Dodaj do ulubionych

Wakacje w Polsce

13.01.16, 22:59
Wyobraźcie sobie, że macie 2-tygodniowe wakacje w Polsce za darmo.
Co wybieracie, góry czy morze?
Obserwuj wątek
    • ustka72 Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:01
      Morze, szczegolnie w lato.
    • triss_merigold6 Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:03
      Bieszczady. Nad morze jeździliśmy ostatnio co roku przez parę lat z rzędu.
    • kandyzowana3x Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:06
      najchętniej Kaszuby , a jeśli musze z tych dwóch to góry.
    • lauren6 Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:07
      Morze
    • ichi51e Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:11
      wakacje powiadasz? po zeszlorocznych walkach o parawany zdecydowanie gory. nad morze po za sezonem.
      • anty_nick Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 09:49
        ichi51e napisała:

> wakacje powiadasz? po zeszlorocznych walkach o parawany zdecydowanie gory. nad
        > morze po za sezonem.
        >

co roku ludzie sie zastawiali parawanami, tylko w zeszłym zrobili z tego wielką telewizyjną sensację.
        • jusytka Re: Wakacje w Polsce 19.01.16, 13:47
          Jako że mieszkam nad morzem i do plaży dzieli mnie 10 min spacer nie zgodzę się z tobą Parawaning z każdym rokiem staje się coraz bardziej dokuczliwy, a w poprzednim roku osiągnął apogeum !
          • vi_san Re: Wakacje w Polsce 19.01.16, 13:50
            Z określeniem "apogeum" poczekaj do kolejnych wakacji... big_grin Niestety. Masz całkowitą rację - tez mieszkam nad morzem i tez w tzw. sezonie plaży unikam poza godzinami bardzo wczesnoporannymi i późnowieczornymi.
    • beata985 Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:13
      ja morze, chociaż te tłumy są dla mnie bardzo męczące ale skoro 2 tyg za darmo to poswieciłabym jeden dzien na poszukanie odludnej plaży.
      • beata985 Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:14
        zakładam oczywiście piękną pogodę..smile
    • nenia1 Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:15
      Góry
    • klamkas Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:20
      Ale w konkretnym terminie, czy tak ogólnie?

Ogólnie, to morze. A zależnie od terminów, to różnie, a może wręcz wybrałabym niziny gdzieś w środku kraju (np. upalne lato - nad morzem w 98% wybrzeża za dużo ludzi, a w górach za ciepło, żeby mi się chciało męczyć).
      • klamkas Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:22
        A, no i - w góry mam blisko, mogę pojechać od tak. Nad morze daleko. I nie lubię śniegu i zimowych sportów. I jesienią są sztormy i bursztyn. I kocham zamarzniętą plażę. I jesienią i wiosną nad morzem jest zdrowo. Jak tak myślę - morze wygrywa prawie zawsze big_grin (chyba, do wyboru jest tłum, radio Eska i gofry z popcornem, to wolę nic, pojechałabym do siebie na wieś).
      • onewoman Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:49
        Termin to pierwsza połowa sierpnia.
        W górach Kościelisko a nad morzem Unieście lub Jurata
        • klamkas Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:07
          Nie znam Unieścia (ale na mapie wygląda tak, że widzę tłumy i czuję watę cukrową wink - ale nie znam, może są w okolicy magiczne plaże). Ale wybierając w tym terminie między Juratą a Kościeliskiem - góry, góry, góry!
          • klamkas Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:10
            (tzn. DLA MNIE Jurata w tym terminie to zero relaksu - półwysep helski w wakacje to dla mnie kwintesencja anty-wakacji)
          • kai_30 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 08:03
            Unieście jest OK, im dalej od granicy z Mielnem, tym bardziej OK. Niemniej i tak wybrałabym góry (ale morze mam na co dzień, więc to żadna atrakcja dla mnie).
        • klamkas Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:14
          To z innej beczki. Kto (dorośli? dzieci? w jakim wieku dzieci i dorośli?) i jakie oczekiwania. Bo ja mam chyba dość nietypowe ;p. Bo idealnie w tym terminie byłoby (mi i mojej rodzinie) na Pojezierzu Drawsko-Pomorskim. Cisza, spokój, las, idealnie czyste jeziora, jakaś łajba z prześcieradłem a'la żagiel, kajaki. Ryby, grzyby, jagody. I zero ludzi (nie licząc tubylców).
          • aankaa Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:19
            Drawsko (okolice), Kaszuby, "zapomniane przez świat" okolice Augustowa/Suwałk
          • gulcia77 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 07:38
            Pojezierze Drawsko-Pomorskie... Mój ojciec pochodzi z tamtych okolic i zgadzam się, że jest przepięknie. Ale ja wybieram moje wschodnie Kujawy, bez względu na porę roku. smile
            Morze wchodzi w grę tylko we wrześniu, a góry to dla mnie żadna atrakcja, bo moi rodzice w górach mieszkają.
            • kai_30 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 08:04
              O tak, okolice Drawska są absolutnie cudowne!
            • jusytka Re: Wakacje w Polsce 18.01.16, 16:36
              Pojezierze Drawskie jest cudowne, zwłaszcza na kajakach!
              • morgen_stern Re: Wakacje w Polsce 14.08.16, 10:04
                W Drawsku Pomorskim był, a może jest nadal, wczasowy ośrodek górniczy, który budował m.in. mój ociec smile spędziłam tam wiele pięknych dni na wakacjach! W Drawsku pierwszy raz się całowałam hehehe
        • feniks_z_popiolu Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 11:25
          Kościelisko lub Jurata/Unieście w pierwszej połowie sierpnia to wybór - dla mnie - między dżumą a cholerąwink wszędzie straganów i ludzi na pęczki. Albo zmieniłabym datę albo kierunek wyjazdu.
          Jeśli sezon letni to Kaszuby, Lubelskie, Lubuskie. A od drugiej połowy sierpnia to Jurata
          • onewoman Re: Wakacje w Polsce 18.01.16, 17:58
            Może nie będzie tak źlesmile wybraliśmy Kościelisko.
        • czar_bajry Re: Wakacje w Polsce 19.01.16, 02:34
          Jurata, Unieście to dzielnica Mielna.
        • sanrio Re: Wakacje w Polsce 30.03.16, 14:13
          góry dziewczyno! Unieście to prawie Mielno, jeśli lubisz plastikową atmosferę umcy umcy to będzie ok, jak jesteś bardziej dystyngowana to Jurata wink Tylko góry!
    • trzy_szczurki Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:47
      Tydzień góry i tydzień morze. I nie przesadzajcie z tymi tlumami -jeśli pchacie się do Mielna to macie tłumy, ale jest tyle pięknych miejsc, np cały półwysep helski, piękne, szerokie plaże, pusto i miło.
      • onewoman Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:50
        Jakby tak było można to z chęcią bym wybrała tydzień w górach i tydzień nad morzemsmile
    • aankaa Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:17
      morze, późną wiosną = przed sezonem
      mieściny/wioski z zabitymi na głucho stoiskami/budami
      "nie-tubylcami" są jedynie wariaci wink przyjeżdżający odpocząć

druga opcja- zimowa - śniegu nawaliło po tzw pachy - Białka + okolice
    • karrioka Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:17
      Tydzień przeznaczam na Wrocław, tydzień na jakieś ciekawe miasteczko w okolicach Lublina, najlepiej blisko jeziora
      • bi_scotti Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:45
        Czy to moze byc wrzesien? Tydzien w gorach, najchetniej Beskidy ale nie bede wybredna i tydzien nad morzem, najchetniej gdzies w okolicach Kolobrzegu, bo mam sentyment ... wink
        Ale moze tez byc tydzien w Warszawie i tydzien w Gdansku - miasta sa zawsze cool a te dwa szczegolnie!
    • rosapulchra-0 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 02:56
      Mazury.
    • ulla_cebulla Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 05:10
      Mazury
    • k1k2 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 05:53
      Góry, bo nad morzem lub oceanem i tak często bywam.
    • maadzik3 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 07:31
      zawsze góry smile
      • jan.kran Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 23:38
        Wrocław smile)))
        • klamkas Re: Wakacje w Polsce 15.01.16, 00:36
          Leży nad morzem czy w górach? ;p
    • viridiana73 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 07:52
      Jestem morzolubna. Tylko morze, o każdej porze roku.
      • fasol-inka Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 09:00
        ja tak samo; niezależnie od pory roku - morze tylko
    • stara-a-naiwna Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 08:46
      a jezioro nie może być?

niby wolała bym morze ale po walkach o skrawek plaży i parawanowe wojny odechciało mi się.
      Gól nie lubię bo jak jest gorąco mam potrzebę się chłodzić (więc potrzebuję wody)

w tym roku (nie cały ale długi weekend) planuję w głuszy leśnej pod namiotem
      (cisza, święty spokój, czas popłynie o połowe wolniej)
      smile
      • katriel Re: Wakacje w Polsce 25.07.17, 14:10
        Wiem, że wątek z wykopalisk, ale nie mogę się powstrzymać:
        > Gól nie lubię bo jak jest gorąco mam potrzebę się chłodzić (więc potrzebuję wody)
        Jak się wejdzie wystarczająco wysoko, to przestaje być gorąco...
    • joa66 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 09:07
      Morze (ale najchętniej poza sezonem)
    • slonko1335 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 09:09
      góry zdecydowanie ale nad morze mam blisko wiec to nie aż taka atrakcjawink
      • onewoman Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 11:14
        Też nie mam bardzo daleko nad morze, mieszkam na Warmii.
    • chocolate_cake Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 09:38
      Mieszkam nad morzem i mam blisko na Kaszuby.
      Wybieram góry, pewnie Sudety.
    • anty_nick Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 09:48
      góry zdecydowanie!
    • julita165 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 09:51
      Jeśli latem to morze jeśli zimą to góry. A tak w ogóle to nie lubię siedzieć 2 tygodni w jednym miejscu.
    • drinkit Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 11:29
      Zdecydowanie góry. Wyrypa z plecakiem Głównym Szlakiem Beskidzkim.
      • marzeka1 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 11:37
        Góry.
        Kaszuby.
        Mazury.
        W tej kolejności smile
    • kaz_nodzieja Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 11:43
      Przygotuj się na większy tłok niż zwykle. Ludzie którzy do tej pory wybierali kalifaty, także europejskie rzucą się w tym roku na Polskę, Rumunię i Bułgarię. Jeśli któraś z Was planuje wakacje niech już teraz dokona rezerwacji bo może być przykro zaskoczona brakiem miejsc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka