Dodaj do ulubionych

endoproteza

16.11.15, 20:21
Znacie kogoś z endoprotezą? mąż bedzie miał prawdopodobnie w ręce, albo nawet obu, dwa dni temu doznał poważnego upadku i połamał łokcie, boimy się bardzo że ręce nie będą już w pełni sprawne..pocieszcie mnie bo oszaleję, jutro będziemy wiedziec cos więcej od lekarzy
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: endoproteza 16.11.15, 20:34
      Moja starsza koleżanka, emerytka już, przeszła 4 czy 5 lat temu operację, ma endoprotezę stawu biodrowego- naprawdę nie mogła już chodzić, teraz to jak życie na nowo- odzyskała sprawność, chodzi i podróżuje. Życzę, aby u Twojego męża było tak samo smile
      • drosetka Re: endoproteza 16.11.15, 20:51
        dziękuję, ale tak bardzo się boję, w obrębie łokcia sa aż 3 stawy , narazie nie wiem dokładnie które kości sa połamane, modle się żeby wszystkie nie były do wymiany
        • marzeka1 Re: endoproteza 16.11.15, 21:04
          Ale byłam niedokładna- ta koleżanka przeszła 2 operacje z założeniem endoprotezy, na oba stawy - uwierz, wg niej to jak na nowo poprawiona jakość zycia. Na pewno dobre było to, że ona jest i była szczupła, trudniej taką operację zrobić, gdy jest otyłość.
          Pewnie Twojemu mężowi pomoże odpowiednia rehabilitacja.
    • conena Re: endoproteza 16.11.15, 21:11
      Moja mama ma endo w kolanie. Pierwsze dni po operacji były koszmarne, potem już w trakcie rehabilitacji było z górki. Teraz ma się dobrze i zapomniała, co to ból w kolanie.
      Współczuje przeżyć, myśle ze z endoprotezami Twój mąż wróci do sprawności. Tylko niech się przykłada do rehabilitacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka