Dodaj do ulubionych

pocieszcie

20.12.15, 15:50
Dziewczyny wczoraj nasz12 ukochany kocur na wieczór zrobił się jakiś dziwny nie dal się dotknąć ciągle się pokładał zaczęliśmy analizować okazało się że od godziny 10nie oddawał moczu.udało się znaleźć lekarza o 23 dostał zastrzyk po zacewnikowaniu przepłukaniu oddal mocz który poszedł do badania dzisiaj rano miał być znowu mocz w porządku tylko jest cukier miał usg nie ma guzów ani kamieni tylko piasek dostał znowu zastrzyk i kroplówkę a teraz śpi pocieszcie że będzie dobrze tak bardzo go kochamy jutro jeszcze raz do kontroli i pobranie krwi.przepraszam za chaos ale jestem zdenerwowana
Obserwuj wątek
    • wielceszanownypan Re: pocieszcie 20.12.15, 16:30
      roztoczanka napisała:
      pocieszcie że będzie
      > dobrze

Będzie dobrze, nie martw się.
    • sanrio Re: pocieszcie 20.12.15, 18:19
      sorry ale ja nic nie zrozumiałam, czemu nie używasz znaków interpunkcyjnych? I w czym w sumie problem?
    • cauliflowerpl Re: pocieszcie 20.12.15, 18:26
      Będzie dobrze smile
      Być może ma struwity, u kocurów to popularny problem. Wtedy sikanie bardzo boli, więc zwierzę tego nie robi.
      Może być potrzebna operacja i przestawienie na specjalistyczną karmę.
      Bądź dobrej myśli smile
    • aankaa Re: pocieszcie 20.12.15, 18:57
      starszym kotom zdarzają się problemy z nerkami. Przestawienie na specjalistyczną karmę ułatwia życie zwierza i jego obsługi. Będzie dobrze !
      • ina_nova Re: pocieszcie 20.12.15, 19:35
        mam prośbę, możesz konkretniej o tej karmie? Mam takie kocie starocie wink na stanie, jeszcze nic im nie jest, ale chętnie się dowiem co im podawać, być może uniknę niespodzianek w przyszłości...
        • aankaa Re: pocieszcie 20.12.15, 20:08
          wiesz, na wszelki wypadek to można kotu podawać tabletki z trawą (na odkłaczanie), karma weterynaryjna jest dobierana przez lekarza
          moje, jak to ładnie smile określiłaś, kocie starocie było przez ostatnich kilka lat (dożyła 18-tki) na RC Urinary S/O. Ale są też inne z tego rodzaju
          • ina_nova Re: pocieszcie 20.12.15, 20:25
            o tabletkach nie wiedziałam, dzięki za info smile
          • kamunyak Re: pocieszcie 20.12.15, 22:17
            > wiesz, na wszelki wypadek to można kotu podawać tabletki z trawą (na odkłaczani
            > e)

a nie lepiej samą trawkę? kosztuje kilka zł w sklepie zoo a koty bardzo lubia ją sobie podgryzać. Na pewno bardziej niż wpychanie tabletki do pyska.I kwiaty domowe są bezpieczniejsze, przy okazji.
            Są tez karmy m.in. z formuła odklaczajacą.
            W ogóle naprawde dobrze jest popatrzeć na karmę, ktorą kot je. Moje koty mają sucha karmę dla straszych kotów (chroniacą stawy, miękkie kulki, dobrany sklad), z odklaczaniem i zapobiegajacą powstawaniu kamieni, bo to są niewychdzące kastraty.
            • aankaa Re: pocieszcie 20.12.15, 22:23
              tabletki nie wpycham smile dorzucam do miski kilka sztuk i chrupie z resztą wsadu
              trawy doniczkowej nie chciała jeść, nie podjada też roślinek balkonowo-domowych
    • kamunyak Re: pocieszcie 20.12.15, 20:02
      też mam 12-letniego kota. Od zawsze je karmy dla kastratów (te wysmiewane przez "prawdziwe kociary", np. Royal), ktore m.in. maja korzystny wplyw na nerki, żeby im sie kamienie struwitowe nie tworzyły, bo kastraty maja tendencję.
      Kot sika cały czas, odpukać.
      • roztoczanka Re: pocieszcie 20.12.15, 21:53
        Od dzisiejszej wizyty był dwa razy w kuwecie raz samo siku a raz komplet,ale ogólnie cały dzień leży albo śpi mam nadzieję że to efekt że w nocy był wymęczony
        • aankaa Re: pocieszcie 20.12.15, 21:58
          2 siki na dzień to całkiem dobry wynik
          daj kotu odpocząć po wizytach u weta, wróci do formy
        • peonka Re: pocieszcie 21.12.15, 00:33
          Idzie mu na życie smile
          Moja bratowa ma kota, który już kilka razy był cewnikowany, jest stary, nie ma zębów i już kilka razy było z nim bardzo źle... Ale jakoś życie się go trzyma, a on życia smile jest na karmie Urinary i ogólnie ma się nieźle.
          Trzymam kciuki za Twojego kota.
    • mia_siochi Re: pocieszcie 20.12.15, 23:56
      Struwity. Mój kocur chyba z 7 czy 8 lat leci na karmie urinary, jak tylko zje inna to sika krwią, wiec już nie eksperymentuje. A na tej karmie nic sie nie dzieje.
      • b-b1 Re: pocieszcie 21.12.15, 08:19
        Mój też od 8 lat na urinary-ma SUK . Karma struvity rozbija na bieżąco, po problemach nie zostało już nawet wspomnienie....Tylko kot już nigdy nie wszedł do kuwety-żadnej,(a mam ich 5) ani takiej o zupełnie innym kształcie w innym miejscu.
        Tak go bolało podczas choroby przy sikaniu, że trauma została. Na załatwienie potrzeb wychodzi do ogrodu i wraca-razem z psami.
        • roztoczanka Re: pocieszcie 21.12.15, 21:21
          Byliśmy dzisiaj na wizycie kot czuje się dużo lepiej je i pije sika martwi mnie jeszcze ze w moczu wyszedł cukier.dzisiaj miał pobraną krew na cukier ale niestety pan doktor nie zauważył że skończyły się paski do glukometru.badanie powtórzymy po świętach mam nadzieję że to nie cukrzyca,narazie mamy zmienioną karmę.Pozdrawiam i dziękuję za słowa otuchy.
          • aankaa Re: pocieszcie 21.12.15, 21:29
            no i super !
            dostał karmę leczniczą ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka