Dodaj do ulubionych

Trolle/hejterzy

19.12.15, 17:16
Taka w sumie pozytywna chyba myśl przyszła mi do głowy...

Parę miesięcy temu wyszła na wierzch sprawa zorganizowanej grupy hejterów atakujących nosne problemy (m.in. samobójstwo nastolatka). Niestety nie pamiętam ich nazwy.

Teraz pojawił się problem trolli "putinowskich'.

Większośc ludzi twierdzi, że na żywo nie zna takich ludzi, pojawia się niepokój, że to sympatyczny sąsiad udaje miłego, a po nocach hejtuje.

A może po prostu hejt/trollowanie to nie jest jakaś powszechna rzecz? Może naprawdę ludzie są "sympatycznymi sąsiadami" , bez żadnych mrocznych sekretów? A hejt jest organizowany?
Obserwuj wątek
    • paszczakowna1 Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 17:19
      > A może po prostu hejt/trollowanie to nie jest jakaś powszechna rzecz? Może napr
      > awdę ludzie są "sympatycznymi sąsiadami" , bez żadnych mrocznych sekretów? A h
      > ejt jest organizowany?

Owszem. Pisze głupia gó...arzeria po 2 zł od wpisu. Może myślą, że pracują dla PiS. Albo w ogóle nie myślą. Hejt owszem sie zdarza, ale jest IMO mniej powszechny niż sie zdaje.
      • joa66 Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 17:21
        Hejt owszem sie zdarza, ale jest IMO mniej powszechny niż sie zdaje.

Chyba masz rację.
    • kaz_nodzieja Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 17:32
      Wszędzie, w każdym razie na poczytnych forach są służby i są opłacane trolle. Oni kontrolują najbardziej aktywnych forumowiczów (oczywiści w kwestii polityki, a nie np. przepisów kucharskich). Wiem coś na ten temat. Mają na nich teczki.
      • joa66 Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 17:41
        Nie mam na myśli tylko polityki, ale "zwykłe" sprawy też. Nie śledzę stron różnych celebrytów, ale oni też narzekają na hejt. I też zastanawiam się ile tych wpisów jest autorstwa "zwykłych" ludzi, a ile zorganizowanych grup.
      • saraanna Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 17:43
        Ha ha ,to dlatego w niektorych watkach na ematce ,te same osoby dyskutuja same ze soba,za 2 zl, za wpis trzeba sie troche namachac big_grin
        • iskierka3 Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 17:50
          Tak, dlategosmile
      • paszczakowna1 Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 17:55
        Ech, żeby były te służby, jak była pora...
        • kaz_nodzieja Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 19:21
          Nie wiesz jakim dnem są służby, wielkim nie zaszkodzą, ale szarakowi mogą zrobić wszystko, miałem podsłuchy na mieszkaniu, co prawda dość stare dzieje, ale...
      • kajak.aja Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 22:57
        >Wiem coś na ten temat

Ja też. Kiedyś tu był taki jeden, co bez pardonu przyznawał, że Gazeta mu płaci...
    • iskierka3 Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 17:55
      Nie wydaje mi sie zeby mily sasiad bywal hejterem a przynajmniej nie powszechnie. Tak juz ktos napisal w kwestiach politycznych to mlode barany, a zawsze znajda sie chetni zeby sie zeszmacic za pieniadze a hejt dla hejtu to jednak trzeba miec nierowno pod kopula i takie cos widac przy blizszym kontakcie. Moze nie widac, ze hejter ale ze cos z nim nie tak.
      A mniejszosc pisze ordynarne polityczne posty z przekonania.
      PS 1 przypomnialam sobie jeszcze jedna glosujaca na pis osobe ale jej nie opisze bo zarzuci mi sie stronniczoscwink w kazdym razie jest to jedyna ze znajomych pisowcow, ktora moglabym posadzac o hejt w sieci.
      PS 2 przepraszam baranywink
      • joa66 Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 18:27
        Ale pojawia się inny problem. Wiele osób próbuje diagnozować społeczeństwo na podstawie analizy forów itp. Ile takie analizy są warte?
        • iskierka3 Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 18:29
          Mysle, ze jednak ilosc i platnych trolli i swirow, ktorych rajcuje, ze kogos wyprowadza z rownowagi, jakos tam swiadczy o spoleczenstwie.
          • joa66 Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 18:39
            Tylko, że w przypdku trolli nie można mówić o ich liczbie, bo się nie da. Mnogość bytów/nicków/forów leży w zakresie ich obowiązków służbowych.
            • iskierka3 Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 19:16
              No fakt. To nie wiem. Moze sie wypowie ktos obeznanych choc troche w temacie takich badan.
              • joa66 Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 19:27
                Nie tylko o badania chodzi, ale o zwykłe wyrabianie sobie opinii na temat społeczeństwa/grupy społecznej/grupy narodowej, itp. Myślę, że warto pamiętać o zorganizowanym trollingu zanim zaczniemy sobie wyrabiać opinię na dany temat.
    • rosapulchra-0 Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 23:02
      www.spidersweb.pl/2015/06/kupowanie-komentarzy-w-sieci-raport.html
      Ciekawe, jaką stawkę mają polityczni, ematkowi hejterzy? Nie będę wymieniać, bo znowu mnie wykasują, ale każdy wie, o kogo chodzi.
      • menodo Re: Trolle/hejterzy 19.12.15, 23:16
        No pacz Rosia, a ty za darmochę marnujesz się na tej ematce.
        I ciągle drżysz, że w każdej chwili możesz być "wykasowana".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka