Dodaj do ulubionych

Myślicie, że pan Jędrek

02.01.16, 05:32
poda się w końcu honorowo do dymisji?
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 06:26
      Pan Jędrek nie zna słowa honor.
      • kolter Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 07:26
        hugo43 napisała:

> Pan Jędrek nie zna słowa honor.

wpisz tam jaro i trafisz w dychę....
    • cosmetic.wipes Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 06:42
      O pRezydencie per Jędrek? Nieładnie suspicious
    • feniks_z_popiolu Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 06:51
      Myślę, że Pan Prezydent nadal nie zorientował się na jak wysokiego konia wsadził go Pan Prezes. I jeszcze długo otoczenie Prezydenta będzie wspierać go w poczuciu, że kierunek działania jest słuszny.
      • szarsz Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 12:40
        > Pan Prezydent nadal nie zorientował się

Nieładnie tak sugerować niedyspozycję umysłową głowy państwa wink
        • kolter Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 13:18
          szarsz napisała:

> > Pan Prezydent nadal nie zorientował się
          >
          > Nieładnie tak sugerować niedyspozycję umysłową głowy państwa wink

nieładnie to tak sugerować teściowej która rat za auto pomaga spłacać
          gamoń który uzurpuje sobie być głową narodu ma wiedzieć ze nie jest bogiem
    • kolter Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 07:25
      scher napisał:

> poda się w końcu honorowo do dymisji?

zeby hołota z PIS zawyła z zachwytu ?
      • wioskowy_glupek Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 07:37
        Nie sądzę, szczególnie jak z Beatką ogarną, że czeka ich Trybunał Stanu.
        • kolter Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 07:45
          wioskowy_glupek napisała:

> Nie sądzę, szczególnie jak z Beatką ogarną, że czeka ich Trybunał Stanu.

Trybunał Stanu to gremium polityczne ,nowa władza moze za 4 lata powiedzie ze skoro ma większość w sejmie to kryminalistów z PIS łamiących prawo zamykać będą zamykać sądy powszechne
    • mamma_2012 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 08:18
      Honor i Maliniak w jednym zdaniu? Dziwne.
      Nie zrezygnuje z urzędu. Jest spalony zawodowo, społecznie i w każdym innym aspekcie.
      Te cztery lata to wszystko, co mu zostało zanim przejdzie do historii jako skompromitowany podwładny prezesa. A mam nadzueję, że zanim o nim zapomnimy będzie długo dywagował w samotności nad przegranym życiem.
    • iskierka3 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 09:04
      Scher, ktos sie dorwal do Twojego komputerawink
      • cosmetic.wipes Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 09:18
        Chyba nie.
        Scher miał na myśli kogoś innego, ale jest mało inteligentny i wyszło jak wyszło big_grin
        • lady-z-gaga Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 09:30
          bo zapomniał, gdzie pisze i jakie będzie pierwsze skojarzenie big_grin
        • mamusia1999 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 11:01
          a nie, wg mnie tragiczne to jest, że scher to konkretny facet a dał się otumanić. poglądy ma jak najbardziej mocno prawicowe i nie moje, ale w ramach demokracji. jak widać jest szansa, że ludzie jego pokroju się ockną.
          • lusitania2 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 11:08
            mamusia1999 napisała:

> jak widać jest szansa, że ludzie jego pokroju się ockną.
            >
            się nie ockną.
            On ma na myśli w poście startowym przewodniczącego Trybunału Konstytucyjnego.
            • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:02
              lusitania2 napisał:

> przewodniczącego Trybunału Konstytucyjnego.

Prezesa jeśli już. To prezes, profesor prawa, komunikuje się służbowo, używając form grzecznościowych, typu "Panie Zbyszku".

Okazało się, że profesor prawa, prezes Trybunału, to zwyczajny Jędrek. Jego autorytet spada w tempie wprost proporcjonalnym do autorytetu całego TK. Żadnemu prezesowi TK w historii Polski nie udała się ta sztuka, a Rzepliński dał radę.
              • kolter Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:40
                scher napisał:

> lusitania2 napisał:
                >
                > > przewodniczącego Trybunału Konstytucyjnego.
                >
                > Prezesa jeśli już. To prezes, profesor prawa, komunikuje się służbowo, używając
                > form grzecznościowych, typu "Panie Zbyszku".

no skoro pan ziobro dyletant prawny jest z chrztu zbyszkiem ,to nie nazwiesz gamonia ministrem

> Okazało się, że profesor prawa, prezes Trybunału, to zwyczajny Jędrek. Jego autorytet spada w tempie wprost proporcjonalnym do autorytetu całego TK. Żadnemu prezesowi TK w historii Polski nie udała się ta sztuka, a Rzepliński dał radę.

tak spada w pewnym środowisko oderwanym od rzeczywistości ,zachłyśniętych kurzem moherowych wdzianek ....jednak ludzi normalnych to nie dziwi
          • mamma_2012 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 11:29
            Tacy ludzie nie zmieniają poglądów.
            Oni nie są za jakąś opcją czy partią, bo to wymaga oceny sytuacji, analizy faktów, dopuszcza zmianę zdania, poglądów itd.
            Oni "wierzą". Wierzą w nieomylność i słowa wodza, z ktorym się chcą identyfikować, ufają partii i całkiem to w sumie dla nich wygodne, bo jak się wierzy, to nie trzeba rozumieć i myśleć.
            Wiara likwiduje też wszelkie dysonansy.

Tak więc, nie ocknął się, pił do Prezesa TK, ale nie mu nie wyszłosmile
            • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:13
              mamma_2012 napisała:

> Tacy ludzie nie zmieniają poglądów.
              > Oni nie są za jakąś opcją czy partią, bo to wymaga oceny sytuacji, analizy faktów,
              > dopuszcza zmianę zdania, poglądów itd.

Jak widać zmieniają. Kiedyś byłem otumaniony maistreamową propagandą. Jak widać kłamstwo posmoleńskie (a także i dostęp do nierządowych mediów) spowodowało, że się ocknąłem.

Mimo maistereamowej nawalanki propagandowej potrafiłem dostrzec, że w normalnym kraju nie sika się na znicze, a prokuratorskie śledztwa wyglądają jakby inaczej.
              • mamma_2012 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:30
                "Kłamstwo smoleńskie" i "prawda o świecie" wg. niezależnej (od zdrowego rozsądku) Tv Trwam i toruńskiej rozgłośni, to rzeczywiście świadczy o twojej powiedzmy specyficznej percepcji świata.

Widzisz, nawet pisząc jedno od razu, w tej samej wypowiedzi, sam sobie zaprzeczasz. To daje do myślenia, a przynaniej powinnowink
                • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:44
                  mamma_2012 napisała:

> "Kłamstwo smoleńskie" i "prawda o świecie"

Nic nie pisałem o "prawdzie o świecie". Przywołałem tylko kłamstwo smoleńskie, które jest faktem udowodnionym. Fałszywy raport został ogłoszony oficjalnym, fałszywe tezy były pompowane w gównych mediach, tak samo jak były pompowane sondaże partii Petru, która chyba zanim powstała, już miała spory procent w sondażach.

Na szczęście pijany Komorowski przejechał na pasach zakonnicę w ciąży i kłamstwa Michnika wrzuciliśmy do śmietnika.
                  • kolter Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:57
                    scher napisał:

> mamma_2012 napisała:
                    >
                    > > "Kłamstwo smoleńskie" i "prawda o świecie"
                    >
                    > Nic nie pisałem o "prawdzie o świecie". Przywołałem tylko kłamstwo smoleńskie,
                    > które jest faktem udowodnionym. Fałszywy raport został ogłoszony oficjalnym, fałszywe tezy były pompowane w gównych mediach, tak samo jak były pompowane sonda
                    > że partii Petru, która chyba zanim powstała, już miała spory procent w sondażach.
                    >
                    > Na szczęście pijany Komorowski przejechał na pasach zakonnicę w ciąży i kłamstwa Michnika wrzuciliśmy do śmietnika.

udowodnił
                    przy okazji wasz antek ze trzy osoby przeżyły , takie to macie PIS dowody big_grin
                  • mamma_2012 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:02
                    Człowieku, jeśli masz dowody na którykolwiek z tych "faktów", raz, dwa pędź do PE, Kongresu czy gdziekolwiek. Wszystkie najważniejsze światowe media będą zainteresowane i rozpowszechnią owe "dowody" na pierwszych stronach.
                    Jeśli nie, to przestań pisać bzdury i powtarzać, urojenia brata targanego wyrzutami sumienia.
                    I nie ciesz się, Europa się o nas upomni.
                    Żyje tu dużo fajnych ludzi. Mam nadzieję, że ktoś nam pomoże, skoro sami pakujemy się w kłopoty.
                    • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:12
                      mamma_2012 napisała:

> I nie ciesz się, Europa się o nas upomni.
                      > Żyje tu dużo fajnych ludzi. Mam nadzieję, że ktoś nam pomoże, skoro sami pakujemy się w kłopoty.

Napisałaś sprawie "fajnej Polski fajnych ludzi" do niemieckiej carycy, czy do ruskiego cara? Poprosiłaś o "bratnią pomoc"? Powołałaś się na tradycje 56' czy 68'? A może nowa konfederacja targowicka?
                  • gris_gris Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:51
                    Faktem udowodnionym dla bandy swirow. Jak nas przekonasz?
                    • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:01
                      gris_gris napisała:

> Jak nas przekonasz?

Nie dałaś mi żadnego powodu, żebym akurat ciebie miał przekonywać.
                      • gris_gris Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:23
                        oj, skonczyly ci sie szablony odpowiedzi? czy moze po prostu nie da sie nikogo przekonac co do tych "faktow udowodnionych"?
                        • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:43
                          gris_gris napisała:

> moze po prostu nie da sie nikogo przekonac co do tych "faktow udowodnionych"?

Ciebie raczej nie uda się przekonać co do faktów. Jeżeli przez prawie 6 lat, mając nieskrępowany dostęp do Internetu, nie zdołałaś dojść do tego, że raport Millera jest fałszywy, a zespół Laska był ciałem li tylko propagandowym, jesteś nie do uratowania.
                          • gris_gris Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 17:10
                            oj, ale mi powiedziales, az mi w piety poszlo!
                          • mamma_2012 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:32
                            Jeśli na swoje słowa masz dowód, to wal z tym w świat, skoro twój rząd nie ma odwagi głośno mówić o takich sprawach posiadając, jak cię przekonują, dowody.
                            Już teraz nikt was nie powstrzymuje, inwestujcie w porówki i przekonujcie kogoś poza Polską, zamiast tu nas dręczyć.
              • paszczakowna1 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:35
                >cryinga także i dostęp do nierządowych mediów

Głupich nie sieją, sami się rodzą.

https://mm.salon24.pl/b7/28/b7280f09aabdec831b6a61d0-a439c87,2,0.jpg

(G. Bierecki, główny macher od SKOK-ów, który wyprowadził z nich pieniadze do Luksemburga, ma też udziały w przedsiębiorstwach Rydzyka, a reklamy SKOK-ów można spotkać w każdym medium popierajacym PiS.)
                • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:39
                  paszczakowna1 napisała:

> >cryinga także i dostęp do nierządowych mediów
                  > [img]https://mm.salon24.pl

Ja nie używam pojęcia "media niezależne". Co najwyżej "media niezależne od [poprzedniej] władzy". Tak więc kulą w płot.
                  • paszczakowna1 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:19
                    Nie no, oczywiście media będące osobistą własnością PiS są tak bardzo bardziej wiarygodne niż jakiekolwiek inne.

Dziwi mnie zresztą bardzo, ze człowieka pamiętającego PRL-owska propagandę stanu wojennego nie odrzuca od języka, którym te ścieki operują wobec opozycji. Ale widać wiara w wodza przeważa nad osobistą przyzwoitością: nie przeszkadza gnój wylewany na każdego niezgodnego z linią partii, żeby nie wiem jak zasłużonego dla Polski, nie przeszkadzają notoryczne kłamstwa, nie przeszkadza zgraja starych komuchów w PiS.
                    • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:35
                      paszczakowna1 napisała:

> Nie no, oczywiście media będące osobistą własnością PiS są tak bardzo bardziej
                      > wiarygodne niż jakiekolwiek inne.

Boli was, że demokracja zadziałała i znalazły się źródła finansowania dla krytycznych wobec mainstreamowej władzy mediów drugiego obiegu? Resort nie przewidział tego? Zaskoczeni, że opluwana większość narodu wyszła z getta i przejęła władzę, na dodatek z poszanowaniem reguł demokracji?

> Dziwi mnie zresztą bardzo, ze człowieka pamiętającego PRL-owska propagandę stanu
                      > wojennego nie odrzuca od języka, którym te ścieki operują wobec opozycji.

Podaj przykłady. Ja pamiętam jak Niesiołowski bił dziennikarzy.

> wylewany na każdego niezgodnego z linią partii, żeby nie wiem jak zasłużonego
                      > dla Polski

Których zasłużonych masz na myśli? Chowanego z asystą wojskową kawalera Orderu Lenina Wojciecha Jaruzelskiego?

> nie przeszkadzają notoryczne kłamstwa

Które? Przykłady!

> nie przeszkadza zgraja starych komuchów w PiS.

Mnie przeszkadza. Jednak bardziej mi przeszkadzają komuchy w innych partiach. W tych, gdzie komuchy rządzą.
                      • iskierka3 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:50
                        Niezly odlot noworocznysmile car i caryca tez trzymaja poziomwink
                        Witamy po urlopiesmile
                      • paszczakowna1 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:09
                        >Boli was

Aj, już takie rusycyzmy? Tak szybko? Wszak pomocna dłoń dobrego wujka Putina dla gnębionego przez zachodnich imperialistów narodu polskiego przewidziana jest dopiero za parę lat.

>źródła finansowania dla kryty
                        > cznych wobec mainstreamowej władzy mediów drugiego obiegu

A skad, bardzo fajnie. Szkoda tylko, że aferzysty ze SKOK-ów, ale każdy orze jak może.

> Podaj przykłady

"Antyrządowa agitka" wobec apelu... Fundacji Helsińskiej.

>Niesiołowski bił dziennikarzy

No no? Proszę, zalinkuj. Sprawdzimy, jak propaganda zniekształca pamięć.

> > wylewany na każdego niezgodnego z linią partii, żeby nie wiem jak zasłuż
                        > onego
                        > > dla Polski

Bohaterów Solidarności popierających KOD. Krzysztof Łoziński, Maciej Jankowski, Karol Modzelewski, Zbigniew Frasyniuk, Henryka Krzywonos, Henryk Wujec, Jan Rulewski - mówią ci coś jeszcze te nazwiska, czy całkiem już zapomniałeś? (A Zbigniew Bujak gorzko żałuje, że dał się oszukac PiS.) Czy teraz jedynymi prawdziwymi bohaterami są prokurator Piotrowicz i Jarosław "Trzynastego grudnia spałem do południa" Kaczyński?

> Które? Przykłady!

A proszę, proszę. Delektuj się.

forum.gazeta.pl/forum/w,567,159950842,159950842,klamca_Waszczykowski.html
                        forum.gazeta.pl/forum/w,567,159979680,159979680,Klamstwa_i_klamstewka_PiS.html
                        > Mnie przeszkadza. Jednak bardziej mi przeszkadzają komuchy w innych partiach. W
                        > tych, gdzie komuchy rządzą.

Znaczy, które poza SLD? (Której szef już sie wdzieczy do PiS - wyczuł swój swego.) A Jarosław Kaczyński ideologicznie to marksista-leninista.
                        • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:08
                          paszczakowna1 napisała:

> > Podaj przykłady
                          > "Antyrządowa agitka" wobec apelu... Fundacji Helsińskiej.

Chętnie się wgłębię, możesz coś bliżej?
                          Masz też inne przykłady?

> >Niesiołowski bił dziennikarzy
                          > No no? Proszę, zalinkuj. Sprawdzimy, jak propaganda zniekształca pamięć.

www.google.pl/search?q=niesio%C5%82owski+bije+dziennikarzy%27&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=8vmHVoSULoiTaZbIu7gI
                          > Bohaterów Solidarności popierających KOD. Krzysztof Łoziński, Maciej Jankowski,
                          > Karol Modzelewski, Zbigniew Frasyniuk, Henryka Krzywonos, Henryk Wujec, Jan Rulewski

Jakoś nie kojarzę "gnoju" na nich "wylewanego". Bardzo tylko jest krytykowana Krzywonos, że chlała (i pijana leżała w krzakach, kradła pieniądze (chowała za stanik), była łamistrajkiem i że żadna z niej bohaterka. Co gorsza wygląda na to, że to wszystko prawda.

> forum.gazeta.pl/forum/w,567,159950842,159950842,klamca_Waszczykowski.html
                          > forum.gazeta.pl/forum/w,567,159979680,159979680,Klamstwa_i_klamstewka_PiS.html

Słabe to jak na określenie "notoryczne kłamstwa PIS", tym bardziej, że Waszczykowski wszystko wyjaśniał, co przesłał - i co zamierza jeszcze przesłać.

W obliczu 8-letnich rządów pomunistów, które to rządy rzeczywiście opierały się na kłamstwie (nawet były nazywane Wielką Ściemą) i propagandowym manipulowaniu umysłami, w obliczu rządów sprawowanych na cmentarzach i pod śmietnikami twój katastroficzny ton uznaję za mocno przesadzony.

> > Mnie przeszkadza. Jednak bardziej mi przeszkadzają komuchy w innych partiach.
                          > > W tych, gdzie komuchy rządzą.
                          > Znaczy, które poza SLD?

Oczywiście PO, Nowoczesna PO, ZSL (obecnie PSL) - te przede wszystkim. Osobiście uważam, że komuniści w tych partiach rządzą głównie z tylnego siedzenia. Bardzo dużo światła na tę sprawę rzuca książka Sumlińskiego pt. "Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego" (Sumliński niedawno wygrał w pierwszej instancji swój proces karny, a to co sędzia powiedział w ustnym uzasadnieniu wyroku, powinno skutkować postawieniem Komorowskiego przed sądem. Myślę też, że nie było przypadkiem, iż kiedy Komorowski zeznawał przed sądem, wszyscy dziennikarze gównego sortu ...wyłączyli kamery.

> (Której szef już sie wdzieczy do PiS - wyczuł swój swego.)

Nie uważasz, że takie prostackie wstawki "wyczuł swój swego" zrównujące Kaczyńskiego i Millera cię kompromitują?

> A Jarosław Kaczyński ideologicznie to marksista-leninista.

Gdyby pojęcie etatyzmu nie było ci obce, napisałabyś, że to etatysta. A ponieważ za trudnych słów nie znasz albo ich nie rozumiesz, jedziesz stereotypem i rzucasz kalumnią.
                          • livia.kalina nie jest ci wstyd? 02.01.16, 18:27
                            Tak po ludzku się pytam. Ja bym sobie nie mogła w twarz spojrzeć.

Taplasz się w gnoju, tylko po to, żeby zdyskredytować kobietę:
                            15 sierpnia 1980 w pobliżu Opery Bałtyckiej zatrzymała prowadzony przez siebie tramwaj[2][3]. Zdarzenie to bywa określane jako początek strajku gdańskiej komunikacji publicznej w okresie wydarzeń sierpniowych[3]. Według niektórych świadków zdarzeń już w godzinach rannych na swoje trasy nie wyjechała część kierowców autobusów, zatem Henryka Krzywonos przyłączyła się do trwającego już strajku[4]. Została następnie przedstawicielem WPK w Międzyzakładowym Komitecie Strajkowym[4], weszła w skład jego prezydium[1].

16 sierpnia, po podpisaniu w Stoczni Gdańskiej porozumienia z dyrekcją i ogłoszeniu przez Lecha Wałęsę końca strajku, wraz z Aliną Pienkowską, Anną Walentynowicz i Ewą Osowską zatrzymywała na bramach robotników opuszczających stocznię, co zapobiegło zakończeniu strajku[3][5][6].

31 sierpnia znalazła się wśród sygnatariuszy porozumień sierpniowych, wkrótce została odwołana z prezydium MKZ Gdańsk przez komitet założycielski NSZZ „Solidarność” w jej zakładzie pracy[1].

W stanie wojennym zajmowała się pomocą internowanym, była też kolporterką wydawnictw podziemnych. Była represjonowana, objęta nakazem opuszczenia Gdańska i pozbawiona możliwości zatrudnienia. Korzystała wówczas ze wsparcia różnych osób, w tym księdza Henryka Jankowskiego[1]. Podczas jednej z rewizji została dotkliwie pobita, na skutek czego straciła ciążę[7][8].

I życzliwie przymykasz oko na na takie zera jak Piotrowicz i Kryże. Jestem głęboko przekonana, że takie niemoralne relatywizowanie nie skończy się na tworzeniu "nowych bohaterów narodowych" i oblewaniu szambem tych niepokornych, którzy śmieli postawić się wodzowi. To musi trwale łamać kręgosłup. I dlatego ta władza to równia pochyła.
                            • cosmetic.wipes Re: nie jest ci wstyd? 02.01.16, 18:32
                              Jemu wstyd?
                              Przecież sługusy Jara nie są skalane ani intelektem, ani zdolnością do autorefleksji.
                            • scher Re: nie jest ci wstyd? 02.01.16, 18:36
                              livia.kalina napisał(a):

> [i]15 sierpnia 1980 w pobliżu Opery Bałtyckiej zatrzymała prowadzony przez siebie tramwaj[2][3].

Ty rzeczywiście jesteś niedoinformowana. Żyjesz w oparach mainstreamowej propagandy, nie sięgasz po aktualne źródła informacji. Założę się, że filmów nie obejrzałaś. Kobieto, tam wypowiadają się uczestnicy tamtych wydarzeń, wypowiada się naoczny świadek jak Krzywonos kradła pieniądze Solidarności i chowała je za stanik.

Zatrzymała tramwaj, bo w mieście wyłączyli prąd. A wcześniej wyjechała tym tramwajem w miasto, chociaż trwał strajk. Była łamistrajkiem.
                              • mamma_2012 Re: nie jest ci wstyd? 02.01.16, 18:39
                                A żebyś ty wiedział jakie rewelacje o Jarku krążą po sieci. Z krzesła byś spadłwink
                                • scher [...] 02.01.16, 18:41
                                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                  • paszczakowna1 Re: nie jest ci wstyd? 02.01.16, 18:45
                                    Kiedyś cię miałam za przyzwoitego człowieka o innych poglądach politycznych. Teraz powtarzasz esbeckie kłamstwa i opluwasz przyzwoitych ludzi. Co takiego jest w PiSie, że zmienia ludzi w gnidy?
                                    • scher Re: nie jest ci wstyd? 02.01.16, 18:53
                                      paszczakowna1 napisała:

> Kiedyś cię miałam za przyzwoitego człowieka o innych poglądach politycznych. Teraz powtarzasz
                                      > esbeckie kłamstwa

Filmy są w sieci od dłuższego czasu. Jakoś pani Krzywonos nie wystąpiła na drogę sądową, żeby bronić swojego dobrego imienia. Dlatego nie sądzę, żeby to były "esbeckie kłamstwa".

Pies z kulawą nogą by jej niczego nie wypomniał, gdyby nie jej obecna działalność publiczna. Na dodatek podszyta hipokryzją, oparta na kłamliwej legendzie.
                                      • paszczakowna1 Re: nie jest ci wstyd? 02.01.16, 19:02
                                        >Filmy są w sieci od dłuższego czasu. Jakoś pani Krzywonos nie wystąpiła na drogę sądową, żeby bronić swojego dobrego imienia. Dlatego nie sądzę, żeby to były "esbeckie kłamstwa".

"Nie sądzisz żeby były"? Bo nie wystąpiła na drogę sądową? I na takiej podstawie je powtarzasz jako prawdę? I zupełnie nic cię w tym nie niepokoi? Nawet szczątkowych wątpliwości moralnych? Ósme przykazanie juz nie obowiązuje?

A tony gnoju wylewane na KOD w ogóle też cię nie niepokoją? Ani obłąkane bluzgi prezesa Kaczyńskiego?

Ani ta cała bolszewicka retoryka? Myślalam, że jako tako wykształcony człowiek urodzony w XX wieku wie, co to znaczy, gdy słyszy, że "wola narodu jest ponad prawem" i "zwykłego człowieka" odmienianego przez wszystkie przypadki.
                                        • scher Re: nie jest ci wstyd? 03.01.16, 10:44
                                          paszczakowna1 napisała:

> "Nie sądzisz żeby były"? Bo nie wystąpiła na drogę sądową? I na takiej podstawie je powtarzasz
                                          > jako prawdę? I zupełnie nic cię w tym nie niepokoi?

Nie. Ludzie pierwszej Solidarności, liderzy tamtych dni nie mogą kłamać.

> A tony gnoju wylewane na KOD

Jakiego gnoju? Gnój to jest wylewany na PIS. Raz się to już skończyło Cybą.

> Ani obłąkane bluzgi prezesa Kaczyńskiego?

Jakie bluzgi? Po co kłamiesz?

> Ani ta cała bolszewicka retoryka? Myślalam, że jako tako wykształcony człowiek
                                          > urodzony w XX wieku wie, co to znaczy, gdy słyszy, że "wola narodu jest ponad prawem"

I tak Kornel Morawiecki został bolszewikiem. Umiaru miej trochę!
                                          • acapoalto Re: nie jest ci wstyd? 03.01.16, 11:01
                                            Może starszy Morawiecki, z ktorym starość nie obchodzi się łaskawie, bo głowy nie oszczędziła, namówi jednak syna, żeby przed wami nie ukrywał swoich dochodów i ich źródeł.
                                          • paszczakowna1 Re: nie jest ci wstyd? 03.01.16, 15:20
                                            >Nie. Ludzie pierwszej Solidarności, liderzy tamtych dni nie mogą kłamać.

Jacy "liderzy tamtych dni"? Borowczak, Borusewicz i ksiądz Henryk Jankowski oczywiście kłamią?

>Jakiego gnoju? Gnój to jest wylewany na PIS.

Nie no, żadnego. Kompletnie żadnego gnoju wylewanego na KOD nie ma. Wszystkim nam sie zdaje. Ty też żadnego gnoju na Krzywonos nie wylewasz.

>Jakie bluzgi? Po co kłamiesz?

Przytaczam słowa tego złotoustego człowieka:

"To jednak nie wszystko. Tu chodzi przede wszystkim o strach. O niedopuszczenie do tego, by ta gigantyczna fala nadużyć, która miała miejsce w ciągu ostatnich ośmiu lat, nie wyszła na wierzch - powiedział. - Ci, którzy tutaj w ciągu tzw. transformacji przenieśli się z komunizmu, zmienili władzę na własność, mają się dalej tuczyć. Ci, którzy zostali do tej grupy dokooptowani także, nawet wtedy, kiedy dopuszczają się przestępstw. I o to chodzi: nie dać zwykłym Polakom i pozwolić Polskę dalej rabować. To jest sens tego sporu - ocenił. - Ten Trybunał ma być redutą, pozycją ryglową, tego układu. Broniącą tego wszystkiego, co w ciągu ostatnich 26 lat było złe i haniebne. A my to chcemy zmienić i dlatego musimy zmienić ten Trybunał. Musimy z niego uczynić instytucję, która będzie rzeczywiście będzie bronić prawa obywateli i konstytucji, ale nie w ten sposób, że ta konstytucja obowiązuje dla jednych, a dla innych nie - podkreślił. Kaczyński stwierdził, że warszawska ulica "wczoraj, w czasie ich demonstracji potrafiła na to odpowiedzieć". - Mnie może tej odpowiedzi w całości zacytować nie wypada, zaczynała się tak: Polska z was się śmieje... - zaczął prezes. - Komuniści i złodzieje - odpowiedzieli uczestnicy marszu. "

>I tak Kornel Morawiecki został bolszewikiem. Umiaru miej trochę!

Śmieszne, zwolennik PiS-u wyzywający wszystkich od komunistów woła o umiar. A "wola narodu jest ponad prawem" to jest typowa retoryka wszystkich totalitaryzmów.
                                            • kolter Re: nie jest ci wstyd? 03.01.16, 15:31

"Mnie może tej odpowiedzi w całości zacytować nie wypada, zaczynała się tak: Polska z was się śmieje... - zaczął prezes. - Komuniści i złodzieje - odpowiedzieli uczestnicy marszu. "

komuniści i złodzieje mówił ten prymityw Brudziński, pachołek prezesa ....
                                            • scher Re: nie jest ci wstyd? 03.01.16, 22:05
                                              paszczakowna1 napisała:

> >Nie. Ludzie pierwszej Solidarności, liderzy tamtych dni nie mogą kłamać.
                                              > Jacy "liderzy tamtych dni"? Borowczak, Borusewicz i ksiądz Henryk Jankowski oczywiście
                                              > kłamią?

Przecież nie oni ją przyłapali na kradzieży.

> >Jakiego gnoju? Gnój to jest wylewany na PIS.
                                              > Nie no, żadnego. Kompletnie żadnego gnoju wylewanego na KOD nie ma.

Nie ma gnoju, jest normalna krytyka.

> >Jakie bluzgi? Po co kłamiesz?
                                              > Przytaczam słowa tego złotoustego człowieka:
                                              > "To jednak nie wszystko. Tu chodzi przede wszystkim o strach. O niedopuszczenie
                                              > do tego, by ta gigantyczna fala nadużyć, która miała miejsce w ciągu ostatnich
                                              > ośmiu lat, nie wyszła na wierzch - powiedział. - Ci, którzy tutaj w ciągu tzw. transformacji
                                              > przenieśli się z komunizmu, zmienili władzę na własność, mają się dalej tuczyć. Ci, którzy
                                              > zostali do tej grupy dokooptowani także, nawet wtedy, kiedy dopuszczają się przestępstw.
                                              > I o to chodzi: nie dać zwykłym Polakom i pozwolić Polskę dalej rabować. To jest sens tego
                                              > sporu - ocenił. - Ten Trybunał ma być redutą, pozycją ryglową, tego układu. Broniącą tego
                                              > wszystkiego, co w ciągu ostatnich 26 lat było złe i haniebne. A my to chcemy zmienić i
                                              > dlatego musimy zmienić ten Trybunał. Musimy z niego uczynić instytucję, która będzie
                                              > rzeczywiście będzie bronić prawa obywateli i konstytucji, ale nie w ten sposób, że ta
                                              > konstytucja obowiązuje dla jednych, a dla innych nie - podkreślił.

Ty chyba nie rozumiesz pojęcia bluzgu.
                                              Zwyczajna opinia. Ja się z nią zgadzam, ty pewnie nie, ale nadal to opinia, nie bluzg.

> "wola narodu jest ponad prawem" to jest typowa retoryka wszystkich totalitaryzmów.

Fakt, że totalitaryzmy potrafią wypaczyć wszystko, nie oznacza, że prawda nie istnieje.
                                              Prawo nie jest wartością samą w sobie. Prawo ma odzwierciedlać wartości, obyczaj, odpowiadać na potrzeby społeczne. Kiedy zmieniają się okoliczności, kiedy zmienia się obyczaj, potrzeby ludzkie, zachodzi konieczność innej organizacji życia społecznego i politycznego. Wtedy prawo się zmienia, ono nie zostało dane raz na zawsze.

Dzisiaj jest potrzeba pilnej zmiany konstytucji; obecna nie odpowiada potrzebom. Kto by pomyślał, że może dojść do takiej sytuacji, że TK ma orzekać we własnej sprawie? To się w głowie nie mieści.
                                      • kolter Re: nie jest ci wstyd? 02.01.16, 19:57
                                        scher napisał:

> Filmy są w sieci od dłuższego czasu. Jakoś pani Krzywonos nie wystąpiła na drogę sądową, żeby bronić swojego dobrego imienia. Dlatego nie sądzę, żeby to były
                                        > "esbeckie kłamstwa"

. z jaką ilością gnoju wylewającego się z waszych ust musiałaby walczyć ???

> Pies z kulawą nogą by jej niczego nie wypomniał, gdyby nie jej obecna działalność publiczna. Na dodatek podszyta hipokryzją, oparta na kłamliwej legendzie.

dokładnie pokazujesz tu i teraz ten prymitywny mechanizm jaki stosujecie wobec swoich wrogów, obrzucanie gnojem ....
                                  • mamma_2012 Re: nie jest ci wstyd? 02.01.16, 18:46
                                    Jestem za to, dziwnie pewna, że ty dysonansów nie miewasz. Wiara w nieomylność partii i jej wodza zastępuje ci procesy poznawcze.
                                • mama303 Re: nie jest ci wstyd? 03.01.16, 17:57
                                  mamma_2012 napisała:

> A żebyś ty wiedział jakie rewelacje o Jarku krążą po sieci. Z krzesła byś spadł
                                  > wink

i o jego świętej pamięci bracie....
                              • cosmetic.wipes Re: nie jest ci wstyd? 02.01.16, 18:42
                                > Krzywonos kradła pieniądze Solidarności i chowała je za st
                                > anik.

Ten stanik cię najbardziej podnieca zboku. Ci "dobrze poinformowanie uczestnicy" podaja też jego rozmiar? tongue_out
                              • livia.kalina Re: nie jest ci wstyd? 02.01.16, 18:42
                                Czyli brniesz...
                                tak- chowała pieniądze do stanika. Pewnie brudnego i mało seksownego.
                                I była łamistrajkiem. A bezpieka tak ją pobiła w ciąży, że straciła dziecko i więcej już ich mieć nie mogła, tylko po to żeby teraz bruździć prezesowi. W sumie to pewnie sama się pobiła. Zupełnie jak Grzegorz Przemyk. Myślę, ze nawet ci sami funkcjonariusze partyjni to wymyślają. W końcu Kryże i Piotrowicz mają wspaniałe doświadczenie w sługusowaniu reżimowi.
                                • kolter Re: nie jest ci wstyd? 02.01.16, 19:50
                                  livia.kalina napisał(a):

>Myślę, ze nawet ci
                                  > sami funkcjonariusze partyjni to wymyślają. W końcu Kryże i Piotrowicz mają wspaniałe doświadczenie w sługusowaniu reżimowi.

możliwe ze ci dwaj uniewinniali ZOMOwców ktorzy bili ludzi porządnych ....
                                  jaro nienawidzi ludzi pokroju Krzywonos ,bo był w tamtych latach takim zerem nawet dla SB ze nawet go nie przymknęli 13 grudnia ....
                            • mamma_2012 Re: nie jest ci wstyd? 02.01.16, 18:37
                              Taki los, czyli dyskredytowanie, obrażanie i zakłamywanie przeszłości, czeka każdego kto nie będzie z partią. Stare sztuczki, ekspertów PiS chyba szuka wśród byłych aparatczyków.
                          • mamma_2012 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:50
                            Nie no, jak Waszczykowski powiedział, to Scher wierzy i nie sprawdza.
                            Co tam fakty, kto by się nimi przejmował.
                      • zona_glusia Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:48
                        scher napisał:
                        > > nie przeszkadzają notoryczne kłamstwa
                        >
                        > Które? Przykłady!
                        Premier Szydło powiedziała, że w jej rządzie nie będzie Macierewicza.
                        I...?
                        • paszczakowna1 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:53
                          I prawda. big_grin Chyba nikt nie sądzi, że ten rząd jest pani Atrapy?
                        • mamma_2012 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:54
                          A np. p.rezydent nawet na Boga przysięgał, że będzie bronił Konstytucji i przestrzegał prawa. I co? I gie...
                          • kolter Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 19:58
                            mamma_2012 napisała:

> A np. p.rezydent nawet na Boga przysięgał, że będzie bronił Konstytucji i przestrzegał prawa. I co? I gie...

nie po to jego kościół wynalazł sobie spowiedź big_grin
    • lusitania2 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 09:13
      dobra rada: piłeś - nie pisz na forum.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 10:22
      Pan Jędrek będzie dalej się nadymał i nadrabiał groźną miną, że jest niezłomnym prezydentem
    • morekac Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 11:04
      Kogo konkretnie masz na myśli? Andrzejów ci u nas dostatek.
      • lusitania2 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 11:10
        morekac napisała:

> Andrzejów ci u nas dostatek.

na jego (nie)szczęście p.Rezydent oficjalnie też.
        Chciał dokopać Przewodniczącemu TK, a wyszło jak zwykle smile smile smile
        • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:07
          lusitania2 napisał:

> p.Rezydent

Jak to za PIS-u wzrasta poziom wolności słowa... Jeszcze do niedawna za określanie urzędującego prezydenta rezydentem, a Pałacu Prezydenckiego Pałacem Namiestnikowskim byłem bezlitośnie banowany na forum GW. A tu proszę, już wolno.

Wolno też już robić demonstracje bez obaw o spałowanie, bez konieczności ocierania gazu z oczu. Wolno też już nie płacić alimentów bez obaw o oskarżenie o bycie "ekonomicznym przemocowcem".
          • lady-z-gaga Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:15
            > Wolno też już robić demonstracje bez obaw o spałowanie, bez konieczności ociera
            > nia gazu z oczu

A za poprzedniej władzy ocierałeś gaz z oczu? wspołczuję, trzeba było nie palić opon, nie atakowac policjantow i nie niszczyć budynków.
            • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:26
              lady-z-gaga napisała:

> > Wolno też już robić demonstracje bez obaw o spałowanie, bez konieczności
              > > ocierania gazu z oczu
              > A za poprzedniej władzy ocierałeś gaz z oczu?

Tak, i moje dzieci też.

> wspołczuję, trzeba było nie palić opon, nie atakowac policjantow i nie niszczyć budynków.

To Sienkiewicz kazał spalić budkę pod ruską ambasadą. To on też kazał (co najmniej zaaprobował) podsłuchiwać dziennikarzy. Cieszę się, że demokracja ludowa się skończyła.
              • lady-z-gaga Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:46
                Załosny jesteś, jeśli myślisz, że ludzie nie pamiętają, jak wyglądały Wasze demonstracje.

kontakt24.tvn24.pl/bojki-race-podpalona-tecza-i-pozar-przed-ambasada-rosji-relacje,105272.html
                • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:54
                  lady-z-gaga napisała:

> Załosny jesteś, jeśli myślisz, że ludzie nie pamiętają, jak wyglądały Wasze demonstracje.
                  > kontakt24.tvn24.pl/bojki-race-podpalona-tecza-i-pozar-przed-ambasada-rosji-relacje,105272.html

Na linkowanej stronie:
                  "Większość uczestników Marszu Niepodległości zachowywała się pokojowo i szła w dół ulicy Spacerowej. Część odłączyła się jednak i podpaliła budkę strażnika pod ambasadą Federacji Rosyjskiej."

A prawda taka:

- Widzisz, ale facet nauczył ich, że on dzwoni i on im rozkazuje. I tak samo poszli, spalili budkę pod ambasadą, bo minister wymyślił taką... wiesz, takiego.

To państwo [PO] istniało tylko teoretycznie. A skończyło jak każda ludowa demokracja.
                  • lady-z-gaga Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:59
                    > "Większość uczestników Marszu Niepodległości zachowywała się pokojowo i szła w
                    > dół ulicy Spacerowej. Część odłączyła się jednak i podpaliła budkę strażnika po
                    > d ambasadą Federacji Rosyjskiej."
                    >

Możesz byc pewien, że jeśli część demostracji KODu odłączy się, aby demolowac i podpalać, to policja tez będzie interweniować
                    • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:07
                      lady-z-gaga napisała:

> Możesz byc pewien, że jeśli część demostracji KODu odłączy się, aby demolowac i podpalać

Myślisz, że mocodawcy Andrzejka Hadacza szykują kolejną prowokację? Nie wiem, czy bez współudziału policji i służb (które przeszły pod inne dowództwo) taka prowokacja jest możliwa.
                      • lady-z-gaga Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:23
                        widziałam wystarczająco dużo transmisji z Marszu Niepodległości, a raz nawet przypadkiem było blisko - nie bajeruj tekstami o prowokacjach, bo to słabiutkie jest smile
                        • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:42
                          lady-z-gaga napisała:

> widziałam wystarczająco dużo transmisji z Marszu Niepodległości

W jakim medium? TVN? wink
                          Gdybym swój ogląd rzeczywistości opierał na transmisjach mediów gównego nurtu, tobym musiał wierzyć, że demonstracja Komitetu Obrony Dochodów liczyła 50 tys. uczestników big_grin

https://niezalezna.pl/uploads/zdjecie2015/144838271211092973248.jpg
                          • lady-z-gaga Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 17:17
                            ale Ty wolisz nie wierzyć w to, że demonstracja miała naprawdę 50tys uczestnikow, dlatego opierasz swój ogląd na sfałszowanych zdjęciach i nieprawdziwcyh danych - tego akurat naprawdę nie musisz mi tłumaczyc, sama wiem big_grin
                            • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 17:23
                              lady-z-gaga napisała:

> ale Ty wolisz nie wierzyć w to, że demonstracja miała naprawdę 50tys uczestnikow

A miała?
                              • kaz_nodzieja Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 17:25
                                Miała więcej, ja tam byłe, mogę poświadczyć słowem, czynem i myślą.
                                • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:20
                                  kaz_nodzieja napisał(a):

> Miała więcej, ja tam byłe

I ile osób miałeś w zasięgu wzroku?
                                  • paszczakowna1 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:51
                                    Jeśli jesteś naprawde ciekawy, poczytaj ten watek:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,159714366,,subiektywnie_policzylam_wczorajsza_manifestacje.html?v=2

i troche zmądrzej. Zakładajac, że jeszcze jest to możliwe.
                                    • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 19:08
                                      paszczakowna1 napisała:

> Jeśli jesteś naprawde ciekawy, poczytaj ten watek:
                                      > forum.gazeta.pl/forum/w,567,159714366,,subiektywnie_policzylam_wczorajsza_manifestacje.html?v=2

1. Niewiadomą jest szerokość ulicy, to może być poważny błąd w wyliczeniach.
                                      2. Ludzie nie szli chodnikami.
                                      3. Zwykle przyjmuje się 2 osoby na metr kwadratowy, nie trzy.

Dlatego nawet przyjmując te 14 tys. m2 wychodzi 28 tys. osób. Zakładając, że z uwagi na pkt 1 i pkt 2 liczba ta jest zawyżona, zbliżamy się do wielkości oszacowanej przez policję.

Ale mniejsza o to. Ważne jest dla mnie co innego. Manifestacje w obronie programu PIS i Prezydenta są i były dużo liczniejsze, co przełożyło się na wynik wyborów. Nawet kłamliwe sondażownie i zmasowana nagonka medialna nie spowodowały odpływu poparcia ludzi dla PIS.

Oznacza to, że ludzie - najbardziej cieszy, że większość młodych, a więc tendencja wzrostowa - chcą tego, co proponuje PIS, chcą tych zmian, chcą reformy państwa.

Polska okrągłostołowa, urządzona wg zamysłu Jaruzelskiego i Kiszczaka, odchodzi do historii. Wśród młodych zwyciężają poglądy patriotyczne, niepodległościowe, lewactwu, facetom w sukienkach, demokracji ludowej, burżuazji kompradorskiej Polacy mówią zdecydowane nie!
                                      • mamma_2012 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 19:17
                                        Oj, ty to się za liczenie nie bierz.
                                        Matematyka i fizyka zdecydowanie nadwyrężają twój umysł.
                                      • lady-z-gaga Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 19:27
                                        > 1. Niewiadomą jest szerokość ulicy, to może być poważny błąd w wyliczeniach.
                                        > 2. Ludzie nie szli chodnikami.
                                        > 3. Zwykle przyjmuje się 2 osoby na metr kwadratowy, nie trzy.

Obejrzałeś ten film z drona, czy tak sobie a muzom pie....sz?
                                      • livia.kalina Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 19:35
                                        > Ale mniejsza o to. Ważne jest dla mnie co innego. Manifestacje w obronie progra
                                        > mu PIS i Prezydenta są i były dużo liczniejsze,
                                        A tak szczerze- jak obchody pierwszomajowe były liczniejsze niż zgromadzenia opozycji to też było dla ciebie wiążące?

> rów. Nawet kłamliwe sondażownie
                                        Jakie konkretnie? Kto fałszował sondaże i w jaki sposób?
                                        > Polska okrągłostołowa, urządzona wg zamysłu Jaruzelskiego i Kiszczaka, odchodzi
                                        > do historii.
                                        ta według zamysłu Piotrowicza i Kryże? Oczerniająca Krzywonos, Wałęsę i Michnika?

> facetom w sukienkach, (...) > Polacy mówią zdecydowane nie!

Tym?
                                        https://www.mojepowolanie.pl/1366483298,980,i,main_,ksieza-fot-alan-kotok-flickr.jpg
                                        • mamma_2012 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 19:40
                                          Scher ma dziś słaby dzień.
                                          Najpierw rozważania o dymisji p.rezydenta, teraz wyśmiewanie ze stroju syna obecnej p.o premiera.
                                        • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 03.01.16, 10:24
                                          livia.kalina napisał(a):

> A tak szczerze- jak obchody pierwszomajowe były liczniejsze niż zgromadzenia opozycji
                                          > to też było dla ciebie wiążące?

Dzisiaj rację ma większość. Za PRL-u i postPRL-u było inaczej. Znajdź różnice.

> > rów. Nawet kłamliwe sondażownie
                                          > Jakie konkretnie? Kto fałszował sondaże i w jaki sposób?

Pompowanie Petru w sondażach zanim ta partia dobrze powstała było pewnie absolutnym przypadkiem. To, że główne sondażownie są w rękach resortowych dzieci, też jest przypadkiem.

> Oczerniająca Krzywonos

Tę złodziejkę, pijaczkę i łamistrajka?

> Wałęsę

"Bolka", co zdradził Polaków?

> Michnika?

Oczerniać tego urbanowego kumpla? Co za podłość!

> > facetom w sukienkach, (...) > Polacy mówią zdecydowane nie!
                                          >
                                          > Tym?
                                          > https://www.mojepowolanie.pl/1366483298,980,i,main_,ksieza-fot-alan-kotok-f
> lickr.jpg

Ja tam damskich ciuszków nie widzę.
                                          Tym:
                                          https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114871,17530201.html?i=0
                                          • scher Jeszcze raz obrazek 03.01.16, 10:27
                                            https://bi.gazeta.pl/im/8c/b7/10/z17530252IH,Mateusz-Kijowski-wlaczyl-sie-do-akcji-solidaryzowa.jpg
                                          • lady-z-gaga Re: Myślicie, że pan Jędrek 03.01.16, 10:43
                                            Nie dziwię się, że dostałes bana. Dziwię się ematkom, które z Tobą rozmawiają. Dziwię się sobie, że to robiłam. Ale przynajmniej jeden pozytyw z tej dyskusji : Twoje posty pokazują strach. Możesz sobie gadać o popierającej Was większośc narodu, ale w głębi duszy wiesz, że ten naród wkrotce solidarnie wywali Was na zbity pysk. Garstka oszołomów, stanowiących rzeczywiste poparcie, nie powstrzyma tego. Tyle ode mnie. Bez odbioru.
                                            • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 03.01.16, 10:53
                                              lady-z-gaga napisała:

> Nie dziwię się, że dostałes bana.

Patrz, napisałem prawdę o twoich świętych... Autorytety postPRL-u mają kłamliwe legendy - ale zaskoczenie!
                                          • livia.kalina Re: Myślicie, że pan Jędrek 03.01.16, 21:58
                                            "Dzisiaj rację ma większość."
                                            Serio? Co aktualnie w sondażach Nowoczesna wyprzedza PIS.

"
                                            Pompowanie Petru w sondażach zanim ta partia dobrze powstała było pewnie absolutnym przypadkiem. To, że główne sondażownie są w rękach resortowych dzieci, też jest przypadkiem."

Resortowe dzieci to jakaś nowomowa. Nie rozumiem jej. Gdybym na siłę miała znaleźć jakieś resortowe dziecko to do głowy przychodzi mi tylko pisowski aparatczyk- Kryże- wielka gwiazda Kaczyńskiego, w stanie wojennym pzperowski prokurator skazujący w sfingowanych procesach działaczy opozycyjnych. Swoje stanowisko i wykształcenie odziedziczył po swoim ojcu, prokuratorze i mordercy Rotmistrza Pileckiego. Ktoś w byciu resortowym dzieckiem przebije twoją jasną gwiazdę pisowską- Kryże?

"Tę złodziejkę, pijaczkę i łamistrajka?"
                                            Tak w przeciwieństwie do gwiazd pisowskich Piotrowicza i Kryże.

"Bolka", co zdradził Polaków?
                                            tak, w przeciwieństwie do Piotrowicza i Kryże. Dobrze, ze oni nie zdradzili Polaków.

"Oczerniać tego urbanowego kumpla? Co za podłość!"
                                            Tak, tak- w przeciwieństwie do Piotrowicza i Kryże. Dobrze, że oni nie byli w pzpr i nie wysługiwali się Jaruzelskiemu (a potem pedofilowi z Tylawy a obecnie Kaczyńskiemu).

"Ja tam damskich ciuszków nie widzę."
                                            Facetów w sukienkach też nie widzisz? No cóż, w takim razie zacytuję mistrza Bareję: To może powinieneś pójść do takiego doktora, od oczu?
                                            • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 03.01.16, 22:25
                                              livia.kalina napisał(a):

> "Dzisiaj rację ma większość."
                                              > Serio? Co aktualnie w sondażach Nowoczesna wyprzedza PIS.

A za PRL-u partia była z narodem, naród z partią, głosowaliśmy bez skreśleń, z frekwencją prawie 100%. Mamy jeszcze neoPRL, więc mechanizmy zostały te same.

> Tak w przeciwieństwie do gwiazd pisowskich Piotrowicza i Kryże.

Cały twój post to jeden argument. Gdyby była porządna lustracja, to i te pisowskie gwiazdy rodem z PRL-u miałyby zakaz pełnienia funkcji publicznych. Wszyscy pozostali też - i do dzisiaj instytucje państwa byłyby dawno odzyskane, a nomenklaturowi aparatczycy odcięci od koryta.

Tak się nie stało, SB-ecja się uwłaszczyła, stając się burżuazją kompradorską.

> Facetów w sukienkach też nie widzisz?

Nie, widzę facetów w spodniach. Spodni nie widać spod sutanny.
                                              Nie rżnij słodkiej idiotki - że niby kiecki od sutanny nie odróżniasz.
                                              • kolter Re: Myślicie, że pan Jędrek 03.01.16, 23:31
                                                scher napisał:

> Cały twój post to jeden argument. Gdyby była porządna lustracja, to i te pisowskie gwiazdy rodem z PRL-u miałyby zakaz pełnienia funkcji publicznych. Wszyscy
                                                > pozostali też - i do dzisiaj instytucje państwa byłyby dawno odzyskane, a nomenklaturowi aparatczycy odcięci od koryta.

ahhaa a skoro nie było lustracji pan jarek skorzystał z pomocy owych nie zlustrowanych komuszych buców big_grinD, facet jesteś tak zdeterminowany zeby tylko odszczekać na czyjś post ze w ogóle nie używasz mózgu odpisując big_grin
                                      • cosmetic.wipes Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 19:44
                                        facetom w sukienkach P
                                        > olacy mówią zdecydowane nie!

Chyba znowu napisałeś nie to co chciałeś big_grin
                                      • memphis90 Re: Myślicie, że pan Jędrek 03.01.16, 21:17
                                        > lewactwu, facetom w sukienkach, demokracji ludowej, burżuazji kompradorskiej P
                                        > olacy mówią zdecydowane nie!
                                        Kto, jak kto- ja tam mówię: TAK! O, gdyby więcej takich po ulicach chodziło...
                                        https://i1.dailyrecord.co.uk/incoming/article2676620.ece/ALTERNATES/s615b/Sean-Connery.jpg
                                  • kaz_nodzieja Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:59
                                    Niczym ziarnka maku-niepoliczalne.
                              • paszczakowna1 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 17:50
                                Nie no skąd. Tam była tylko garstka polityków PO i urzędników ratusza, przecież wiesz to na pewno, bo te jedyne wiarygodne media tak napisały.

Ten film z drona to podła manipulacja:

www.youtube.com/watch?v=3-6BrSlprN8

a własne wspomnienia bodaj z dziesięciu forumowiczek tutaj to skutek hipnozy.

Prawdziwa prawda (taka naprawdę prawdziwa, bo prawdziwsza od tej prawdziwej) jest tylko w mediach pisowskich! Bo prawdziwa prawda to jest ta zgodna z interesem zdrowego trzonu narowu polskiego!
                                • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:19
                                  paszczakowna1 napisała:

> Nie no skąd. Tam była tylko garstka polityków PO i urzędników ratusza, przecież
                                  > wiesz to na pewno, bo te jedyne wiarygodne media tak napisały.

Policja oficjalnie podała, że było 17-20 tys. osób.
                                  • mamma_2012 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:43
                                    Policja, której zwierzchnik jest z nadania partyjnego, zapomniałeś wspomnieć.
                                    Jak za komuny, wiarygodność policji w tej kwestii jest równie duża jak MO w '81.
                                  • paszczakowna1 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:47
                                    Ratusz oficjalnie podał, ze było co najmniej 50 tys. Co więcej, w przeciwieństwie do policji podał, na jakiej podstawie to wyliczył.
              • kolter scher nigdy nie grzeszył intelektem 02.01.16, 14:49
                scher napisał:

>. Cieszę się, że demokracja ludowa się skończyła.

tak zaczęła się anarchia małego gamonia

Władza zwierzchnia w naszym państwie należy do narodu, dlatego uważam, że prawo powinno być tworzone z obywatelami i dla obywateli - powiedział prezydent Andrzej Duda w noworocznym orędziu. - Życzę, byśmy w coraz większym stopniu stawali się wspólnotą - dodał.
              • mamma_2012 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:50
                26 lat demokracji, to rzeczywiście, jak widać, dla lubiących być na krótkiej smyczy Polaków lepszego sortu, to rzeczywiście za dużo.
                Rządy autorytarne i silna partia, ktora pomyśli i zadziała za człowieka, to jest to co cieszy Schera i mu podobnych.
                • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:55
                  mamma_2012 napisała:

> 26 lat demokracji

Przepraszam, czego??!
                  • kolter Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:01
                    scher napisał:

> mamma_2012 napisała:
                    >
                    > > 26 lat demokracji
                    >
                    > Przepraszam, czego??!

masz racje ,z tych 26 odejmij 2 wtedy kiedy twoi rządzili wychodzi 24 lata demokracji
                  • pade Re: Myślicie, że pan Jędrek 03.01.16, 22:23
                    aaa czyli przyznajesz, że PIS sfałszował wybory?
                    super, ulżyło mi
                • kolter Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:59
                  mamma_2012 napisała:

> Rządy autorytarne i silna partia, ktora pomyśli i zadziała za człowieka, to jest to co cieszy Schera i mu podobnych.

jak widać ludzie słabsi nie przystosowani do rzeczywistości potrzebują żeby partia nimi rządziła i kierunek im wyznaczała
      • wielceszanownypan Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 11:26
        morekac napisała:
        Andrzejów ci u nas dostatek.

Ale tylko jeden powinien się bezzwłocznie podać do dymisji. Ten najważniejszy.
      • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:04
        morekac napisała:

> Kogo konkretnie masz na myśli? Andrzejów ci u nas dostatek.

Ale tylko jeden zaistniał z przestrzeni publicznej jako zwyczajny, swojski pan Jędrek.
        • livia.kalina Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:06
          >Ale tylko jeden zaistniał z przestrzeni publicznej jako zwyczajny, swojski pan Jędrek.
          Mimo wszystko to wciąż urzędujący prezydent, scher. Więcej szacunku!
        • morekac Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:16
          > Ale tylko jeden zaistniał z przestrzeni publicznej jako zwyczajny, swojski pan
          > Jędrek.

Pisz jasno, Scher, i może mniej dwuznacznie.
          Ten drugi (którego większość piszących miała chyba na myśli) zaistniał jako ten nader swojski z memłona...
        • lusitania2 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:27
          scher napisał:

> Ale tylko jeden zaistniał z przestrzeni publicznej jako zwyczajny, swojski pan
          > Jędrek.

i znowu cię podle oszukali: to pan Zbyszek zaistniał, a nie Jędrek.
        • kolter Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:42
          scher napisał:

> morekac napisała:
          >
          > > Kogo konkretnie masz na myśli? Andrzejów ci u nas dostatek.
          >
          > Jędrek.

ten pajac z doktoratem z prawa który za trybuna ludowego chce robić
          ten uzależniony od swojego pana big_grin

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12311174_763192387114317_3973551148785792174_n.jpg?oh=61dda10344ddc4d4df30fd81f4aedb83&oe=56D53CDC
    • mid.week Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 11:11
      Trzymam kciuki - niech się podda. I Beatka też wink
    • purchawkapuknieta Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 11:26
      Troche nie na czasie jesteś. Kto by się teraz pierdołami jak TK zajmował? Aktualnie mamy zamach na wolność slowa. Gdyby nie -10, to KOD stacjonowałby juz na Woronicza. Cholera, nawet temperatura temu z metra ciętemu Adolfowi sprzyja!
      big_grin
      • kozica111 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 12:33
        Można donieść takie podgrzewacze KOD owi to będzie takie romantyczne.
        • gaga-sie Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 12:50
          Tak jak w komunie. Atmosfera i nastroje podobne.
        • purchawkapuknieta podgrzewacze- sracze 02.01.16, 14:24
          ja bym poszła na calość!

https://i.iplsc.com/walonki-towarzyszyly-rosjanom-wszedzie-tutaj-na-froncie-wsch/0002QZ50S48Q4A3M-C116-F4.jpg
      • iskierka3 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 13:05
        Zamach na wolnosc słowa istotnie mamy i partia milosciwie nam panujaca nawet sie z tym nie kryje. Ironia zupelnie nietrafiona.
      • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 13:57
        purchawkapuknieta napisała:

> Gdyby nie -10, to KOD stacjonowałby juz na Woronicza.

W 81' grzali się przy koksownikach.
        • morekac Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:11
          >
          > W 81' grzali się przy koksownikach.

O Dudzie Piotrze piszesz?
          • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:17
            morekac napisała:

> > W 81' grzali się przy koksownikach.
            > O Dudzie Piotrze piszesz?

A czemu akurat o nim?
            • livia.kalina Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:16
              > A czemu akurat o nim?

Piotr Duda w latach 1981–1983 odbył służbę wojskową w 6 Pomorskiej Dywizji Powietrznodesantowej. Jego oddział ochraniał w stanie wojennym gmach telewizji przy ul. Jana Pawła Woronicza w Warszawie[1].

[1] Jan Dziadul: Komandos związkowcem. polityka.pl, 19 stycznia 2011. [dostęp 10 października 2014].
              • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:31
                livia.kalina napisał(a):

> Piotr Duda w latach 1981–1983 odbył służbę wojskową w 6 Pomorskiej Dywizji Powietrznodesantowej.

Popatrz, a fałszywa wrzutka propagandowa o ZOMO miała taki krótki żywot wink
                • livia.kalina Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:34
                  Po pierwsze nie znam a po drugie nie wiem czy fałszywa. Podaj jakieś źródła.
                  • livia.kalina A już znalazłam 02.01.16, 16:38
                    fakty.interia.pl/polska/news-piotr-duda-byl-w-zomo-sa-juz-przeprosiny,nId,1880114
                    Ale nie da się ukryć, ze "stał tam, gdzie ZOMO", prawda?smile
                    Dużą wartość ma twoim zdaniem taka propagandowa nowomowa?
                  • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:39
                    livia.kalina napisał(a):

> Po pierwsze nie znam a po drugie nie wiem czy fałszywa. Podaj jakieś źródła.

Gdybyś nie ograniczała percepcji tylko do kłamliwych "faktów" podawanych w gównych mediach, byłabyś na bieżąco.
                    • livia.kalina Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:42
                      > Gdybyś nie ograniczała percepcji tylko do kłamliwych "faktów" podawanych w gówn
                      > ych mediach, byłabyś na bieżąco.
                      Bardzo ciekawy wątek w tej rozmowie.
                      Skąd wiesz, do "czego ograniczam swoją percepcję"? Inwigilujecie już na tym poziomie całe społeczeństwo? Czy póki co to tylko marzenie? Po drugie, podaj proszę te niezależne, niestronnicze, pluralistyczne media? Trwam i Republika oraz Fronda?
                      • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:45
                        Różne media trzeba czytać. Żadne nie jest w pełni obiektywne.
              • kaz_nodzieja Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:37
                Nie lubię Dudy i nie głosowałem za nim, ale nie zniżajmy się Bracia i Siostry Demokracji do poziomu PiS-u i ich metod wywlekania dziadków i ojców. Z demokratycznym błogosławieństwem - niech wolność będzie z Wami i z Duchem naszym.
                • livia.kalina Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:39

> Nie lubię Dudy i nie głosowałem za nim, ale nie zniżajmy się Bracia i Siostry D
                  > emokracji do poziomu PiS-u i ich metod wywlekania dziadków i ojców.
                  Piotr Duda to zupełnie inny Duda. Aktualny przewodniczący Solidarności.
                  • kaz_nodzieja Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:42
                    No tak, to w sumie popularne dość nazwisko.
        • livia.kalina Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:11
          Ot takie wspomnienia pisowskich gwiazd: Kryże i Piotrowicza.
        • kamunyak Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:12

ty czy twój tatus ?
        • purchawkapuknieta Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:31
          Ciekawam, kiedy do nich dotrze, że to już koniec.
        • kolter Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 14:38
          scher napisał:

tak... a jarek będąc na wolności koks im donosił
    • anilka Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 11:36
      nie dość , że ci nie zapłacą, to jeszcze cię wywalą, smile oj nieładnienieładnie snuć takie przypuszczenia wobec prezydenta scher
    • la_mujer75 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 12:09
      Pierwsza myśl- Scher musiał przeżyć w święta coś jak Scrooge smile I stąd ten post smile smile smile Wręcz się wzruszyłam, że jednak ludzie potrafią pójść po rozum do głowy, że jeszcze nie wszystko stracone ....
      A to nie chodzi o Dudusia..... sad
      • kozica111 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 12:33
        Nie chodzi, ale zobacz ile "samodzielnie myślących" sie z nim zgodziło big_grin
        • fiu-bzdziu2010 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 12:51
          pierwsze skojarzenia zawsze najtrafniejsze
        • cosmetic.wipes Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 12:54
          Jak się szafuje beztrosko "panem Jędrkiem" to wypadałoby sobie przypomnieć jak ma na imię błogoslawiony p.Rezydent.
          Scher strzelił sobie w kolano i co byś nie napisała, ten fakt pozostanie w internetach na wieki wieków enter tongue_out
          • dz_iedzic11 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 13:18
            i premia poleci!Niech tylko jarek sie dowie co scher napisał!tongue_out
        • iskierka3 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 13:07
          Eee, a cieszysz sie z czego? Ze hasla pan Jedrek i honorowa dymisja automatycznie kojarza sie z Twoim ulubionym pelniacym obowiazki? Powod do uciechy troche kiepski.
      • paszczakowna1 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:38
        > Pierwsza myśl- Scher musiał przeżyć w święta coś jak Scrooge smile I stąd ten pos
        > t smile smile smile Wręcz się wzruszyłam, że jednak ludzie potrafią pójść po rozum do g
        > łowy, że jeszcze nie wszystko stracone ....

Podejrzewam, że milczenie Schera rzeczywiscie związane było z pewnymi wątpliwościami. Może nie podobał mu sie prokurator Piotrowicz jako czołowy autorytet prawny PiS, może tknęło go, że działania PiS wyrywajace Polskę z Unii i NATO są w interesie nie Polski, ale Rosji, może zaniepokoił go zanik retoryki antyrosyjskiej w pisowskich mediach. Ale teraz Waszczykowski obiecał, ze się będzie upominał o wrak Tupolewa, więc Scher odzyskał wiarę w Wodza i Partię.
        • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:47
          paszczakowna1 napisała:

> Podejrzewam, że milczenie Schera rzeczywiscie związane było z pewnymi wątpliwościami.

Milczenie schera spowodowane było tym, że demokratyczne moderatorki demokratycznego organu Michnika założyły mi bana. Oficjalnie (wg komunikatu) na kilka godzin, w rzeczywistości nie mogłem pisać z miesiąc czy dwa.

Tak działa lewactwo: co innego widzę, co innego słyszę. Oficjalnie kilka godzin, ale nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobisz?

Analogicznie działało pomunistyczne państwo: oficjalnie konkursy i przetargi. Nieoficjalnie wygrywali je wyłącznie swoi.
          • iskierka3 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:55
            Hahaha, zeby nie napisac buhahahaha
            Nie przejmuj sie, teraz jestes kombatantemsmile
            • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:07
              iskierka3 napisała:

> Nie przejmuj sie, teraz jestes kombatantemsmile

E tam, żadna zasługa - ban od Michnika.
              Ważniejsze, że ludzie banują Michnika - sprzedaż GW leci na łeb, na szyję, firmowana przez GW demonstracja w obronie dochodów ściąga niecałe 20 tys. ludzi, opłacone przez Agorę kartki z poparciem dla pana Jędrka wysyła przed Świętami nawet nie 7 tys.

Michnikowszczyzna w agonii. Nawet Pacewicz już w kiecce nie biega - ludzie nie kupili gendera.
              • mama303 Re: Myślicie, że pan Jędrek 03.01.16, 21:37
                scher napisał:

> Ważniejsze, że ludzie banują Michnika - sprzedaż GW leci na łeb, na szyję, firm
                > owana przez GW demonstracja w obronie dochodów ściąga niecałe 20 tys. ludzi, op
                > łacone przez Agorę kartki z poparciem dla pana Jędrka wysyła przed Świętami naw
                > et nie 7 tys.

ale Ciebie tu jednak ciągnie.
          • naomi19 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:59
            o były cudowne dwa miesiące na forum...
          • gaga-sie Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:02
            Pewnie oglądały obrady sejmu i wzorowały się na demokratycznym marszałku.
            • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:13
              gaga-sie napisała:

> Pewnie oglądały obrady sejmu i wzorowały się na demokratycznym marszałku.

Właśnie. Wzorzec demokracji, kiedy marszałek Sejmu wyłącza mikrofon posłowi, który pyta o związki prezydenta Komorowskiego z WSI.

• scher Demokratyczny marszałek 02.01.16, 17:21
              gaga-sie napisała:

> Pewnie oglądały obrady sejmu i wzorowały się na demokratycznym marszałku.

Kiedyś to mieliśmy demokrację, panie...

• kolter Re: Demokratyczny marszałek 02.01.16, 17:50
                scher napisał:

> gaga-sie napisała:
                >
                > > Pewnie oglądały obrady sejmu i wzorowały się na demokratycznym marszałku.
                >
                >
                > Kiedyś to mieliśmy demokrację, panie...

tak , naród demokratycznie wybrał taką a nie inna konstytucje w referendum w roku 1997 ,wiec niech PISowska hołota szanuje ten wybór
          • lady-z-gaga Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:11
            > Milczenie schera spowodowane było tym, że demokratyczne moderatorki demokratycz
            > nego organu Michnika założyły mi bana. Oficjalnie (wg komunikatu) na kilka godz
            > in, w rzeczywistości nie mogłem pisać z miesiąc czy dwa.
            >
            > Tak działa lewactwo: co innego widzę, co innego słyszę. Oficjalnie kilka godzin
            > , ale nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobisz?
            >
            > Analogicznie działało pomunistyczne państwo: oficjalnie konkursy i przetargi. N
            > ieoficjalnie wygrywali je wyłącznie swoi.
            >

A można wiedzieć, co Cię tu trzyma?
            • cosmetic.wipes Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:51
              Lubi być kopany po cojones big_grin
              • lady-z-gaga Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 17:20
                Każdy ma takie przyjemności, na jakie zasługuje.
                Albo - za jakie bierze kasę.
          • livia.kalina Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:19
            > Milczenie schera spowodowane było tym, że demokratyczne moderatorki demokratycz
            > nego organu Michnika założyły mi bana. Oficjalnie (wg komunikatu) na kilka godz
            > in, w rzeczywistości nie mogłem pisać z miesiąc czy dwa.

I tak powstają legendy. A nie internowały cie tez czasami?

Jeśli jeszcze nie rozumiesz to napiszę wprost: Adam Michnik, administracja forum i wszystkie moderatorki mają ciebie i twoje wpisy w dupie. Podobnie zresztą jak moje czy jakiegokolwiek innego forumowicza. Dopisywanie sobie jakiejś kombatanckiej historii do tego jest zwyczajnie śmieszne.
            • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:36
              livia.kalina napisał(a):

> > demokratyczne moderatorki demokratycznego organu Michnika założyły mi bana.
              > > Oficjalnie (wg komunikatu) na kilka godzin, w rzeczywistości nie mogłem pisać z miesiąc
              > > czy dwa.
              > Dopisywanie sobie jakiejś kombatanckiej historii do tego jest zwyczajnie śmieszne.

Opisałem fakty. Interpretujesz je jak chcesz.
        • scher Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 15:56
          paszczakowna1 napisała:

> Podejrzewam, że milczenie Schera rzeczywiscie związane było z pewnymi wątpliwościami.
          > Może nie podobał mu sie prokurator Piotrowicz jako czołowy autorytet prawny PiS

Faktycznie nie jestem tym zachwycony.

> może tknęło go, że działania PiS wyrywajace Polskę z Unii i NATO

Na razie słyszałem o kilku wizytach zagranicznych prezydenta Dudy, z których każda okazała się sukcesem. Nawet chłodna i polonosceptyczna Grybauskajte w inicjatywach Dudy widzi dobry interes dla swojego kraju.
          • livia.kalina Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:21
            > Na razie słyszałem o kilku wizytach zagranicznych prezydenta Dudy, z których ka
            > żda okazała się sukcesem.
            Napisz o tych sukcesach. Z przyjemnością o czymś dobrym poczytam.
          • zona_glusia Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:57
            scher napisał:
            > > może tknęło go, że działania PiS wyrywajace Polskę z Unii i NATO
            >
            > Na razie słyszałem o kilku wizytach zagranicznych prezydenta Dudy, z których ka
            > żda okazała się sukcesem.
            A o ostrych protestach Słowaków, po tym jak Macierewicza ekipa włamywała się do Centrum wspierającego NATO nie słyszałeś? I o tym, że szczyt NATO, który miał być w Warszawie stoi pod znakiem zapytania i najprawdopodobniej odbędzie się w Rydze.
          • mamma_2012 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 19:24
            Czy za sukces poczytujecie to, że z nim rozmawiali, zamiast odesłać i kazać wrócić ze zwierzchnikiem?
            Czy może jakiś był tylko umknął uwadze i teraz nam go przybliżysz?
          • mama303 Re: Myślicie, że pan Jędrek 03.01.16, 21:42
            scher napisał:

> żda okazała się sukcesem. Nawet chłodna i polonosceptyczna Grybauskajte w inicj
            > atywach Dudy widzi dobry interes dla swojego kraju.
            no fakt, nie pogonili kijem, to juz sukces.....czego Ty oczekujesz po kortuazyjnych wizytach prezydenckich. pitu, pitu i ot, wielki sukces jak wszystkie wizyty wszystkich prezydentów.
    • kaz_nodzieja Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 16:29
      To nie jest człowiek honoru. To jest człowiek kaczki.
      • nangaparbat3 Re: Myślicie, że pan Jędrek 02.01.16, 18:31
        ten wątek może konkurować z "Pół żartem, pół serio", dawno tak sie nie ubawiłam smile
    • misterni Mówisz o Andrzeju Dudzie? 03.01.16, 17:59
      Nie sądzę. tongue_out
      • scher Mówię o Jędrku z Trybunału n/t 03.01.16, 21:54

• pade Re: Mówię o Jędrku z Trybunału n/t 03.01.16, 22:21
          Mam nadzieję, że znowu cię zbanują, tym razem na zawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka