landora Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 11:50 Ani to, ani to. Białowieżę. Bo dawno nie byłam i chciałabym pokazać mężowi zanim wytną Puszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
rainbow883 Re: Wakacje w Polsce 18.01.16, 14:25 Wybieram góry, zdecydowanie! Mam słabość do kotliny kłodzkiej od kiedy pamiętam, rewelacyjne miejsce na wakacje z ukochanym, ale też z rodziną. Mam tam swój ulubiony pensjonat.Czarna Góra czaruje swoim urokiem, jest do tego strasznie dużo atrakcji, można fajnie spędzić czas i jednocześnie odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Wakacje w Polsce 18.01.16, 14:29 Mazury. Ale nie stacjonarnie, tylko na wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Wakacje w Polsce 18.01.16, 14:34 Na szlaku Wielkich Jezior Mazurskich w sezonie jest tłok jak na Marszałkowskiej + hałas od skuterów, oszaleć można. Port Yellow w Giżycku - tak widzę moje piekło. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Wakacje w Polsce 19.01.16, 14:00 Ale Mazury to nie tylko trasa z Mikołajek do Sztynortu. Jest tam wiecej mozliwości, uwierz. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Wakacje w Polsce 18.01.16, 16:13 Bez dzieci Tatry, uwielbiam. Z dziećmi zdecydowanie nad jezioro, gdzieś na Mazurach albo w okolicach Pojezierza Brodnickiego. Atmosfera odpustu nad morzem jest męcząca. Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Wakacje w Polsce 18.01.16, 16:11 W Polsce zdecydowanie góry. Bieszczady, można też poplażować nad Jeziorem Solińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Wakacje w Polsce 18.01.16, 18:23 wsiadam na rower i jadę green velo, albo pakuję plecak i robię pieszo wielki sudecki Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Wakacje w Polsce 30.03.16, 14:36 Jeden tydzień na Helu a drugi w Kotlinie Kłodzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Wakacje w Polsce 30.03.16, 20:19 Jeśli chodzi o Polskę to zdecydowanie góry. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulki Re: Wakacje w Polsce 14.08.16, 09:54 Zalew Soliński jest to cudne miejsce widoki ,atrakcje turystyczne i ta czysta woda.Jednak brak zagospodarowania terenu przy wodzie wola o pomste...brak koszy ,śmieci na plaży ,brak zejść cywilizowanych ogólnie pod tym względem fatalnie.A potencjał jest ogromny niestety brak gospodarza. Utworzyć więcej plaż wyrównać zejścia do wody jakieś schody itd. a tak Ci ludzie nie mają się gdzie podziać. Polańczyk polecam a Soliny nie, mega bałagan i naprawdę nie pojechalabym tam bo w tym miejscu akurat zabrudzona woda bo wszystko pcha na zaporę. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Wakacje w Polsce 14.08.16, 10:46 mamulki napisała: > Zalew Soliński jest to cudne miejsce widoki ,atrakcje turystyczne i ta czysta w > oda. > Jednak brak zagospodarowania terenu przy wodzie wola o pomste...brak koszy > ,śmieci na plaży ,brak zejść cywilizowanych ogólnie pod tym względem fatalnie. > A potencjał jest ogromny niestety brak gospodarza. Utworzyć więcej plaż wyrówna > ć zejścia do wody jakieś schody itd. Podsumowując, jest ładnie, ale za mało betonu! ;-D Co do koszy, nie powinno ich być. Można przynieść śmieci ze sobą, można i zabrać. Oprócz zwyczajnej kultury ważne jest też bezpieczeństwo, nie będzie zbłąkany misiek grzebał w śmieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulki Re: Wakacje w Polsce 16.08.16, 22:11 Schody nie muszą być z betonu mogą być z drzewa.A i owszem śmieci zabierałam ze sobą niestety nie wszyscy tak czynią ,więc jednak kosze przydałaby się. Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Wakacje w Polsce 14.08.16, 13:33 onewoman napisała: > Wyobraźcie sobie, że macie 2-tygodniowe wakacje w Polsce za darmo. > Co wybieracie, góry czy morze? Do morza muszą dopłacić, za darmo nie jadę.... Xsionnc Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Wakacje w Polsce 15.08.16, 12:54 Góry. Chyba, że w marcu. To tydzień morze a tydzień góry. Odpowiedz Link Zgłoś
zabakow Re: Wakacje w Polsce 22.08.16, 19:31 ja....preferuje jednak rzeki i jeziora... mazury sa idealne i nie sa tak zaloczone ja morze... Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Wakacje w Polsce 22.08.16, 23:04 latem morze jestem właśnie i takich pustek to dawno nie widziałam. dziś była wokół taka cisza, że zanęliśmy z mężem na chwilę. dzieci się jakoś tak cicho bawiły, wokół nikogusieńko. a byliśmy od 11 do 18 non stop. nie wiem, gdzie te tłumy co nimi straszycie, bo rzeczywiście miejsce noclegowe na bukingu wzięłam ostatnie - na plaży ich nie ma, zresztą nigdy nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-00 [...] 14.06.17, 11:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Wakacje w Polsce 14.06.17, 11:34 Nad morzem? Polskim? Latem? Chyba za karę! Skazańców powinno się posyłać w walkę o przestrzeń metr na metr w oparach Tyskiego itp. System penitencjarny by nieco odetchnął Polskie morze jest cudowne - mniej więcej od października do kwietnia, a najbardziej w styczniu/ lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Wakacje w Polsce 14.06.17, 11:24 Gory. Morze zimne, tloczno, slabo przygotowane na turystow, niepewna pogoda. A w gorach jest co robic niezaleznie od pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Wakacje w Polsce 14.06.17, 11:38 czy za darmo, czy nie za darmo zawsze wybieram morze - latem, zimą góry. jeśli jadę w góry w innym terminie, to tylko wtedy, gdy mąż mnie tam za włosy ciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dworelizy Re: Wakacje w Polsce 25.07.17, 11:00 Wybieram Kotlinę Kłodzką w Sudetach a w niej Hotel SPA Medical Dwór Elizy www.dwor-elizy.pl/ Lato w tym roku bardzo kapryśne, więc sprawdzi się hotel z basenem, centrum spa i salą zabaw dla dzieci, gdzie można wypocząć nawet gdy za oknem pada deszcz. Długopole to jednocześnie doskonała baza do zwiedzania okolicy, polecam Kopalnię Złota, Ścieżkę w Chmurach w czeskiej Dolni Moravie, Jaskinię Niedźwiedzia oraz sudeckie szlaki piesze i rowerowe o różnym poziomie trudności. Odpowiedz Link Zgłoś