Dodaj do ulubionych

Czy miałyście wesele?

19.09.04, 14:55
Bo ja raczej go nie planuję i chciałabym wiedzieć czy więcej osób tak zrobiło-
ślub i podróż.
Obserwuj wątek
    • mka16 Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 17:11
      ja mialam, ale bardzo male, w zasadzie nie mozna tego nazwac weselem, raczej
      przyjecie dla bliskiej rodziny w restauracji, zamknelo sie w 25 osobach
      (lacznie z nami)Popieram jak najbardziej Twoj pomysl. Gdyby nie fakt, ze krotko
      po slubie oboje wyjezdzalismy do stanow, pewnie w ogoloe bysmy nic nie zrobili,
      ale to byla jedyna okazja, zeby sie nasze rodziny spotkaly
    • fiszerowa Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 17:18
      Nie. Mialam fantastyczny slub. Wyslalismy ok. 300 zaproszen i wiekszosc osob
      sie odmeldowala. Po slubie pojechalismy ze swiadkami do nas do domu. A ok.
      polnocy na lotnisko. Pieniadze, ktore wydalibysmy na wesele przeznaczylisny na
      podroz na Kanary. Po powrocie zrobilismy obiad w restauracji dla najblizszej
      rodziny (zrobilismy to tylko i wylacznie na prosbe tesciowej wink). Niczego nie
      zaluje. Drugi raz zrobilabym tak samo tylko pojechalabym gdzies dalej wink))

pozdrawiam i wszystkiego najlepszego
      Fiszerowa
    • triss_merigold6 Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 17:35
      Za pierwszym razem miałam przyjęcie w restauracji na Starówce na ok. 40 osób
      (trwało do północy), za drugim obiad na 10 (słownie: dziesięć) - dla
      najbliższej rodziny i świadków. Po obiedzie sesja zdjęciowa w parku a dwa dni
      później pojechaliśmy na wakacje.
    • malgorzatorstwo Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 18:33
      A my z mężem mieliśmy wesele...piękne, najpiękniejsze na jakim kiedykolwiek
      byłam. W górach. Mnie sie podobało, wybawiłam sie jak nigdy a i przygotowania
      sprawiały mi przyjemnoścsmileAle mam znajomych którzy nie robili i tez sa
      szczęśliwi z tego powodu. Ja w kazdym razie moje wspominam z gęsią skórkąsmile
    • nitka111 Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 18:59
      A ja miałam wesele na ok. 74 osoby i nie żałuję, było wspaniale. W końcu to
      tylko raz w życiu, a wyjechać zawsze zdążymy.
      Pozdrawiam!
    • saba76 Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 20:12
      My mieliśmy wesele na 50 os i było cudownieeeee,bez dlugich oczepin co
      uważalismy za niepotrzebny dodatek,ale za to z wspaniałym zespolem,ktory grał
      cudownie to co chcieliśmy,jedzonko też bylo pycha i jeszcze z mc po weselu żyły
      4rodziny na tym weselnym żarciu( wszystko kupowaly i robiły kucharki,my tylko
      mielismy ustroic sale wg wlasnego upodobania,lub zostawić to imsmile.
      Zabawa byla do 6rano-ząspiewalismy wg.starej tradycji "kiedy wstają ranne...."
      i poszliśmy odpocżać ,żeby wrucić na poprawiny-zaprosiliśmy mlodzież-znajomych
      i tu grała wieża,ale też było fajnie.
      Mamy piękna pamiątke w postaci kasety,a na wycieczke pojechaliśmy 2lata puźniej
      (rok opuźnienia z powodu narodzin córki-urodziła sie w 2 roccznice) i też bylo
      dobrze.
    • josik11 Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 20:37
      Mialam wesele na 50 osob. Moj tato bardzo chcial wyprawic wesele corce
      (jedynaczce) bo to raz w zyciu sie niby ma taka impreze, a podrozowac mozna
      stale. Mimo ze sam nie lubi balowac. Mama za to chciala zebysmy pojechali w
      podroz poslubna...
      Wesele bylo udane, poprawiny byly u moich rodzicow dla najblizszych.
      A podroze byly i sa.
      • katse Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 20:45
        podróże były i są.

podoba mi się.

miałam wesele.
        wspominam bardzo bardzo dobrze
        • wioolinka Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 20:50
          My mieliśmy wesele na dokładnie 86 osób(było fantastycznie).A w podróż poślubną wyjechaliśmy tydzień po ślubie(było jeszcze fajniej)! smile
          • niunia44 Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 21:09
            Tak, mielismy wesele na 90 osób, a w niedziele poprawinki. W ogóle nie załuję,
            do dzis wspominam te chwile z sentymentem. Weselicho było naprawdę było udane,
            wybawiliśmy się. Tak jak piszą dziewczyny wyzej wyjechac mozna zawsze, no i u
            nas tez tak było bo w naszym 4 letnim stazu małżeńskim było kilka wyjazdów
            wakacyjnych.
            Pozdrawiam Ewa
    • 73nikusia Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 21:16
      Witajcie,

My mielismy wesele, raczej przyjecie na 56 osob. Bylo bardzo fajnie, bawilismy
      sie do rana, a ze byl to maj a ranki wtedy jeszcze zimne, szczegolnie te po
      mroznych ogrodnikach, jak wychodzilismy powitalo nas mrozne powietrze i piekne
      wschodzace slonce.

Podroz tez byla caly tydzien po weselu, piekny, uroczy, romantyczny wyjazd na
      Krete. Slonce, ciepelko, piasek i lazurowe morze.

Ja wczesniej nie przepadalam za weselami. Ale dobrze zaaranzowane przyjecie
      weselne w dobrej nastrojowej knajpce przy dobrej muzyce (live) jest super
      przezyciem.

Pozdrawiam Nika
      • marcysia51 Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 21:59
        My mieliśmy weselicho na 140 osob,za wszystko zaplacili rodzice ięc spokojnie
        mogliśmy wyjechać dwa dni później.Nie żałuję.Mogłabym mieć wesele raz do roku.
    • olna Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 21:59
      ja nie mialam.Slub bardzo kameralny,rodzina i bliscy przyjaciele.potem obiad w
      ogrodzie a my...w gory.Do dzis jestem zadowolona,ze odbylo sie bez "pompy"
    • poleczka2 Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 22:30
      My mieliśmy ślub w urzędzie stanu, potem obiad w pubie na 25 osób po czym
      impreza w domu.
    • bea.bea Re: Czy miałyście wesele? 19.09.04, 22:37
      obiado-kolacja dla najbliższej rodziny i świadków.....w restauracji...17 osób
    • gagunia Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 08:56
      mialam impreze na 30 osob- DJ-em byl moj brat, bawilismy sie do 6 rano smile bylo
      super. nigdzie nie wyjechalismy, bo moj maz byl wtedy na szkole (policji) i
      mial tylko krotki urlop.
      • mharrison Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 09:08
        Miałam wesele, wiekszość gości stanowili przyjaciele i znajomi, bawiliśmy się i
        tańczyliśmy do samego rana, potem było rozsupłanie gorsetu, demontaż fryzury,
        dwie godziny snu, prysznic, taksówka na lotnisko i cudny tydzień na Sycylii.
    • krolisia Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 09:15
      Ja mialam wesele na 60 osob i bylo naprawde bosko.Ladna restauracja,super
      zespol,wszyscy bawili sie cudownie i mowili ze na takim weselu jeszcze nie
      byli.Zabawa byla swietna.W podroz poslubna niestety nie pojechalismy bo zaraz
      po weselu robilsmy przeprowadzke do innego miasta i nie bylo czasu na
      wojaze.Ale jak ktos juz wczesniej zauwazyl-na podroze jest jeszcze czas!
      Krolisia
    • maciulka Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 09:25
      Mieliśmy wspaniałe wesele na ponad 100 osób. Zawsze chciałam je mieć i uważam,
      że to wspaniałe, że się tak stało. Mogliśmy zaprosić mnóstwo znajomych,
      przyjaciół i rodziny, której nie widzieliśmy od lat. To niezapomniane
      wspomnienie. Wyjechać w podróż można zawsze, a wyprawić wesele nie. My
      pojechaliśmy dwa tygodnie później na wczasy nad morze zafundowane przez moich
      rodziców.
      • mayessa Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 09:41
        Ja właściwie nigdy nie chciałam wesela.Teściowa (przyszła) nam marudzi o
        przyjęciu dla najbliższej rodziny tylko jest taka różnica, że ja CAŁEJ rodziny
        mam w Polsce 10 osób a oni tylko tzw.domowników 10 (narzeczony ma 3 żonatych
        braci)a wiem że na tych jego braciach by się nie skończyło więc lekko trzeba
        liczyć 30 osób a to już jest spora impreza.A ja nie lubię dużych imprez.Slub i
        te różne rzeczy i tak sami finansujemy więc myślę, że możemy robić jak chcemy
        bez patrzenia na kogokolwiek (chodzi głównie o teściową.Mam rację?
        • maciulka Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 10:22
          Oczywiście, że masz rację. Zróbcie tak, jak uważacie. Powodzenia!
    • kundziuk Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 09:58
      Klasycznego wesela nie miałam. Podzieliłam to na 2 cześci-najpierw obiad dla
      rodziny w restauracji (około 40 osób), a potem duża impreza na 100 osób tylko i
      wyłącznie dla znajomych. Tyle tylko, że była to klasyczna impreza, wynajęta
      sala, sami robiliśmy (przy pomocy przyjaciół) żarcie (szwedzkie stoły), muzyka
      z mp3. Ale było super-nasi znajomi do dzisiaj to wspominają. Klasyczne wesela
      napawają mnie lękiem-oczepiny, konkursy, pan z orkierstry-brr, o wiele fajniej
      można wydać pieniądze. Pozdr, kinga
      • ewa2233 Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 10:04
        Mieliśmy wesele na około 100 osób.
        Zaplanowane wcześniej, nie było więc pożyczek w bankach wink
        Wszyscy świetnie się bawili i dłuuugo wspominali !

A później była "tradycyjna" podróż poślubna smile
    • isma Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 10:09
      Nie. Bo to sakrament malzenstwa byl dla nas wazny. A dodatkowo ja zywiolowo nie
      lubie folkloru (oczepiny, rytualne tance z druzbami itd.), niestety, dziecko
      miasta jestem wink)).

Po slubie kolacja w dobrej restauracji (w hotelu, gdzie do kolacji dostalismy
      gratis apartament - bynajmniej nie w celu odbycia nocy poslubnej, tylko w celu
      ulatwienia opieki nad nasza wtedy pieciomiesieczna corka wink)) dla najblizszej
      rodziny plus swiadkowie - 14 osob.
      Poniewaz bylo to w Boze Narodzenie, wiec w ogole spotkan rodzinnych mielismy w
      tym czasie duzo, i na tej kolacji poslubnej atmosfera byla juz naprawde ciepla
      i rodzinna, zero sztywnosci i "zapoznawania" sie juz zapoznanych rodzin.

A i tak w centrum uwagi byla Miniatura wink)).
      • mharrison Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 10:33
        Witaj Isma,
        cieszę się że wróciłaś po dłuższej nieobecności.
        Nie podoba mi się pierwsze zdanie Twojej wypowiedzi sad
        >Nie. Bo to sakrament malzenstwa byl dla nas wazny.

Dla nas też sakrament małżeństwa był (i jest) bardzo ważny. Ale czy wesele
        następujące po sakramencie odbiera mu wazności, powagi i znaczenia.

Według mnie, najpierw sakrament, potem świętowanie radosnego faktu z rodziną i
        przyjaciółmi.

Też dziecko miasta, obyło się bez folklorystycznych standardów smile
    • mama_radka Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 10:17
      Miałam wesele na 60 osób w restauracji, i to było naprawdę cudownym przezyciem,
      ale wiadomo dużo zalezy od organizacji - co nie znaczy, ze musi to sie rownać z
      przepychem, było wszystko skromnie poczynajac od skromnej sukienki, białej, do
      przyjęcia weselnego - co prawda bawiliśmy się do 6 rano, ale tak fajnie było,
      że szkoda było kończyć... Zamiast orkiestry mieliśmy DJ, który wyglądał jak
      ochroniarz, ale umiał zabawić gości> podróż też była, dwa dni po ślubie, i
      powiem tak, wesele było lepsze od podrózy.... świat nas przywitał deszczem.
      Oczywiście napisałam, ze było lepsze wesele, ale wiadomo, ze nie wazne czy pada
      deszcz czy nie, to najważniejsze, że byliśmy razem z mezem i nikim więcej...
      • ewa2233 Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 10:23
        isma napisała: Nie. Bo to sakrament malzenstwa byl dla nas wazny

smile)))) sugerujesz, że jeśli ktoś miał wesele,
        to sakrament dla tego kogoś NIE BYŁ WAŻNY ? smile)))
    • meg241 Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 10:22
      Ja miałam wesele dokładnie rok temu. Było ok. 70 osób. bawilismy sie wszyscy
      bardzo fajnie.Impreza trwała do 5 rano a potem jeszcze poprawiny które 3 razy
      przedłuzalismy bo goscie tak fajnie sie bawili ze nie chcieli isc do domu.
      własnie wczoraj wspominalismy z meżem nasz slub i wesele, ogladalismy zdjecia i
      kasete.nie załujemy swojej decyzji i weselu bo było to naprawde niesamowite
      przezycie choc kosztowało nas troche pracy(załatwianie wszsytkiego) i no kasa
      tez oczywiscie, ale w podróz poslubna i tak nam sie udało pojechac.

Magda
    • ania.silenter_exunruzanka Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 10:27
      Uroczysty obiad po ceremonii w kościele i po paru dniach cudowna podróż
      poślubnasmile.
      pozdrawiam
      • mysiam Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 11:25
        A u nas bYLo tak:11 lat temu zaczęła się nasza miłość w Pieninach-
        Szczawnica,Nidzica,Czorsztyn.5 lat temu więc jasnym było ,że tam się
        pobierzemysmileŚlub w maleńkim drewnianym kościółku w Dębnie
        Podhalańskim ,a "przyjęcie" na całe 10 osób (z nami) na zamku w
        Nidzicy.Przyjęto nas iście po królewsku! Wspominam z łezką w ok.A po tyg.
        słoneczna Kreta przez 2 tyg.To było 18 września 1999 r.
        Wczoraj zaś wróciliśmy z rocznicowej wycieczki :już z naszym synkiem i
        przyjaciólmi.Zreszta wtacamy tam co roku od 11 już lat...........
    • diara Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 10:34
      Tak, mieliśmy wesele i było super!
      Było to najfajniejsze wesele na jakim byłam. Było na wsi, na świerzym
      powietrzu, były konie..
      Mam wspaniałe wspomnienia. Cieszę się że mieliśmy takie wesele.
    • mamaszyma Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 10:37
      My mielismy wesele na 80 osób. Wybawiłam sie jak nigdy i wogóle było
      wspaniale. Przez cały rok planowałam najmniejszy szczegół wesela i slubu i
      okazało się, ze warto było. Z orkiestra uzgodnilismy, że tylko tradycyjne
      oczepiny i żadnych zabaw. Nie żałuję i w zasadzie takie wesele mogłabym
      organizowac co roku... Noc poslubna w hotelu, w którtm było wesele. Było
      cudnie... Na nastepny dzień obiad dla najbliższej rodziny(15 osób) a tydzień
      póxniej podróż poslubna do meksyku. O tym gdzie jedziemy dowiedziąłm się
      dopiero na lotnisku w Londynie....
      • mayessa Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 11:07
        Myślę że wiem o co chodzi Ismie(?). Zauważcie, że podczas przygotowań do
        swojego czy czyjegoś ludzie najczęściej używają słowa "wesela".Slub w kościele
        się raz załatwi, zapłaci i koniec.Ew. jeszcze nauki.A wszyscy to tylko mówią
        wesele, wesele, jak będzie wesele.Zawsze mam wrażenie, że ślub schodzi na
        dalszy plan a impra jest najważniejsza.
        • isma Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 11:46
          Dzieki, Mayessa wink)).
          Wiec tak: po pierwsze, pisalam o nas - o mnie i mezu - a nie sugerowalam, ze to
          mialaby byc jakas ogolna prawidlowosc. Osoby, ktore odczytaly to jako przytyk,
          uspokajam - nie bylo to moja intencja. Jesli o tym pisze, to dlatego, ze
          dokladnie taka byla nasza osobista motywacja - intencja niedopuszczenia do
          tego, zeby wesele zdominowalo sakramnetalny slub (a nie np. chec przeznaczenia
          kasy na podroz).

Wiec jesli chodzi o nas, to, poniewaz doba ma tylko 24 godziny wink)), a
          czlowiek ograniczone mozliwosci percepcji, uznalismy, ze chcemy sie dobrze
          przygotowac do sakramentu, a to niestety cokolwiek by kolidowalo z
          przygotowaniami do duzej imprezy. I to na dwoch poziomach: tak duchowym, jak i
          czysto fizycznym, organizacyjnym.

Najpierw o tym drugim. Fakt, ze mysmy mieli logistycznie dosc trudne zadanie,
          raz z powodu jednak dosc absorbujacego dzieciecia przy piersi (mojej), dwa z
          powodu tego, ze maz jest cudzoziemcem, i trzeba bylo jego rodzine z odleglosci
          kilku tysiecy kilometrow przetransferowac, zakwaterowac, wyzywic i dopilnowac,
          coby sie w obcym miescie nie pogubili. Z tego wzgledu tez zreszta wiele kwestii
          potraktowalismy powierzchownie - sukienke wybralam i dopasowalam jednego dnia,
          olalam wielotygodniowe przygotowania w salonach pieknosci, kwiaty zamowilismy w
          najblizszej z trzech otwartych w Boze Narodzenie kwiaciarni. Odpuscilismy sobie
          wideo.

Natomiast co do kwestii duchowych. Duzo czasu poswiecilismy na wybor czytan.
          Rozmawialismy o nich, o tym, co chcemy nimi sobie i naszym przyjaciolom o
          naszym malzenstwie powiedziec. Prosilismy o poblogoslawienie naszego amlzenstwa
          kaplana, o ktorym wiedzielismy, ze jego slowa beda mogly stanowic dla nas - i
          tak bylo - naprawde niezapomniana wskazowke na nowa droge zycia. Duzo czasu
          poswiecilismy na zaproszenie wszystkich tych, na ktorych obecnosci nam
          zalezalo. Zaprosilismy na slub wolontariuszy hospicjum św. Lazarza, z ktorym
          oboje jestesmy zwiazani, bo nie chcielismy kwiatow, tylko daru serca dla
          terminalnie chorych, aby tez mieli udzial w naszej slubnej radosci.

Bardzo sie ciesze, ze sie tak stalo. My naprawde mamy co wspominac ;-O)))). I
          sa owoce tego slubu - nie tylko w naszym malzenstwie, ale takze w postaci
          nawiazania kontaktow z nasza slubna parafia i z hospicjum przez ludzi, ktorzy
          przedtem byli daleko - i od Boga, i od pomocy blizniemu wink)).
        • meg241 Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 13:41
          mysle ze nie do konca masz racje. zgadzam sie z tym ze ludzie zwykle mowia o
          weselu a nie o slubie, ale to ze ktos miał wesele nie znaczy ze " nie przyłozył
          sie " do ślubu. Mysmy mieli zarówno cudowne wesele jak i cudowny slub. dla mnie
          i mojego meza samkrament małzenstwa jets najwazniejszy a dopiero potem
          uczczenie tego z innymi. Mysmy wybrali kośiół taki gdzie ksiaza nie podchodza
          schematycznie do wszystkich slubów. Kazdy slub jest wyjatkowy. Sami
          wybieralismy jakie czytania ze Starego Testamentu maja byc czytane, jaka
          Ewngelia, jaka modlitwa wiernych, jaki psalm. Zadbalismy tez o to by czytanie i
          spiew było w wykonaniu naszych znjomych, rodziny. Przystroilismy tez kosciol i
          zadbalismy o wiele innych rzeczy. Fakt, było sporo biegania załatwiania, ale
          było warto bo mielismy niepowtarzalny slub. Dodam jeszcze ze uczylismy sie
          przysiegi małzenskiej na pamiec zeby nie powtarzac za ksiedzem.
          Wszystko zalezy od checi. Moze miec i niepowtarzalny slub i niepowtarzalne
          wesele. Dzis własnie obchodzimy pierwsza rocznice slubu i wspominamy ten dzien.
          Wieczorem idziemy z najblizsza rodzina na Msze która zamowilismy. Potem
          zaprosimy rodzine do nas na kawe i ciasto.

pozdraewia

Magda
          • mayessa do meg241 20.09.04, 13:48
            I w/g mnie właśnie o to chodzi-żeby słub a nie wesele był najważniejszy
            • meg241 Re: do meg241 20.09.04, 13:52
              Ja tez uwazam ze slub powinien byc najwazniejszy i u nas tak własnie było. Nie
              znaczy to jednak ze wyklucza to udane wesele. U nas udało sie zorganizowac i
              jedno i drugie choc tak jak juz pisałam potrzeba było w to włozyc sporo wysiłku.

Magda
    • judytak Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 14:09
      miałam
      liczba gości: 15 :o)
      elegancki obiad, tort, co tam jeszcze...
      było wybitnie biesiadnie, śpiewaliśmy do rana, tańczyliśmy też :o)

ale podrózy poślubnej jeszcze nie miałam :o(

pozdrawiam
      Judyta
      • jagasz Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 14:21
        Ja miałam raczej przyjęcie a nie wesele, trwało do 1.00 w nocy i było na nim 51
        gości. Było całkiem sympatycznie. A dwa dni później polecielismy na Kretęwink)))

aga
        • 73nikusia Do Jagasz ... 20.09.04, 22:29
          Witaj ...

To ze ja Ciebie znajde tutaj to nie dziwota smile
          Ale Ty znajdujac mnie na tym forum musisz byc bardzo zdziwiona. Bywalam tu juz
          wczesniej ... potem chcialam wrocic tu juz jako prawdziwa mama ... ale dalsza
          moja historie juz znasz.

Aga, jak wiele nas laczy ... male wesele ... bardzieje przyjecie ... i
          podroz ... my tez polecielismy na Krete. Polnocny - zachod, okolice Kissamos,
          30 km od Chanii. Bardzo ladne miejsce zwalo sie Kaliviani. Wies gaje oliwne i
          morze.

Pozdrawiam ...
          Nika
          • jagasz Re: Do Nikusi;))) ... 22.09.04, 14:56
            Nika przeczytałam Ciebie wcześniej, i ciesze się bardzo.
            My bylismy jakieś 12 km na zachód od Heraklionu. jakieś 20-25km od Hersonissos
            (moiże więcej, nie wiem czy dobrze napisałam).
            aga
    • szwed_ka Re: Czy miałyście wesele? 20.09.04, 23:27
      Razem z mężem zdecydowaliśmy sie na przyjęcie w restauracji dla najbliższej
      rodziny. Uzbierało się tego 40 osób. Obeszło sie bez orkiestry (w restauracji
      leciała muzyka z wieży). Zamiast kamery i filmu video mamy piekny album, a w
      nim 300 zdjęć. Tak jak sobie wymarzyłam, o północy zabraliśmy z mężem prezenty
      i pojechaliśmy do naszego wynajetego mieszkanka, gdzie spędziliśmy cudowną noc
      poślubną (prześcieradło było usłane płatkami róż z mojego ślubnego buketu smile
      A pieniądze. które moi rodzice wydaliby na weselicho, zostały wydane na remont
      naszego własnego mieszkania, które kupiliśmy rok po ślubie.
      My niczego nie żałujemy... a i moja babcia po paru miesiącach przestała
      psioczyć na moich rodziców, że pozwolili mi na takie fanaberie.
      • wordshop Re: Czy miałyście wesele? 21.09.04, 16:36
        tak - mieliśmy wesele na ok. 80 osób w uroczym dworku nad jeziorem pod koniec
        września. wszyscy goście nocowali na miejscu, więc następnego dnia były
        poprawiny (częściowo nad jeziorem - niektórzy nawet wędki wzięlismile, a znaleźli
        się i śmiałkowie (w tym pan młody), którzy wpław uciekali przed kacem wink
        moje wesele to był najfajniejsza impreza, na jakiej byłam: wszyscy je świetnie
        wspominają (nawet mój wybredny teściu wink, właściwie wszystko się udało, a ja
        się czułam zupełnie wyjątkowo i przeszczęśliwie. na pamiątkę mamy mnóstwo zdjęć
        i rewelacyjny, oryginalny, dynamiczny film nakręcony przez mojego kolegę-
        absolwenta reżyserii filmowej smile nie wyobrażam sobie teraz, żebym mogła nie
        mieć wesela, choć przed ślubem rozważaliśmy taką możliwość.
    • aniaop Re: Czy miałyście wesele? 21.09.04, 16:52
      Przyjecie do 24 (w praktyce przeciagnelo sie do po 1 w nocy) na 70 osob w
      restauracji. Nastepnego dnia rano polecielismy na Rodos- prosto z apartamentu,
      ktory od hotelu/restauracji dostalismy na nocleg taksowka na lotnisko.
      • ms78 Re: Czy miałyście wesele? 22.09.04, 14:09
        ślub planowaliśmy z mężem, wesele zrobili rodzice. Odbyło sie w domu teściów,
        trwało prawie tydzieńsurprised gości około 150surprised
        było super- za nic nie zamieniłabym go na nic innego.
        w podróż nie pojechaliśmy z racji tego, że zaraz zaszłam w ciąże i nie mogłam
        jeździć.
        w tą podróz pojedziemy na 10 rocznice- czyli za trzy lata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka