Dodaj do ulubionych

iść czy nie iść?

11.12.15, 19:14
Że to zbyt górnolotne? Że bez przesady, nikt nikogo nie zamyka i nie strzela. Że bez histerii.
Nie mnie rozstrzygać, ale słowa poety pasują dziś bardziej niż kiedykolwiek. (by Jacek P. - KOD)

GDY WIEJE WIATR HISTORII,
LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM
ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST
TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM.

Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja Re: iść czy nie iść? 11.12.15, 22:27
      Idź i walcz.
    • piepe Re: iść czy nie iść? 12.12.15, 00:13
      15 stycznia organizowana jest kolejna manifestacja ludzi skrzywdzonych przez system finansowy. Nikogo nie zamykają i do nikogo nie strzelają, ale setki tysięcy ludzi w Polsce majacy kredyty hipoteczne - toksyczne i zwykłe, złotówkowe płacą zawyżone raty, to się odbija bezpośrednio na nich i pośrednio na gospodarce. Płacą je mimo prawomocnych wyroków sądowych, często 2 razy wyższe niż powinny być. Jeśli będą chcieli iść do sądu, czeka ich oczywiste zwycięstwo, ale po 10 latach.
      Jesli masz chęci i siłę chodzic na manisfestacje - zachęcam, zwłaszcza że ta akcja ma rzeczywisty wływ na zwykłych ludzi, a nie jest wynikiem rozgrywek politycznych.
    • mdro Re: iść czy nie iść? 12.12.15, 08:21
      Taka propaganda raczej ludzi nie zachęca.
      • iskierka3 Re: iść czy nie iść? 12.12.15, 08:50
        A dlaczego uwazasz, ze to propaganda?
        • mdro Re: iść czy nie iść? 12.12.15, 09:03
          Bo w wypowiedzi jest manipulacja (jak nie pójdziesz, toś tchórz i pętak), a poza tym odwołuje się do emocji, a nie rozumu. Ja jestem stara baba i propagandę wyczuwam na kilometr wink.
    • lady-z-gaga Re: iść czy nie iść? 12.12.15, 09:19
      ja idę smile bez egzaltacji, histerii i bez poezji - po prostu chcę pokazać, że się nie zgadzam smile
    • lady-z-gaga Re: iść czy nie iść? 12.12.15, 11:46
      Juz niedaleko. Ulicami walą tłumy mimo parszywej pogody. Jestem wzruszona.
      • pade Re: iść czy nie iść? 12.12.15, 11:55
        Powodzeniasmile
    • anika772 Re: iść czy nie iść? 12.12.15, 11:53
      Idź, ja niestety nie mogę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka