Dodaj do ulubionych

co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie?

28.12.15, 17:06
wiem, ze sa milosniczki i przeciwniczki
chetnie sie zainspiruje wink
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:11
      lampkę nocną...nie mamy Ikei na naszej wsi więc to dla mnie rzadkie wizyty bardzo ale upatzryłam lapke a że bedziemy przejezdzac to na all nie będę przepłacaćwink
    • niennte Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:15
      Prawdopodobnie zasłony.
      • onewoman Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 21:47
        Jakie?
        • niennte Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 22:52
          Jeszcze nie wiem, czy znajdę odpowiednie, bo nowszej oferty nie widziałam na żywo. Na pewno białe.
    • maggi9 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:16
      Poooościel - uwielbiam ikeową pościel ale tylko te z bawełny perkalowej. Jest idealna nie umywa się do pościeli z lidla, która często wygląda jak ściereczki do naczyń.

Poduszkę do oglądania tv, jak to ją roboczo nazywam, taka podłużna, wąska poduszka. Idealna do czytania czy oglądania tv.

Świeczki bo lubię świeczki a tam są tanio.
    • sfornarina Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:20
      Śliniaki dla dziecka:

https://www.ikea.com/us/en/images/products/kladd-prickar-bib-blue__0105547_PE252951_S4.JPG

smile
      • gosza26 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:52
        Fajne są tyle,że przepuszczają płyny
    • kura17 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:38
      dywan z juki smile

https://www.ikea.com/de/de/images/products/lohals-teppich-flach-gewebt-beige__0280225_PE419183_S4.JPG
    • dyzurny_troll_forum Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:44
      moofka napisała:

> wiem, ze sa milosniczki i przeciwniczki
      > chetnie sie zainspiruje wink

kule mięsne z konika... czy z czego one tam teraz som....
      • konwalka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:49
        www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00269437/
        na tym bedzie stała chałupa kanarka Felusia i gramofon oraz kwiecie
        do tego szary fotel dla dziadka-meczyogladacza i szary dywan puchaty
        te szarości super skomponują się z przdymionym różem ścian, zielonoscią kwiiecia oraz mandarynkowym Felusiem

dobra, z kanarkiem moze nie skomponuja się tak super
        • aqua48 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:53
          Osłonki na świeczki, te białe z wyrżniętym wzorkiem koronkowym. Super wyglądają wieczorem na drewnianym stole porozkładane między talerzami.
          • konwalka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:54
            tak? ostatnio się zadumałam nad nimi własnie
            to osłonki tez
          • moofka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:54
            pokaz plis
          • konwalka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:56
            chyba o te chadza
            www.ikea.com/gb/en/catalog/products/70298083/
            • gosza26 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:00
              One są świetne. Robią u mnie za osłonki na świeczki, jak włoże szklany pojemnik (pozostałość po świeczkach z ikei wink to mam doniczkę albo wazonik. Są też pojemnikami na groszówki i inne duperele. W większych , oczywiście tylko z wykończeniem koronkowym mam kwiaty.
              • maggi9 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:06
                U mnie te osłonki sprawdzają się jako pojemniki na pędzle, kredki do oczu, tusze etc. Fajnie wyglądają.
        • peonka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:12
          Ładny kanarek pasuje do wszystkiego smile
          • konwalka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:34
            no przecie, peonka! Felus jest uwielbiany w domu, każdy mu sie stara przypodobać ziarenkami i zielonym
    • ichi51e Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:51
      Łóżko dziecku dywan jakis bo już mam dosyć tego co jest.
      Posciel
      • gosza26 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:57
        Szykowałam się na jakieś wyprzedaże ozdób BN ale chyba nie dam rady. W ubiegłym roku trafiłam przecenione o ponad 70%.
        A poza tym to nigdy nie wiadomo z czym wyjdę. Raz pojechaliśmy po pojemnik na mydło (ikee mam pod nosem) a wyjechałam z meblami do łazienki.
        Niestety póki co nie doczekałam się ładnych żółtych poszewek na poduszki.
    • beataj1 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 17:55
      właśnie wróciłam. Kupiłam dekoracje swiąteczną przecenioną z 79 na 7.90. Na przyszly rok jak znalazł.
      do tego calkiem ciekawe tkaniny na obrus.
      i oczywiscie świeczki zapachowe...
      • kasia-1971 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:04
        beataj1 napisała:

> właśnie wróciłam. Kupiłam dekoracje swiąteczną przecenioną z 79 na 7.90. Na pr
        > zyszly rok jak znalazł.
        > do tego calkiem ciekawe tkaniny na obrus.
        > i oczywiscie świeczki zapachowe...

Którą dekorację świąteczną tak przecenili?
        • beataj1 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:13
          Wiszącą gwiazdę taką z drutu z widoczną żarówką

https://www.domfan.pl/environment/cache/images/300_0_productGfx_180064708f8b3e75339e728b2577a7f9.jpg
          • peonka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:23
            Za 7.9 pomyslalabym o tym, ale za 79 zl? W życiu!
            • beataj1 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:25
              no za 79 tez tego nie brałam pod uwage.
              Ale 7.9 zmienilo postać rzeczy smile
              • moofka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:33
                gwiazda fajna, za 7 tez bym wziela
                ale ja dopiero w styczniu sie wybiore smile
                • beataj1 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:45
                  Z rzeczy które lubie

Patelnia steka za 9.90
                  lubie ich kubki
                  lubie kuchenne przedmioty - łyżki wazowe szpatułki itd
                  swiece i lampiony
                  ramki - ktore moge bezlitosnie przerabiac
    • daisy Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:48
      Fotel, ten, jest boski.
      https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/strandmon-fotel-zielony__0325446_PE517968_S4.JPG
      • zlotonaiwnych Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:52
        Wyłącznie klopsiki.
        • moofka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:39
          mi ich klopsiki nie smakują
          z jedzenia lubilam takie boskie pasty kwiorowe w duzych tubkach, ale wycofali
      • ichi51e Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 18:52
        Mam taki. Czerwony. Boski. Dobrze sie spiera. Średnio tylko stabilny dziecko wspinając sie przeleciało sie fotelosamolotem. Zachwycone.
        • daisy Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:05
          Boże, jaki on jest wygodny. Zastanawiam się, czy żółty (śliczny), czy zielony. Oczywiście z podnóżkiem. Boję się trochę żółtego, żeby nie zrobił się bury na podłokietnikach.
          • pade Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:34
            robi sięsad
            mam szary, z rok przynajmniej, dwa razy prałam (i klęłam)
            ale jest tak wygodny, że wszyscy goście chcą na nim siedziećsmile
      • vivyan Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 22:23
        Kup, kup, jest niesamowicie wygodny. Mam szary, bez problemu się go da wyczyścić smile
      • mid.week Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 22:53
        Mam szary. Muszę dokupić podnóżek tylko nie wiem czy pod kolor czy może żółty...
    • nanuk24 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:19
      Nie mam duzo rzeczy z Ikei, aczkolwiek Ikee lubie. tydzien temu kupilam dwa fotele(moje pierwsze ikeowskie meble) i jestem zachwycona. Tylko w Ikei kupuje filizanki do kawy i posciel - uwielbiam ikeaowska posciel, oswietlenie talze i wszystkie organizacyjne rzeczy potrzebne do pralni tez kupuje w Ikei.
      Kolejnym zakupem, ktory zdarzy sie juz za kilka dni, bedzie dywan - tez moj pierwszy z Ikei.
    • thea19 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:28
      osmiornice na skarpetki bo mam dwie i dalej nei starcza. nie przepadam za ikea a w chalupie wiekszosc mebli (poza kuchnia i kanapa) mam stamtad. uwielbiam oslonki i swieczniki skurar oraz tanie metalowe czarne latarenki. kiedys tez kupilam dlugie deserowe satynowane lyzeczki i za chiny nie moge dokupic kolejnych bo nigdzie nie ma. posciel maja bardzo fajna ale tylko te drozsza o gesciejszym splocie.
      • gosza26 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:37
        Teraz długie są tylko te www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40188585/. Też się łądnie przentują
        • thea19 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:43
          ja chcialam do tamtych. mam wysokie kubki do wynalazkow kawowych i pasuja dlugoscia. maja tez zalete niepodwazalna - mat nie sciera sie w zmywarce.
      • weldeco Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 01.01.16, 21:56
        www.facebook.com/weldeco/photos_stream
    • zazou1980 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:30
      Akurat jutro sie wybieramy. W planie regal kallax 2x4, bo corce sie gry i ksiazki nie mieszcza w starych expeditach. Mam nadzieje, ze beda w miare pasowac, jak sie zestawi obok siebie.
      Do tego kilka pasujacych pudel, nowa wycieraczke, rolki do kocich klakow i moze patelnie...
    • drosetka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:31
      byc może sofę narożną friheten www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90242863/ jak męża namówię wink muszę go urobić delikatnie i skutecznie wink lubię sofy z ikei za ich ściągane pokrycia i mozliwość dokupienia innych. poza tym z kazdego wyjazdu do ikei wracam z nowymi jaśkami, wazonikami i ramkamiwink
      • gosza26 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:42
        Ściągane pokrowce ratują mi życie przynajmniej raz w miesiącu smile Niestety pierwsze mi się skosmaciły i nie uwzględnili reklamacji. Drugie już nie i już wiem jakiego materiału unikać
      • sfornarina Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 20:58
        Szczerze odradzam. Tak, jak ikeę bardzo lubię, tak sofy mają tragiczne, nawet te z wyższej półki cenowej. Wygodne przez kilka miesięcy, a potem siedzi się na nich jak na skazaniu. Szkoda kręgosłupa, naprawdę.
        • niennte Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 23:19
          E no, nie jest tak źle. Znam parę wygodnych sof nawet po kilku latach. Z wyglądem różnie bywa.
          Ale w naszym przypadku - rodziny dokoconej, nie warto kupować jakichś wypasionych, bo pazurom jest obojętne, ile kosztowało to, co drapią, oleniają lub robią tam gorsze rzeczy uncertain
          • gosza26 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 23:29
            Na naszą starszy syn mówi:dzieło szatana. Bo jak tylko człowiek usiądzie to nie chce mu się wstać. Raz znajomy siadł i zasnął big_grin
            Za to moja rodzina nie umie na niej siedzieć bo w domu mają węższe kanapy.
        • ela.dzi Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 29.12.15, 11:20
          Nie potwierdzę, bardzo wygodnie siedzi się na Vilasund.
          • sfornarina Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 29.12.15, 14:45
            Nie przekonasz mnie smile
            Przymierzaliśmy się do wielu, ostatnio prawie kupiliśmy boską zieloną Stockholm:

https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/stockholm-sofa-trzyosobowa-zielony__0185128_PE336924_S4.JPG

ale po wysiedzeniu na prawie wszystkim w sklepie stwierdziliśmy, że wszystkie robione są na jedno kopyto.
            (W UK w schowku zostawiliśmy sobie starą Kivik, bo po powrocie będziemy tam jeszcze mieszkać przez 6 miesięcy, ale jest to raczej mebel do postawienia w salonie, a nie do siedzenia - siedzi się na nim jak na skazaniu i nie wiadomo, ile poduszek podłożyć pod tyłek i pod plecy, żeby się nie uszkodzić.)

Ostatecznie zamiast zielonej Stockholm zakupiliśmy (taniej!) używaną wielką Mitchell Gold. Niebo a ziemia i choćby dlatego, że mamy już porównanie, nigdy więcej sofy w Ikei nie kupimy smile

Z całym szacunkiem do Ikei, bo sklep bardzo lubię.
      • menodo Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 29.12.15, 13:38
        byc może sofę narożną friheten'

Kupiłam taką rok temu do pokoju gościnnego (mąż się upierał) i trochę żałuję. Niewygodnie się na niej siedzi, średniowygodnie śpi, poza tym w pokoju 30 m.kw. wygląda jednak na na dużo większą niż w sklepie sad
        Chciałam ją zwrócić po kilku dniach, ale nikomu nie chciało się jej rozkręcać i tak już została; goście nie narzekają wink
        • moofka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 01.01.16, 23:19
          Bardzo pouczających wątek smile rozważałam szary narożnik z ikei, ale po waszych wpisach chyba sobie odpuszcze i poszukam u polskich producentow
          • mandziola Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 01.01.16, 23:53
            Ja mam taka od 6 m-cy i co najważniejsze - śpimy na niej z mężem codziennie. Jak dla mnie jest mega wygodna. Dokupilismy jeszcze dwie poduchy żeby się dobrze siedziało i jest super. Ja mogę polecic. A za 1700 zł (razem z dodatkowymi poduchami) to ja mogę sobie za jakis czas kupic inną..tongue_out
    • memphis90 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:33
      Szafkę z kontenerkami na klocki lego, bo już się przewalają w sposób niekontrolowany.
    • kaz_nodzieja Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:34
      Nie robię zakupów w tej motłochowni, Robię zakupy w Witku, przed świętami, widziałem (odległość niedaleka) jak motłoch (stare golfy, bmk-i pamiętające pierwszego właściciela - dziadka z Wermahtu itp.) pcha się do Ikei, korki, tłumy. Ja w tym czasie bez stresu zaparkowałem pod Witkiem i w spokoju (mało osób bo i mało stać smile ) robiłem spokojne zakupy w Witku, bez motłochu, bez tłumów, z kulturalną, subtelną obsługą.
      • moofka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:36
        co jest witku?
        • kaz_nodzieja Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:45
          Witek. Centrum handlowe dla bogatszych. Można tam kupić niektóre meble, pościel, porcelanę, ozdoby dla domu, zestawy obiadowe, dywany, rolety, bibeloty, meble ogrodowe, elementy wyposażenia wnętrz.. Taka Ikea, ale polska i dla bogatych. Motłochu tam zwykle nie ma bo siedzi w sąsiedniej Ikei wink I przede wszystkim raczej go nie stać smile Ja cenię zaś oprócz jakości oczywiście możliwość zrobienia zakupów w spokoju i bez tłumu.
          • moofka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:47
            dzieki, jak kupie nowy plaszcz to pojde zobaczyc wink
            • kaz_nodzieja Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:51
              Nie wiem czy jest w każdym mieście. Na pewno w Krakowie. Tylko się wyszukuj. I pogódź z tym, że za cenę całego koszu z towarem z Ikei kupisz tam co najwyżej jeden świecznik. Za to mają tam cudeńka.
              • ioanna80 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 22:36
                To pojechałeś big_grin Witek w większości zawiera potworności estetyczne, jakies sofy skórzane jak z poczekalni w korpo, kute elementy wymarzone do zbrojowni (której nie posiadam), meble kolonialne które juz kilka lat temu wyszly z mody. A Ikea się broni lekkością stylu i przede wszytskim- funkcjonalnością tych rzeczy. Ja w najbliższym czasie jadę po taki fotel jak wyżej, a najlepiej dwa.
                • ola_dom Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 29.12.15, 19:11
                  ioanna80 napisała:

> To pojechałeś big_grin

Taka rola trolla.

> Witek w większości zawiera potworności estetyczne

To jest stilo aspirującego królewicza cygańskiego w wersji modern.
          • niennte Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:54
            Zerknęłam na stronę i ofertę. Dziękuję https://www.pctechnical.com.ar/Varios/Emoticons/034/0339.gif
            • moofka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 20:00
              no lampy ladne smile
          • niennte Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:56
            Na pewno NIE JEST to Ikea, chociaż polska i z pewnością dla nowobogackich tongue_out
            • kaz_nodzieja Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 20:00
              Fakt. Ikea to badziewie dla ubogich więc trudno w sumie porównywać smile
              • niennte Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 20:06
                Jeżeli wolisz badziewie dla bogatych, to Twój wybór big_grin
      • rosapulchra-0 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 29.12.15, 01:54
        kaz_nodzieja napisał(a):
        Ja
        > w tym czasie bez stresu zaparkowałem pod Witkiem i w spokoju (mało osób bo i ma
        > ło stać smile ) robiłem spokojne zakupy w Witku, bez motłochu, bez tłumów, z kult
        > uralną, subtelną obsługą.

Co zrobiłeś? http://emots.yetihehe.com/2/hahaha.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/hahaha.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/hahaha.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/hahaha.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/hahaha.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/hahaha.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/hahaha.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/hahaha.gif
    • peonka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:41
      Wyciskacz do czosnku i szklanki pokal, takie duze. No i świeczki zapachowe.
    • swiezynka77 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:44
      mam nadzieję że następna wizyta nieprędko bo w tym roku wydałam w I. sporo kasy...
      z rzeczy które kupuję tam częściej: pościel - mają teraz śliczne wzory, mrożone naleśniki do odgrzewania, narzuty na łóżka, poduszki
    • solejrolia Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 19:55
      właśnie jestem po zakupach:
      2patelnie, rondelek i 2 dywany- do biura i do pokoju młodej.
      jestem zadowolona bo wywaliłam dywan shaggy i wreszcie pokój zaczął estetycznie wyglądać, za nieduże pieniądze odświeżyłam młodej pokój.
      • konwalka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 20:01
        jaki dywan żeś nabyła? szukam podpowiedzi, bo sama chcę wy...ć szaggi suspicious
        • solejrolia Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 20:58
          do biura: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10250201/
          ( miał być cieniutki, zeby fotele na kołkach swobodnie jeździły, i jeżdżą swobodnie. a że cenowo super, no to superwink)
          dla córki: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10286969/
          (ten jest znacznie bardziej puchaty, znacznie grubszy, ale po nim fotel biurowy nie jeździ)
          • konwalka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 21:37
            dzieki, szukam czegos w podobie wlasnie
            ten falisty wydaje sie sympatyczny
            • solejrolia Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 21:43
              on jest bardzo przyjemny! i stosunkowo gruby, także cena do jakości również bardzo dobra.
              a ten cienki, taniutki, jest w sam raz do biurawink i jest łatwy w odkurzeniu- mamy dwa psy, więc to tez ważne
              • konwalka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 29.12.15, 00:37
                też mam dwa psy; długowłose suspicious
    • alina460 Fotel 28.12.15, 20:01
      Ma ktoś może taki fotel: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70299025/#/70299025?
      Podoba mi się i ciekawa jestem, czy jest wygodny.

• tommama Re: Fotel 28.12.15, 22:19
        Ja mam, dla mnie super. Życie mi ratował w trakcie pierwszych kilku miesięcy życia mojej córki i cycowych maratonów big_grin
        • alina460 Re: Fotel 29.12.15, 12:28
          Dziękuję za odpowiedź. Mnie on jest potrzebny do jeszcze wygodniejszego czytania książek smile
    • conena Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 20:10
      Fajny wątek. Mam upatrzoną lampkę nocną, bo mąż stłukł vintage ikeową lampkę z 1995 roku <smuteczek>. Za to teraz będziemy mieli lampkę, która ładuje telefon. Czad. I amarylisa sobie kupię, bo mi sie bardzo podoba, a przegapiłam w biedrze.
      Miałam już nie kupować w ikei, tylko w to maxie, bo tam niby mniejsza masówka, ale tam trzeba brać jak coś rzucą na sklep, z konkretną potrzebą ciężko coś upolować.
      • ichi51e Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 20:31
        Mnie odrzuciło do tych ładujących ze telefon musi miec specjalny pokrowiec
      • peonka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 20:38
        Pokaż lampkę ladujaca telefon!
        • conena Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 21:12
          m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/80280704/
          Ale jak musi byc specjalny pokrowiec, to nie wiem czy to ma sens, nie doczytałam. Jest tez taka w opcji tradycyjnej, swieci i nic więcej nie robi, tez ładna.
          • peonka Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 21:24
            Hm. Piszą, że większość telefonów ma opcje ładowania bezprzewodowego... Ale jak to sprawdzić?
            Moze po prostu wypróbuj w Ikei, jak będziesz?
            • ailia Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 22:29
              Jest rozpiska na ich stronie z tabelka. A oslonki mozna u nicht tez kupic.
    • nenia1 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 20:31
      Ciastka owsiane i ciasta z kremem migdałowym. No może jeszcze ramki na nowe zdjęcia.
      • ertyla Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 20:37
        byłam ci ja wczoraj
        dwa prześcieradła po 59 zl z grubasnej frotte
        latarenki świąteczne z 9,90 na 2,90
        naczynie żaroodporne za 12 zeta
        deski do krojenia 2 szt za 9zl
        • bei Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 20:57
          Co miesiac dokupuje pojemniki do przechowywania ( transparentne)
          Zasoby magazynku, i te garazowe pakuje w pojemniki roznje wielkosci.
          Swieczki, serwetki, czasami scierki, baterie, flamastry.
          Ostatnio kupilam ozdoby bozonarodzeniowe, papier do pakowania ( strasznie delikatny byl, cudem zapakowalam prezenty).
          • gosza26 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 21:39
            Ja w tym roku nie chciałam papieru z ikei w tym roku bo szukałam zupełnie białego. Kupiłam na all , prześwitywał uncertain Skończyło się na bibule...
    • onewoman Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 21:42
      Wybieramy się w tym tygodniu, może jutro.
      Jestem u rodziców i stad mam blisko do Wrocławia bo ok. 50 km a u siebie do Ikei w gdańsku jakieś 120km.
      Mam kupić dla mamy stolik kawowy vejmon, a dla nas chcę dużą kołdrę 200x200 bo teraz mamy 160 i chcę zmienić.
      Od razu do tego tez poduszki i komplet pościeli, bo mi się ich wzory pościeli podobają. A że ich pościele mają inny rozmiar poduszek to tez musze kupić.
      A którą pościel polecacie?
      Dla synka pewnie kupimy dywanik z ulicami.
      Może córka sobie coś wybierze, ale ona mój niejadek, jeździ tam na klopsiki.
      Kupiłam bym łóżko dla synka i regał na książki ale nie zmieści się w samochodzie.
      Zobaczę co jeszcze na miejscu, jakieś drobiazgi typu miseczki czy kuchenne przyrządy dojdą.
      • gosza26 Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 22:30
        a i najnowszy zakup www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90303446/
        Jest wizualnie niezauważalny, a kawę czy laptopa na sofie wreszcie mam w takiej pozycji jakiej jest aktualnie mi najwygodniej. Poprzedni kawowy na kółkach wyjechał do pracy męża.
        • mamaemmy Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 23:50
          gosza26 napisała:

> a i najnowszy zakup www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90303446/
          > Jest wizualnie niezauważalny, a kawę czy laptopa na sofie wreszcie mam w takiej
          > pozycji jakiej jest aktualnie mi najwygodniej. Poprzedni kawowy na kółkach wyj
          > echał do pracy męża.

taaak ! Ten stolik jest mega big_grin
          Dla mnie idealny,chociaz mój mąz ostatnio stwierdził,że to najgorszy zakup w Ikea tongue_out Ale to ja go uzywam i mnie sluzy pieknie smile My mamy czarny.
          Ostatnio poszalelismy w Ikei więc w sumie największe ikeowe marzenia wykupionetongue_out
          I kolejny raz zapomniałam o macie pod biurko -żeby krzesło nie rysowalo paneli.
          Acha i kupię nową lampkę nocną.
      • trzy_szczurki Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 22:49
        A czy Ikea ma pościel 200x220? Bo mi się coś kojarzy 200x200. Ale mogę się mylić. Nie jestem stałym bywalców choć mam pod nosem.
        • niennte Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 22:51
          Pościel tej wielkości często widuję na Westwing,
          • trzy_szczurki Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 22:56
            Ja jestem wierna pracowni pościeli pewnej pani smile ale jestem ciekawa czy Ikea ma ten rozmiar
            • niennte Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 23:06
              Najszersze łóżka ma na 180 (chyba), pościel - tak samo jak kołdry - największy rozmiar 200x200.
              • trzy_szczurki Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 23:13
                Właśnie o to mi chodziło. Czyli jeśli mam kołdrę 200x220 to pościeli w IKEA nie kupię smile
                • niennte Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 23:28
                  Ale to nie tylko kwestia Ikei. Oglądając w różnych miejscach doszłam do wniosku, że nie ma "standardowej" wielkości kołder, poduszek i pościeli.
                  Ja chciałabym znaleźć pościel z Desiguala, ale do tej pory trafiałam na rozmiary zupełnie nie pasujące do mojej kołdry i poduszki. A mają konkretny wzór, którego nie utnę, bo szkoda.
              • onewoman Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 29.12.15, 08:40
                Ikea ma kołdrę 200x220. Nazywa się grusblad.
                • niennte Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 29.12.15, 12:53
                  onewoman napisała:

> Ikea ma kołdrę 200x220. Nazywa się grusblad.

W rzeczy samej smile
                  Pościel też znalazłam:
                  www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90317453/#/70319981
                  www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90319980/
    • ivaz Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 23:10
      Ja ikeę mozna powiedzieć mam pod nosem, dzisiaj wpadłam na chwilkę i kupiłam
      takie pojemniczki www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90302324/ z przeznaczeniem na kredki
      miskę www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70319014/
      pudła kartonowe www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40243191/#/50243195
      kwiatek www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70212348/
      i klopsiki wegetariańskie
    • gaga-sie Re: co kupicie w ikei przy nastepnej wizycie? 28.12.15, 23:16
      Woreczki strunowe różnej wielkości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka