flicek 28.11.15, 08:25 Slyszalyscie o Ewie Tylman? Kurcze, mieszkam w Poznaniu i znam te rejony. Mam nadzieje, ze sie znajdzie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmitos Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 08:44 jak poczytałam o tej sprawie, to też sobie pomyślałam, że idealnie by było, gdyby dziewczyna po chwilowym zamroczeniu jakimiś prochami przebywała w szpitalu i nie pamiętała jak się nazywa; niestety, już prawie tydzień minął od jej zaginięcia i nie mam złudzeń co do jej losu Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 08:55 strasznie ubolewam, ale chyba ją znajdą, ale ... niestety w Warcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 09:16 Wygląda to niestety mocno nieciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 09:32 Za czasów mojej młodości dziewczynę, szczególnie na promilach, odstawiało się prosto pod drzwi domu. Wyrosło nowe pokolenie dżentelmenów, głosujących na Pisy, kukizy czy inne korwiny, które najwyraźniej ma w rzyci bezpieczeństwo swoich koleżanek. Odpowiedz Link Zgłoś
fin-dus Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 09:59 Sie odstawialo? No i spoko, jesli owi odstawiajscy byli trzezwi i godni zaufania. Bo niestety, dosyc czesto sie zdarza, ze wlasnie samotna dziewczyna jest bardziej bezpieczna niz taka w towarzystwie kolegow, chetnych i pijanych. Ona z knajpy nie wyszla sama, a chlopak podobno pląta się w zeznaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 14:01 Jeśli się zadawalas z patolstwem i gwalcicielami to tak, masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 14:04 lauren6 napisała: > Jeśli się zadawalas z patolstwem i gwalcicielami to tak, masz rację. Tak, oczywiście. Na pewno zadawała się z patolstwem i gwałcicielami. Oczywiście inne nie wchodzą w grę. Normalnie geniusz z ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
fin-dus Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 14:09 A weź, nawet nie będę jej odpowiadać. Moja kuzynka chodziła do liceum z pewnym chłopakiem. Chłopak z dobrej rodziny - matka redaktor naczelna miejskiego pisma, ojciec też na jakimś stanowisku. Podobno normalna rodzina - bez picia, bicia, patologii. A ów chłopak, po ukończeniu liceum poszedł na studia i będąc na pierwszym roku, pewnego dnia zaprosił na stancję prostytutkę. Po czym ją zabił, poćwiartował i próbował spuścić po kawałku w toalecie. Nigdy się nie wie, co siedzi w głowie drugiego człowieka, choćby nawet był najzamożniejszy, i niby najdalszy od patologii i gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 15:11 A ów chłopak, po ukończeni > u liceum poszedł na studia i będąc na pierwszym roku, pewnego dnia zaprosił na > stancję prostytutkę. Po czym ją zabił, poćwiartował i próbował spuścić po kawał > ku w toalecie. moze chłopak byl prawiczkiem a prostytutka wysmiewała to? oczywiscie, jakby nie upoważnia to do morderstwa ale podobno nie ma nic gorszego dla faceta niz wyśmiewac jego męskosc. Tak czy siak 'za moich czasów" tez nie było do pomyslenia, żeby dziewczyna sama wracała, po nocy, z imprezy. I nie było, w moim otoczeniu przynajmniej, kumpli gwałcicieli i morderców. Obcy jakis to tak ale kumpel, chłopak? nie... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 15:17 Problem polega na tym, że nikt nie wie czy zadaje się z potencjalnym gwałcicielem - dopóki ten nie zgwałci. Też znam historię chłopaków z dobrego domu, którzy po dyskotece zgwałcili kobietę, a chłopaka który stanął w jej obronie - skatowali na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 20:11 Kobietę, ale czy to była znana kobieta, koleżanka z pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:34 "kolega z pracy" tez mogl zostac tam przyjety np przed tygodniem i jeszcze nikt go nie zdazyl lepiej poznac. po to są niby integracje wsrod pracownikow, te formalne-firmowe, i te mniej formalne, żeby ludzie lepiej sie poznali nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 11:28 Wyprowadzili pijaną dziewczynę z toalety i dokonali grupowego gwałtu za dyskoteką. Chłopaka, który to zauważył i próbował zareagować - zabili. Żaden ze sprawców nie miał więcej niż 17-18 lat, takie tam zabawy chłopaków z "dobrych domów". Co zabawne - odpowiadali z wolnej stopy, jednego rodzice wysłali za granicę, inny normalnie udał się na rozpoczęcie roku. Jedynie dyrektorka miała jaja, na apelu kazała mu wystąpić i skreśliła go z listy uczniów. Dzisiaj te gnoje są juz na wolności, bo za gwałt (nawet jeśli zbiorowy) i pobicie ze skutkiem śmiertelnym są u na śmieszne kary. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 20:23 > I nie było, w moim otoczeniu przynajmniej, kumpli gwałcicieli i morderców. > Obcy jakis to tak ale kumpel, chłopak? nie... Ale wiesz, oczywiście, że większość gwałcicieli to właśnie ci kumple i chłopacy, a nie żadni obcy? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 21:41 No właśnie, dlatego zabawna wydała mi się wypowiedź lauren6: Jeśli się zadawalas z patolstwem i gwalcicielami to tak, masz rację. Przecież to dotyczy wszystkich innych, mnie absolutnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 18:48 > Ale wiesz, oczywiście, że większość gwałcicieli to właśnie ci kumple i chłopacy > , a nie żadni obcy? moze i " chłopacy", moze i kumple ale mnie zaden nie zgwałcił, moich kolezanek też nie a na imprezy chodzilyśmy, i owszem. Żaden tez nie wylędował w więzieniu więc akurat wiem o czym piszę. Przy czym ja pisze o czasach , kiedy sama chodzilam na imprezy a nie byłam szanowana matka i żona. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 22:08 Bo jednak - na szczęście - taki pech dotyka niewielu kobiet. Naprawdę nie trzeba zadawać się z patolstwem, aby tego doświadczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Zaginiona poznanianka 03.12.15, 22:44 A moja koleżanka swojego czasu strasznie przeżywała, że jej kumpla oskarżyli w Irlandii o gwałt i napaść. "On by przecież nigdy, to niemożliwe, to porządny człowiek...." itd. Pamiętasz - taka głośna sprawa sprzed ładnych kilku lat, kobieta zdaje się zmarła od urazów głowy...? A chłopak- winny. Taki dobry, porządny kumpel, żadne tam patolstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 16:41 Niestety chyba żywej jej już nie odnajdą Tak to już jest iż młodym ludziom wydaje się iż im nic nie może się stać , są zawsze bezpieczni a starzy nudzą i marudzą ale życie jest okrutne i samotna pijana dziewczyna pętająca się po ulicach jest łatwym celem różnych zwyrodnialców. Wiem że nie ma co gdybać ale w takiej sytuacji wezwanie taksówki jest najlepszym wyjściem. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 17:33 Ona nie była samotna bo odprowadzał ją kolega z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 21:33 Tak do końca to chyba nie odprowadzał, razem szli na przystanek- jej , on szedł na inny. Zresztą nawalony kolega to też żadna podpora. Taksówka sprawdza się o wiele lepiej. Szkoda dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 14:26 Jak dziewczyna pracowała w drogerii to mogło ją nie stać na taksówkę, ja wiem, że to forum internetowe i każde z nas jest prezesem, adwokatem lub specjalistą tak cennym, że światowe korporacje zabijają się byśmy mogli pracować u nich, ale w realu 20-paroletnia dziewczyna w drogerii zarabia 1500 zł, w tym stancja - 900 zł, a dojazdy do pracy 200 zł. I nie stać ją by zapłacić (taryfa nocna jest droga) 50-80 zł (w zależności jak daleko mieszka). Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 15:40 kaz_nodzieja napisał(a): > Jak dziewczyna pracowała w drogerii to mogło ją nie stać na taksówkę, ja wiem, > że to forum internetowe i każde z nas jest prezesem, adwokatem lub specjalistą > tak cennym, że światowe korporacje zabijają się byśmy mogli pracować u nich, al > e w realu 20-paroletnia dziewczyna w drogerii zarabia 1500 zł, w tym stancja - > 900 zł, a dojazdy do pracy 200 zł. I nie stać ją by zapłacić (taryfa nocna jes > t droga) 50-80 zł (w zależności jak daleko mieszka). al > e w realu 20-paroletnia dziewczyna w drogerii zarabia 1500 zł, w tym stancja - > 900 zł, a dojazdy do pracy 200 zł. I nie stać ją by zapłacić (taryfa nocna jes > t droga) 50-80 zł (w zależności jak daleko mieszka). witam pania kanapowa dedektyf od pierdyliarda rozboleścii realia:26 lat, stanowisko nienajnizsze, ale tez nic extra, miejsce: Poznan, zarobki pewnie max 2,1k na ręke (2014 - 2800brutto w Małopolsce, innych danych w necie brak), stancja może z 800zł jeżeli wynajmuje pokoj w okolicy podawanej w mediach jako jej miejsce zamieszkania, a nie kawalerkę, bilet miesieczny - 99zł. czesto po imprezie brakuje kasy, a na karcie tez pustki. tez nie wiemy, czy nie byla przed sama wyplata. w Poznaniu wynajem nie jest za taniutki, nawet jestes od jakiegos czasu zastępczynią kierownika sklepu. dziewczyna mloda, mogla jeszcze nie "naumiec się" gopsodarowac kasą (niektorzy majac 26lat jeszcze nie potrafią, nawet pomimo tego ze nie zarabiają tej najniższej) Na wykopie akurat byly dokladne mapy, i raczej 80zł to pewnie byś zaplacila u samozwanczego taxi-oszusta za tę trasę. realnie może 40, ale niektorzy za tę kasę wolą hybrydę na pazurkach w salonie, za cene wlasnego bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 16:19 > Na wykopie akurat byly dokladne mapy, i raczej 80zł to pewnie byś zaplacila u s > amozwanczego taxi-oszusta za tę trasę. realnie może 40, ale niektorzy za tę kas > ę wolą hybrydę na pazurkach w salonie, za cene wlasnego bezpieczenstwa. Z centrum na Rataje?? W życiu nie zapłaciłabyś 80zł, pewnie nawet nie 40 - dawno nie jechałam, więc nie wiem dokładnie, ale z cennika jednej z korporacji wychodzi koło 20zł. Nikt nie bierze przypadkowych taksówek, każdy wie, że po taxi się dzwoni. I właśnie tak sensowne są wszystkie internetowe spekulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 16:26 W taryfie nocnej też 20 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 00:06 Słucha w obecnych czasach taryfa nie jest niedostępnym luksusem- serio. Nawet pracując i zarabiając poniżej średniej krajowej stać cię na taxi od czasu do czasu. Idąc na imprezę jakąś kasę chyba miała. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 08:54 Jak była tak pijana mogła nie być w stanie zamówić taksówki. Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 21:26 Ja uwazam od poczatku ze to sprawka kolegi. Jesli szli razem a cos by sie stalo to zadzwonilby na policje czy szukal pomocy. Nie wierze ze urwal mu sie film. Bo dzwonil pozniej przez telefon. Jalby film sie urwal to by gdzies lezal. Do tego ten dowod w innym miejscu. A na filmie widac ze on ja prowadzi. Nie mogl byc bardziej pijany pozniej tylko juz trzezwial z kazda minuta. No nie wiem....byl zazdrosny ze ona zostala kierownikiem a nie on... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 15:47 Przypadkiem weszłam, więc się wtrącę. Znajomą, kiedy była w wieku młodzieżowym,więc dobre 15 lat temu, taksówkarz, który miał ją odwieźć bezpiecznie do domu, usiłował zgwałcić. Wywiózł na bezludzie zamiast zawieźć pod dom. Znajoma była wtedy chyba świeżo po maturze, pijana, na szczęście nie na tyle, by nie móc się wyrwać taksówkarzowi i uciec. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 12:27 lauren6 napisała: > Za czasów mojej młodości dziewczynę, szczególnie na promilach, odstawiało się p > rosto pod drzwi domu. Wyrosło nowe pokolenie dżentelmenów, głosujących na Pisy, > kukizy czy inne korwiny, które najwyraźniej ma w rzyci bezpieczeństwo swoich k > oleżanek. Co mają preferencje polityczne do dżentelmeństwa? Ogarnij się w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 15:02 Serio rośka, spodziewałabys się dżentelmeństwa i szacunku wobec kobiet od wyborców korwy? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 16:16 Serio myślę, że nie ma znaczenia kto wybiera jaką partię do tego, co ma pod kopułą. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 20:37 no jakby nie było żadnej korelacji miedzy kopułą a wyborem partii Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 19:12 też mnie zaintrygowałaś A co, jeśli nie "zawartość pod kopułą", ma wpływ na to jaką partię wybieramy? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 20:16 Przede wszystkim wyborca korw nie gwalci, bo wg ich guru kobieta zawsze chce, nawet jak nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 21:46 znasz preferencje polityczne osob zamieszanych w sprawe? to może nie żartuj. nieśmieszne niestety Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 11:57 Straszne. Śliczna dziewczyna. Powinni przemaglować pana w niebieskiej kurtce. Oby nie było jak z Iwoną Wieczorek.... Odpowiedz Link Zgłoś
awesome810 Ten kolega, który 28.11.15, 12:14 ją "odprowadzał" to tak ją zastawił nad rzeką i poszedł sobie? Czy skorzystał i wrzucił do Warty? Szkoda dziewczyny. I, ciekawe kiedy pojawi się pierwsze "sama sobie winna"... Odpowiedz Link Zgłoś
zottarella Re: Ten kolega, który 28.11.15, 12:19 Twierdzi, że nic nie pamięta podobno o 4 rano dzwonił do kolegi Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Ten kolega, który 29.11.15, 08:35 nie do kolegi, a do wlasnej siostry ktora miala go kryc. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Ten kolega, który 29.11.15, 21:36 nie do siostry,siostra powiedziała o której do domu wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Ten kolega, który 29.11.15, 21:44 z informacji podanych u Rutkowskiego (konferencja) wynika że do "przyjaciela" dzwonil (male friend with benefits). Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 12:18 kurcze, o tej godzinie szukać tramwaju???? dlaczego nie wzięli taksówki na spółkę w kilka osób???? Odpowiedz Link Zgłoś
jaskiereczka Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 12:30 Też właśnie od wczoraj o niej czytam. Niewyobrażalne tak zniknac Ostatni raz widać ich na monitoringu jak idą razem a ponad pół godziny później ten w kurtce juz sam dzwoni komórki ponoć wzburzony i zdenerwowany z okolic stacji benzynowej Lotos. Co sie stało w te pół godziny? Podobna sprawa jak ta sprzed 5lat I.W. Rozważania w komentarzach na FB sa nawet takie że szli razem, ona poszła siku w krzaki i wpadła do rzeki A on spanikowal. W każdym razie przerażające że człowiek jest, bawi się i znika. Po prostu znika. Odpowiedz Link Zgłoś
jaskiereczka Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 12:44 Poszła już informacja że to lewa ręka została znaleziona. Skąd ludzie takie rzeczy biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
zottarella Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 12:46 Ludzie Rutkowskiego znaleźli w rzece, przekazali policji Odpowiedz Link Zgłoś
zielonelato Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 13:05 Rany boskie, serio? Szkoda mi tej dziewczyny...To jest koszmar dla jej rodziców i bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 06:51 rutek mógl sam wziąć rękę z jakichś odpadów poszpitalnych, gosc jest zdolny do roznych rzeczy. taka zdzira medialna z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 14:34 Gdzie? " aktualizacja - godz. 14.25 Na miejscu są już lekarz medycyny sądowej i prokurator. Wyłowiono z wody znaleziony fragment - jest badany. Rzecznik policji, Andrzej Borowiak nadal nie potwierdza, czy są to szczątki ludzkie. Czytaj więcej: www.gloswielkopolski.pl/artykul/9129584,poszukiwania-ewy-tylman-w-warcie-znaleziono-reke-nowe-zdjecia,id,t.html" Odpowiedz Link Zgłoś
fin-dus Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 14:50 www.lepszypoznan.pl/2015/11/28/w-warcie-znaleziono-fragment-przedramienia.html Opierałam się na tym. Każdy chce być pierwszy, więc trudno powiedzieć, czy piszą prawdę. Ech, nie będę tego dalej śledzić, wkręciłam się przez ten wątek... Odpowiedz Link Zgłoś
jaskiereczka Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 18:56 To nie jej ręka... czyjas inna Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 19:09 Wg oficjalnych informacji ta ręką leżała w wodzie duuuzo dłużej niż 6 dni ale i tak pobrali próbkę DNA od matki zaginionej. Rutkowski jest przecholernie medialny (ma czelność prowadzić interes po odebraniu licencji detektywa oraz z ciążącym wyrokiem sądowym w zawiasach) a i tak odnosi sukces w dość małym odsetku spraw. (Vide medialne sprawy z Iwona W oraz "poszukiwaniem zaginionej" Madzi) Teraz to nie ma co mieszać (życia już jej nikt nie zwroci) i snuć domysłów. Do dziewczyny dzwonił jej chłopak w nocy i podziękowała mu za propozycje odwiezienia z imprezy. Wracała z jakimś kolega jeszcze bardziej pijanym niż ona sama, zepsuł się jej telefon, czy tam rozładowal, kumulacja pecha po kilku dniach znaleźli jej dowód osobisty w miejscu oddalonym o ponad km od ostatnio zarejestrowanej lokalizacji z kamer. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 19:47 . >Wracała z jakimś kolega jeszcze bardziej pijanym niż ona sama, to bzdura, nagranie z monitoringu wyraźnie pokazuje, że gość na pewno nie jest pijany, idzie zdecydowanym krokiem i przytrzymuje dziewczynę siłą - byc może ona była pod wpływem środkow odurzających, albo alkoholu, rownie dobrze on mógł jej grozić nożem, bo jego pozycja jest dość nienaturalna www.gloswielkopolski.pl/artykul/9126986,ewa-tylman-poszukiwana-pojawilo-sie-nowe-zdjecie-z-monitoringu-o-17-konferencja-k-rutkowskiego,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 19:52 O, tu przyznam Ci racje. Tylko dziwne ze gość zeznaje ze nic a nic nie pamieta, poza tym około czwartej rozmawiał z kimś przez tel i dobrze byłoby gdyby policja jak najszybciej uzyskała od operatora nagranie rozmowy. Ręka jednak nie jej; nie wiem co to za szemrany portal patriot24.net, tacy sami idioci jak Fakt (pisali w nagłówku ze to jej reka na 100% i to dalej u nich wisi na stronie) Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 19:57 Myślę, że go zamkną lada chwila, widocznie policja zbiera twarde dowody. Szkoda dziewczyny, bo to bardzo źle wygląda i chyba jej żywej nie znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 07:45 za_mszowe napisał: > O, tu przyznam Ci racje. Tylko dziwne ze gość zeznaje ze nic a nic nie pamieta, > poza tym około czwartej rozmawiał z kimś przez tel i dobrze byłoby gdyby polic > ja jak najszybciej uzyskała od operatora nagranie rozmowy. > Uważasz, że wszystkie rozmowy telefoniczne w Polsce są nagrywane? Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:11 na ewidenntne żądanie prokuratury operator musi udostepnic zarejestrowany materiał. tak, są nagrywane, ale jest ograniczony zakres przechowywania nagrań, max 6mcy. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:30 Czy ciebie Bóg opuścił? Sądzisz, że nagrywane są rozmowy zwykłych obywateli? Operator ma biling połączeń, nie treści rozmów! Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:38 a Ty zapewne jesteś prawodawcą w tym zakresie? masz tu info z forum eksperckiego: forumprawne.org/prawo-karne/94068-nagrywanie-rozmow-przez-operatora.html Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:52 Zapędziłaś się z tym nagrywaniem rozmów. Jak sobie to wyobrażasz logistycznie? Może nagrywać na żądanie prokuratury, nie nagrywa się wszystkich jak leci! Odpowiedz Link Zgłoś
fin-dus Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 09:00 I tak rodzą się głupie mity. Mity również o tym, jak polskie służby podsłuchują wszystkich obywateli (nagrywane rozmowy-służby biorą dane-służby mają nagrania rozmów połowy Polaków). Mity także o tym, jak wiele policja bierze tych danych od operatorów, co przecież tak wiele osób chce teraz ukrócić. A jak coś się dzieje, to nagle niech natychmiast biorą i sprawdzają pół miasta (dane z połączeń z telefonu dziewczyny, dane z telefonu chłopaka, dane z btsów po drodze, ustalenie kontaktów tych zarejestrowanych numerów - i już pewnie będą to jakieś tysiące danych). Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 09:41 za_mszowe napisał: > > a Ty zapewne jesteś prawodawcą w tym zakresie? > > masz tu info z forum eksperckiego: rel="nofollow">forumprawne.org/prawo-karne/94068-nagrywanie-rozmow-przez-operatora.html Dziecko, nie rozumiesz różnicy. Nie nagrywa się wszystkich jak leci, tylko wyselekcjonowanych, ewentualnych podejrzanych w jakiejś sprawie i kiedy już dochodzenie sie toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 09:54 OK, nie doczytalam wszytskich niuansow. na tym forum prawnym w innym watku ktos podal sprzeczną info i tym też blednie sie sugerowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 10:16 To potrzebujesz az gdzieś przeczytać o tym, żeby sobie uświadomić, że nagrywanie i przechowywanie nagrań prywatnych rozmow wszystkich ze wszystkimi jest zwyczajnie fizycznie, logistycznie i technicznie niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 11:31 Jest możliwe, ale nie u nas. U nas system Moniuszko potrafił nie działać przez tydzień i służby były w tym czasie głuche. 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 17:02 Nie, nie jest możliwe nigdzie. Musieliby macierze dyskowe ciężarówkami dowozić non-stop. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 19:59 W Izraelu nagrywają wszystkie rozmowy telefoniczne? To ci dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 20:25 Nie wiem czy 100% ale większość na pewno. No i niekoniecznie przechowują tylko mają zaprogramowane systemy na różne hasła, szyfry itp. wyłapywane w trakcie rozmów i pewnie zapisują tylko to, co interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 21:46 No ale właśnie to jest ta różnica. Jak będziesz gadać o bombie albo zamachu, to aktywujesz ten alarm i NSA pewnie cie wyłapie i nagra. A jak ktoś powie "stary, wracam z imprezy z panna pijana w sztok" to pewnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 21:57 Na logikę - zacznie nagrywać dopiero wtedy, gdy już się coś powiedziało? Czy nagrywa wszystko jak leci a to co niepotrzebne - kasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 21:40 e tam w uk będą teraz historie internetowa wszystkich przez rok przechowywać . nie ma rzeczy nie możliwych . Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 11:17 Nie wierze chlopakowi ktory z nia szedl. Nagle przez chwile urwal mu sie film? A za chwile dzwonil? Jasne kupy sie nie trzyma. Czytalam ze byl zazdrosny bo ona zostala kierownikiem a nie on. Pewnie ja zepchnal do wody z zazdrosci. Watpie zeby nagle ktos porwal ja. Ten kolega powiedzlaby przeciez Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 11:38 Tak jest, genialna detektywko! Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 14:28 Ja nie wierzę (jako wieloletni praktyk), że można być tak pijanym by nic nie pamiętać, ale jednocześnie iść na dwóch nogach. Zawsze jakieś przebłyski są, zawsze. Chyba, że dodatkowo wziął jakiś narkotyk, ale też wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 15:22 teraz to już sobie wzial adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 17:22 Oczywiście, że o zapis każdej rozmowy może wystąpić prokuratura... Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 20:31 z tego, co mnie inne userki tutaj uswiadomily, to raczej prokuratura może w jakiejs prowadzonej sprawie narzucic dostep do nagran czy smsow. a nie tak po prostu podsluchac rozmowe przecietnego Kowalskiego z ciocią Jadzią na temat hodowli jamników. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:28 za_mszowe napisał: > O, tu przyznam Ci racje. Tylko dziwne ze gość zeznaje ze nic a nic nie pamieta, > poza tym około czwartej rozmawiał z kimś przez tel i dobrze byłoby gdyby polic > ja jak najszybciej uzyskała od operatora nagranie rozmowy. > ty jak ci domorośli detektywi , których pełno teraz w Pz... a to niech zrobi policja, to ca to tamto...Nooo, bo oni nie wiedzą co mają robić.Musi im jakiś, ktoś na forach napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:39 zwykle wiele szczegolow sledztwa pozostaje niejawnych dla dobra sprawy, ale na fejsie są już dwa obozy: winny partner Ewy vs winny kolega na spółę z siostrą. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 17:23 No racja, nasza policja znana jest przecież ze swojej skuteczności i wielkiej wykrywalności przestępstw LOL Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 20:20 lady-z-gaga napisała: , nagranie z monitoringu wyraźnie pokazuje, że gość na pewno nie jest pijany, idzie zdecydowanym krokiem i przytrzymuje dziewczynę siłą No wlasnie, mialam podobne odczucie po obejrzeniu tego nagrania. On szedl bardzo szybko (albo takie odnioslam wrazenie) a ja jakby zmuszal do dotrzymania mu kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 01:18 Nie mam pojęcia, czy ten kolega jest winny, ale moim zdaniem on ją mocno trzyma, bo ona ledwo trzyma się na nogach. Wg mediów impreza miała miejsce między innymi w Pijalni Wódki i Piwa. Nikt tam herbaty nie zamawia. Dziewczyna wygląda po prostu na kompletnie pijaną. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:17 landora napisała: > Nie mam pojęcia, czy ten kolega jest winny, ale moim zdaniem on ją mocno trzyma > , bo ona ledwo trzyma się na nogach. Wg mediów impreza miała miejsce między in > nymi w Pijalni Wódki i Piwa. Nikt tam herbaty nie zamawia. Dziewczyna wygląda p > o prostu na kompletnie pijaną. doświadczony zastepca kierownika dużego sklepu (taki byl charakter jej pracy) na kilka h przed otwarciem placowki zalewa sie w trupa? no proooszę. musieli jej czegoś dosypać. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:46 Tak, po imprezie trwającej do 3 nad ranem była na pewno trzeźwa jak świnia. Może miała popołudniowy dyżur w poniedziałek? A może przesadziła niechcący? Tak czy owak, nie wierzę w żadne dosypywanie czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:49 landora napisała: > Tak, po imprezie trwającej do 3 nad ranem była na pewno trzeźwa jak świnia. Moż > e miała popołudniowy dyżur w poniedziałek? A może przesadziła niechcący? miała być w pracy na 12tą. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:52 anty_nick napisał: > landora napisała: > > > Tak, po imprezie trwającej do 3 nad ranem była na pewno trzeźwa jak świni > a. Moż > > e miała popołudniowy dyżur w poniedziałek? A może przesadziła niechcący? > > > miała być w pracy na 12tą. jesteś jej szefową i ustalałyście razem grafik? wg innych informacji miala otwierać sklep, a zwykle jest to godz 10.00 Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:56 za_mszowe napisał: > jesteś jej szefową i ustalałyście razem grafik? wg innych informacji miala otwi > erać sklep, a zwykle jest to godz 10.00 nie, jej szefową nie jestem. otwiera się sklep o 10tej, ona miała zacząć pracę o 12tej. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 09:12 landora napisała: > Tak, po imprezie trwającej do 3 nad ranem była na pewno trzeźwa jak świnia. Moż > e miała popołudniowy dyżur w poniedziałek? A może przesadziła niechcący? Tak c > zy owak, nie wierzę w żadne dosypywanie czegokolwiek. Moze tak a moze nie. Fakt jest taki ze nie jej nie ma gdzie normalnie byla, nie dala znaku zycia, telefon milczy wiec cos jednak poszlo nie tak. Nie wiadomo jakie miala zwyczaje, czy zalewanie sie bylo czeste, czy pracowala w poniedzialek (mogla nie) itp. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 10:06 Oczywiście, że coś poszło nie tak, ja tego przecież nie neguję. Uważam tylko, że nie trzeba było do tego żadnych tajemniczych narkotyków, zwykły alkohol wystarczył. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 20:33 Dowód osobisty się znalazł tego samego ranka o 5. A ostatnie zdjęcie z monitoringu z dziewczyną jest o 3 z kawałkiem. Ten dowód ktoś znalazł i odesłał na adres z meldunku, bo nie skojarzył zaginięcia. Więc sprawa wypłynęła późno. Natomiast ten chłopak - dziwna sprawa, prócz tego co piszecie, kto zna Poznań wie, że na Wildę z Mostowej czy też spod AWF-u nie idzie się przez rondo Rataje - to przeciwny kierunek oddalający go od miejsca zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 01:26 pozostaje pytanie, czy dowód os. Ewy znaleziono na trasie powrotutego chłopaka, z którym wyszła z imprezy. Czy to on porzucił dokumenty? A może ktoś inny chciał zmylić trop? Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 06:54 pewnie "pan niebieska kurtka" omamil dziewczynę czymś typu "trust me i know/i'll manage". jakby jaja mu popiescili prądem, albo klatke piersiowa, pewnie by w trymiga zeznawal i nie mataczył. a dziwne tez, że chłopak/narzeczony Ewy odmowil poddania sie badaniom wariografem. ale swoja droga, co by sie stalo, gdyby okazalo sie, że "niebieski" jest niewinny? gosc już ma takie lincze na fejsie, że pewnie wnioskowal o usuniecie konta. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:25 fiu-bzdziu2010 napisała: > kurcze, o tej godzinie szukać tramwaju???? dlaczego nie wzięli taksówki na spół > kę w kilka osób???? ona sama wyszła z nim z MM i poszli do pijalni.Ona miała na Rataje, czyli w jedną str Poznania, on na Wildę, czyli w drugą. Są jakieś pogłoski, że był widziany na Ratajach po tym jak się rozstali, ale nie wiem ile w tym prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 20:01 Jak czytam ten wątek to przypomina mi się sytuacja, gdy miałam lat około 18-tu. Z imprezy lekko wstawiona po prostu chciałam się ulotnić. Nie było komu mnie odprowadzić do domu, to paczka znajomych oddelegowała kolegę, z którym byłam akurat pokłócona. Szedł pod same drzwi, pięć metrów za mną... Nawet słowa nie zamieniliśmy, jednak odprowadził i poczekał aż wejdę do domu. Nawet nie chcę myśleć co tej dziewczynie mogło się przydarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Zaginiona poznanianka 28.11.15, 20:17 Siedzi mi jakoś w głowie ta sprawa..co ciekawe na monitoringu jak dla mnie gość mocno ją przytrzymuje, a ona się opiera ale nie na tyle, żeby się wyrwać. Myślę, że ten koleś może być w to zamieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 06:57 juz nie chodzi o sam sposob prowadzenia mocno odurzonej alkoholem dziewczyny. na wykopie podaja, że ten chlopak w niebieskim w przeddzien zaginiecia nawiedzal rodzicow dziewczyny w ich miejscach pracy, żeby sprawdzic, w jakim oni sa nastroju i czy nic nie podejrzewaja (matka skojarzyła to po wygladzie i co najmniej bardzo dziwnym zachowaniu). to juz wskazuje na ewidentny udzial/wspoludzial w zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:14 rosapulchra-0 napisała: > W jakiej zbrodni? dziewczyna raczej nie zostanie odnaleziona żywa po tak długim czasie, niestety przykre to i straszne. myslisz że ot tak umarla smiercia naturalną, mloda i zdrowiutka 26-latka? na fb i wykopie podaja, że siostra chlopaka w niebesikim też mataczy i kryje goscia (podajac zmyśloną godzinę powrotu brata do domu). wiecej szczegolow o 15, Rutkowski zwolal konferencje prasowa Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:20 Pajacowi Rutkowskiemu to wierzyc nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:24 moze i pajac, ale w paru sprawach (poza zaginieciem Iwony W.) mu sie udalo. dziala poniżej progu etyki i sam sie promuje, ale w szalenstwie jest metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 10:59 Weź mnie nie rozsmieszaj, przez niego pewien niewinny człowiek siedział 9 m-cy w areszcie (Dostał potem odszkodowadnie). Czy wiesz ile kasy wyłudził od Olewnikow? On tylko konferencje potrafi zwoływać. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 17:32 Waśniewska też niewinna ? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 18:48 A co mnie obchodzi jakaś Waśniewska? Masz, poczytaj sobie: wyborcza.pl/1,76842,11147389,Rykoszety_Rutkowskiego.html Znam historię z pierwszej ręki, Rutkowski współpracował tutaj z pewnym policjantem z Radomia. Przy sprawie Olewnika również stworzyli "udany" duet, więc niech nikt mi nie opowiada o profesjonalizmie Rutka z fryzurą na lotniskowiec de Gaulle'a. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 20:56 Dokładnie. Zaginęła dziewczyna, a on zwołuje konferencje prasową, na której opowiada o swoich problemach egzystencjalnych, bo jakaś stacja telewizyjna nie powiedziała, że to on znalazł rękę. A ta policja to w ogóle be. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 21:37 Nie oglądałam konferencji prasowej - ale niech zgadnę, stali za nim zamaskowani detektywi? Ile nagrody tym razem wyznaczył? Ma jakieś dowody w sprawie, których nie ma policja? Wie, ale nie powie? No tak, dla Rutka to dzień jak co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 21:52 żeby prowadzic biznes na legalu, musi mieć wspolpracowników z licencjami; nieważne, że on sam swoja utracil. bardziej żenujace byly reklamy dronów (na kazdym kroku podczas poszukiwan nad rzeką podawal nazwe firmy, ktora mu uzyczyla urzadzen), product placement po cebulacku. mozna odniesc wrazenie, ze na pierwszym miejscu liczy sie jego wlasne ego, a nie dobro rodziny zaginionej. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 21:54 Ty mówisz, że w szaleństwie jest metoda. A ja mówię, że to zwykły ch... a nie człowiek. Widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:32 za_mszowe napisał: > > myslisz że ot tak umarla smiercia naturalną, mloda i zdrowiutka 26-latka? > > bardzo cię proszę....uszanuj rodzinę i samą zaginioną i nie pisz takich bzdur!!! i innych też. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:26 Wykop to bardzo wiarygodne źródło informacji... Ona jest z Konina, rodzice chyba też tam mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 07:21 Jej narządy są już pewnie w obiegu ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:19 melancho_lia napisała: > Skąd wiesz? pewnie to ta sama lasia, co wypisuje teraz na fb, ze to na pewno sprawka partnera dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:38 Na pewno ta sama... Wiesz mielismy podobna sprawe w b.bliskiej rodzinie, szwagier odnalazl sie po jakim czasie w rzece. Moim zdaniem po tylu dniach mozna przypuszczac ze dziewczyny jednak juz nie zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:47 Ja miałam dokładnie taki sam przypadek w najbliższej rodzinie. Niestety też odnaleziono zwłoki w wodzie-jeziorze. To samo. Wracał z kolegą, do pewnego momentu są kamery i ich widać, potem znikają z monitoringu, a jak monitoring znowu łapie, kolega zaginionego już idzie sam. I nikt nic nie wie, nikt nic nie widział. 14 dni poszukiwań i niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:58 U nas niestety trwalo to ponad 2 miesiace. Byla zima. Koszmar..... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 11:02 Tez znam taka sama sytuacje - zaginięcie w noc sylwestrowa, odnalezienie w kwietniu w w rzece, dziewczyna 18 lat. Mam nadzieję, że tu będzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 08:56 Swoją drogą przykro się czyta twoje wpisy, wietrzysz sensację na siłę, powtarzasz każdą plotkę, po prostu upajasz się tą sprawą. Ten nick jest nowy, ale kojarzy mi się z kimś, kto tu na forum tak samo ślinił się na każdą sensację i ją obracał podniecony na każdą stronę. Nie lubię tego bardzo, bo czuć w tym autentyczną przyjemność i oczekiwanie na "krwawe" zakończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 09:13 morgen_stern napisała: > Swoją drogą przykro się czyta twoje wpisy, wietrzysz sensację na siłę, powtarza > sz każdą plotkę, po prostu upajasz się tą sprawą. Ten nick jest nowy, ale kojar > zy mi się z kimś, kto tu na forum tak samo ślinił się na każdą sensację i ją ob > racał podniecony na każdą stronę. staram sie selekcjonowac informacje (nie przeklejam wszystkich farmazonów z wykopu i fb, bo tam jest wielokrotnie wiecej roznych poszlak) i uwierz mi ze nie znajduje w tym przyjemnosci. nie bylo mnie tu wczesniej pod innym nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 11:09 Żadnego podpuszczania nie było. Nie kłam i nie obrażaj mnie To twoje słowa: juz nie chodzi o sam sposob prowadzenia mocno odurzonej alkoholem dziewczyny. na wykopie podaja, że ten chlopak w niebieskim w przeddzien zaginiecia nawiedzal rodzicow dziewczyny w ich miejscach pracy, żeby sprawdzic, w jakim oni sa nastroju i czy nic nie podejrzewaja (matka skojarzyła to po wygladzie i co najmniej bardzo dziwnym zachowaniu). to juz wskazuje na ewidentny udzial/wspoludzial w zbrodni. I kto tu trolluje? Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 29.11.15, 11:37 sama sie dziwilas ze uzylam slowa na z, wskazujacego na popelnienie ciezkiego przestepstwa. Twoje slowa oznaczaly po prostu naiwne dziwowanie się użyciem słowa na "z", co raczej u osoby doroslej, dojrzalej i prawdopodobnie doswiadczonej zyciowo brzmi bardziej niz kuriozalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 09:37 nie było cie tu wczesniej i tak nagle wpadłaś na ematkę i już zakładasz wątek i wypisujesz w nim bzdury. Taaam, na epoznan i innych masz dla siebie pole do popisu. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 15:27 nie jestem z Poznania. nie zakladam wątkow na ematce, podczytywalam od lat, konto mam od 2010. postanowilam od wczoraj (moje posty sa z wczorajsza data) zmilczec i nie wysuwac hipotez. na fejsie i wykopie od wczoraj wieczór takie cyrki, ze nie tylko rece opadaja. ale czy w jakimkolwiek stopniuzdajesz sobie sprawę że nawet sam Pan Rutkowski co i rusz zmienia swoje hipotezy? No. Własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles przyklejoje przez moderatora - autor: 18lipcowa3 30.11.15, 09:44 Ewa Tylman- zaginiona w Poznaniu.Wiadomo cos? 18lipcowa3 30.11.15, 08:34 Czy coś wiadomo? Wciąż o niej myślę. Macie jakieś podejrzenia ? Hipotezy? Bo ja mam 2 w sumie: - winny chłopak w kurtce - ktoś ich zaczepił i chłopak jako że silniejszy i trzezwiejszy uciekł i zostawił Ewe z napastnikiem/napastnikami ( to by wyjaśniało nerwowy telefon, moze gdzies zgłaszał ?) A i jeszcze apropos tego niebieskiego skoro coś zrobił - a naprawde urwał mu sie film to nie mógł przeciez oszukać wariografu- nie pamięta - to nie pamięta Czy brano pod uwagę znajomości/ rodzinę Ewy ? Może to nie jej wina, może zaplanowane bylo coś ala Olewnik? Szkoda dziewczyny. ------------- Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: przyklejoje przez moderatora - autor: 18lipco 30.11.15, 10:08 Mnie w tej sprawie szokuje, że pomimo monitoringu, nowoczesnych technologii, wszechobecnej inwigilacji np przez telefony komórkowe można sobie zniknąć ot tak, jak kamień w wodę. Nikt nic nie widział, nikt nic nie pamięta. Biedna matka Iwony Wieczorek do dziś nie ma ciała córki do pochowania, bo chyba nikt już nie wierzy, że dziewczyna żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: przyklejoje przez moderatora - autor: 18lipco 30.11.15, 13:13 mnie autentycznie dziwi ze ten kumpel od odprowadzania jeszce nie siedzi ( tzn nie zostal zatrzymany do wyjasnienia) . jesli prawda jest to co mowi policja to byl on ostani który mial z nia kontakt i wyraznie widac ze dziewczyna orientacji w terenie raczej nei miala , w przeciweinstwei do niego okolicznosci wskazują na niego , tlumaczenie jest wrecz żenujące a on sobei chodzi wolny jak świnia na zakrecie ? w sytuacjach "politycznych" ludzie siedzą po kilka miesiecy bez zarzutów a tu tak nikt ? nic ? Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: przyklejoje przez moderatora - autor: 18lipco 30.11.15, 13:22 Też mu nie wierzę. Koleś jest na tyle trzeźwy żeby prowadzić dziewczynę i potem zadzwonić do siostry, a potem twierdzi, że mu się film urwał, ciekawe. osoba napruta do takiego stanu, że zupełnie nic nie pamięta, zachowuje się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: przyklejoje przez moderatora - autor: 18lipco 30.11.15, 13:26 Nie to że go bronie bo raczej podejrzewam ale zdarzyło mi się wizualnie byc trzeźwą, ludzie obok balujący nie zauwazyli bym była napruta, szłam ładnie i równo a na drugi dzien mialam dziury. Tak zadziałał mix alkoholu ale wcale go dużo nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: przyklejoje przez moderatora - autor: 18lipco 30.11.15, 13:39 No dobra dziury, ale coś jednak pamiętałaś chyba? Mi raz się zdarzyło, ze faktycznie urwał mi się film i na drugi dzień nic nie pamiętałam, ale wtedy padłam i w ogóle nie byłam w stanie iść, w przypadku obserwacji znajomych mi osób, było podobnie, miałyby problem żeby samemu się przemieszczać tak pewnym krokiem, jak ten koleś, a co dopiero holować drugiego pijaka. W dziury bym była skłonna uwierzyć, ale wtedy cokolwiek jednak pamiętasz. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: przyklejoje przez moderatora - autor: 18lipco 30.11.15, 15:44 chyba jako kolejna nie wierze w 100% amnezje, przy jednoczesnej super koordynacji psychoruchowej tego mlodego czlowieka. gość już wczoraj mial wynajetego adwokata, grubo. Odpowiedz Link Zgłoś
evolene Re: przyklejoje przez moderatora - autor: 18lipco 30.11.15, 16:31 Myślę, że każdy rozsądny człowiek wiedząc, że do sprawy włączył się Rutkowski, wynająłby adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: przyklejoje przez moderatora - autor: 18lipco 30.11.15, 16:39 Tak of topic, jak wczoraj zobaczyłam Rutkowskiego z ta fryzurka na "kwadrata" to się oplułam ze śmiechu. Rodzinie współczuję, nie wiem jak bardzo trzeba być zdesperowanym, żeby tego typa wynająć. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: przyklejoje przez moderatora - autor: 18lipco 30.11.15, 16:59 W komentarzach przeczytałam, że to fryzura o nazwie "flat top". Ha ha ha. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: przyklejoje przez moderatora - autor: 18lipco 30.11.15, 16:41 Bardzo często śledczy czekają, aż podejrzany sam się wkopie jakimś podejrzanym ruchem, bo dowody są niewystarczające (tu np. nie ma ciała, więc naprawdę nie ma na faceta prawdopodobnie nic). Tak, jak w przypadku tego przedziwnego zabójstwa-samobójstwa nastolatki, która poprosiła przyjaciółkę o pchnięcie w brzuch - po wielu tygodniach dziewczyna włączyła komórkę zamordowanej, tym samym wiążąc się ze zbrodnią. Życie to nie CSI Miami, gdzie w 2 h przeprowadza się sekwencjonowanie DNA, a w 4 - zamyka sprawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: przyklejoje przez moderatora - autor: 18lipco 30.11.15, 19:17 Dokładnie. Tym bardziej, że sprawa jest mocno medialna. Policja zna treść rozmowy z osobą, do której dzwonił chłopak w niebieskiej kurtce, pewnie zna też więcej szczegółów. Bardzo dobrze, że nie puszczają wszystkich informacji do mediów. Rodzina zdaje się nie ma póki co pretensji do pracy policji. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap2.0 Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 22:08 Mija tydzień, odkąd 26-letnia Ewa Tylman zaginęła w centrum Poznania. Trwają zakrojone na szeroką skalę poszukiwania kobiety, lecz przełomu wciąż nie ma. Jak to możliwe, że w dobie wszechobecnego monitoringu, telefonów komórkowych i mediów społecznościowych w środku dużego miasta znika bez śladu kobieta? - Myślę, że policja wie więcej, niż mówi - ocenia kryminolog Paweł Moczydłowski. (www.tvn24.pl) no i gdzie Rutkowski? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zaginiona poznanianka 30.11.15, 22:18 antyk-acap2.0 napisał(a): > Mija tydzień, odkąd 26-letnia Ewa Tylman zaginęła w centrum Poznania. Trwają zakrojone na szeroką skalę poszukiwania kobiety, lecz przełomu wciąż nie ma. Jak to możliwe, że w dobie wszechobecnego monitoringu, telefonów komórkowych i mediów społecznościowych w środku dużego miasta znika bez śladu kobieta? - Myślę, że policja wie więcej, niż mówi - ocenia kryminolog Paweł Moczydłowski. (www.tvn24.pl) no i gdzie Rutkowski? lauren, jak widać, czytała ten sam artykuł: forum.gazeta.pl/forum/w,567,159424155,159448399,Re_przyklejoje_przez_moderatora_autor_18lipco.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 08:55 A to prawda, że chłopak tłumaczył się, że jej nie odprowadził do domu bo jest gejem czy jakoś tak? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 13:22 wiadomosci.onet.pl/poznan/tvn24-ewa-tylman-mogla-nieszczesliwie-wpasc-do-rzeki/jgy6jz Hehehe dobre, a dowód w stronę AWFu na torowisko sam się przyturlał ??? OJP... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 14:20 Moim zdaniem to niebieszczak, dowód celowo upuścił w innym miejscu żeby szyki pomieszać policji. Tylko nie wiadomo czy zabił czy zobaczył, że wpada do wody i uciekł. Nigdy już nic nie kupię w Rossmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 16:59 Jest tu ktos z tamtych stron? Naprawde ten brzeg jest taki wysoki ze wpada sie po posliznieciu i woda na 5 metrow glebokosci? Troche to dziwne dla mnie, nawet jesli byla pijana to przeciez taka kapiel w lodowatej wodzie powinna ja otrzezwic. A ze tak sie od razu utopic, to chyba nie takie proste.... Chociaz w sumie wole takie zakonczenie tej historii niz jakas masakryczna zbrodnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 17:05 W tej sytuacji urwany film mógł być powodem wpadnięcia do wody. Jeśli nieprzytomna wpadła to nie miała szans. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 18:07 Jakby wpadła do wody to dowód by się nie znalazł przy AWFie Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 19:24 No własnie miałam to napisać. Przecież jakby wpadła przypadkiem, to razem z torebką, nawet gdyby do rzygania odłożyła torebkę na bok, to ta by została na brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 18:50 asmarabis napisała: > nawet jesli byla pijana to przeciez taka kapiel w lodowatej wodzie powinna ja otrzezwic. Pewnie dlatego pijani stanowią promil utonięć latem. ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 21:21 woohoo, od razu promil promil to taki pływak ma ale we krwi Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 22:32 > Pewnie dlatego pijani stanowią promil utonięć latem. ;DDD Hmmm, myslalam ze ci pijani tona gdzies na glebokiej wodzie na srodku jeziora a nie zsuwajac sie przy plytkim brzegu w szuwary.... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 01.12.15, 22:41 Myślenie to nie jest twoja najmocniejsza strona. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 10:11 asmarabis napisała: > Jest tu ktos z tamtych stron? Naprawde ten brzeg jest taki wysoki ze wpada sie > po posliznieciu i woda na 5 metrow glebokosci? Troche to dziwne dla mnie, nawet > jesli byla pijana to przeciez taka kapiel w lodowatej wodzie powinna ja otrzez > wic. A ze tak sie od razu utopic, to chyba nie takie proste.... > tak, tam jest stromo. Mogłą sie poslizgnąć i wpaść, ten koleś ją prowadził, więc nawet zimna woda by jej nie otrzeżwiła, No ale teraz podają,że jednak na most nie weszli, że zginęła przed mostem. To może tłumaczyć dowód w innym miejscu, ale... tak szybko ewentualnie wszystko Adam Z. sam zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 09:58 Biedna dziewczyna: fakty.interia.pl/polska/news-ewa-tylman-nie-zyje,nId,1931145 Niebieski zatrzymany, to było do przewidzenia Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 10:06 Jednak ten niebieski. To ten sam co biadolił, ze go internet linczuje? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 10:09 I że nie odprowadził dziewczyny do domu bo jest gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 10:39 Nie, internet linczował zupełnie niewinnego faceta, którego jedyną winą było to, że też pracuje w Rossmanie. Po prostu komuś się wydawało, że to ten sam człowiek i podał jego nazwisko na FB. Odpowiedz Link Zgłoś
serei Niestety :( 02.12.15, 10:00 www.tvn24.pl/poznan,43/ewa-tylman-nie-zyje-zginela-przy-moscie-jedna-osoba-zatrzymana,599378.html Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Niestety :( 02.12.15, 10:14 a brat tak zapewniał, że facet dziewczyny i Adam Z. są absolutnie poza jakimikolwiek podejrzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Niestety :( 02.12.15, 12:24 Facet dziewczyny i niebieski to są 2 różne osoby, obaj mają na imię Adam Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Niestety :( 02.12.15, 14:11 wioskowy_glupek napisała: > Facet dziewczyny i niebieski to są 2 różne osoby, obaj mają na imię Adam > no ja wiem.On zapewniał że żaden z nich na bank nie ma z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles przyklejone przez moderatora 02.12.15, 11:00 Znaleziono Ewę Tylman piesek_w_paski 02.12.15, 10:13 Odpowiedz Przed chwilą powiedzieli ------------ Re: Znaleziono Ewę Tylman anty_nick 02.12.15, 10:18 Odpowiedz gdzie to czytasz? nie ma takiej informacji nigdzie. --------------- Re: Znaleziono Ewę Tylman iwopob 02.12.15, 10:51 Odpowiedz Podali we wiadomościach RMF FM --------------- Re: Znaleziono Ewę Tylman rosapulchra-0 02.12.15, 10:21 Odpowiedz Jakieś źródło? ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: przyklejone przez moderatora 02.12.15, 11:04 Ewa Tylkam nie żyje znowu.to.samo 02.12.15, 09:58 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19278958,poszukiwana-ewa-tylman-nie-zyje.html#Czolka3Img nie wiadomo jeszcze co dokładnie się stało... Mimo że to obca osoba to jednak smutna wiadomość -była młoda, ładna, miała całe życie przed sobą...i nagle nie ma człowieka sad ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: przyklejone przez moderatora 02.12.15, 11:51 az sobei spardziwłam policyjna baze zaginonych w samych POznaniu obecie "poszukuje sie" kilkaset osób, od wielu lat młodzi i ładnie też są o zadnym nie mówili w tefałenie ani w zadnym innym telewizorze wniosek jest jeden - trzeba byc bardzo bogatym aby w ogóle ktos z "poszukwiaczy" zechciał pierdnąc w twoim temacie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
3motka Re: przyklejone przez moderatora 02.12.15, 12:09 Nie pisz głupot,czy ta rodzina wygląda na bogatą? www.fakt.pl/poznan/rodzice-blagaja-oddajcie-nam-corke-zobacz-film,film,594430.html Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: przyklejone przez moderatora 02.12.15, 12:23 nic nie rozumiem. Oglądam konferencje prasową i pani w tej chwili mowi ze nie maja dowodow na to ze Ewa nie zyje. Nie znaleziono jej, a jej koledze ktoremu zatrzymali postawili zarzuty przyczynienia sie do jej smierci... to sie chyba zupełnie wyklucza? Robia eksperyment z zatrzymanym chłopakiem, ktory rekonstruuje przebieg wydarzeń. Pomijam ze od rana cały net huczy ze Ewa nie zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: przyklejone przez moderatora 02.12.15, 12:42 Nie ma dowodu, że nie żyje - nie ma ciała. Chłopak dostał zarzuty, bo przyznał się do czegoś (wepchnięcia do wody/ nie udzielenia pomocy gdy sama wpadła). Zdarzały się wyroki skazujące za morderstwo, mimo że ciała nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: przyklejone przez moderatora 02.12.15, 13:03 wczoraj oglosozno milion nagrody sadzis ze Rutek założył z włąsnego konta ? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: przyklejone przez moderatora 02.12.15, 14:17 Myślisz, że ten milion nagrody był prawdą? Ha ha ha. Był taką samą prawdą jak ujawnione wczoraj na konferencji Rutka nagranie, że Ewa z Adamem Z. znajdowali się na moście i nagle ktoś zaczął biec w ich kierunku. Było coś o ciągnięciu itp. Ale czego Rutek nie zrobi/nie powie, aby było show wokół jego osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: przyklejone przez moderatora 02.12.15, 15:24 Mozambique to nie Rutkowski dawal milion tylko z Konina biznesmen Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_4 Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 11:48 www.rp.pl/Kraj/151209896-Policja-Ewa-Tylman-nie-zyje.html "Mężczyzna, który odprowadzał Ewę Tylman miał w czasie kolejnych przesłuchań przyznać, że zszedł z kobietą nad brzeg rzeki. Tylman miała odejść za potrzebą fizjologiczną kilka metrów dalej. - Później widziałem tylko jej ręce - mówił podczas jednego z przesłuchań mężczyzna w niebieskiej kurtce. Jednak później podczas kolejnych przesłuchań i nocnego eksperymentu mówił już, że kobieta próbował uciec. - Nie udzielił jej pomocy, nie wezwał pomocy, tym samym przyczynił się do jej śmierci - tłumaczy jeden z policjantów. - Wersje zdarzeń zmieniał co chwilę, dlatego nie mamy wątpliwości, że to on stoi za tajemnicą zaginięcia Ewy Tylman. Wiemy, że kobieta mu się podobała - dodaje nasz rozmówca." Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 11:54 i dalej uwazacie ze policyjne apele i komunikaty zeby kobiety nie chlały gdzie popadnie do nieprzytomnosci i nie chadzały po nocy z nieznajomymi ( a lepiej brały taksówki) godzą w godnosc, niezaleznosc, kobiecośc i w ogóle dżęnder ? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 12:27 No więc właśnie, bo obojętne czy poszła za potrzebą czy doszło między nimi do "incydentu" to można by tego było uniknąć, gdyby byli trzeźwi. Ja już nie mówię o tym, że facet powinien kobietę odprowadzić pod drzwi, na trzeźwo albo taksówką. Co ciekawe prokuratura mówi, że nie ma dowodów na śmierć dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:26 wioskowy_glupek napisała: > No więc właśnie, bo obojętne czy poszła za potrzebą czy doszło między nimi do " > incydentu" to można by tego było uniknąć, gdyby byli trzeźwi. Ja już nie mówię > o tym, że facet powinien kobietę odprowadzić pod drzwi, na trzeźwo albo taksówk > ą. jej facet dzwonił do niej ok 2 w nocy. Podobno czy ma ją odebrać, ona miała powiedzieć, że jeszcze nie. Mówią też, że jej komórka rozładowała sie o pólnocy i spod Ibisa miała dzwonić do chlopaka sama z tek kolegi. Mysle że byłby głupi, gdyby po wykonaniu przez Ewe połączenia z jego nr podjąłby się morderstwa. Obstawiam, że wpadła sama. Odeszła na bok, była nieźle narąbana, mogła podejść za blisko brzegu, ześlizgnąć sie i spać, wtedy temp w Pz była na minusie. A on? stojąc ileś metrów od niej mógł juz nie byc w stanie jej ratować. Może stchórzył i uciekł, nikogo nie informując?Nie wiem. gdybam. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:55 SZok nie wiedzialam ze ona miala faceta. Mignelo mi tez w necie jakies zdjecie z wizji lokalnej - co ma oznaczac ta osoba ubrana w folie i niebieskie klapki?????? Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 21:02 asmarabis napisała: > SZok nie wiedzialam ze ona miala faceta. gadaja ze pracuje w ABW-nie wiem. > > Mignelo mi tez w necie jakies zdjecie z wizji lokalnej - co ma oznaczac ta osob > a ubrana w folie i niebieskie klapki?????? ze to zaginiona Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 12:34 Ale ten "niebieski" znał dziewczynę? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 12:41 nic nie rozumiem. Oglądam konferencje prasową i pani w tej chwili mowi ze nie maja dowodow na to ze Ewa nie zyje. Nie znaleziono jej, a jej koledze ktoremu zatrzymali postawili zarzuty przyczynienia sie do jej smierci... Ta bab z tej konferencji to jakaś pie..prznieta w głowę. Mowia ze szukają ciała, ale nie wykluczają ze żyje. Mowia ze maja 48 g na znalezienie dowodów , ale zarzuty postawili. Masakra gadała jak jakaś głupia. Zaprzeczała sama sobie kręciła. Eh. Zamiast tak kluczyć, powinna powiedzieć ze dla dobra śledztwa nie moze odpowiedzieć na te pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 12:44 Ona nie gadała bez sensu, chłopak zeznał że tydzień temu widział ją jak tonie... Jak ci się wydaje jakie miała szanse przeżyć ? Można na 99% przyjąć że ona nie żyje ale prokuratura nie może uznać ją ja zmarłą dopóki nie ma ciała. Postawili mu zarzuty przyczynienia się do śmierci, bo nie udzielil pomocy, teraz mają 48 h na to by znaleźć dowody na to, czy nie przyczynił się do jej śmierci jeszcze inaczej. Rozumiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:20 A jak znajdą później te dowody, to nie będą mogli zmienić zarzutów? Ha ha ha. Oni TERAZ szukają dowodów, aby można mu było postawić zarzuty - bez zarzutów można trzymać w areszcie tylko 48h. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:28 bez zarzutów można trzymać w areszcie tylko 48h. oh really???? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:39 Och, padło słowo areszt. Więc niech będzie - zatrzymanie na 48 h. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:40 10-13 mcy spoko otzw aresztach wydobywczych słyszałas? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:45 To taki areszt, który ma zmusić cię do mówienia bądź przyznania się do winy, choć prokuratura ma baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo kiepskie dowody. No ale przedłużają i przedłużają i przedłużają. Niektórzy to i po kilka lat tak siedzą. Należy też nadmienić, że areszt jest dużo gorszy od więzienia, bo aresztowany nie ma zbyt wielu praw, a więzień to i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:55 Koszmar, mam nadzieję, że przynajmniej gdy okazuje się, że gość jest niewinny dostaje bardzo sute odszkodowanie od państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:44 Kurczę, to jest chyba jasne - wszędzie piszą o "aresztowaniu" chłopaka więc napisałam areszt. Zatrzymanie - 48 h, bez postawienia zarzutów. A o aresztach wydobywczych słyszałam - miały swój renesans, kiedy ministrem sprawiedliwości został Kaczyński. Nawet specjalne instrukcje były wydawane dla prokuratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:29 Ona się kolesiowi podobała, wcale bym się nie zdziwiła, gdyby to on ja namówił do rezygnacji z taksówki i liczył na to, że pijaną laskę łatwo się uda wykorzystać, tylko coś poszło nie tak, moze nie była aż tak pijana i się broniła, może zagroziła zgłoszeniem na policję. Plus jej dowód w innej części miasta. Nie wierzę, że facet jej nie zabił, gdyby wpadła przypadkiem, to by po prostu uciekł, bez mylenia tropów policji. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:35 Też nie wierzę. Na zdjęciach nie widać by brzeg rzeki był na tyle stromy by nawet pijany ześlizgnął się z niego. A ile jest wody tuż przy brzegu? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:37 Ale wiesz, że ludzie i w wannie się topią? Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:41 w towarzystwie drugiej osoby ? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:48 Tzn. że jak jest ktoś w pobliżu, to nikt się nie utopi? Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:50 masz jakis problem z kojarzeniem ? może mniej pij Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:54 Nie mam żadnego. Po prostu wasza pewność, że człowiek nie jest w stanie zachłysnąć się wodą na małej głębokości a potem zostać porwanym przez nurt - jest wręcz zabawna. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:42 Owszem, tylko w wodzie po kostki albo nawet po kolana, po prostu druga osoba podniosła by tej pierwszej głowę, jakiegoś wysiłku ratowniczego to nie wymaga, a widać na nagraniu, że facet nie jest tak pijany, jak chciałby żeby myślano. No i nadal pozostaje mylenie tropów, zacieranie śladów. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:49 A ty byłaś i widziałaś, że to był wypadek? A dowód osobisty lewitował, czy może wiatr go zniósł? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:52 Dowód jest tylko przesłanką, że w sprawie następuje mataczenie. Niczego więcej - nomen omen - nie dowodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:57 No niestety póki nie znajdą ciała, ciężko będzie coś udowodnić, chyba, że koleś sam się przyzna. Zresztą policja tez zapewne nie chwali się dziennikarzom wszystkimi dowodami, za niewinność go nie zatrzymali. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 15:00 No pewnie, że się nie chwalą. Nawet gdyby na tym dowodzie były jego odciski palców, to przecież nagrane jest, że pomagał jej zbierać wysypane rzeczy z torebki i zawsze może się z tego wyłgać. Najwyżej dostanie zarzut - utrudnianie śledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 15:02 Znalezienie ciała tez nie musi dać odpowiedzi na wszystkie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 15:05 No pewnie, że nie, ale np. będzie wiadomo, czy dziewczyna utonęła, czy np została uduszona, czy nie ma np obrażeń świadczących o próbie gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 15:08 Pamiętaj o czasie z monitoringu. Część z tych rzeczy, które opisałaś, nie są możliwe do zrobienia w kilka minut. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 21:04 kaz_nodzieja napisał(a): > Też nie wierzę. Na zdjęciach nie widać by brzeg rzeki był na tyle stromy by naw > et pijany ześlizgnął się z niego. A ile jest wody tuż przy brzegu? no pijany tym bardziej tam poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 12:42 Nie wiadomo czy znał, bawili się razem na imprezie integracyjnej Rossmanna, więc mógł znać, jeśli był jej współpracownikiem. Oto chodzi właśnie, że to naprawdę, nie jest wszystko jedno czy kobieta się nawali jak ruski czołg i pójdzie do domu z kimkolwiek. Od lat się o tym, mówi ale jak tylko się pojawi taka opinia, że należy pić rozsądnie, wracać do domu taksówką albo ze sprawdzonymi ludźmi, to podnosi się wielkie hur dur, że emancypacja, gender, że wolno pić na umór i nikomu nic do tego... No niestety, nie ma działań bez konsekwencji. Pewnie, że wypadki się zdarzają, ale takich sytuacji jak ta czy Iwony Wieczorek, można by uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 12:47 Dokladnie, kobieta sie wydaje ze równie uprawnienie ze one sa wolne, tylko nie biorą pod uwagę ze ko ujęty sa fizycznie słabsze i bardziej narażone na wypadki. Facet tez niby twierdzi ze był pijany a na monitoringu widocznie widać ,ze on dobrze sie trzyma to ona idzie nie równo, on ja trzyma. Wiec napewno pijany nie był. I od razu wiedziałam z on cos miał z tym wspólnego. Tym bardziej ze widać jak wraca pózniej juz sam. I gdyby był to wypadek to by od razu powiedział co sie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 12:49 Ojp w tym klubie był jej partner?? Z tego co zrozumiałam ? Czemu wiec wyszła z tym facetem? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 12:51 Podobno odmówiła powrotu z partnerem jak i taksówką. Gdzieś tam w necie pisali, że ten niebieski to jednak znajomy i to dobry. Zarówno jej jak i jej brata Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 13:24 3-mamuska napisała: > Dokladnie, kobieta sie wydaje ze równie uprawnienie ze one sa wolne, tylko nie > biorą pod uwagę ze ko ujęty sa fizycznie słabsze i bardziej narażone na wypadki Mężczyźni znacznie częściej ulegają wypadkom. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:27 Bo częściej ich sami szukają (sporty ekstremalne, większa chęć do zaczepek itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Zaginiona poznanianka 03.12.15, 02:12 3-mamuska napisała: > Dokladnie, kobieta sie wydaje ze równie uprawnienie ze one sa wolne, tylko nie > biorą pod uwagę ze ko ujęty sa fizycznie słabsze i bardziej narażone na wypadki > . A ponadto w głowie im się miesza od matematyki, mają takie słabe nerwy, że lepiej, żeby nie musiałby obracać pieniędzmi, ponadto są takie czytse i niewinne i stworzone do opieki nad dziećmi, więc pewnych od filmów, książek też niech się trzymają z dala. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 13:00 i nie chadzały po nocy z nieznajomym pan nieznajomy nie był... ------------------------------------------------------------- "a przecież można pozostać człowiekiem nawet jeśli jest się nauczycielem" by Grave_digger Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 13:07 Ale jak widać niegodny zaufania, w odróżnieniu od opcji wracania z partnerem czy taksówką, którą to opcję odrzuciła Przecież nawet zakładając że ten chłopak faktycznie jest ok i nie chciał jej zgwałcić a jej śmierć była po prostu wypadkiem, po którym chłopak spanikował, to w większej grupie osób byłaby szansa że ktoś by ją uratował. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 13:16 Przestań bredzić. Ludzie giną też z rąk swoich małżonków, braci, sióstr i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 13:24 Podobno odmówiła powrotu z partnerem jak i taksówką. Gdzieś tam w necie pisali, że ten niebieski to jednak znajomy i to dobry. Zarówno jej jak i jej brata Odmówiła i ten partner tak puścił dziewczynę sama ludzie co z niego za facet. A on radośnie wrocil do zabawy i imprezki. Idiota Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 13:25 No jasne i dlatego logicznym wnioskiem jest to że bezpieczniej jest wracać po nocy nawalonym z prawdopodobnie równie nawalonym kolegą niż cała grupą albo taksówką... Puknij się w głowę... To że można zginąć z rąk własnego dziecka, nie znaczy że nie należy zachowywać minimum ostrożności... Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 13:27 Prawda jest taka, że nawalona laska to jedno, bo ona mogła się sama nawalić albo zostać odurzona czymś. Inną rzeczą jest kompletna bezmyślność otoczenia, zarówno tu jak i w przypadku Wieczorek. Jak można było Iwonę Wieczorek puścić samą ? Jak chłopak Ewy mógł pozwolić żeby wracali sami ? Sorry ale w mojej rzeczywistości, znajomych się samych nie puszcza a już tymbardziej własnej dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
enatealie Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 15:04 Jak łatwo oceniać... Nikt nie był na tej imprezie, nie wie jakie były relacje Ewy i jej chłopaka, a wypisuje po forach swoje życiowe "mondrości". Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 15:40 Jakiekolwiek by nie byly, nie zostawia się współimprezowicza samego... Jeszcze kilkanaście lat temu było to oczywiste... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 15:44 Teraz jest gender i to kobieta powinna odprowadzić swojego Misia (zwykle chucherko w rurkach, które byle wiatr przeleci) pod sam dom by nic mu się nie stało. Jak patrzę z jakimi "facetami" zadają się młode dziewczyny, nierzadko ładne to ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 15:50 pan niebieski tez wygląda na chucherko w rurkach tak na marginesie Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 16:17 Policja powinna zapytac kolesia skad dowod na przystanku. Cwany jest ten koles i udaje ze nic nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Zaginiona poznanianka 03.12.15, 00:34 > Jakiekolwiek by nie byly, nie zostawia się współimprezowicza samego... no i nie zostawili, szła z kolegą. Skąd mieli wiedzieć, jak się to skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 16:30 Jak łatwo oceniać... Nikt nie był na tej imprezie, nie wie jakie były relacje Ewy i jej chłopaka, a wypisuje po forach swoje życiowe "mondrości". Odpowiedz Wiesz powiem ci jedno moja mam mi zawsze powtarzała myślec zanim sie cos zrobi zeby potem nie płakać. I nie obchodzą mnie ich relacje kłótnie spory, przyszli razem jest jego partnerka wracają razem Koniec kropka. Moj maz ( jeszcze przed ślubem)jako 20-latek nawet jak sie pokłóciliśmy jako gó...arze na jakiejs imprezie nie pozwolił Mi wracac samej. Nigdy ,co by sie nie działo. Jak mówił zeby potem nie pluć sobie w brodę ze zostawił mnie sama. A tu facet starszy a niemyslacy. Zreszta ona tez . Ale to wlasnie myślenie ze kobieta jest wolna i swawolna, równouprawnienie. I poili ani faceta nie potrzebuje. Szkoda młodej kobiety. Bardzo szkoda. Ale jak to sie mowi "mądry Polak po szkodzie" Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Zaginiona poznanianka 03.12.15, 00:31 > Inną rzeczą jest kompletna bezmyślność otoczenia, zarówno tu jak i w przypadku Wieczorek. Jak można było Iwonę Wieczorek puścić samą ? Jak chłopak Ewy mógł pozwolić żeby wracali sami ? No ale jak wracasz z kolegą to zakladasz, że on ci krzywdę zrobi? Jak ktoś bliski ci mówi, że będzie wracał z kolegą z pracy, to zakładasz, że ten kolega stanowi zagrożenie? Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 13:28 Nie ma to jak bredzić zza klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:25 Ale że co? Że wskoczyć nocą do rzeki i ratować pijaną kobietę? Chciałabym zobaczyć, jak to robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:44 nie ale dzownic gdize sie da i robic bardzo duzo hałasu można ti wiadomo ze kolo dzownil tylko do kogos prywtanego Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:50 A wiesz czego kiedyś uczyli na kursach wodnych? Że jak się widzi kogoś tonącego a nie czuje się na siłach, to spierd... żeby nie zostać pociągniętym do odpowiedzialności. Nie wiem co tam się wydarzyło i nie jestem tym chłopakiem, ale jestem w stanie zrozumieć, że ktoś widząc tonącą osobę może bać się pomóc a potem obawiać się oskarżenia o nieumyślne spowodowanie śmierci bądź nieudzielenie pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 14:58 Mógł bezpośrednio nie pomóc, bo nie czuł się na siłach lub nie umiał pływać, ale mógł zadzwonić po pomoc. Skoro chwilę później był w stanie zadzwonić do siostry i kolegi by mu wytłumaczyli drogę do domu tym bardziej mógł zadzwonić pod 112. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 15:01 No pewnie, że mógł. Ale jakaś część ludzi tak by się wystraszyła, że zaczęliby mataczyć. W sumie nie wiadomo, czy sama wpadła czy jej w tym "wpadnięciu" pomógł. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 15:09 thank_you - dziękuję. To samo po głowie mi chodzi, ale nie miałam odwagi napisać Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 16:03 Niezależnie od tego, co wydarzyło się tej feralnej nocy - zadziwia mnie pewność innych, że w danej sytuacji postępuje się szablonowo. No, nie zawsze. ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 16:12 Tym bardziej, że oboje byli pijani, więc i ocena sytuacji mogła być inna, niż na trzeźwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 21:14 Być może ( nie wiem, mniemam po sobie ) ja tym większy szacunek mam do rzeczy/zjawisk , które dobrze znam. ZNAM siebie ale nie wiem jak zachowałabym się w danych okolicznościach ...- więc być może Ci, którzy są tak pewni, tak naprawdę "gie" się znają w danym temacie i walą farmazony.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Zaginiona poznanianka 03.12.15, 01:30 obawiać się o > skarżenia o nieumyślne spowodowanie śmierci bądź nieudzielenie pomocy. był na tyle trzeźwy, zeby to wszystko wydedukowac a zapomniał, że dziesiatki osób widziały, jak wychodzili razem z klubu? no bo zakladam, że o monitoringu w miescie nie miał pojecia chociaż ja akurat zdaję sobie sprawę, iz duze miasta mają rozsiane kamery, szczególnie w śródmieściu. Czyli tak raczej kombinował wybiórczo...dziwne jakieś i moim zdaniem kręci mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 03.12.15, 14:06 No pewnie, że kręci, przecież nie bronie tutaj tego chłopaka tylko neguję pewność forumek, że one w danej sytuacji: to zawsze, na pewno, nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 15:48 Ty serio nie rozumiesz czy udajesz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 16:01 Przecież nawet zakładając że ten chłopak faktycznie jest ok i nie chciał jej zgwałcić a jej śmierć była po prostu wypadkiem, po którym chłopak spanikował, to w większej grupie osób byłaby szansa że ktoś by ją uratował. A ty jak często wskakiwałaś nocą do rzeki, za pijaną, tonącą osobą? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 21:09 Nie ma obowiązku ryzykować swoje życia ratując cudze, ale zasr**ym obowiązkiem tego chłopaka było zadzwonić na 112 i wezwać pomoc. Nie zrobił tego - znaczy, że miał coś do ukrycia i chciał pozbyć się świadka. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Zaginiona poznanianka 02.12.15, 21:41 Równie dobrze był tak spanikowany, że uciekł stamtąd. Ludzie różnie reagują w stresie i po alkoholu. Przypomnij sobie jak było latem, ludzie nie reagowali, gdy ktoś obok tonął. A raczej nie wszyscy na plaży byli pijani w sztok. Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: Zaginiona poznanianka 03.12.15, 01:56 z koloni amiszow sie wyrwalas? wiesz co to 112 . czy daleko w tyle w dobie tel. komorkowej smialo korzystajac z neta??? Jak czesto trzymalas w zyciu telefon i wykonywalas jakiejkolwiek polaczenie? nie wiesz co to nr alarmowy i do czego sluzy? zapraszam do grupy 3.5 latkow mojej corki. Tam cie wyedukują, bo czas najwyzszy Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: Zaginiona poznanianka 03.12.15, 01:58 ...... tel komorkowej i elektroniki* smialo krzystając z neta Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zaginiona poznanianka 03.12.15, 14:07 A wiesz, czym jest szok - lub stres spowodowany strachem o własną d...? Odpowiedz Link Zgłoś
awesome810 dziewczyny, naprawdę myślicie, że 02.12.15, 15:16 kolega niewinny i co najwyżej "nie pomógł"? Oglądałam ten eksperyment procesowy, przecież żeby skoczyć do rzeki, bo tak jej się uroiło nagle - musiała dziewczyna przebiec z hektar łąki nad Wartą. Na obcasach. Chłopak miał czas ją dogonić i powstrzymać. Samo się nasuwa, albo ją wrzucił, albo uciekała przed nim. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 02.12.15, 15:22 Jak na razie opieramy się tylko na domysłach i zdawkowych informacjach. Wszelkie wierzycie, myślicie, nie mają sensu, bo to nie kwestia wiary. A wydarzyć się mogło wiele rzeczy, także jakiś wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka79k Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 02.12.15, 15:36 No właśnie na zdjęciach widać że jest ścieżka, potem kawał trawy i dopiero woda to jak ona się potknęła i wpadła?A poza tym co z dowodem jak znalazł się na przystanku? Topiąc się wyciągneła dowód zamachła się i doleciał na przystanek? - Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 00:39 > No właśnie na zdjęciach widać że jest ścieżka, potem kawał trawy i dopiero woda to jak ona się potknęła i wpadła? Mogla pójść "na stronę" się wysikać, a jak chciała wrócić, to pomyliła kierunki bo było ciemno i była pijana i zamiast na ścieżkę z tej trawy wpaść do wody. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 02.12.15, 15:51 No ale nie wiadomo co się stało, może ją specjalnie wepchnął a może nie... Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 02.12.15, 16:37 Albo ją wepchnął albo pozostawił na pewną śmierć, jak dla mnie, ta druga opcja wcale niewiele lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 02.12.15, 21:11 awesome810 napisała: > kolega niewinny i co najwyżej "nie pomógł"? > Oglądałam ten eksperyment procesowy, przecież żeby skoczyć do rzeki, bo tak jej > się uroiło nagle - musiała dziewczyna przebiec z hektar łąki nad Wartą. Na obc > asach. Chłopak miał czas ją dogonić i powstrzymać. > Samo się nasuwa, albo ją wrzucił, albo uciekała przed nim. a skad ten "hektar"??? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 02.12.15, 21:29 Z danych prokuratury wynika że nie potwierdzają śmierci dziewczyny, prowadzą śledztwo w kierunku porwania Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 10:41 "hektar drogi jeszcze" - dosc czesto słyszałam u kolegi z Wielkopolski Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 04.12.15, 22:46 mozambique napisała: > "hektar drogi jeszcze" - dosc czesto słyszałam u kolegi z Wielkopolski nie no ;0 ja wiem co oznacza słowo "hektar"... ja pytałam jaki ona niby miała"hektar" do przejścia? Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 02.12.15, 21:33 No wlasnie przebiegla tyle a podobno film jej sie urwal. WIdzialam w zyciu wiele przypadkow urwanego filmu ale takie osoby raczej leza nieprzytomne a nie biegaja truchtem po lakach.... Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 00:38 > No wlasnie przebiegla tyle a podobno film jej sie urwal. WIdzialam w zyciu wiele przypadkow urwanego filmu ale takie osoby raczej leza nieprzytomne a nie biegaja truchtem po lakach.... A ja z młodości kojarzę opowieści kolegów, którzy po piciu wódki rano się obudzili na jakimś nieznanym sobie osiedlu, nie wiedząc, jak się tam dostali. nikt ich nie porywał, sami dopełzli, tyle że rano nie pamiętali, jak i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 01:05 > A ja z młodości kojarzę opowieści kolegów, którzy po piciu wódki rano się obudz > ili na jakimś nieznanym sobie osiedlu, nie wiedząc, jak się tam dostali a nie kojarzysz, z wlasnego doswiadczenia lub opowieści, że nawet nawalony człowiek, o ile stanie wobec jakiejs dramatycznej (zagrażającej) sytuacji, to szybciutko trzeźwieje? co innego człowiek urąbany jak czolg, któremu nic nie grozi, tylko sobie po prostu idzie, gdzie oczy poniosą. Ja mialam sytuacje, ktore natychmiast stawiały mnie do pionu, mimo wypitego wcześniej alkoholu. Poza tym to jakos dziwne mi sie wydaje, że dziewczyna uciekała w strone wody. Jesli chcesz uciec to raczej uciekasz w miejsce, które wydaje sie bezpieczniejsze (od tego, w którym jesteś) a nie wprost do wody. Śmierdzi tu mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 01:25 > a nie kojarzysz, z wlasnego doswiadczenia lub opowieści, że nawet nawalony czł > owiek, o ile stanie wobec jakiejs dramatycznej (zagrażającej) sytuacji, to szyb > ciutko trzeźwieje? jeśli jest świadomy zagrożenia. Nie musiała być. > Poza tym to jakos dziwne mi sie wydaje, że dziewczyna uciekała w strone wody. a masz pewność, że uciekała, a nie, że poszła się wysiusiać albo wyrzygać na stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 10:46 Raczej chyba nie, ta sprawa chyba nie jest jednak tak prosta jak budowa cepa... Zarówno niebieski jak i chłopak Ewy coś ukrywają, jest też nagranie na którym ponoć widać jak więcej osób katuje Ewę... Być może podejrzenia prokuratury, że dziewczyna żyje nie są wcale takie z kosmosu... www.fakt.pl/polska/poznan-zaginiona-ewa-tylman-co-ukrywa-chlopak-zaginionej-ewy-tylman,artykuly,594237.html www.fakt.pl/polska/czy-na-wideo-widac-jak-ewa-tylman-jest-katowana-przez-kilka-osob-,artykuly,594761.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 11:25 To stare artykuły, sprzed kilku dni. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 11:47 Ale aktualne www.youtube.com/watch?v=0yaKmwFeJuM Ja tam w sumie nic na tym nagraniu poza plamami nie widzę, ale ponoć Rutkowski ma lepszej jakości kopię Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 13:30 Krzychu rozkreca sie coraz bardziej ;d www.patriot24.net/adam-z-moze-byc-opetanym-satanista-ktory-mogl-wykonac-rytualna-egzekucje-na-ewie-ustalil-patriot24net,13792 Nawiasem mowiac teorie te podprowadzil z Wykopa, gdzie przekazana byla dla jaj raczej niz serio.. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 16:47 ALe po co mieliby ja tluc grupowo? JAk by chcieli okrasc to nie ma problemu wyrwac torebke jak by chcieli zgwalicic to nie trzeba tluc, wiec po co? Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 20:50 asmarabis napisała: > JAk by chcieli okrasc to nie ma problemu wyrwac torebke jak by chcieli zgwalici > c to nie trzeba tluc, wiec po co? a może to ma związek z działalnością zawodową jej partnera? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 21:01 Wcale bym się nie zdziwiła, podejrzewam też że może być jak w przypadku Iwony Wieczorek czyli przepadła i nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 20:59 Może po to że jeśli faktycznie ja tłukli to to nie był przypadkowy atak, tylko z dawna zaplanowana akcja ? Przecież raczej akurat się tam na nich przypadkowo nie natknęła... Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 21:13 Straszne to wszystko.... Moze dlatego wczoraj ta kobieta tak dziwnie na tej konferencji mowila, ze szukają ciała ale nie można powiedzieć ze nie żyje. Moze cos to ma wspólnego z praca partnera, bo naprawde dziwne to ze tak pozwolił kobiecie isc z "obcym" facetem. Nie pomaga w śledztwie Eh ... Mam nadzieje ze kobieta sie znajdzie żywa lub martwa bo żyć z taka niepewnością to koszmar ----------------- Życie ma tyle kolorów, ile potrafisz w nim dostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 22:31 > Moze cos to ma wspólnego z praca partnera, bo naprawde dziwne to ze tak pozwoli > ł kobiecie isc z "obcym" facetem. Bardzo wątpię, żeby jej chłopak rzeczywiście pracował w ABW. Taki opis na FB to sobie każdy może ustawić. A chłopak był kolegą z pracy, więc nie był obcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 23:55 On naprawdę pracuje dla ABW Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 21:21 No fakt, ale jak i tak chcieli zabrac cialo to po co tlukli? Mogli ja ogluszyc i spokojnie zabrac. Ale tlucze sie chyba po to zeby zostawic zmasakrowane cialo na widoku... Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 21:40 A moze ja tylko pobili nie skatowali , zeby zastraszyć ze sie nie broniła nieprzytomna . A moze ich poniosło i pobili bardziej niz zakładali. Za duzo niewiadomych . Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 22:02 Wot, cały Rutek. Wszędzie milczą, ale on: Prawdopodobnie odnaleziono ciało Ewy Tylman w Warcie w miejscu, gdzie zareagował Nasz pies tropiący... teren został zabezpieczony. Czekamy na potwierdzenie tej smutnej informacji. I ten Nasz pies. Zawsze musi coś ugrać dla siebie, zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 22:36 Podobno pozywa Anitę Werner Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 22:38 Pisałam tam już wyżej. Ten gość sprawia, że robi mi się słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 22:42 Ech, od razu historie spiskowe. Dziewczyna pewnie nie żyje z bardziej prozaicznych powodów Co do utopienia się nawet przypadkowego: w czasie EURO w Brdzie utopił się irlandzki kibic kibic, też po pijaku wracał z imprezy na kwaterę. ------------------------------------------------------------- "a przecież można pozostać człowiekiem nawet jeśli jest się nauczycielem" by Grave_digger Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 03.12.15, 23:56 Jego dowód też sam się najpierw wyjął z kieszeni z wody wyszedł i znalazł się na suchym lądzie kilometr dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 04.12.15, 00:08 Chłopak ma zarzut zabójstwa z zamiarem ewentualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 04.12.15, 00:24 Ponoć za każdym przesłuchaniem zmeniał zeznania... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 04.12.15, 18:39 Nie, ale po prostu utopienie się -nawet samodzielnie i bez niczyjej pomocy - w niezbyt głębokiej rzece to nie jakieś niespotykane wydarzenie. Zwłaszcza jeśli człowiek jest po alkoholu, a woda lodowata. 😞 ------------------------------------------------------------- "a przecież można pozostać człowiekiem nawet jeśli jest się nauczycielem" by Grave_digger Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: dziewczyny, naprawdę myślicie, że 04.12.15, 22:51 3-mamuska napisała: > A moze ja tylko pobili nie skatowali , zeby zastraszyć ze sie nie broniła niepr > zytomna . A moze ich poniosło i pobili bardziej niz zakładali. > Za duzo niewiadomych . pobili czy skatowali...ale ani kropli krwi? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 09:35 Dziś rano radio powiedziało, że prokuratura wytoczyła zarzut zabójstwa koledze w niebieskiej kurteczce. Już nie "nieudzielenie pomocy/wypadek/cokolwiek", ale jednak zabójstwo. Co było do przewidzenia, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 09:47 No niestety, facet kanalia. Przynajmniej w celi będzie miał powodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 17:20 Nie zabójstwa z zamiarem ewentualnym dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 17:20 Sprawa robi się coraz bardziej tajemnicza, może ona faktycznie żyje... www.patriot24.net/video-rutkowski-czy-czarna-postac-wie-co-sie-stalo-z-ewa-w-parku-przy-gazowni-czy-to-jej-adam-z-przekazal-dziewczyne,13809 Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 17:36 Hahahhahaa, Czarna Postac ...pisana wielka litera Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 17:48 To akurat najmniej ważne... Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 18:51 Czy naprawdę nie można gościa przycisnąć i mu jajec do prądu podłączyć zamiast się bawić w ciuciubabkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 20:54 Serio uważasz, że przesłuchiwanie świadków czy nawet oskarżonych przy pomocy tortur jest właściwe...? I jaką wartość miałyby takie zeznania? Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 22:41 Skoro wiadomo, że na pewno coś wie, to oczywiście, że tak. A Ty myślisz, że Policja nie działa w ten sposób ? I to nie w zamierzchłych czasach PRL-u i MO, ale teraz. Mój szwagier jak wyszedł po przesłuchaniu (i to w sprawie duuuużo niższej rangi niż zabójstwo) to go własna żona nie poznała. Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 22:44 Jak to mówią: nie ma ludzi niewinnych, są tylko niewłaściwie przesłuchiwani Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 22:50 I jeszcze coś dodam na sam koniec. Dziwi mnie postawa tego brata, że bronił kolesia. Ja na jego miejscu taki bym mu wpier... łomot spuściła, że by wyśpiewał wszystkie grzechy rodzinne pięć pokoleń wstecz ! Dlaczego ? Dla moich rodziców, żeby mogli odnaleźć jej ciało i w spokoju pochować. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 22:58 On bronił jej chłopaka, a nie tego kolesia. Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 09:01 Gdzieś tam było wcześniej, że brat twierdził że jej chłopak i niebieski są poza wszelkimi podejrzeniami Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 09:10 na samym początku mówił, że ani jeden ani drugi na 100% wg brata nie jest winne. Potem chyba na fb edytował, że facet dziewczyny jest poza wszelkimi podejrzeniami. Koleś podobno faktycznie z ABW Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 22:57 I uważasz, że to jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 13:57 Uważam, że jeżeli decyduje czas i jest możliwość znalezienia kogoś żywego, to należy wykorzystać wszystkie legalne i nielegalne środki, aby dojść do prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 14:29 To jest bardzo ryzykowna droga. Po pierwsze, można skrzywdzić kogoś kompletnie niewinnego. Po drugie, uzyskane w ten sposób zeznania są kompletnie niewiarygodne i łatwo można je potem podważyć w sądzie. Po trzecie, to są metody stalinowskie i ja bym jednak wolała, żeby nie stosowano ich w moim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 14:42 Jak zaginie twoje dziecko to tez bedziesz przeciwna tej ryzykownej drodze czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 14:57 Najbliżsi zaginionej mają prawo się wypowiadać emocjonalnie. Karolcia nie jest zaangażowana emocjonalnie w tę sprawę, podobnie jak większość "kanapowych detektywów" z FB. I od nich jednak oczekiwałabym odrobiny rozsądku. A jesli twoje dziecko będzie podejrzane, to tez będziesz za wyciąganiem z niego zeznań torturami? Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 15:10 Napisałam przecież, że zrobiłabym to jako najbliższa rodzina, patrząca na cierpienie rodziców. A swoją drogą nie szkoda Ci czasu setek zaangażowanych w to osób i pieniędzy podatników ? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 19:44 > A swoją drogą nie szkoda Ci czasu setek zaangażowanych w to osób i pieniędzy po > datników ? No i po co trzymać policję, strażaków czy inne służby, skoro możnaby podejrzanemu po prostu boczków przypiec? ------------------------------------------------------------- "a przecież można pozostać człowiekiem nawet jeśli jest się nauczycielem" by Grave_digger Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 15:12 Tak, jesli byloby zamieszane w taka sprawe to sama urzadze torture w domu, a ty poglaskasz po glowce i dasz podwojne kieszonkowe jako rekompensate za nocne stresy? Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 17:40 Na pewno nie życzyłabym sobie, żeby moje dziecko zostało pobite na komendzie policji. Tym bardziej, że w ten sposób można też skatować niewinnego człowieka. Tęskno wam za ZOMO, czy co...? Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 15:04 W tym wypadku akurat było 100% pewności, bo facet był ostatnią osobą, która ją widziała żywą. Wiadomo było od początku, że nie odprowadził jej pod blok, w którym mieszkała a tym bardziej pod drzwi. Więc co zrobił ? Zostawił nastukaną laskę na środku ulicy, parku, ławce (niepotrzebne skreślić), odwrócił się na pięcie i odszedł ? Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 17:40 Ale nie było żadnej pewności, czy zrobił jej krzywdę, czy po prostu się rozdzielili. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 14:51 Poważnie? Pobito go na policji? Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: Zaginiona poznanianka 05.12.15, 15:06 Tak. I nie jest to jedyna znana mi osoba, która ma takie wspomnienia z komendy. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 23:01 wioskowy_glupek napisała: > Sprawa robi się coraz bardziej tajemnicza, może ona faktycznie żyje... > > www.patriot24.net/video-rutkowski-czy-czarna-postac-wie-co-sie-stalo-z-ewa-w-parku-przy-gazowni-czy-to-jej-adam-z-przekazal-dziewczyne,13809 > kryste...ten ma naj3bane tzw "czarna postać", "słynny monitoring", " tzw doprowadzenia Ewy", " tzw. "przerażonym zdjęciu" aaa i te jego "8 przeklętych minut" Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 04.12.15, 23:21 No facet ma ewidentne odpały ale jest skuteczny... Natomiast na onecie podają że Rutka zatrzymali i jest przesłuchiwany... Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Zaginiona poznanianka 10.12.15, 21:16 Ucichła burza medialna i dobrze. Natomiast cały czas szukają. Odpowiedz Link Zgłoś
lillylive Re: Zaginiona poznanianka 11.12.15, 21:20 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Nowe-nagranie-Ewa-Tylman-i-Adam-Z-wyszli-z-klubu-o-216-a-nie-o-300-Tajemniczy-mezczyzna-w-tle,wid,18040414,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Zaginiona poznanianka 11.12.15, 21:51 dziwne, ze nikt wczesniej nie wpadł, albo nie miał nagrania z całej wrocławskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zaginiona poznanianka 11.12.15, 23:26 Przecież ten film z monitoringu Rutek pokazywał już kilka dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś