lola211
13.11.15, 18:44
Znacie osoby opanowane przez różne lęki i fobie?
Sama mam lęk przestrzeni i wysokości i bardzo mnie to denerwuje, bo utrudnia zycie- coraz wiecej problemów sprawia mi prowadzenie samochodu na trasie(w miescie ok) i mysle jakby sie z tym uporac.Czyli wiem ze to faktycznie nie wymysł i nie zwalczy sie tego ot tak po prostu.Traktuję to jako ułomnosc i nie podaje po publicznej wiadomosci (w realu).
Nie mogę jednoczesnie strawić osób, którymi takie lęki zawładnęły i maja ich od groma.I wszedzie widzą problem, dodatkowo tymi swoimi fobiami zatruwając otoczenie.Tego nie zjem, tam nie pojde, tu nie pojade.Kazda propozycja jest bombardowana z miejsca.Tego nie lubie, tego się brzydzę, tego się boje.Patrze i mam ochotę potrzasnąc z całych sił i nawrzeszczec,zeby się taki osobnik otrząsnął.Bo on uwaza, ze ma prawo je posiadać i dodatkowo wszystkich wkoło o tym informowac uzasadniajac przez całym otoczeniem swój strach przed zyciem tak naprawde.Denerwuje mnie taka postawa- mam leki i nic z tym nie zrobie, musicie to akceptowac.Odrzucana kazda propozycja skorzystania z fachowej pomocy.To chyba w sumie jest wygode- ma sie alibi i mozna zycie spedzic w domu.
Słusznie mnie to wkurza czy jestem po prostu niewyrozumiała?