onewoman 13.01.16, 22:59 Wyobraźcie sobie, że macie 2-tygodniowe wakacje w Polsce za darmo. Co wybieracie, góry czy morze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:03 Bieszczady. Nad morze jeździliśmy ostatnio co roku przez parę lat z rzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:06 najchętniej Kaszuby , a jeśli musze z tych dwóch to góry. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:11 wakacje powiadasz? po zeszlorocznych walkach o parawany zdecydowanie gory. nad morze po za sezonem. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 09:49 ichi51e napisała: > wakacje powiadasz? po zeszlorocznych walkach o parawany zdecydowanie gory. nad > morze po za sezonem. > co roku ludzie sie zastawiali parawanami, tylko w zeszłym zrobili z tego wielką telewizyjną sensację. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Wakacje w Polsce 19.01.16, 13:47 Jako że mieszkam nad morzem i do plaży dzieli mnie 10 min spacer nie zgodzę się z tobą Parawaning z każdym rokiem staje się coraz bardziej dokuczliwy, a w poprzednim roku osiągnął apogeum ! Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: Wakacje w Polsce 19.01.16, 13:50 Z określeniem "apogeum" poczekaj do kolejnych wakacji... Niestety. Masz całkowitą rację - tez mieszkam nad morzem i tez w tzw. sezonie plaży unikam poza godzinami bardzo wczesnoporannymi i późnowieczornymi. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:13 ja morze, chociaż te tłumy są dla mnie bardzo męczące ale skoro 2 tyg za darmo to poswieciłabym jeden dzien na poszukanie odludnej plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:14 zakładam oczywiście piękną pogodę.. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:20 Ale w konkretnym terminie, czy tak ogólnie? Ogólnie, to morze. A zależnie od terminów, to różnie, a może wręcz wybrałabym niziny gdzieś w środku kraju (np. upalne lato - nad morzem w 98% wybrzeża za dużo ludzi, a w górach za ciepło, żeby mi się chciało męczyć). Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:22 A, no i - w góry mam blisko, mogę pojechać od tak. Nad morze daleko. I nie lubię śniegu i zimowych sportów. I jesienią są sztormy i bursztyn. I kocham zamarzniętą plażę. I jesienią i wiosną nad morzem jest zdrowo. Jak tak myślę - morze wygrywa prawie zawsze (chyba, do wyboru jest tłum, radio Eska i gofry z popcornem, to wolę nic, pojechałabym do siebie na wieś). Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:49 Termin to pierwsza połowa sierpnia. W górach Kościelisko a nad morzem Unieście lub Jurata Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:07 Nie znam Unieścia (ale na mapie wygląda tak, że widzę tłumy i czuję watę cukrową - ale nie znam, może są w okolicy magiczne plaże). Ale wybierając w tym terminie między Juratą a Kościeliskiem - góry, góry, góry! Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:10 (tzn. DLA MNIE Jurata w tym terminie to zero relaksu - półwysep helski w wakacje to dla mnie kwintesencja anty-wakacji) Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 08:03 Unieście jest OK, im dalej od granicy z Mielnem, tym bardziej OK. Niemniej i tak wybrałabym góry (ale morze mam na co dzień, więc to żadna atrakcja dla mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:14 To z innej beczki. Kto (dorośli? dzieci? w jakim wieku dzieci i dorośli?) i jakie oczekiwania. Bo ja mam chyba dość nietypowe ;p. Bo idealnie w tym terminie byłoby (mi i mojej rodzinie) na Pojezierzu Drawsko-Pomorskim. Cisza, spokój, las, idealnie czyste jeziora, jakaś łajba z prześcieradłem a'la żagiel, kajaki. Ryby, grzyby, jagody. I zero ludzi (nie licząc tubylców). Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:19 Drawsko (okolice), Kaszuby, "zapomniane przez świat" okolice Augustowa/Suwałk Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 07:38 Pojezierze Drawsko-Pomorskie... Mój ojciec pochodzi z tamtych okolic i zgadzam się, że jest przepięknie. Ale ja wybieram moje wschodnie Kujawy, bez względu na porę roku. Morze wchodzi w grę tylko we wrześniu, a góry to dla mnie żadna atrakcja, bo moi rodzice w górach mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 08:04 O tak, okolice Drawska są absolutnie cudowne! Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Wakacje w Polsce 18.01.16, 16:36 Pojezierze Drawskie jest cudowne, zwłaszcza na kajakach! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Wakacje w Polsce 14.08.16, 10:04 W Drawsku Pomorskim był, a może jest nadal, wczasowy ośrodek górniczy, który budował m.in. mój ociec spędziłam tam wiele pięknych dni na wakacjach! W Drawsku pierwszy raz się całowałam hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 11:25 Kościelisko lub Jurata/Unieście w pierwszej połowie sierpnia to wybór - dla mnie - między dżumą a cholerą wszędzie straganów i ludzi na pęczki. Albo zmieniłabym datę albo kierunek wyjazdu. Jeśli sezon letni to Kaszuby, Lubelskie, Lubuskie. A od drugiej połowy sierpnia to Jurata Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Wakacje w Polsce 18.01.16, 17:58 Może nie będzie tak źle wybraliśmy Kościelisko. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Wakacje w Polsce 19.01.16, 02:34 Jurata, Unieście to dzielnica Mielna. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Wakacje w Polsce 30.03.16, 14:13 góry dziewczyno! Unieście to prawie Mielno, jeśli lubisz plastikową atmosferę umcy umcy to będzie ok, jak jesteś bardziej dystyngowana to Jurata Tylko góry! Odpowiedz Link Zgłoś
trzy_szczurki Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:47 Tydzień góry i tydzień morze. I nie przesadzajcie z tymi tlumami -jeśli pchacie się do Mielna to macie tłumy, ale jest tyle pięknych miejsc, np cały półwysep helski, piękne, szerokie plaże, pusto i miło. Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Wakacje w Polsce 13.01.16, 23:50 Jakby tak było można to z chęcią bym wybrała tydzień w górach i tydzień nad morzem Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:17 morze, późną wiosną = przed sezonem mieściny/wioski z zabitymi na głucho stoiskami/budami "nie-tubylcami" są jedynie wariaci przyjeżdżający odpocząć druga opcja- zimowa - śniegu nawaliło po tzw pachy - Białka + okolice Odpowiedz Link Zgłoś
karrioka Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:17 Tydzień przeznaczam na Wrocław, tydzień na jakieś ciekawe miasteczko w okolicach Lublina, najlepiej blisko jeziora Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 00:45 Czy to moze byc wrzesien? Tydzien w gorach, najchetniej Beskidy ale nie bede wybredna i tydzien nad morzem, najchetniej gdzies w okolicach Kolobrzegu, bo mam sentyment ... Ale moze tez byc tydzien w Warszawie i tydzien w Gdansku - miasta sa zawsze cool a te dwa szczegolnie! Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 05:53 Góry, bo nad morzem lub oceanem i tak często bywam. Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 07:52 Jestem morzolubna. Tylko morze, o każdej porze roku. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 09:00 ja tak samo; niezależnie od pory roku - morze tylko Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 08:46 a jezioro nie może być? niby wolała bym morze ale po walkach o skrawek plaży i parawanowe wojny odechciało mi się. Gól nie lubię bo jak jest gorąco mam potrzebę się chłodzić (więc potrzebuję wody) w tym roku (nie cały ale długi weekend) planuję w głuszy leśnej pod namiotem (cisza, święty spokój, czas popłynie o połowe wolniej) Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Wakacje w Polsce 25.07.17, 14:10 Wiem, że wątek z wykopalisk, ale nie mogę się powstrzymać: > Gól nie lubię bo jak jest gorąco mam potrzebę się chłodzić (więc potrzebuję wody) Jak się wejdzie wystarczająco wysoko, to przestaje być gorąco... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 09:09 góry zdecydowanie ale nad morze mam blisko wiec to nie aż taka atrakcja Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 11:14 Też nie mam bardzo daleko nad morze, mieszkam na Warmii. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 09:38 Mieszkam nad morzem i mam blisko na Kaszuby. Wybieram góry, pewnie Sudety. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 09:51 Jeśli latem to morze jeśli zimą to góry. A tak w ogóle to nie lubię siedzieć 2 tygodni w jednym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 11:29 Zdecydowanie góry. Wyrypa z plecakiem Głównym Szlakiem Beskidzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 11:37 Góry. Kaszuby. Mazury. W tej kolejności Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Wakacje w Polsce 14.01.16, 11:43 Przygotuj się na większy tłok niż zwykle. Ludzie którzy do tej pory wybierali kalifaty, także europejskie rzucą się w tym roku na Polskę, Rumunię i Bułgarię. Jeśli któraś z Was planuje wakacje niech już teraz dokona rezerwacji bo może być przykro zaskoczona brakiem miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś