Dodaj do ulubionych

Typy urody.

13.11.15, 23:11
Jakie macie typy urody?
A jaki Wasi mężowie/partnerzy?
Sprawdzam, czy typ urody ma wpływ na dobieranie się w pary.
Obserwuj wątek
    • ironia-losu11 Re: Typy urody. 14.11.15, 21:33
      Jak to jakie?! Śliczne, oczywiście suspicious
    • kkalipso Re: Typy urody. 14.11.15, 21:44
      A ty? Twój partner, dziecko? Najlepiej to pokaż zdjęcie, my też sprawdzamy ......
      • stalowa-magnolia Re: Typy urody. 14.11.15, 23:10
        Nie proszę o wstawianie zdjęć, ani nawet szczegółowych opisów.
        Wystarczy, że podasz typ urody np. słowiański, celtycki, europejski, środkowoeuropejski I, lub II, południowy, nordycki, azjatycki.

U nas to jest pomieszanie z pogmatwaniem, gdyż ja wpasowuję się między słowiankę, a południową.
        A mąż jest nordycko-celtycki.
        • kkalipso Re: Typy urody. 14.11.15, 23:39
          Żartowałam. Ale Tobie też humoru nie brakuje bo przedziwaczne typy urody nam tu przedstawiasz, europejski/środkowoeuropejski i co tam jeszcze było ....

Ja.
          Brązowe włosy.
          Piwno/zielone oczy.
          Oliwkowa cera z licznymi pięknymi pieprzykami.
          Średni wzrost szczupła.

On.
          Brązowe gęste włosy.
          Szaroniebieskie oczy.
          Szczupły średni wzrost.

Ona. Córka.
          Oczy po tacie. Takie ni to szare ni to niebieskie zależy od światła ....
          Włosy piękne, gęste, ciemny blond wpadający w miedz ....będzie miała brązowe (też byliśmy blond, za młodu oboje) teraz piękny brąz.
          • stalowa-magnolia Re: Typy urody. 15.11.15, 20:14
            Naprawdę są takie typy urody. Piszę o tym pracę.
            Jest 8 podstawowych typów urody z podziałem na kolor oczu w przypadku środkowoeuropejskich.
            Europejski to tz "Królewna Śnieżka" ze względu na porcelanową cerę.
            Są to podziały etniczne.
            Zauważam pewną zależność dobierania sobie partnerów, przynajmniej w moim przypadku tz zawsze wolałam jasnookich. A sama mam ciemnobrązowe.
            Dziękuję wszystkim za opisy.
            • kadfael Re: Typy urody. 15.11.15, 21:53
              Wrzuć jakiś link do artykułu na temat tych typów!
              • stalowa-magnolia Re: Typy urody. 15.11.15, 22:19
                Kiedyś dzielono typy urody na 4 pory roku:

biotechnologia.pl/kosmetologia/artykuly/lato-analiza-kolorystyczna-cztery-pory-roku-cz-3,13579

Lecz nie był on zbyt precyzyjny i wprowadzono ze względu na podział etniczny:

moda.wieszjak.polki.pl/zelazne-zasady/292050,8-typow-urody--rozpoznaj-swoj-typ-foto.html

Ale i tak wszystko zależy od ogólnie pojętej atrakcyjności fizycznej:

repozytorium.amu.edu.pl/jspui/bitstream/10593/7271/1/02_J_Strza_ko_K_Kaszycka_ATRAKCYJNO___FIZYCZNA-OBIEKTYWNE_7-17.pdf
                • stalowa-magnolia Re: Typy urody. 15.11.15, 22:21
                  Generalnie dziękuję wszystkim za udział w badaniu.
                • agaja5b Re: Typy urody. 15.11.15, 22:36
                  Wg tych podziałów ja jestem typ środkowoeuropejski (niebieskie oczy) , albo wg kolorystyki prawdziwe lato z ascendentem zimowym, mąż typ słowiański lub stonowane lato.
                • aandzia43 Re: Typy urody. 15.11.15, 23:31
                  Zdecydowanie póki co naprecyzyijniejsza i nabezpieczniejsza jest pogłębiona analiza kolorystyczna 12 typów (cztery pory roku, każda z trzema podtypami). Podział etniczny też fajny, dociera do wyobraźni, ale właśnie przez to jest ryzyko utknięcia w stereotypie i popełnienia błędu.
                  Jestem zimną zimą, według analizy etnicznej zaś typem azjatyckim. I miodzio, wszystko się pięknie składa, bo dodatkowo urodę też mam azjatycką. Głębokie czernie, etniczne klimaty spoko (tylko mi tu bez ciepłych czerwieni i pomarańczy), zimne srebro, czerwone wino, cyrkonie, geometryczne wzory, błyszcząco i skrząco. Ale córka też ma urodę azjatycką ale kolorystycznie jest zimnym latem. Czyli typem nordyckim. Kolorystycznie, bo nie gębą, że się tak wyrażę wink No i kolory zalecane dla nordyków nosi, ale już style i desenie raczej nie, bo urodę ma mimo szarego kolorytu ostrą. Już ja ją widzę w stylu pasterskim lub w przewadze pasteli, buhaha big_grin Nosi się ostro. Jako zimne lato może ubierać się bez szkody dla urody w kolory i style zimnej zimy, co też czyni. Dlatego wolę analizę 12 typów - nie sugeruje łatwych, a często błędnych rozwiązań.
                • kadfael Re: Typy urody. 17.11.15, 12:43
                  Dzięki!
            • bazia8 Re: Typy urody. 15.11.15, 22:29
              Napisz nam na jakiej znakomitej uczelni piszesz pracę, a już myślałam, że mnie nic na ę matce nie zaskoczy
              ...
        • aandzia43 Re: Typy urody. 15.11.15, 21:19
          Obydwaj moi dziadkowie byli nordyccy z rysów twarzy, budowy czaszki i kolorystyki - szaroniebieskie oczy, szaroblond włosy, długie, spłaszczone w bocznej płaszczyźnie czaszki, nosy o wąskim garbie i jasna, acz ostatecznie opalająca się nie na czerwono skóra. Babcie były słowiańskie z azjatycką komponentą - błyskawicznie opalająca się skóra z żółtawym odcieniem, ciemne ale nie czarne włosy, zielone oczy, nieco skośne oczy (jedna z nich wyraźnie skośne), wydatne kości policzkowe. Mój ojciec wyszedł słowiańsko-azjatycki po swojej matce, mama nordycka po swoim ojcu. Zrobili sobie słowiano-Azjatkę z zielonymi oczami i niebieskookiego nordyka. Jedyny wniosek jaki mi się nasuwa, to: nordyk ciągnie do słowiano-Azjaty tongue_out Oraz: nie miałam w rodzinie żadnego południowego bruneta ani żadnego germańskiego różowoskórego rudzielca. Wszyscy to kolorystyczne lata i zimy, czyli banał w tej szerokości geograficznej.
        • jola-kotka Re: Typy urody. 15.11.15, 22:09
          Byl kiedys watek chyba kalipso gdzie wstawialysmy foty swoje lub do kogo ktoras tam podobna,znajdz zobacz.pamietam bo dlugo sie zastanawialam czy wstawiac.
    • melisaa4 Re: Typy urody. 14.11.15, 21:55
      Ja- brunetka z ciemnymi oczami i rzęsami, jasną cerą, wysoka 172cm, szczupła
      On- ciemny blondyn z niebieskimi oczami, średnią cerą, wysoki 188cm, bardzo przystojny smile
      • melisaa4 Re: Typy urody. 14.11.15, 22:12
        Dodam, że wcześniej spotykałam się z 3 innych o zupełnie różnych typach urody:
        1- Brunet z niebieskimi oczami, raczej okrąglejszy, ciemniejszej karnacji i mniej więcej mojego wzrostu
        2- Blondyn z niebieskimi oczami ze średnią karnacja mniej więcej mojego wzrostu, średni raczej szczupły
        3- Hiszpan- więc ciemnooki, ciemnowłosy, ze średnią karnacją, szczupły mniej wiecej mojego wzrostu
        Z pierwszym miłość i zauroczenie mnie nie połączyło raczej przyjazn i presja spoleczna, ze nie moge byc sama. Z pozostalymi dwoma zauroczeni smile Tak więc zupełnie róźne typy urody ale mieli to coś i bardzo mi się podobali
        • stalowa-magnolia Re: Typy urody. 14.11.15, 22:56
          Przeważa u Ciebie typ z niebieskimi oczyma. A sama masz ciemne.
          To ciekawe spostrzeżenie, gdyż sama zauważyłam, że większość moich poprzednich partnerów mieli właśnie jasne oczy.
          • melisaa4 Re: Typy urody. 14.11.15, 23:00
            No ale jeden był hiszpanem i byłam totalnie zakochana smile hiszpanem z typowymi duzymi, ciemnymi oczami. Mój mężczyzna miał też różne kobiety- różnych narodowości również więc typ to jedno, a życie drugie, atrakcyjność nie zależy od koloru oczu czy włosów, feromony jak nic smile
    • riki_i Re: Typy urody. 14.11.15, 22:17
      Nie sądzę, aby typ urody miał wpływ na dobieranie się w pary, bo jako facet przerzucałem panie bardzo różne i każda z nich potencjalnie mogła być matką moich dzieci. Większość pań była owszem, w moim typie idealnym (wiotkie blondynki z niezbyt dużymi piersiami), ale żoną została kobieta kompletnie odmienna od tych preferencji. Także założenie wzięłaś niestety z dupy.
    • barbibarbi Re: Typy urody. 14.11.15, 22:23
      Ktoś kiedyś o nas powiedział, że wyglądamy jak żydówka z Niemcem z hitlerjugend.
      • cauliflowerpl Re: Typy urody. 17.11.15, 17:05
        Padłam big_grin
    • la_mujer75 Re: Typy urody. 14.11.15, 23:02
      Ja - typ południowy ,mąż -wysoki,szczupły, błękitnooki-kiedyś blondyn wink
      Zawsze mnie ciągnęło do takiego typu urody, wszelcy bruneci o ciemnych oczach (i nie daj Boże - kręconych lokach)budzili mój żywy wstręt . Mąż za to uwielbiał mój typ urody i dlatego bez trudu "pozbyłam się" się jego ówczesnej dziewczyny,która uchodziła za niezłą laskę (wysoka,szczupła blondynka ) smile
      Dzieci- mieszańce - ani ciemni, jak ja ani blondyni jak tatuś, a szkoda - wpisują się w polski typ urody sad
    • awesome810 Re: Typy urody. 14.11.15, 23:06
      mąż ładny, ja bardzo ładna big_grin. Wyszły nam przepiękne dzieci.
      może być?
    • edelstein Re: Typy urody. 14.11.15, 23:07
      Kasztanowe wlosy,bardzo jasna karnacja,zielone oczy,latem piegi.
      Blond,ale brode ruda,niebieskie oczy,jasna karnacja.
    • agaja5b Re: Typy urody. 14.11.15, 23:32
      U nas to jest taaaki człowiek i taki człowiek, a na serio to: mąż ciemny blondyn, oczy niebieskie, 192, przy sobie, i basem to on nie mówi. Nie podobał mi sie wcale, preferowałam raczej ciut niższych, ciemnowlosych panów o szczupłej budowie ciała, z zarostem mogli być i z niskim głosem. Teraz jak gdzieś razem jesteśmy to mysle sobie że wizualnie jest całkiem, całkiemwink Ja mam 160 cm, jestem szczupła, niebieskie oczy , ciemne włosy. Aha spory biust mam (na szczęscie nie taki, żeby proporcje mi znacząco zaburzał) i to podobno bylo TYM kryterium.
    • princesswhitewolf Re: Typy urody. 15.11.15, 00:13
      on wyglada bardzo podobnie do tego Pana ale z tego okresu. Powaznie podobnie bo ciagle to slyszy 184cm. szczuply/sredni

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/3a/22/84/3a228464adbdb4bb0cf98ef147b8ebd4.jpg

a moje zdjecie jest chyba na moim profilu
      ja:
      blond dlugie wlosy lekko rozjasniane z natury jestmysia blond Polka z duzymi slepiami, szaroniebieskimi, zadartym nosem, cycaty typ, moglby schudnac po dziecki z jakies 5-7kg co by jej na dobre wyszlo, 174cm
    • aandzia43 Re: Typy urody. 15.11.15, 00:40
      Typ urody nie, ale poziom atrakcyjności ma - ładny z ładnym się pobiera, a brzydki z brzydkim. Chyba że innymi istotnymi walorami pan rekompensuje braki przystojności (kasą i pozycją przede wszystkim) i w ten sposób załapuje się na ładną panią.
      • wheels.of.steel Lepsza jednak pierwsza opcja ;) 16.11.15, 19:24
        Według mnie życie jest zbyt krótkie, by tracić czas na dążenie do bycia milionerem. wink Są przyjemniejsze rzeczy w życiu, niż kombinowanie nad tym, jak zarobić pieniądze. tongue_out Nie jestem adonisem, ale niebrzydką laskę jestem w stanie zagonić do sypialni i pozbawić bielizny. Marny mój los byłby, jakbym był niski, o piskliwym głosiku, szpetny lub otyły albo bardzo chudy. Leń śmierdzący ze mnie, nie mam przy tym żadnej wybitniej osobowości, żaden ze mnie pianista lub śpiewak operowy, do bólu zwykły chłop. Więc jakbym z wyglądu nie był co najmniej znośny, to bym musiał marszczyć gruchę do końca życia albo nie zobaczył nigdy ładnej baby nago na żywca. wink Bo nie chciałoby mi się walczyć o to, by nadrabiać kasą, zaradnością i pracowitością. tongue_out
    • e_dyta27 Re: Typy urody. 15.11.15, 20:51
      ja - włosy bardzo ciemny brąz, prawie czarny,do ramion, lekko falujące, niebieskie oczy przy naturalnie czarnych brwiach i rzęsach i blada cera. Regularne rysy twarzy, rozmiar 38, figura klepsydra, średniego wzrostu.
      mąż - włosy kasztanowe, bardzo gęste, kręcone, ciemne oczy, brwi i rzęsy, karnacja tez raczej z ciemniejszych. Szczupły, średniego wzrostu. Ponoć podobny do Rogera Federera z twarzywink
    • barefoot_duck Re: Typy urody. 15.11.15, 22:21
      Ja środkowoeuropejski II (oczy zielone), on - europejski - Królewna Śnieżka (oczy błękitne). I skoro pracę z tego piszesz, to wyjaśnij mi pls, skąd u nas córka w typie nordyckim?
      • stalowa-magnolia Re: Typy urody. 15.11.15, 22:26
        Mieszanka genów. Głównie ojca.
        Nordyci mają głównie niebieskie oczy, a córka pewnie odziedziczyła je po tacie, do tego typ europejski ma jasną karnację, tak jak typ w większości typ nordycki.
      • antyk-acap2.0 Re: Typy urody. 15.11.15, 22:32
        Prawdopodobnie wynik gwałtu wikinga dwa tysiące lat temu.
        • hugo43 Re: Typy urody. 15.11.15, 22:43
          Ja typowa północna uroda,błękitne oczy,w dzieciństwie prawie białe wlosy,latem piegowata.on turecki zaza,czarne włosy,duży nos,pełne usta.dzieci jak na Polskę mają niebywałą urodę,głupio tak pisać,ale właściwie codziennie słyszę od obcych ludzi zachwyty.dla mnie najważniejsze jest,że mają południowy charaktersmile
        • barefoot_duck Re: Typy urody. 15.11.15, 23:00
          Zaraz tam gwałt i zaraz dwa tysiące lat temu wink
          • stalowa-magnolia Re: Typy urody. 17.11.15, 12:32
            big_grin
        • aandzia43 Re: Typy urody. 16.11.15, 00:19
          > Prawdopodobnie wynik gwałtu wikinga dwa tysiące lat temu.

Ty się Antyk nie podniecaj niezdrowo gwałtami, bo ci dwutysiącletni zezwłok nie wytrzyma takiej ekscytacji wink Wikingowie dwa tysiące lat temu to coś jak Słowianie, co według niektórych samozwańczych historyków zamieszkują polskie ziemie od dziesięciu tysięcy lat? Takie cuda, takie cuda, panie dzieju! tongue_out
          Nikt Laszek gwałcić nie musiał, żeby się nordyckie geny rozlały po narodzie, bo Skandynawowie się z naszymi mieszali pokojowo jeszcze przed 1000. rokiem.
        • jolie Re: Typy urody. 16.11.15, 07:39
          Wynik gwałtu? Hmm, może autorka wątku ma więcej informacji, ale o ile mnie pamięć nie myli, to Słowianie są antropologicznie mieszaniną nordycko - laponoidalną.
    • jolie Re: Typy urody. 16.11.15, 08:20
      Nie sądzę, że są jakieś zależności w dobieraniu się pod względem typów urody, o doborze jednak decydują feromony (przynajmniej u mnie tak było). Ja i mąż jesteśmy w bardzo podobnych typach:
      ja - intensywnie niebieskie oczy, ciemnobrązowe kręcone włosy, jasna cera (ale żółtawy odcień), niska, w miarę szczupła (ale nie smukła, nie filigranowa)
      on - atletyczna sylwetka, szaroniebieskie oczy, czarne kręcone włosy (kiedyś, bo goli się na zero i wyłysiał - dla mnie ok, lubię łysych), mocny czarny zarost, jasna skóra, ale odcień opalenizny ma ciemniejszy niż ja i nie tak żółty jak ja
      Nasze dzieci urodziły się jasnowłose i niebieskookie, typowo słowiańskie (ale z każdym rokiem włosy im ciemnieją). Starszy syn ma oczy stalowe z zielonkawymi plamkami - niesamowity kolor.
    • fomica Re: Typy urody. 16.11.15, 21:01
      Wyglądamy jak rodzeństwo, cera, koloryt, oczy, nawet rysy twarzy. On ma trochę ciemniejsze włosy i to cała różnica. Dziecko też w ten deseń.
    • jehanette Re: Typy urody. 17.11.15, 14:00
      Żebym to ja wiedziała, jaki mam typ urody...

On - czarne włosy (od niemowlęcia miał czarne), oliwkowa cera (nie żeby ciemna, chodzi o koloryt - przy mnie wydaje się szary), słabo się opala - nie "łapie" go słońce, oczy brązowo-zielone - kolor niejednorodny, zmienny, ale jaśniejszy od mojego konkretnego brązu

Ja - włosy brązowe (jako niemowlak-platyna, dziecko-złoty blond), cera jasna, blada - ale opalam się dość ładnie, źle też wygląda posmarowana podkładem o różowym pigmencie, usta blade, oczy brązowe-piwne, ciemne, wyraźne brwi. Nie wyglądam dobrze w pastelach i bladych kolorach.

Dziecko - cera jasna, włosy brązowe, raczej chłodne w odcieniu, oczy - szaro-brązowo-zielone, zmienne jak u ojca przy czym bardziej szare.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Typy urody. 17.11.15, 14:14
      Ja: rude włosy, brązowe oczy, blada cera z piegami, średni wzrost, duży biust, sylwetka szczupła
      mąż: ciemne włosy (szatyn to się chyba nazywa, takie niwiadomo co), brązowe oczy, jasna cera, średni wzrost, szczupły.
    • anestezjolog72 Re: Typy urody. 17.11.15, 16:28
      Ja- 170 cm, szatynka, oczy piwne, dość duży biust, sylwetka proporcjonalna ( kg przybyło mi z wiekiem, ale nie jestem "puszysta", oj nie), cera normalna nie za śniada, nie za jasna.
      Mąż- 183 cm, ciemny blondyn, oczy szaro-niebieskie, zdecydowanie za chudy, ale z zarysowanym brzuchem, karnacja jasna, zarost niewielki, mała łysina i zakola. Przyszło z wiekiem.
    • julita165 Re: Typy urody. 17.11.15, 16:41
      Ja się na tych typach ( słowiański, nordycki itp ) za bardzo nie znam więc opisowo

Ja - jasna ale nie bardzo karnacja, włosy ( naturalne, dawno niewidziane ) jasny brąz, oczy zielone, piegów brak. Rysy twarzy chyba dość "miękkie" ( to zdaje mi się typowe dla odmiany słowiańskiej ). Dobrze mi jest w zimnych odcieniach ( makijaż, ubrania, kolor włosów )

Mąż ( właściwie to ex ): jasna karnacja, oczy niebieskie ( nawet takie lodowe ), włosy bardzo ciemny zimny brąz, rysy "ostre" ( zwłaszcza mocno zarysowana szczęka ). Dobrze wygląda w szarościach, czerni, bieli a okropnie w odcieniach ziemi ( jakoś nieświeżo ) i w granacie ( jak stary chłop przebrany za chłopczyka )

Synek - lat 4 więc wiele może się zmienić, jasna karnacja, okrągła buźka, niebieskie oczy, włosy blond ale raczej średni więc być może mu jeszcze ściemnieją
      • julita165 Re: Typy urody. 17.11.15, 16:44
        Co do sylwetki

ja -170 cm, budowa jak na kobietę nietypowa. Niby szczupła ( ok 55-56 kg ) ale to głównie bardzo szczupłe ręce i nogi, średni biust i kompletny brak bioder. Nie mam tez brzucha takiego jak zwykle mają kobiety tylko wystaje mi żołądek. Jak przytyję to wszystko idzie od pasa w górę.

ex mąż - 178 cm, szczupły ale dość umięśniony ( chociaż wcale nie ćwiczy )

synek - wysoka chudzinka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka