Dodaj do ulubionych

Perełka z forum GL

17.12.15, 18:57
pani Monika ( nie ja) pisze: "Są projekty gdzie konsultant może zarobić bardzo dużo, śmiem nawet powiedzieć, że 2000 zł netto, a to jako minimum. Czy to jest mało dla studenta, który jeszcze sam nie wie co chce robić ? Dodatkowo praca z ludźmi, zwykle w młodym zespole z możliwością awansu. " To napisała pani, której umiejętnościami są obsługa urz. biurowych, prawo jazdy, callc. , office, rekrutacja i jeszcze z tej dziedziny. Pani, która nic nie wytworzyła, zapomina, że w CC pracują nie tylko studenci mieszkający u rodziców twierdzi, że 2 tys to bardzo dużo.
Obserwuj wątek
    • menodo Re: Perełka z forum GL 17.12.15, 19:14
      Czy to jest mało dla studenta, który jeszcze sam nie wie co chce robić ? Dodatkowo praca z ludźmi, zwykle w młodym zespole z możliwością awansu.'

Ale to prawda, że 2 tys. netto to nie jest mało dla studenta. Moja córka w angielskojęzycznym customer service dorabiała sobie przez ostatnich kilka miesięcy. Elastyczne godziny pracy, ciekawe szkolenia, duże możliwości awansu,w międzynarodowej firmie, zarobki 15zł/godz, w weekendy wyższe - dla studenta to bardzo atrakcyjne warunki.
      • pannamonika Re: Perełka z forum GL 17.12.15, 19:20
        ale tam nie pracują wyłącznie studenci, którzy nie wymagają składek i opłat choćby za stancję czy akademik. Poza tym taką stawę, jak pani zaznaczyła można zaproponować raz na jakiś czas, jak trafi się projekt. Zazwyczaj jest to 5 zł bez świadczeń.
        • menodo Re: Perełka z forum GL 17.12.15, 19:51
          5 zł/godz. to mało, odniosłam się do zarobków rzędu 2 tys. netto dla studenta.
    • lauren6 Re: Perełka z forum GL 17.12.15, 19:28
      "młodym zespole z możliwością awansu"

Ten fragment mówi już wszystko o pracy, którą trzeba tam będzie wykonywać.
      • menodo Re: Perełka z forum GL 17.12.15, 19:48
        Praca jak praca. Dla mój córki świetne rozwiązanie kwestii finansowych przed wyjazdem na stypendium, a poza tym bardzo ciekawe doświadczenie zawodowe.
        • lauren6 Re: Perełka z forum GL 17.12.15, 20:40
          Doradzałabyś córce jako pierwszą pracę firmę, w której jest bardzo duża rotacja pracowników (ciekawe czemu???????)?
          • menodo Re: Perełka z forum GL 17.12.15, 21:22
            A dlaczego nie? Akurat moja córka szukała pracy tymczasowej, z elastycznymi godzinami pracy i nieźle płatnej. Przy okazji zdobyła bardzo ciekawe doświadczenie zawodowe w międzynarodowej firmie; co w tym zdrożnego?
            Poza tym nie jest to jej pierwsza praca.
    • koronka2012 Re: Perełka z forum GL 17.12.15, 20:01
      Mam wrażenie, że to "bardzo dużo" dotyczy takich projektów, które wymagają znacznie więcej pracy i zaangażowania niż 8 godzin. I nie, nie jest to bardzo dużo. Stawki godzinowe w CC są zazwyczaj żenująco niskie, nie sztuka pracować 14 godzin na dobę, żeby wyszło baaaardzo dużotongue_out
    • mildenhurst Re: Perełka z forum GL 17.12.15, 20:33
      W moim " biurowcu" jest obsługa klienta, ktora zarabia tylko na prowizji. Z rozmów wiem, że nawet przerwy nie są wliczane do czasu pracy. Studentów wiekowo mało- takich do 26 rż. Reszta po 40 rż. Nie podam stawki bo wsytd nawet wiedzieć.
    • agus-ka Re: Perełka z forum GL 17.12.15, 20:51
      Może 2000 zł za dzień?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka