojną i nieszczęściem. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 20:43 no, no....jak sobie pomyślę o tej yyy wojnie w Albanii, to faktycznie zaczynam im współczuć... szczególnie, że w ciągu kilku ostatnich lat żadnej wojny tam nie było Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 16:10 Buhahhah. Dawno się tak nie uśmiałam. Kogo dotyczy ten opis: Albańczyków (taa, ciężkie przeżycia ich w Albanii spotkały, sikam jak lipcowa) czy Palestyńczyków? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 16:56 Fajnie, że cię bawi cudze nieszczęście. Nie bierz wszystkiego tak dosłownie, nie piszę o każdym kto tam jest, ale o różnych ludziach którzy tam są, jednych dotyczy wojna, innych dotyczy bieda, w każdym razie nie ma tam nikogo kto wiódł dobre i szczęśliwe życie i jest tam masa sfrustrowanych ludzi a ty i koleżanki któryś raz z kolei zakładacie wątki, że się biją. No biją się i będą się bić, gdzie frustracja i strach tam jest duże napięcie. Pomijam już fakt, że więcej Albańczyków mieszka poza granicami kraju niż w Albanii, spora grupa mieszkała również w Syrii. Poczytaj też trochę w jakich warunkach żyją Palestyńczycy bo na razie to nie tylko w sikaniu przypominasz lipcową. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 17:08 Maj dir, nie muszę o tym czytać, bo interesuję się na bieżąco. I zgadzam się z twoją teraźniejszą wypowiedzią (chociaż nie tylko frustracja z powodu biedy powoduje tymi chłopami, otoczka kulturowa również robi swoje). Nie cieszy mnie cudze nieszczęście. Próby odwracania kota ogonem są dość zabawne, napisałaś, że agresja tych ludzi wynika z wojny, a ja wyśmiałam wojnę w Albanii i Palestynie. A ty na to, żebym nie brała wszystkiego dosłownie. I jak tu można nie sikać. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 22:24 wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała: > I jak tu można nie sikać. No ja akurat nie mam problemów z nietrzymaniem moczu więc ci nie pomogę, pisząc "nie bierz wszystkiego dosłownie" miałam na myśli, że nie każdy człowiek w tym obozie ma za sobą doświadczenia wojenne w Syrii, chociaż wielu ma, nie tej pierwszej sytuacji zresztą się dziwujesz, dobrze o tym wiesz. Stąd piszę ogólniej o całej atmosferze jaka istnieje w związku z tą ogromną "wędrówką ludów" i stałemu linkowaniu różnych wydarzeń na zasadzie "a nie mówiłam". Dziwi mnie po prostu twoje i nutelli nieustanne zaskoczenie czy oburzenie, że w takiej masie sfrustrowanych ludzi dzieją się takie przypadki, potrzeba ich linkowania i ekscytowania się. Nie trzeba być orłem intelektu, żeby spodziewać się tego typu sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 17:26 Skoro bija sie i beda bic to niech zostana u siebie. Ktos mi powie w jakkm celu generujemy sobie nowe klopoty? Na wlasne zyczenie klasc glowe pod topor, masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
kontozdostepem Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 17:28 W takim celu, że trzeba pomóc ucodźcom. Mimo że nie pochodzą z Paryża ani ze Szwecji i nie są wyłącznie grupą zabójczych blondynów z doktoratami w zębach. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 17:51 Wlasnie o to sie rozchodzi ze nie trzeba. Trzeba to podatki placic, tutaj sami wkladamy palce miedzy drzwi. Przestanie byc zabawnie i humanitarnie jak pierwszy zamach w Polsce muslimy zrobia. Wtedy tez bedziesz twierdzic ze dobrze ze ich przygarnelismy? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 10:18 Obawiam się droga Siostro w poglądach, że owe panie w przypadku (odpukać trzy razy w niemalowaną klawiaturę) zamachu w Polsce nadal będą bronić swojego zdania, a zamach będzie winą - nas Polaków, bo może gdybyśmy ich bardziej miło powitali, mieli lepsze programy integracyjne albo gdyby nasze służby były bardziej wydolne... Poza tym niedawno jakiś pijaczek zabił dziecko, więc o co chodzi, Polacy też zabijają. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 17:19 kaz_nodzieja napisał(a): > Obawiam się droga Siostro w poglądach, że owe panie w przypadku (odpukać trzy razy w niemalowaną klawiaturę) zamachu w Polsce nadal będą bronić swojego zdania, a zamach będzie winą - nas Polaków, bo może gdybyśmy ich bardziej miło powitali, mieli lepsze programy integracyjne albo gdyby nasze służby były bardziej wydolne... Zwolennikom przyjęcia emigrantów natychmiast zmieni się optyka, jak ktoś z ich bliskich ucierpi w zamachu. Jak ucierpi osoba im nieznana, to nie zrobi na nich to większego wrażenia. Będzie tak jak napisałeś - nasza wina, bo źle ich powitaliśmy, za małe zasiłki, za biedne lokale mieszkalne itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 23:40 Wiesz co, to tacy fanatycy ze kto wie... Ci ludzie po prostu maja klapki na oczach, nie wiem czy sa nie wyedukowani, czy zmanipulowani, cholera wie. Faktem jest, ze nie przyjmuja faktow do wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 17:37 W takim celu, zeby pomoc krajom z ktorymi tworzymy wspolnote nazywana UE. W takim celu, ze nie sposob zostawic Wloch, Grecji, Wegier ich samych z uchodzcami tylko dlatego, ze sa panstwami granicznymi UE. W takim celu, ze Polska tez oczekiwalaby pomocy, gdyby wybuchla wojna na Ukrainie i Polske "najechalo" 200.000 uchodzcow/migrantow. W takim celu. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 17:55 Mylisz sie to zachęta dla kolejnych mas, ktore chca się dostac do Europy, oraz rozwijanie mafii przemytniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 22:43 Smieszne. Albo tragiczne, sama nie wiem. Przeciez wystarczy tych lodek i pontonow fo wloch i grecji nie wpuszczac i nie bedzie najazdu i problemu, ktory bedziemy musieli wspolnie rozwiazac. Znaczy Europa to taki twor do ktorego tabung ludzi nieuprawnionych moga wjechac i to jest legalne???? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 07:51 > wystarczy tych lodek i pontonow fo wloch i grecji nie wpuszczac > i nie bedzie najazdu i problemu, Trudno wybudowac plot/mur na granicy wod terytorialnych. Czy masz inny pomysl na niewpuszczanie? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 17:30 baltycki napisał: > Trudno wybudowac plot/mur na granicy wod terytorialnych. > Czy masz inny pomysl na niewpuszczanie? Zgadza się, że na wodzie muru zbudować się nie da. Ale istnieje chyba jakaś morska straż graniczna? Pisałam już na tym forum w innym wątku, że widziałam w tv rozmowę z reporterem TVN24, który wrócił z greckich wysp i widział, opowiadał w jaki sposób przypływają emigranci. Przypomnę: odbywa to się tak - płynie sobie ponton z emigrantami, dopływa do nich grecki statek straży granicznej i mówi grzecznie, że mają zawrócić, że nie mogą płynąć w stronę greckich wysp. Oczywiście tylko na grzecznym upomnieniu się kończy, ponieważ ponton sobie płynie dalej, jak gdyby nigdy nic, straż grecka też już nie reaguje. Ponton z emigrantami dopływa do brzegu, ludzie wysiadają, tam już czekają ludzie z pomocą są: koce, jedzonko, woda i autokarem ich dowożą chyba do portu (nie pamiętam), ponieważ wcześniej emigranci musieli iść na nogach 50 km. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 17:43 Ano właśnie... Jeżeli ktoś próbuje twierdzić, że nie ma sposobu na niewpuszczenie łódek na wody terytorialne, to... Sami się posłuchajcie co mówicie: twierdzicie że Państwo jest bezbronne wobec najazdu? Jeżeli tak to jest to kuriozum i państwo chyba powinno się rozwiązać. Buahahaha ... ciekawa jestem jak to nasi bracia Amerykanie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 17:53 Dokladnie, nie rozumiem co to znaczy NIE MA sposobu? A jakby to byla inwazja wojskowa to tez nie byloby sposobu (choc w sumie niewiele brakuje)? Jak nie moze byc sposobu na niewpuszczenie jednostki plywajacej na wody terytorilane danego panstwa. Powinni byc odholowywani na wody terytorialne panstwa z ktorego przyplyneli, to latwo ustalic bo plyna raczej w linii prostej i oddawani w rece tamtejszych jednostek przygranicznych. Gdyby od poczatku ich nie wpuszczano to nie mielibysmy problemu. A jak zachna sie wdzierac do cudzych domow to tez nie bedzie sposobu? Choc podobno juz tak sie dzieje na Kos i innych wyspach greckich. A tak przy okazji to jak wam sie wydaje jak przyjelyby uciekajacych przed wojna i bieda Europejczykow muzulmanie? Jedzeniem, woda, miejscami w osrodkach i zasilkami czy seria z bronii? Ja jakos nie mam watpliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:01 Dokładnie, bardzo dobrze ujęte. Oczywiście że są sposoby na niewpuszczanie łódek, ale nikt ich nie implementuje, a mielibyśmy problem z głowy i nie trzeba by "czegoś robić, bo oni tu już są". Profilaktyka jest zawsze najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:09 Uwazam zreszta, ze wladze poszczegolnych krajow powinny najpierw zorganizowac u siebie referenda w kwestii przyjmowania uchodzcow, a dopiero potem ich przyjmowac i rozdzielac. Jesli cos sie wydarzy w Niemczech to ani A. Merkel ani jej partia dlugo sie po tym nie podniesie... Zreszta to dotyczy pewnie kazdego z krajow, ktore przyjma uchodzcow i wladz ktore pozwolily im do siebie przyjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:24 Referenda - zdecydowanie. Nikt tego jednak raczej nie zrobi, bo wyniki mogłyby być nie po myśli rządzącym. Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:26 To wyniki kolejnych wyborow moga byc tez nie po mysli rzadzacych... nutella_fan napisała: > Referenda - zdecydowanie. Nikt tego jednak raczej nie zrobi, bo wyniki mogłyby > być nie po myśli rządzącym. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 22:32 cersei8 napisał(a): > Powinni byc odholowywani na wody terytorialne panstwa z ktorego przyplyneli, to > latwo ustalic bo plyna raczej w linii prostej i oddawani w rece tamtejszych je > dnostek przygranicznych. Jak chcesz holowac dziurawy, tonacy ponton? Jakie prawo pozwala Ci przymusowo holowac inne jednostki plywajace po wodach miedzynarodowych? Jakie prawo pozwala Ci wplywac na wody terytorialne obcego panstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 23:30 Ty musisz miec cos nie teges, skoro tlumacza wszyscy jak krowie na rowie a ty dalej nie rozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 00:09 Jak do tej pory nie zaproponowano zadnego rozwiazania zgodnego z prawem, Ty tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 08:41 Może zmienić prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 23:46 Ale niedziurawy to juz mozna holowac? Widze ze bawisz sie w znana gre psychologiczna pod nazwa "tak ale". No skoro probujesz na sile udowodnic ze nie ma, naprawde nie ma innego sposobu niz zatrzymanie najezdzcow sila, to jestem sklonna przyznac ci racje. Wyjatkowo Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 00:12 Ja nie znam sposobu nie lamiacego prawa, dlatego pytam. wy znacie tylko "nie wpuscic, nie wpuscic, nie wpuscic" Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 12:21 A zmiana prawa moze byc? baltycki napisał: > Ja nie znam sposobu nie lamiacego prawa, dlatego pytam. > wy znacie tylko "nie wpuscic, nie wpuscic, nie wpuscic" > Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 12:24 Mozna im lodke podarowac i tak taniej wyjdzie niz socjal dla nich. Ok, poprawka, nie wpuszczac na wody terytorialne panstw europejskich, w ostatecznosci jak juz uda im sie przemknac, odholowywac je na wody miedzynarodowe. I tak do skutku Tak lepiej? baltycki napisał: > > Jak chcesz holowac dziurawy, tonacy ponton? > Jakie prawo pozwala Ci przymusowo holowac inne jednostki plywajace po wodach mi > edzynarodowych? > Jakie prawo pozwala Ci wplywac na wody terytorialne obcego panstwa? > Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 14:30 > nie wpuszczac na wody terytorialne panstw europejskich, Trudno mi sobie wyobrazic, jak mialoby dzialac takie "niewpuszczanie" na morzu i co znaczy "do skutku". Do potopienia sie? Do smierci glodowej? Do wycienczenia? A jezeli juz nastapi "skutek", to przygladac sie jak tona, czy ratowac? A jesli ratowac, to gdzie ich wysadzic na lad i co dalej? > jak juz uda im sie przemknac, odholowywac je na wody miedzynarodowe. > I tak do skutku Zeby daleko nie szukac, co mowi polskie prawo o postepawaniu z osoba deklarujaca sie jako uchodzca i zglaszajacej strazy granicznej brak dokumentow? Jaka jest procedura? Wyganianie poza linie granicy az do skutku? Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 14:40 Jak to jest np. w USA, tez nie przyjmuja kazdego Kubanczyka (choc to akurat w wiekszosci spokojni i pracowici ludzie), wylawiaja gdy grozi im bezposrednie niebezpieczenstwo i odsylaja tam skad przybyli. Moze po prostu trzeba zmienic prawo. Co innego mozmy zrobic? Czekac az 90% mieszkancow Afryki Polnocnej zamelduje sie w Europie? A potem czyja kolej, milionow hinduskiej biedoty? Latwo jest powiedziec, ze prawo na cos nie zezwala, ale tez nigdy nie mielismy do czynienia z inwazja na taka skale. Coz prawo kiedys nie zezwalalo kobietom glosowac ani prowadzic samochodu, czasy sie zmieniaja, prawo tez powinno... baltycki napisał: > > nie wpuszczac na wody terytorialne panstw europejskich, > > Trudno mi sobie wyobrazic, jak mialoby dzialac takie "niewpuszczanie" na morzu > i co znaczy "do skutku". > Do potopienia sie? Do smierci glodowej? Do wycienczenia? > A jezeli juz nastapi "skutek", to przygladac sie jak tona, czy ratowac? > A jesli ratowac, to gdzie ich wysadzic na lad i co dalej? > > > jak juz uda im sie przemknac, odholowywac je na wody miedzynarodowe. > > I tak do skutku > Zeby daleko nie szukac, > co mowi polskie prawo o postepawaniu z osoba deklarujaca sie jako uchodzca i zg > laszajacej strazy granicznej brak dokumentow? > Jaka jest procedura? > Wyganianie poza linie granicy az do skutku? > Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:15 Pytanie bylo o Twoj pomysl na niewpuszczanie. Kto probuje cokolwiek twierdzic? Zacytuj. I skup sie na tym co czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:20 Sam się skup bo posty wielokrotnie powtarzasz. Od siebie zacznij, ogarnij się. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:23 Spytałeś: "Czy masz inny pomysl na niewpuszczanie?" więc ci użytkowniczka o nicku ceresei8 podała ci przykładowy: odholowywanie łódek. Coś jeszcze niejasne? Wnioskuję po twoich postach, żeś humanista, bo bardzo dużą wagę przywiązujesz do podmiotu, orzeczenia itp. ale kulejesz z analitycznym myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 08:44 Węgry jeszcze wykupiły strony reklamowe w tamtejszych gazetach gdzie w ich języku i po angielsku informują, że na Węgrzech obowiązuje takie prawo, że jak nie masz dokumentów i chcesz nielegalnie przekroczyć granicę możesz trafić do więzienia. 100% skuteczności nie ma, ale może chociaż jakąś część zniechęci do wycieczek. To samo mogłyby zrobić Niemcy, że już niestety nie ma miejsca na kolejnych azylantów, a warunki dla uchodźców są kiepskie. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:26 Idąc twoim stylem: ja nie pisałam, że ktoś próbuje cokolwiek twierdzić. Zdanie zaczynało się od "jeżeli.." Wnioski wyciągnij sam (jak umiesz). Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:15 Pytanie bylo o Twoj pomysl na niewpuszczanie. Kto probuje cokolwiek twierdzic? Zacytuj. I skup sie na tym co czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:16 Pytanie bylo o Twoj pomysl na niewpuszczanie. Kto probuje cokolwiek twierdzic? Zacytuj. I skup sie na tym co czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:16 Pytanie bylo o Twoj pomysl na niewpuszczanie. Kto probuje cokolwiek twierdzic? Zacytuj. I skup sie na tym co czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:20 O kurcze, cos sie zawiesilo a ja... Prosze o wywalenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:25 baltycki napisał: > Pytanie bylo o Twoj pomysl na niewpuszczanie. > Kto probuje cokolwiek twierdzic? > Zacytuj. > I skup sie na tym co czytasz. baltycki, aż 4 razy wysłałeś ten sam post. Pomysłem na niewpuszczanie jest po prostu - niewpuszczanie. trzeba ich zawrócić zwłaszcza, że oni nie płyną bezpośrednio z Syrii. Od czego jest morska straż graniczna? jeżeli taka straż nie daje rady, to może trzeba wysłać wojsko do pomocy. Nie może być tak, że każdy kto chce, może drogą morską dostać się gdzie chce bez wiz i dokumentów. Tak nigdzie nie ma poza południem Europy. Czy do USA też, każdy może dostać się drogą morską bez wizy, dokumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:45 a w piatym wyjasnilem dlaczego. Mysle, ze reset wyleczyl. Nie znam ustawodawstwa w USA, moze nielegalne przekroczenie granicy jest tam przestępstwem, moze zbrodnią.. Nie wiem. W Polsce np. jest wykroczeniem. Podejrzewam, ze w UE tez przestępstwem nie jest (poza Węgrami od bardzo niedawna). Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:51 baltycki napisał: > Nie znam ustawodawstwa w USA, moze nielegalne przekroczenie granicy jest tam przestępstwem, moze zbrodnią.. Nie wiem. W Polsce np. jest wykroczeniem. Podejrzewam, ze w UE tez przestępstwem nie jest (poza Węgrami od bardzo niedawna). USA podałam jako przykład. Chcesz powiedzieć, że drogą morską, każdy może dostać się, gdzie chce - bez wiz i dokumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 21:53 > Chcesz powiedzieć, że drogą morską, każdy może dostać się, gdzie chce - bez wiz > i dokumentów? I lądowa tez, jezeli zglasza sie jako uchodzca. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 18:47 Obawiam się, że nie uzyskasz odpowiedzi na postawione tu pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 19:31 nutella_fan napisała: > Ano właśnie... Jeżeli ktoś próbuje twierdzić, że nie ma sposobu na niewpuszczen > ie łódek na wody terytorialne, to... jest sposób: otwiera sie ogień. Jesteś za? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 19:41 mama303 napisała: > > jest sposób: otwiera sie ogień. Jesteś za? Nie rozumiem czemu tak upierasz się za strzelaniem? Uważasz, że naprawdę nie da się zawrócić nielegalnie płynących bez strzelania? Ciekawe czemu dopiero teraz przypomnieli sobie o wyspach greckich, o Włoszech, Hiszpanii - przecież wojna w Turcji trwa już ponad 4 lata. Bieda i wojny zawsze były w Afryce, dlaczego wcześniej nie płynęli do Europy bez wiz, jak wcześniej radziły sobie morskie straże graniczne. Jak radzą sobie Amerykanie - uważasz, że wpuszczają bez wizy, każdego kto chce do nich przypłynąć np. Kubańczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 19:43 asia-loi napisała: ... przecież wojna w Turcji trwa już ponad 4 lata. Miało być w Syrii nie w Turcji. Przepraszam za pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 20:18 asia-loi napisała: > Miało być w Syrii nie w Turcji. Przepraszam za pomyłkę. no i pomyśl że Ci ludzie siedzą w nędznych warunkach już te cztery lata.Nie próbowałabyś sie wydostać? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 20:23 mama303 napisała: > no i pomyśl że Ci ludzie siedzą w nędznych warunkach już te cztery lata.Nie próbowałabyś sie wydostać? Ale przecież jest bardzo wiele miejsc na świecie, gdzie ludziom żyje się bardzo ciężko, biednie, gdzie ciągle toczą się jakieś walki. Europa wszystkich nie przyjmie. Jak sobie wyobrażasz przyjęcie wszystkich, którym się ciężko żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 20:37 asia-loi napisała: > Jak sobie wyobrażasz przyjęcie wszystkich, którym się ciężko żyje? ale narazie nie za wielu przyjeliśmy przecież tylko wiele krzyczymy "bo my nie chcemy!!!!", zróbmy cos, poczujmy się ludźmi! Przecież możemy pomóc przynajmniej części tych ludzi, nikt od nas nie wymaga nie wiadomo jakich poświeceń. Karmimy sie swoim strachem i usprawiedliwiamy nim obojetnośc na krzywde ludzką! Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 20:49 mama303 napisała: ale narazie nie za wielu przyjeliśmy przecież tylko wiele krzyczymy "bo my nie chcemy!!!!", zróbmy cos, poczujmy się ludźmi! Przecież możemy pomóc przynajmniej części tych ludzi, nikt od nas nie wymaga nie wiadomo jakich poświeceń. Karmimy sie swoim strachem i usprawiedliwiamy nim obojetnośc na krzywde ludzką! Tak, Polska jeszcze ich nie przyjęła, ale bogate kraje Europy przyjęły i to wielu. Integrują się, są wdzięczni, doceniają to? Poczytaj sobie co zrobili w Atenach - (teraz zrobili ci emigranci). Polecam przeczytać komentarze pod artykułem. wiadomosci.onet.pl/swiat/uchodzcy-opanowali-centrum-aten-sytuacja-wymyka-sie-spod-kontroli/zn7y34 Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 21:02 asia-loi napisała: > Tak, Polska jeszcze ich nie przyjęła, ale bogate kraje Europy przyjęły i to wie > lu. Integrują się, są wdzięczni, doceniają to? Ci, którym jest lepiej pewnie tak, Ci którym jest nadal źle i sa przeganiani z miejsca na miejsce jak śmieci /w Atenach/ - to pewnie daleko do jakiejkolwiek wdzięczności komukolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 23:48 Tak, jestesmy obojetni na krzywde. To jest to co chcialas z nas wydusic? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 21:01 Ach, no bo jak się okazało, że jednak dałoby się ich nie wpuszczać, to z drugiej strony próbujemy: na litość. Paradne Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 22:16 Jeszcze raz zapytam. W jaki sposob chcesz nie wpuszczac i z jakiego prawa skorzystac? Na jakim prawie oprzesz swoje dzialania? Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 23:03 Ty na serio uważasz, że na forum internetowym cokolwiek się OKAZAŁO? Paradne. Zapewniam cię, że wszystko co tu zostało napisane ktoś mądrzejszy od forumowych specjalistów juz dawno temu przemyślał, przeliczył, przekalkulował i odrzucił. Gdyby było inaczej, to problem byłby juz rozwiązany. To tylko na forumach i po internetach sprawa gigantycznej migracji może być rozwiązana poprzez "nie wpuścić". Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 08:53 Nie tylko, niestety nawet polska telewizja jest wybiórcza, po raz kolejny przeszły marsze antyimigracyjne w sześciu największych miastach Polski. To realni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 20:15 asia-loi napisała: > Nie rozumiem czemu tak upierasz się za strzelaniem? ja sie nie upieram tyle, że nie widze sposobu na zatrzymanie płynącej pomimo ostrzeżeń łódki innego niż użycie broni. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 20:27 mama303 napisała: > ja sie nie upieram tyle, że nie widze sposobu na zatrzymanie płynącej pomimo ostrzeżeń łódki innego niż użycie broni. A Ty? Jak te ostrzeżenia wyglądają, to już pisałam - są bardzo grzeczne i delikatne. Jak w takim razie radziły sobie, morskie straże graniczne przez wcześniejsze lata? Ta fala emigrantów pojawiła się tak naprawdę w tym roku. Dlaczego we wcześniejszych latach emigranci nie szturmowali granic morskich południowej Europy? Przecież bieda i wojny były zawsze, zwłaszcza w Afryce i Azji. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 20:41 asia-loi napisała: > Dlaczego we wcześniejs > zych latach emigranci nie szturmowali granic morskich południowej Europy? Przec > ież bieda i wojny były zawsze, zwłaszcza w Afryce i Azji. może miarka sie przebrała, może ktos w końcu miał dość, może przedtem nikt na ten "prosty" sposób nie wpadł, że jak oni do nas nie przyjda z pomocą to my pójdziemy do nich....ktoś zrobił pierwszy krok i poszła fala. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 20:45 mama303 napisała: > może miarka sie przebrała, może ktos w końcu miał dość, może przedtem nikt na ten "prosty" sposób nie wpadł, że jak oni do nas nie przyjda z pomocą to my pójdziemy do nich....ktoś zrobił pierwszy krok i poszła fala.> A ja myślę, że tym ktoś kieruje, ktoś to finansuje. Komuś to jest na rękę, tylko komu? Rosji, USA czy bogatym krajom arabskim? Moim zdaniem toczy się na naszych oczach jakaś gra, tylko my nie wiemy jaka. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 20:57 asia-loi napisała: > A ja myślę, że tym ktoś kieruje, ktoś to finansuje. Komuś to jest na rękę, tylk > o komu? nie sądze aby tym ktos kierował chyba że przemytnicy ale zapewne sa tacy, którym jest to na rękę. Np. Rosja, albo kraje, które juz nie daja sobie rady z tym ogromem ludzi np. Jordania, Liban...Grecja pewnie tez nie trzyma tych ludzi na siłe u siebie. Nie zmienia to faktu, że najbardziej poszkodowani są Ci biedni ludzie, których nikt nie chce....Widziałam zdjęcia koczujących na ulicach Aten ludzi. Straszne Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 21:01 mama303 napisała: Widziałam zdjęcia koczujących na ulicach Aten ludzi. Straszne > Poczytaj sobie komentarze pod artykułem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 21:11 asia-loi napisała: > Poczytaj sobie komentarze pod artykułem. czytałam ten hejt, tez straszny. Ja się nie boje imigrantów tylko rodaków. Tak sie nakręcamy sami, że dlaczego mielibysmy w zasadzie nie otworzyc ognia? W sumie nikt by sie nie zdziwił pewnie Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 08:51 Kiedy ostatnio jakiś rodak wysadził bombę w metrze? Czy organizacje polonijne oficjalnie i otwarcie mówią, że prowadzą walkę z nie-Polakami i czeka ich śmierć? Czy Polacy należący do podziemnej organizacji polonijnej gdy jakiś Polak dokona zamachu na nie-Polaków (tylko dlatego, że są nie-Polakami) i sam zginie będą go nazywać świętym męczennikiem i prosić innych polskich mężczyzn by poszli jego śladami? Odpowiedź na powyższe pytania powinna Cię nieco uspokoić. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 10:28 nie trzeba bylo daleko szukac www.thenews.pl/1/9/Artykul/151048,Polish-Breivik-to-face-terrorism-charges Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 08:58 To więcej niż pewne. To zwykły Koń Trojański. W dodatku słabo zamaskowany (gdyby chociaż więcej "rzucili" kobiet i dzieci dla niepoznaki). Nazywanie ich uchodźcami wojennymi to bluźnierstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 09:03 Tak, puścić serię, ale nie w łódki tylko tak aby przestraszyć. Aby wiedzieli, że to nie przelewki i następna seria może być już w co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 10:29 abjak jednak zdecyduja sie plynac to puszczasz te serie w co innego? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 10:26 sugerujesz ze powinnismu te lodzie zatapiac? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 12:05 bałtycki, Polska przyjęła imigrantów z Ukrainy i dobrze, ze ktokolwiek to zauważył, bo większość Europy ma to w d....... swiat.newsweek.pl/uchodzcy-z-ukrainy-w-polsce-ilu-imigrantow-przyjmie-polska-,artykuly,369755,1.html W przypadku Nord Steamu też jakoś nikt Polski nie widział Podobnie jak sprzeciw Niemiec w sprawie budowy baz NATO w Polsce tez jest przejawem "solidaryzmu". Jak widać cele UE są bardzo wybiórcze. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 16:02 > Polska przyjęła imigrantów z Ukrainy i dobrze, Ukraińcy w tym roku złożyli w Polsce 1,7 tys. wniosków o ochronę międzynarodową. Oprócz dwóch osób, które otrzymały status uchodźcy, osiem kolejnych dostało ochronę uzupełniającą. W zeszłym roku takich wniosków złożono ponad 2 tysiące, a ochrony międzynarodowej nie otrzymał żaden obywatel Ukrainy. W tym roku (dane do 1 września) złożono w Polsce łącznie blisko 7 tysięcy wniosków, a status uchodźcy otrzymało prawie 250 osób. Rok temu wniosków było ponad 8 tysięcy, a ochronę międzynarodową otrzymały 262 osoby. (www.tvn24.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 14:55 bałtycki, przeczytałeś artykuł w załączonym linku? tam wyraźnie napisane, że nie są to azylanci ale Polska robi wiele dla ludności ukraińskiej. I dlaczego odniosłeś się tylko do jednego aspektu mojej wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 13:45 Zacznij się już onanizować Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 13:47 Ktoś tu gdzieś napisał ze nie bez powodu żołnierze mają zawsze mocno zorganizowany czas, prawda taka ze w skupiskach ludzkich zaczyna odpalać jak sie siedzi i nic nie robi a luda dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 14:18 Gdybym mial wspolny pokoj z kaz_nodzieja, tez pewnie policja musialaby przyjechac.. i nie ze wzgledu na przeludnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 14:24 Ze względu na różnicę charakterów no tak, ale wiadomo iż im więcej ludzi tym ryzyko różnic charakterów większe.Nawet w szpitalach zdarzają się bójki bo "sąsiad chrapał"...a co dopiero w obozie uchodźców. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 14:28 I naparzanie policji też? Trzech funkcjomariuszy zostało rannych. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 14:34 O co Ci chodzi, przecież nasi rodzimi kibole też się naparzają z policjantami, co prawda jeszcze nie żądają darmowych mieszkań, zasiłków, a gdy dostaną w cymbał nie wrzeszczą do mediów o ksenofobii i dyskryminacji, ale jak wezmą przykład z naszych nowych gości to kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 14:47 A to musiałam przeoczyć, że w tym ośrodku dla uchodźców w Niemczech kibole się naparzali. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 15:14 Oho, zwolennicy imigrantów nerwowi się robią Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 16:40 Nie zauważyłam tu ani jednego zwolennika imigrantów, bo zwolennik to chyba ktoś, kto pała optymizmem na myśl o określonym zjawisku. Są tu tylko ludzie bez fobii. Nie zachwyceni, nawet nie optymistyczni i często bez "pikających serduszek", jak to macie w zwyczaju określać. Jednak z pikającymi na dowód działania zwojami mózgowymi, które generują taką oto myśl, że w świat działa na zasadzie wymiany interesów. Jeśli my dziś nie pomożemy, nam też nikt nie pomoże. A że to przy okazji humanitarne, to już się nie przejmuj, wszak nie będę Cię zanudzać dziedzinami, którymi nie jesteś zainteresowana. A że zdarzą się wśród uchodźców kryminaliści - to pewne. Narzekajcie na policję, służby, jeśli nie będą radziły sobie z problemem łamania prawa (bo ja się raczej tego obawiam), a nie zakładajcie, że na 7 tys ludzi WSZYSCY to kryminaliści i terroryści, bo to śmieszna teza. Interesujcie się SPOSOBAMI, jakimi rząd będzie weryfikował i asymilował uchodźców. Piszcie petycje, jeśli działania rządu nie będą sprzyjały pokojowemu współistnieniu tej garstki ludzi w naszym społeczeństwie. No, ale kto woli sączyć jad, to i tak nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 17:55 Uolennik uchodzcow brzmi tak samo glupio jak zwolennik aborcji,ale ciezko sie czegos innego po tobie spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 07:14 hermenegilda_zenia napisała: > Zacznij się już onanizować Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 16:33 Chłopom bez konkretnego zajęcia odwala. A jeszcze jak mają ze sobą jakieś zadawnione zatargi plemienne, wendetty, kibolskie w wyrazie przynależności do podgrup, to się robi gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 16:39 Zdaję sobie sprawę, że Niemcy raczej stają na głowie, żeby zapewnić uchodźcom jakiś warunki w tych ośrodkach. Tym niemniej, tych ludzi jest bardzo dużo, więc te warunki są bardzo podstawowe - dochodzi niepewna przyszłość, przymieszka ludzi, którzy nie powinni tam być, zadawnione konflikty etniczne, dotychczasowe ciężkie doświadczenia. Zgromadź w takich warunkach studentów filozofii i też będziesz miała bijatykę. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: ja myślę że helka i wąż Lilith to ten sam tro 28.09.15, 16:46 Zauważyłam, że większość Twoich oponentów to trole. A właściwie jeden, który wciąż tylko się przelogowuje i pisze niemal wyłącznie do Ciebie. Skoro już się połapałaś, to z tym miło wyłaskotanym ego spokojnie skup się na temacie wątku. Podpisano: Helka-Lilith-wąż-Krejzi i kto tam ci jeszcze przyjdzie do głowy. Pozdrawiamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 16:47 jagienka75 napisała: > snakelilith, długo nie pożyjesz na tym padole z takimi poglądami. > zatraciłaś resztki zdrowego rozsądku/instynktu samozachowawczego i myślisz, że > jak będziesz dla tej dziczy dobra/miła, to cię oszczędzą? twoja głowa poleci sz > ybciej, niż zdążysz mrugnąć Dożyj ty najpierw mojego wieku, a potem porozmawiamy o instynkcie samozachowawczym. Histeria i nienawiść podwyższają ciśnienie, sercu oraz arteriom szkodzą, więc martw się lepiej o swoją głowę. > jak będziesz miała szczęście, rzuci się na ciebie 30 byków i cię TYLKO zleją Ach te erotyczno-perwersyjne sny o gwałtach i poniżeniach. Seksualne obsesje można jednak leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 17:03 > Dożyj ty najpierw mojego wieku, a potem porozmawiamy o instynkcie samozachowawc > zym. Histeria i nienawiść podwyższają ciśnienie, sercu oraz arteriom szkodzą, > więc martw się lepiej o swoją głowę zdrowy rozsądek nazywasz histerią i nienawiścią? no tak to sobie tłumacz. co do wieku, ja bym się nim na twoim miejscu nie chwaliła. jeszcze bym była w stanie zrozumieć młodą siksę, że ma takie a nie inne poglądy. o tobie można powiedzieć,że głupiejesz na stare lata albo życie ci niemiłe. całe szczęście ponad 90% Polaków ma podobne poglądy do moich, więc nie jestem w tej swojej "histerii i nienawiści" osamotniona Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 17:12 Nie wiem, czy to zawsze takie szczęście być w większości. Na przykład w ubiegłym roku 60% Polaków nie przeczytało żadnej książki. Zastanawiające. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 17:16 helka, nie pierdacz bez sensu, ok Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 17:35 agienka75 napisała: > zdrowy rozsądek nazywasz histerią i nienawiścią? A co to ten zdrowy rozsądek? Jakaś chłopska mądrość? Prawo naturalne, albo może nawet boskie? Bo wnioski wyciągane na podstawie ignorancji, uprzedzeń, zaślepienia ideologicznego, braku doświadczeń, konformizmu i zwykłego nieuctwa zdrowym rozsądkiem nie są. > całe szczęście ponad 90% Polaków ma podobne poglądy do moich, więc nie jestem w > tej swojej "histerii i nienawiści" osamotniona A czuj się dobrze w tym swoim iluzorycznym grajdołku. 90% poparcia dla twojej ksenofobii, to ty w najdzikszych snach jednak nie dostaniesz. Psy szczekają tylko głośno, więc bardziej słychać. Ale jak mówi cudowne arabskie przysłowie - Psy szczekają, a karawana idzie dalej. Nomen est omen. Miej się więc na baczności i zakup kolejną partię konserw. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 17:43 idź głosić te swoje mundrości wśród sobie podobnych. na mnie one wrażenia nie robią. mogę być ksenofobką/rasistką i kim tam jeszcze chcesz. ty i twoi równie wyrozumiali znajomi weźcie ich sobie do domu i pomagajcie będziesz miała o czym pisać i czym sie chwalić m.in na ematce. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 07:22 Nie wezma do domu, sa madrzy w gadce na forum tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
kontozdostepem Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 08:32 No, to poproszę punkt po punkcie: czemy wynajęcie mieszkania muzułmaninowi byłoby gorsze niż Polakowi. Konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 09:08 zapytaj jednej z ich obrończyń, która jak sama w jednym z wątków napisała, że żadnego z nich do domu by nie wzięła Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 15:49 Jeżeli jest więcej chętnych (czy do pracy czy na mieszkanie) może wybierać nawet na podstawie koloru włosów czy pierwszego wrażenia i nikomu nic do tego, z reguły w przypadku mieszkań (zwłaszcza w większych uniwersyteckich miastach) więcej jest chętnych (chyba, że mieszkanie jest totalną norą na wygwizdowie), zatem właściciel jest na pozycji Pana, jeżeli woli wynająć Polakowi to wynajmie Polakowi, tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 22:47 Dostanie te 90 procent, spokojna czacha. W moim otoczeniu wszyscy sa przeciwni przyjmowaniu uchodźców. U syna w szkole w liceum nawet katechetka wypowiedziala sie ze nie powinnismy ich przyjmowac. Duch w narodzie nie gasnie Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 18:09 to jeśli nawet KATECHETKA (!) wypowiada się w takim tonie, to ja jednak zmieniam zdanie i od tej pory uważam, że wszyscy imigranci to terroryści. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 18:12 ... bo kto, jak kto, ale katechetka to ma obcykane sprawy międzynarodowe niemal tak dobrze, jak litanię do świętej Franciszki Cabrini. Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 18:16 Chyba jednak ma "obcykane" w przeciwienstwie do Ciebie, wystarczy popatrzec jak muzulamnscy imigranci integruja sie w krajach Europy Zachodniej... helka.z.porcelany napisała: > ... bo kto, jak kto, ale katechetka to ma obcykane sprawy międzynarodowe niemal > tak dobrze, jak litanię do świętej Franciszki Cabrini. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 20:15 I właśnie dlatego ja nie uczę religii i nie odmawiam litanii. Za to wiem, kto to taki Franciszka Cabrini Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 18:14 Nikt nie twierdzi, ze wszyscy ale wystarczy wpuszczenie jednego aby wzroslo ryzyko tragedii. Ja jestem za tym aby nie wpuscic 100 000 niewinnych jesli wsrod nich moglby byc terrorysta. Bo ten jeden terrorysta moze zabic tysiace naszych rodakow, a tym kogos z moich bliskich. A oni sa dla mnie wazniejsi niz miliony islamistow, sadze ze kazdy normalny czlowiek rozumuje podobnie... helka.z.porcelany napisała: > to jeśli nawet KATECHETKA (!) wypowiada się w takim tonie, to ja jednak zmienia > m zdanie i od tej pory uważam, że wszyscy imigranci to terroryści. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 23:21 To idąc tym tropem Polska powinna otoczyć się żelazną kurtyną, tym razem jednak prawdziwą, postawioną przez tysiąc atletów (a każdy zjadłby po tysiąc kotletów- wiec to trochę drogo wychodzi). A to wszystko w tym celu, żeby jakiś terrorysta, wyłoniwszy się z setek tysięcy uczciwych muzułmanów (zamieszkujących u naszych sąsiadów) nie wpadł do nas na weekend. Na argument o pozostawieniu na śmierć 100 tys niewinnych ludzi (którzy podobnie jak Ty- mają bliskich) z powodu posiadania własnych bliskich- opadło mi wszystko. Najpierw szczęka, a potem motywacja do tego typu żenujących konwersacji. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 23:35 Na opadniecia ponoc skuteczny jest lifting. A z twojej egzaltacji to tylko sie smiac mozna Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Mam lepsze i to nasze 30.09.15, 08:48 Taką kurtynę mają Stany, wiza do Stanów to 50 stron wypełniania szczegółowej ankiety (i tak nie masz pewności czy wizę dostaniesz) o całym swoim życiu, pytanie o niekaralność, w ambasadzie konieczność pokazania dokumentów (spróbuj powiedzieć, że nie masz, ale mają Ci dać wizę) i pobieranie odcisków plus prześwietlanie tęczówki jak ostatniemu zbirowi, a i tak - wizy możesz nie dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Mam lepsze i to nasze 30.09.15, 14:09 Bzdura. Moja córka jakieś trzy lata temu załatwiała sobie wizę do USA. Turystyczną. W internecie, na stronie ambasady wypełniła wniosek, pojechała z paszportem do ambasady, do Londynu, po tygodniu przysłano jej paszport pocztą z wizą. Nie donosiła żadnych zaświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: przysłano pocztą jej paszport z wizą* n/t 30.09.15, 14:16 Z tym się zgadzam, jeżeli po szeregach trudności i upokorzeń (długa i szczegółowa ankieta, dotycząca także rzeczy osobistych, pobieranie odcisków palców i skan tęczówki jak jakiemuś terroryście, wystawanie w kolejkach pod ambasadą amerykańską jak stado bydła) jednak wizę się uzyska dostarczana ona jest pod wskazany adres kurierem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Mam lepsze i to nasze 30.09.15, 14:15 Czy córka Twa mieszka w Polsce? Kraje jak Polska niestety inaczej są traktowane przez naszych amerykańskich "dobrodziejów" droga pani. Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Mam lepsze i to nasze 30.09.15, 12:13 Popieram nutelle i polecam lifting A Twoi bliscy nie sa dla Ciebie wazniejsi niz chocby milion Syryjczykow, jesli nie to Ty jestes zenujaca... helka.z.porcelany napisała: > Na argument o pozostawieniu na śmierć 100 tys niewinnych ludzi (którzy podobnie > jak Ty- mają bliskich) z powodu posiadania własnych bliskich- opadło mi wszyst > ko. Najpierw szczęka, a potem motywacja do tego typu żenujących konwersacji. Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Martin Richard 30.09.15, 12:18 Tyle na forum bylo o Syryjczyku, ktory utonal bo jego tata chcial zeby Niemcy mu zeby wstawili, a ja przypomne smierc innego dziecka - osmioletniego Martina Richarda, ktory zginal na mecie maratonu w Bostonie, podczas zamachu dokonanego przez pochodzacych z Czeczenii braci wyznajacych religie pokoju, ktorzy w USA szukaja "spokoju i ucieczki przed wojna". Jesli moje dziecko albo dziecko z rodziny lub dziecko znajomych mialoby iuniknac takiego losu, to jestem za przyjeciem KAZDEGO skutecznego rozwiazania aby imigrantow nie wpuszczac. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 23:51 O widzisz, wreszcie zmadrzalas Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 20:59 jagienka75 napisała: > całe szczęście ponad 90% Polaków ma podobne poglądy do moich skąd posiadasz te dane? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Mam lepsze i to nasze 28.09.15, 23:43 Głosy w głowie tak mówią, więc musi to być prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 10:22 90% to jednak przesada, prędzej 70-75%. Oczywiście zakładam, że mowa jest Polakach zamieszkujących w Polsce, a nie emigrantach, którym wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 10:50 Oczywiście zakładam, że mowa jest Polak > ach zamieszkujących w Polsce, a nie emigrantach, którym wszystko jedno. no z tym to chyba jednak nie tak do końca jest prawda. naszych emigrantów szlag trafia, że u nich na chwilę obecną, muzułmanie się panoszą i robią co chcą. tymczasem mu żyjemy sobie w Polsce spokojnie. u siebie mają burdel/syf, więc i nam, swoim rodakom, życzą tego samego. o naszych rodakach, którzy bronią "uchodźców" i są za przyjmowaniem ich do Polski, można pokusić się o stwierdzenie, że są zafascynowani islamem i gdy tylko będą mogli, z radością na niego przejdą. Odpowiedz Link Zgłoś
mokotowianka1 Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 13:49 >naszych emigrantów szlag trafia, że u nich na chwilę obecną, muzułmanie się panoszą Nasi emigranci są mniej ksenofobiczni niż średnia krajowa, a gazeciarz ma od lat szmergla na ich tle. > o naszych rodakach, którzy bronią "uchodźców" i są za przyjmowaniem ich do Polski, można pokusić się o stwierdzenie, że są zafascynowani islamem i gdy tylko będą mogli, z radością na niego przejdą. Pewnie nie uwierzyszna słowo, ale nie trzeba czekać na uchodźców, żeby przyjąć islam. Wypowiadasz szahadę, najlepiej przy imamie i już. Chyba że jesteś koniunkturalistka, z założenia przyjmującą wyznanie otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 15:46 Nasi rodacy - emigranci doskonale wiedzą czym pachnie integracja imigracji muzułmańskiej i tego samego życzą nam, na zasadzie - ja jestem na łańcuchu, niech inne psy też będą. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Mam lepsze i to nasze 29.09.15, 08:05 jagienka75 napisała: > całe szczęście ponad 90% Polaków ma podobne poglądy do moich, więc nie jestem w > tej swojej "histerii i nienawiści" osamotniona > Ja przepraszam, że pytam, ale skąd wy bierzecie te 90%? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Wiecej swiatla .. 28.09.15, 17:07 1500 Flüchtlinge in der für 1000 Menschen ausgelegten Zeltstadt In der Ende Juli eröffneten Aufnahmeeinrichtung Calden leben nach Angaben des Sprechers derzeit etwa 1500 Menschen aus etwa 20 Nationen nebeneinander. W otwartym w koncu lipca miasteczku namiotowym przewidzianym na 1.000 osob mieszka obecnie 1.500 z 20 krajow. Angefangen hatte alles während der Essensausgabe in der Kantine, als es zunächst zu einer Rangelei zwischen einem Jugendlichen und einem etwa 80-jährigen Flüchtling wegen Vordrängelns an der Essensausgabe kam. Dieser Streit habe am frühen Nachmittag zu einer Auseinandersetzung zwischen Pakistanern und Albanern geführt. Zaczelo sie od klotni w kantynie miedzy jakims mlodziencem i 80 letnim o wpychanie sie bez kolejki. Ta klotnia byla powodem konfrontacji miedzy Pakistanczykami i Albanczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 17:10 Pakistańczykami? To jeszcze lepiej. W rmf usłyszałam, że Palestyńczykami. Nie no, w Pakistanie wojna jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 17:15 "Flüchtlinge aus Syrien, Albanien, Pakistan und vielen anderen Ländern sind dort in rund 50 Zelten untergebracht." Uchodzcy z Syrii, Albanii, Pakistanu oraz wielu innych krajow sa tam w okolo 50 namiotach zakwaterowani. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 17:25 Uchodźcy z Albanii i Pakistanu Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 17:14 20 państw. Ciekawe... Wędrówka trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 17:16 W osrodkach w Polsce sa uchodzcy/migranci z ilu krajow? Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 17:18 Tu też info o sytuacji w obozach wpolityce.pl/swiat/266791-szokujace-die-welt-w-niemieckich-obozach-dla-uchodzcow-muzulmanie-przesladuja-chrzescijan-bija-nas-pluja-nam-w-twarz-groza-smiercia-traktuja-nas-jak-zwierzeta?strona=2 Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 17:22 To wszystko to też pewnie kwestia skali.Nie ma co sie oszukiwać ludzi jest dużo a bedzie jeszcze więcej a im więcej to dla wszystkich mniej. Większość osób sie skupia na animozjach uchodźcy- rodowici mieszkańcy a ja zaczynam mieć obawy, że do nasilenia konfliktów może dojść wśród emigrantów w ich własnym piekiełku.Ludzie są zdenerwowani, zmęczeni tymczasowością, w sumie bezradni. Ktoś zwyczajnie nie pomyślał. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 17:28 Okrutne. Wiedziałam, że tak będzie. Muzułmanie z dziczy tam prześladowali chrześcijan i tu też to robią. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 17:49 Nie wiem z ilu. Ale w ośrodkach dla uchodźców są uchodźcy (głównie muzułmańscy Czeczeni), nie migranci ekonomiczni. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 18:00 > głównie muzułmańscy Czeczeni), nie migranci ekonomiczni. Jestes pewna, ze nie sa ekonomiczni? Jestes pewna, ze nie ma wsrod "muzulmanskich Czeczenow "czarnych wdow" (o ktorych zapewne czytalas), ktore wysadza sie w czasie przedstawienia Teatru Bolszoj w Polsce? Jestes pewna? Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 18:03 Oczywiście, że nie jestem pewna. Ale z ostatnich 90.000 Czeczenów, którzy ptrzymali status uchodźcy w Polsce pozostało tylko 7000, cała reszta jest na zachodzie UE. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 18:20 > Oczywiście, że nie jestem pewna. Ale z ostatnich 90.000 Czeczenów, którzy ptrzy > mali status uchodźcy w Polsce pozostało tylko 7000,.. A z przyszlych 7.000 jak myslisz? Ilu pozostanie, jesli zachowamy proporcje? I o co bijesz piane? Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 18:24 Przyszlych 7000 nie bedzie mialo prawa wyjazdu z Polski dzieki wam, dobrym Niemcom... Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 18:37 A kto Ci takich bzdur naopowiadal? Bedzie jak obywatel Polski przed rokiem 2004 (pomijajac wize), bedzie mogl wyjechac i nawet pracowac na czarno (co sami praktykowalismy). Nie bedzie mogl starac sie w innym panstwie o ponowna rejestracje, a co za tym idzie, o status, zasilki, prawo do pracy.. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 19:32 Na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 20:43 Brak mozliwosci wyjazdu (np. za komuny brak paszportu w garsci, brak mozliwosci przekroczenia granicy) i po 89..brak pozwolenia na pobyt, prace w innym kraju ale paszport w dloni, to wg Ciebie to samo? Na jedno wychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 21:23 wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała: > Przyszlych 7000 nie bedzie mialo prawa wyjazdu z Polski.. Teraz zrozumialem, majac taka wiedze, to nie dziwie sie juz. Zblaznilas sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 21:05 wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała: > Nie wiem z ilu. Ale w ośrodkach dla uchodźców są uchodźcy (głównie muzułmańscy > Czeczeni), nie migranci ekonomiczni. że niby wśród Ukraińcow nie ma ekonomicznych emigrantów? Ależ sa i to od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
zwariowana_wariatka Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 23:58 i teraz spróbuj pomyslec, dlaczego nikt nie ma z nimi problemu, a arabów nikt nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Wiecej swiatla .. 29.09.15, 07:41 wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała: > w ośrodkach dla uchodźców są uchodźcy (głównie muzułmańscy Czeczeni), > nie migranci ekonomiczni. Mizerna Twoja wiedza. Cudzoziemiec, który złożył w Polsce wniosek o status uchodźcy, ma prawo do darmowej opieki medycznej, zakwaterowania i wyżywienia. UdSC zapewnia także środki na zakup odzieży oraz kilkadziesiąt złotych kieszonkowego miesięcznie. W prowadzonym przez UdSC ośrodkach każdy cudzoziemiec otrzymuje zakwaterowanie i wyżywienie, a także jednorazowo 140 zł na zakup odzieży i obuwia. Ponadto osobie ubiegającej się o ochronę przysługuje 20 zł miesięcznie na zakup środków higieny osobistej oraz kieszonkowe 50 zł miesięcznie. Od początku roku wnioskami uchodźczymi objętych było 4,1 tys. osób. (artykul z 18.07.2015) Od początku roku status uchodźcy otrzymały 273 osoby. Byli to głównie obywatele: Syrii - 27 osób, Egiptu - 15 oraz Iraku - 14 osób. 1,6 tys. cudzoziemców otrzymało decyzję negatywną, ponieważ nie spełniali przesłanek m.in. Konwencji Genewskiej. Kolejne 2,9 tys. postępowań o nadanie statusu uchodźcy UdSC umorzył, głównie dlatego, że cudzoziemcy wycofywali wnioski i rezygnowali z tej procedury. Pytanie mam. Skoro w pierwszym polroczu tylko 273 osoby otrzymaly status uchodzcy, kim byli ci mieszkancy osrodkow, ktorych wnioski odrzucono? Nie byli to migranci ekonomiczni? Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Wiecej swiatla .. 28.09.15, 17:43 20 państw. Ciekawe... Wędrówka trwa... Niezły tygiel. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 19:06 Dzisiaj mowili w tv, ze podziela ich ze wzgledu na religie. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 22:10 Die Menschen müssten hier zwei Stunden an der Essensausgabe anstehen.. Tez bym sie wq***al, gdybym musial 2 godziny czekac w kolejce na wydanie jedzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
zwariowana_wariatka Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 28.09.15, 23:57 stulić pysk powinni, jedzenie i dach nad głową mają za darmo, i jeszcze źle. slyszałam w tv że mają tez miec darmowy internet, zeby mogli sprawdzać możliwości pomocy charytatywnej Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 00:22 O, to to. Prawdziwa matka, z forum dla matek. nie ma co. Wąska specjalistka, zwłaszcza w horyzontach i poziomie formułowania myśli. Tak wąska, że aż wszyscy stulić powinni pyski, żeby się tej matce ogląd rzeczywistości nie poszerzył przupadkiem. Wy juz jesteście tak nakręcone, że strach na ulicę wyjsć - nie przed uchodźcami, a przed takimi agresywnymi matkami o kibolskim języku. Już daj sobie spokój z konwersacjami na dzis i znajdź sobie dobrą ofertę kablówki- twtedy internet, to cudo rzadkie i dostępne tylko dla wybranych, też dostaniesz gratis. Nie zazdrość- działaj. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 08:07 A to niusy z Holandii www.fakty.nl/wiadomoci-z-holandii-2/11725-uchodzcy-napastowali-kobiety-w-almere www.fakty.nl/wiadomoci-z-holandii-2/11729-syryjki-przyjezdzaja-za-mezami-niektore-maja-13-lat Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 08:11 tu jeszcze www.fakty.nl/wiadomoci-z-holandii-2/11724-wielka-bojka-w-osrodku-dla-uchodzcow Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 09:06 to też jest ciekawe natemat.pl/156077,nudza-sie-nie-smakuje-im-jedzenie-dostaja-za-malo-pieniedzy-na-papierosy-kto-tak-wybrzydza-uchodzcy dopiero będą płakać, kiedy trafią na nasze prowincje. m.in do tej wioski koło Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 10:10 Moja babcia rzucała się na zgniły chleb podczas wojny, a z nich tacy uchodźcy wojenni jak ze mnie baletnik. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 10:52 mój dziadek ze strony mamy jeszcze długo po wojnie, nosił przy sobie w kieszeniach suchy chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 11:50 Gazeciarz zaczyna już te swoje bajeczki Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 15:43 Przepraszam, kto? Odpowiedz Link Zgłoś
angelika.to.ja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 12:10 na statki i do USA!!! tam dobry wujek ich przyjmie z otwartymi rekami...ciocia merkel tez niech sie spreża Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 14:42 Tia, już USA ich przyjmie. Zawrócą te statki czy łódki i po problemie. tylko Europa nie umie łódek nie wpuszczać, masakra jakaś. Odpowiedz Link Zgłoś
aszlan Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 14:57 Przygnębiające to wszystko, i awantury między imigrantami, i podpalenia ośrodków, i jeszcze to wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18930564,kontrola-granic-nic-nie-daje-do-niemiec-przedostaje-sie-10.html?lokale=warszawa#BoxNewsImg a nade wszystko świadomość, że rządzą nami idioci Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 15:17 Pobożny Muzułmanin wsiada do taksówki w Londynie. Usiadł, po czym powiedział do kierowcy: - Niech pan wyłączy radio. W czasach proroka nie było radia, ani muzyki. Szczególnie muzyki zachodniej, która jest muzyką niewiernych. Kierowca posłusznie wyłączył radio. Przejechał kilka metrów, po czym zatrzymał się, i otworzył drzwi od strony pasażera. Zdziwiony Muzułmanin pyta: - Co pan robi? Taksiarz odpowiada: - W czasach proroka nie było taksówek, więc wy*******aj i poczekaj sobie na wielbłąda. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 15:49 > a nade wszystko świadomość, że rządzą nami idioci no dokładnie. ciekawe, co zrobią we Francji. wycofaja wieprzowinę czy nie wycofają? gosc.pl/doc/2733015.Walka-o-wieprzowine Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 08:55 Byłaś w Paryżu? To już nie europejska stolica. W centrum, w żadnej tam zakazanej dzielnicy aż czarno Ci przed oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 30.09.15, 12:21 Ja bylam dosc dlugo, stad moje poglady,bo nie chce takiej Warszawy. Hrabia Roland w grobie sie przewraca . kaz_nodzieja napisał(a): > Byłaś w Paryżu? To już nie europejska stolica. W centrum, w żadnej tam zakazane > j dzielnicy aż czarno Ci przed oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
panirogalik Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 12:22 Nie dziwię się, tyle chłopa ściśnięta na małej przestrzeni, niedobre jedzenie, znudzeni, to im odbija. Nawet internet tam słabo działa a przecie nie po to wieźli te smartfony i pilnowali ich lepiej niż dokumentów, żeby teraz nie móc pogrzebać w internecie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
buuenos Re: Bijatyka w ośrodku dla uchodźców 29.09.15, 22:09 Wyluzuj bo zylka ci peknie zanim pierwszy uchodzca zawita w polskie progi Odpowiedz Link Zgłoś