Dodaj do ulubionych

dzień babci

13.01.16, 10:00
Czy babcia która nie interesuje się zyciem wnuczka tzn, nigdy nie składa życzeń, o upominkach nie wspomne od 12 lat, powinna otrzymywać kartkę z życzeniami?
Syn mie ma ochoty, a ja nie wiem czy mam nalegać.
Babcia widziała na oczy 2 razy w zyciu wnuka.
Nawet nie przytuliła
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: dzień babci 13.01.16, 10:08
      ja bym olała sprawe.
    • nevada_r Re: dzień babci 13.01.16, 10:21
      Naprawdę nie wiesz, co zrobić w takiej sytuacji?

Jak chcesz się nam pożalić na babcię, to się po prostu pożal, a nie zadawaj głupich pytań. wink
    • aquella Re: dzień babci 13.01.16, 10:29
      nie powinna nie zasługuje na to
    • kaz_nodzieja Re: dzień babci 13.01.16, 10:30
      Z czego wynika brak zainteresowania? Odległość? Choroba babci? Synek podobny do sąsiada? Rozwód z jej synem?
      • 21mada Re: dzień babci 13.01.16, 14:00
        A co to za roznica? Wnuk to wnuk. Jesli ktos nie czuje potrzeby widywania wlasnych wnuczat to po co sie narzucac?
    • kawka74 Re: dzień babci 13.01.16, 10:36
      Dlaczego chcesz nalegać?
    • vi_san Re: dzień babci 13.01.16, 10:37
      Nie nalegać. Jeśli babcia zainteresuje się wnukiem - to poukładają sobie relacje. Kartka - laurka, życzenia - mają być wyrazem serdecznych uczuć, pamięci itp. Wysyłane "z musu" tracą sens.
    • kol.ja Re: dzień babci 13.01.16, 10:51
      Ja nie mam o co żalić się na babcie, nevada masz problem ze swoją głową widze.
      Bacia mieszka w innym mieście, więc odległość ale też brak zainteresowania z jej strony i tyle.
      Dlatego zapytałam
    • labianka Re: dzień babci 13.01.16, 12:37
      Teoretycznie od dorosłej osoby można wymagać, żeby to ona, a nie dziecko, inicjowała kontakty i była mu wzorem. Można pomyśleć, że skoro przez 12 lat nic takiego nie miało miejsca, to teraz już nie warto. CIekawa jednak jestem, jak to się stało, ze przez tyle lat babcia i wnuczek widzieli sie tylko dwa razy? O ile kilkulatek moze juz wyrazic życzenie co do spotkania z babcią, o tyle o takie kontakty w przypadku niemowlaka a nawet przedszkolaka mogą postarać się rodzice. Zapraszaliście babcię, żeby odwiedzała małego, a ona nie chciała? Albo ona się nie odzywała i wy też nie? Trochę by mi było szkoda, że moje dziecko i jego babcia w ogóle się nie widują.
    • mw144 Re: dzień babci 13.01.16, 12:44
      Nalegać na co, żeby wysłał kartkę z życzeniami do jakiejś obcej kobiety? surprised Bez sensu.
    • angeika89 Re: dzień babci 13.01.16, 13:26
      Jeśli syn jest na tyle duży, aby mógł sam podjąć decyzję czy wyślę babci kartkę, to bym nie nalegała.
      Skoro nie chce wysyłać kartki do babci z którą nie ma kontaktu, to nie możesz go zmuszać...
    • kota_marcowa Re: dzień babci 13.01.16, 13:31
      Żartujesz? To dla niego jakaś obca kobieta.
    • anty_nick Re: dzień babci 13.01.16, 13:34
      skoro dziecko nie ma ochoty, to nie naciskać.
      • wioskowy_glupek Re: dzień babci 13.01.16, 13:38
        No chyba żartujesz kol.ja , skoro dziecko czuje że nie che, to nie... Przecież to dla niego obcy człowiek...
    • angazetka Re: dzień babci 13.01.16, 16:11
      Krótka piłka - nie. Miałam taką babcię. Po rozwodzie rodziców dziadkowie ze strony ojca wzięli też rozwód ze mną. Trudno, ich strata.
    • kita.szek Re: dzień babci 13.01.16, 17:30
      Mimo, że mam wielką słabość i sentyment do starszych osób - to w tym przypadku absolutnie bym nie składała życzeń, ani nie zmuszała do tego dziecka.
      "Babcia" się kiedyś opamięta, albo i nie.
      • thea19 Re: dzień babci 13.01.16, 17:38
        nie opamieta. ten typ tak ma. osobiscie posiadam taka "babcie". sklocona z cala rodzina, robi z siebie meczennice i ofiare, udaje smiertelnie chora.
    • zottarella Re: dzień babci 13.01.16, 19:04
      Olej sprawę. Mam taką babcię - widziałam ją 5 razy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka