Dodaj do ulubionych

Nowy polski żyd

14.01.16, 16:41
Mam pytanie do pań: ile z was widziało muzulmanina na własne oczy?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 16:43
      Widziałam. I co z tego ma wyniknąć?
      • antyk-acap2.0 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 16:55
        Ano to że w kraju ktorym nie ma żydów kwitnie antysemityzm. Tak samo jest z muzulmanami. W Polsce żyje ich garstka a atmosfera jak pod chocimiem. To odpowiedzialność zbiorowa. Jestem za tym by ukarać winnych ale sami sobie bardziej zaszkodzimy brnąc w panikę.
        • paszczakowna1 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 16:58
          >W Polsce żyje ich garstka a atmosfera jak pod chocimiem. To odpowiedzialność zbiorowa. Jestem za tym by ukarać winnych ale sami sobie bardziej zaszkodzimy brnąc w panikę.

Mądre słowa. Naprawdę szczególnie teraz mamy dość innych problemów.
        • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:06
          Raczej profilaktyczne obszczekiwanie swojego terenu. Jest spora szansa, że dzięki temu intruz sam nie wejdzie na posesję, więc zmniejsza się ryzyko niepotrzebnego rozlewu krwi i bezpośredniego działania. Dobry pies zniechęca potencjalnego złodzieja do wejścia na podwórko, a nie czeka z atakiem aż złodziej realnie sforsuje ogrodzenie i wejdzie na teren.
          • wheels.of.steel Re: Nowy polski żyd 16.01.16, 12:23
            Pełna racja Kaznodziejo. Piękna i poetycka metafora smile
        • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:10
          W Polsce nie kwitnie antysemityzm, Żydami się nie interesujemy, są dla nas neutralni do momentu gdy znowu nie zaczną na nas ujadać, że byliśmy większymi mordercami niż Niemcy. Przepraszam, nie Niemcy, a naziści. Nie kojarzę z ostatnich lat żadnego ataku na Żyda, w weekend w moim mieście jest ich po prostu pełno. Pamiętam jeden incydent, gdy po godzinach pracy obsługa nad ranem chciała wyprosić taką grupkę (byli i Żydzi, ale nie tylko), zaczęto szczekać o antysemityzmie i właściciel knajpy musiał zamieścić przeprosiny w mediach, szybko. Następnego dnia czy do dwóch dni. Nawet takiego incydentu nie zamieciono pod dywan tylko nagłośniono we wszystkich co większych mediach.
          • antyk-acap2.0 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:24
            Dzieki tobie poczułem się jak w filmie "kabaret"
            • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:28
              No niestety, tak było. Nie zamiata się u nas pod dywan, wprost przeciwnie, polskie media wręcz rozdmuchają mniejsze incydenty do olbrzymich rozmiarów, o Syryjczyku który dostał w nos (po kilku dniach wrócił do domu) było w głównych polskich mediach równy tydzień, a na polskich portalach feministycznych nadal ten temat wisi na pierwszych stronach.
          • black_halo Re: Nowy polski żyd 15.01.16, 10:44
            10/10.
        • asia_i_p Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:17
          To prawda. Zwłaszcza, że żądanie jednej strony, żeby natychmiast "zniknąć" ich wszystkich, nieważne w jaki sposób, powoduje, że ci, którzy mają wątpliwości, ale właśnie nie wątpliwości, a nie są zdecydowanie przeciw, milczą, żeby nie znaleźć się w towarzystwie radykalnych przeciwników. W drugą stronę też to działa - wypowiedzi a la Środa powodują, że za też być ciężko i w końcu człowiek kłóci się ze wszystkimi.

Trzeba pomóc uchodźcom się zintegrować, ukarać/ odesłać agresorów względnie oszustów. Wiem, łatwiej powiedzieć niż zrobić, ale nastroje są tak radykalne, że nikt już nawet tego nie mówi. Wobec zwolenników strach użyć słowa odesłać, wobec przeciwników strach użyć słowa pomóc, bo z punktu dostaje się ochrzan.
          • asia_i_p Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:18
            Nie "właśnie nie wątpliwości", tylko "właśnie wątpliwości".
          • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:26
            Ale pomoc mają już od dawna, zatem pozostaje druga część zadania - odsyłać i karać. Skutecznie karać, a nie z 1000 atakujących kobiety oskarżono 4? Chyba, że ta liczba się zwiększyła? Ktoś ma nowsze wieści odnośnie napastników?
            • asia_i_p Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:28
              Owszem, skutecznie karać i skutecznie odsyłać, ale i skutecznie pomagać. A częścią skutecznej pomocy powinno być odseparowanie tych, którzy są sprawdzeni i szczególnie tej pomocy potrzebują - rodziny z małymi dziećmi - od części niesprawdzonej. Nie tylko Europejki cierpią, być Syryjką w takim obozie też bym nie chciała.
              • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:56
                Na chwilę obecną takie odseparowanie byłoby możliwe (aby było w miarę w bezpiecznych warunkach) wyłącznie z użyciem wojska i po wprowadzeniu stanu wojennego na ulicach. Tak to wygląda. Młodych, zdrowych i uzbrojonych "byczków" jest po prostu już za dużo.
                • antyk-acap2.0 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:03
                  1939 reactivation
                  • antyk-acap2.0 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:10
                    W sumie Hitler też był emigrantem.
                  • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:14
                    Nie, oni nie byli uzbrojeni i 3/4 ich populacji nie stanowili młodzi mężczyźni w wieku poborowym. Nie walczyli z tubylcami, ich misją nie było wybicie tubylców. Porównanie ich do obecnej armii państwa islamskiego jest co najmniej nie na miejscu.
                    • antyk-acap2.0 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:36
                      Wylaczasz tv gdy gra Denzel Washington?
                      • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 15.01.16, 10:20
                        Po co? W jakim celu? Natomiast wyłączyłem telewizor pod koniec sceny (film na podstawie prawdziwych wydarzeń) kamieniowania muzułmańskiej kobiety, nie na moje nerwy. Choć wiem, że w rzeczywistości wygląda to dużo gorzej, wypadają gałki oczne itp.
          • latarnia_umarlych Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:29
            Masz całkowitą rację, Asiu.
        • lellapolella Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 19:17
          antyk-acap2.0, zgadzam się w 100% i, mówiąc szczerze, mam podobne skojarzenia. Dość obrzydliwe jest ponadto, gdy podzielony naród jednoczy się tylko w nagonce na Innego.
          • lellapolella Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 19:18
            Drzewko mi zwariowało- zgadzam się z tezą założycielską wątku.
    • fomica Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 16:48
      Ja widziałam licznych, całe dziesiątki, ale to nie było w Polsce.
    • tryggia Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 16:54
      Mówimy o kimś kto wyznaje islam? Widziałam, rozmawiałam.
      So what?
    • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:02
      Chyba wszystkie, wystarczy wpisać "film sylwester Kolonia" albo "film kamieniowanie kobiet" i już widzą pełno muzułmanów, na własne oczy. Muzułmanów realnych i najbardziej realnie istniejących.
      • antyk-acap2.0 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:06
        Ale ja nie pytam o ogniem i mieczem.
        • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:11
          To nie fikcja niestety.
    • julita165 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:09
      Widziała wielokrotnie. Biorąc pod uwagę że kilka razy w życiu byłam na wakacjach w krajach z muzułmańską większością nie potrafię podać liczby widzianych. Ogólne wrażenia nieciekawe
      • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:23
        Ja również. Co prawda nic drastycznego mnie nie spotkało, ale ogólne wrażenia nieciekawe, agresywni, głośni, bardzo nachalni, zaczepni. Plus w Polsce znam jednego. Też nieciekawe wrażenie, taka kultura. Trafić na muzułmanina zachowującego europejskie standardy zachowania (również wobec kobiet) to jak trafić na uczciwie pracującego Roma, czasem się trafi, ale generalnie nie.
        • livia.kalina Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:35
          " Co prawda nic drastycznego mnie nie spotkało, ale ogólne wrażenia nieciekawe, agresywni, głośni, bardzo nachalni, zaczepni. "
          To zupełnie jakbyś siebie opisywał.
          • rosapulchra-0 Re: Nowy polski żyd 15.01.16, 12:22
            livia.kalina napisał(a):

> " Co prawda nic drastycznego mnie nie spotkało, ale ogólne wrażenia nieciekawe,
            > agresywni, głośni, bardzo nachalni, zaczepni. "
            > To zupełnie jakbyś siebie opisywał.

1000/1000!!!
        • snakelilith Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:01
          No proszę, a ja takich (zachowujących europejskie standardy zachowania) spotykam codziennie. Mijam ich na ulicy, spotykam w tramwaju, w sklepach, w urzędach, bankach itd. Przez wiele lat, bo żyję w regionie multi- kulti od 25 lat. I to jest zdecydowana większość, bo inaczej normalne życie tu, gdzie jest tak duża ilość ludzi z obcymi korzeniami, byłoby niemożliwe. Widuję też tych nowych Syryjczyków, przebywają głównie w okolicach handlowego centrum, nie są nachalni i zaczepni. Wręcz przeciwnie, zachowują się z dużą rezerwą. Prędzej usłyszysz głośne polskie k..a, czy natkniesz się na grupkę bezpardonowych Romów, niż usłyszysz agresywny arabski. I właśnie dlatego Kolonia mogła stać się możliwa, dlatego, że nikt, czyli ani władze miasta, ani policja, ani młode kobiety świętujące tam sylwetra nie spodziewały się takiej sytuacji. Właśnie z powodu całkiem innych, codziennych doświadczeń z muzułmanami, czy po prostu ludźmi z arabskich krajów. Więc nie wymyślaj sobie teraz scenariuszy pasujących ci do tezy, bo guzik wiesz i guzik widziałeś. Owszem, istnieją problematyczne dzielnice, w których królują bandy, libańskie i jakieś inne, ale te bandy terroryzują nie tylko białych obywateli, także muzułmańscy mieszkańcy tych dzielnic są ofiarami przestępstw tych bandytów. Bo to są w pierwszej linii przestępcy, podobnie jak rumuńskie szajki okradające domy i mieszkania, a wcześniej polskie gangi złodziei samochodów. Swoją drogą, ja unikam także wchodzenia po zmroku do dzielnicy, gdzie mieszka tzw. white trash i która słynie z prężnego ruchu neofaszystowskiego, bo nie jestem pewna, czy moje niebieskie oczy i blond włosy uratują mnie przed chuliganami z glacą, którym spodoba się moja komórka.
          • kolpik124 turecka czystośc 14.01.16, 21:27
            może są i wydepilowani i pachnący fahreheitem

obrazek 1: parking na Węgrzech na trasie codziennej pielgrzymki wakacyjnej Turków do ojczyzny, miejsce noclegowe pielgrzymów - pływająca w fekaliach toaleta, stosy śmieci między samochodami, rozdeptane do kurzu trawniki

obrazek 2: turecka plaża i plażująca turecka rodzina - pety z papierosów wpychane do piasku, rozrzucone łupiny z arbuza, puste puszki po coli, zużyty pampers unoszący się przy brzegu
        • black_halo Re: Nowy polski żyd 15.01.16, 10:51
          Nie no, prawda jest taka, ze nawet na tym zachodzie duza czesc muzulmanow jest zintegrowana i pelnymi garsciami czerpie z tego, ze moze sie uczyc, pracowac, miec dwojke dzieci zamiast dziesiatki, chodzic do kina na filmy ktore w ich rodzimych krajach nie bylyby dozwolone itd. Niestety do mediow przebija sie wlasnie obraz tej mniejszosci, ktora organizuje zamachy, muzulmanskie patrole i napada na kobiety, nie pracuje, ciagnie zasilki itd.
          • rosapulchra-0 Re: Nowy polski żyd 15.01.16, 12:35
            black_halo napisała:

> Nie no, prawda jest taka, ze nawet na tym zachodzie duza czesc muzulmanow jest
            > zintegrowana i pelnymi garsciami czerpie z tego, ze moze sie uczyc, pracowac, m
            > iec dwojke dzieci zamiast dziesiatki, chodzic do kina na filmy ktore w ich rodz
            > imych krajach nie bylyby dozwolone itd. Niestety do mediow przebija sie wlasnie
            > obraz tej mniejszosci, ktora organizuje zamachy, muzulmanskie patrole i napada
            > na kobiety, nie pracuje, ciagnie zasilki itd.
            >

Większość muzułmanów, to normalni, zwykli, uczciwi i ciężko pracujący ludzie. Pracują, płacą podatki, kształcą swoje dzieci, są uczciwymi obywatelami. Ekstremiści spowodowali falę niechęci do muzułmanów, a niektórzy podszyci strachem podsycają tę niechęć i nie ma się co dziwić skali nienawiści, jaka się wytworzyła.
            • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 15.01.16, 15:44
              Większość Niemców w latach 1939-1945 to byli normalni, zwykli ludzie, ciężko pracujący by wyżywić swoją rodzinę w czasie wojny, także dzieci i kobiety, część walczyła na froncie. Tylko stosunkowo nieliczni byli SS-manami, pogromcami Żydów w getcie i strażnikami w obozach. Dlatego odpowiedzialność Niemców za II wojnę światową i holokaust uważa za zdrowo przesadzaną.
      • snakelilith Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:13
        A co było nieciekawego? Bo ja byłam raz w Turcji, w czasie ramadanu, w okolicach Antalii. Wrażenia bardzo pozytwne, czystość, dbałość o higienę o niebo lepsza niż w zakaraluszonej Hiszpanii. Ludzie życzliwi, mili, z orientalną gościnnością, pracowici, pomocni, nawet w tłumie nikt nie próbował nas okraść. Owszem, tam gdzie uprawia się handel, są nieco nachalni i upierdliwi, ale nigdy agresywni, próbują raczej przekonać klienta w pozytwny sposób, na przykład komplementami i czarowaniem. Jak się tego nie lubi, to się nie chodzi na targ, albo w ogóle nie jeździ do kraju (i to wielokrotnie!), gdzie nam się ludzie nie podobają.
        • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:16
          Ja z nachalnością tureckiego bazaru spotkałem się w samym centrum Paryża, sorry, ale w europejskiej zachodniej stolicy nie byłem nastawiony na turecki bazar i turecką mentalność. Teraz już wiem, że to nowy kalifat, wtedy jeszcze nie wiedziałem, że aż do takiego stopnia więc raczej tam się już nie wybiorę, jak znaczna część ludzi po 13 listopada (zresztą).
        • triss_merigold6 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:18
          Nie rozumiesz.
          Opisujesz życie w kraju multi kulti i nie rozumiesz, że można tego multi kulti nie chcieć.
          Ja nie chcę w szkole dzieci dziewczynek w chustach na głowie, nie chcę jedzenia halal w przedszkolnej czy szkolnej stołówce, ani w szpitalu, nie życzę sobie żeby w przyszłości nastolatki płci męskiej arabskiego czy afrykańskiego pochodzenia ośmielały się podchodzić do mojej córki.
          • antyk-acap2.0 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:26
            Sęk w tym że społeczeństwa demokratyczne czyli różnorodne szybciej się rozwijają.
            • triss_merigold6 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:29
              Naprawdę? Nie stawiaj znaku równości między różnorodnością kulturowo-rasowo-religijna, a demokracją, bo to ordynarna manipulacja.
          • snakelilith Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:29
            A co mnie to obchodzi, czego ty nie chcesz? Ja piszę o moich codziennych doświadczeniach z muzułmanami, bo o to chodzi w tym wątku.
            • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:30
              A my piszemy, że tego nie chcemy doświadczać.
            • triss_merigold6 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:31
              Odnoszę się do Twoich codziennych doświadczeń i piszę, że ich nie chcę, bo za obecnością islamistów na ulicach idą konkretne roszczenia na poziomie szkolnictwa i np. służby zdrowia.
          • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:30
            Ja również nie chcę. Z chęcią zrezygnuję z uroczych corner shopów z tysiącem przypraw prowadzonych przez Marakończyka, ze sklepu mięsnego prowadzonego przez Turka który czasem do zakupów dorzuci mi kości do psa, z możliwości wypicia kawy w korporacji wspólnie z Erytrejczykiem, z uroczych nowych polskich dzielnic - arabskich pełnych śniadych roześmianych dzieci oraz mocarnych pielęgniarzy i ogrodników syryjskiego pochodzenia czule opiekujących się chorymi staruszkami i przydomowymi ogrodami. Z chęcią za to będę oglądać zacięte polskie twarze na smutnych białych monokulturowych ulicach i chodzić do zwykłego mięsnego gdzie gratis nie dorzucają nawet reklamówki, zadowoli mnie wybór wyłącznie 178 przypraw w Almie i kawa wypita ze zwykłą Polką oraz swojskie dzielnice pełne dresiarzy i ich dziewczyn zatrzaśniętych w solarium z białym włosami.
          • mdro Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:54
            Czy Ty - osoba niby wykształcona i oczytana - widzisz, co piszesz? Może zmień halal na koszer, a pochodzenie arabskie na żydowskie (niewielka różnica zresztą) i przeczytaj raz jeszcze.

A Twoja córka powinna sama móc zdecydować, kto do niej będzie podchodził.
            • triss_merigold6 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:59
              Oczywiście, że widzę co piszę. Nie zmienię pochodzenia arabskiego + wyznawania islamu na żydowskie z judaizmem, ponieważ Żydzi nie mieli ambicji i potrzeby zmieniania kultury w której lub obok której funkcjonowali, tak jak tych ambicji nie mają np. żyjący w Polsce Wietnamczycy - wtapiają się.

W Polsce będzie miała wybór, w takiej Szwecji czy Danii już znacznie mniejszy z powodu nadmiaru innokulturowej młodzieży.
              • mdro Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 19:36
                No jak to nie mieli? Wszystko chcieli chrześcijanom zabrać, zdominować społeczeństwo. Handel, medycynę, adwokaturę...
                • triss_merigold6 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 19:49
                  Jeżeli sądzisz, że dam się wpuścić w ten kanał, to przeceniasz swoją inteligencję. "Protokoły mędrców Syjonu" były fałszywką carskiej Ochrany, o tym jakie pisma były pierwowzorem pisał prof. Tazbir.
                  • mdro Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 19:55
                    Ja piszę o przekonaniu części społeczeństwa o tym, co chcą zrobić i do czego są zdolni Żydzi. Niewiele się to różniło od tego, o czym piszesz Ty.
                    • antyk-acap2.0 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 20:06
                      Już w tym temacie byla mowa że dla bezpieczeństwa trzeba wielkiej armii. A jak już ta armia zrobi porządek to trzeba będzie ją zagospodarować. Jak? Pewnie na wielkiej wojnie. Może z chinami. Skad my to znamy? Idę o zakład ze kaznodzieja to wadaty malarz.
        • julita165 Re: Nowy polski żyd 15.01.16, 12:14
          W Turcji to jeszcze pół biedy, prawie 100 lat przymusowych zmian zrobiło swoje chociaż oczywiście handlarze są zbyt nachalni ale w Tunezji, Jordanii a zwłaszcza w Egipcie jest okropnie. Po tygodniowym objeździe Egiptu przez kolejny tydzień już nosa z hotelu nie wystawiałam bo miałam tubylców po dziurki w nosie.
          • antyk-acap2.0 Re: Nowy polski żyd 15.01.16, 21:06
            Nie ma to jak pojechać do cudzego kraju i stwierdzić że mieszkańcy ci śmierdzą.
            • kaz_nodzieja Re: Nowy polski żyd 15.01.16, 22:06
              Ona przynajmniej swój pobyt opłaciła z własnych pieniędzy czego nie można powiedzieć o pewnych ludziach.
        • wheels.of.steel Re: Nowy polski żyd 16.01.16, 12:21
          Turcy to nie Arabowie. Może Turek uderzy czasem żonę, ale nie kamieniuje jej za to, że obcy mężczyzna zobaczył przypadkowo jej gołe kolano. Agresywny, radykalny islam to problem głównie muzułmanów będących Arabami.
    • triss_merigold6 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 17:50
      Widziałam, zarówno w Polsce jak i za granicą. Nie podobali mi się, zdecydowanie.
      • mdro Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 18:57
        A oni wszyscy mają na czole wyznanie wypisane? Bo np. kierownik przychodni, do której chodzili w dzieciństwie moi synowie, to Arab. Może i muzułmanin. Mnie się podobał, przystojny bardzo i świetny pediatra.
        • triss_merigold6 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 19:01
          Wystarczy, że byli Arabami.
          • antyk-acap2.0 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 19:04
            Omar Sharif też
            • triss_merigold6 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 19:08
              Nie było ryzyka, że potknę się o Omara Sharifa na basenie, w szkole czy w spożywczym.
              • wioskowy_glupek Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 19:41
                Omar Sharif w porównaniu do typowego ręcznikowego habisia zbyt przystojny nie był wink

Tak widziałam, rozmawiałam jadłam wspólnie i co w związku z tym ?
    • esi1 Re: Nowy polski żyd 14.01.16, 21:36
      W Hiszpanii na wakacjach całe tabuny.
    • myfaith Re: Nowy polski żyd 15.01.16, 10:27
      Przejedz sie do Wilanowa ( Miasteczko Wilanow a i sam Wilanow tez) - ( miasto Warszawa) tam pełno jest ambasad krajów muzułmańskich, jest sporo pan ubranych tradycyjnie no i jest jeszcze meczet gdzie w piątek sa tłumy.
      Akurat te tłumy to sama widziałam ( fakt jakiś rok temu) ambasady mozna sprawdzić w google a o tym ze sporo muzułmanów mieszka w Miasteczku Wilanow wiem od znajomej tam mieszkającej .
      Także muzułmanin w Polsce to nie mit tylko fakt.
      • triss_merigold6 Re: Nowy polski żyd 15.01.16, 11:33
        Och, błagam, po co do miasteczka Wilanów. Na Saskiej Kępie w latach 70-tych widywałam Arabów w burnusach, bo tam mieściły się ambasady krajów arabskich.
    • f.lamer a kto z piszących tu widział na własne oczy 15.01.16, 12:49
      bombę atomową?
      nikt?
      a więc problem jądrowej apokalipsy nas nie dotyczy. ufff, dziękuje.
      • maghdalena33 Re: a kto z piszących tu widział na własne oczy 15.01.16, 20:10
        Ostatnio bardzo dużo Arabów przybyło na Ochocie w Warszawie. Mają tutaj meczet. Owszem wcześniej stosunkowo często ich widziałam ale teraz zrobiło się ich jakoś strasznie dużo. Skad ich tylu nie wiem. W końcu Polska jeszcze chyba formalnie nie zaczęła ich przyjmować. Ci co przyjechali na zaproszenie organizacji chyba kościelnych w większości zwiali do Niemiec.
        • kaz_nodzieja Re: a kto z piszących tu widział na własne oczy 15.01.16, 21:00
          Współczuję, na szczęście w Krakowie czysto. Nie wiem jak inne większe miasta.
          Z okolicy kojarzę jedno mieszane małżeństwo (ona - Polka), ale są tu co najmniej od kilku lat.
    • inguszetia_2006 Re: Nowy polski żyd 15.01.16, 22:27
      antyk-acap2.0 napisał(a):
      Mam pytanie do pań: ile z was widziało muzulmanina na własne oczy?
      Witam
      Ej, no weź, robisz za idiotę forumowego? Od kiedy i kto ci płaci?;-P Poza tym, nie ma większych antysemitów niż Arabowie. Wykuj i zapamiętaj. Nie myśl propagandowymi kliszami. Zacznij od dziś i idź ku światłuwink
      Pzdr.
      Ing
      • wheels.of.steel Re: Nowy polski żyd 16.01.16, 12:19
        I większych antysemitów niż Żydzi, którzy nienawidzą Arabów, czyli Semitów. W zasadzie Arabowie mają w sobie więcej semickiej krwi, niż Żydzi, ale to już rozmowa na inny temat. wink Współcześni Żydzi to prawdopodobnie ludziki z Kaukazu, a nie Semici z czasów biblijnych.
    • wheels.of.steel A co ma niechęć do uchodźców do ksenofobii? 16.01.16, 12:17
      Czy rasizmu?
      Ludzie po prostu nie chcą tu żadnej fali uchodźców, dlatego że to jest nasz kraj, a nie przytułek dla rozbitków z łódek. Mamy swoje problemy i nie są nam potrzebne mniejszości odrębne kulturowo. Człowiek jest gatunkiem terytorialnym i broni w związku z tym swojego terytorium. Nikomu do szczęścia nie są potrzebne jakieś nachalne sieroty, co szukają u obcych raju na ziemi, bo u siebie im się nie podoba. Mamy prawo nie chcieć żadnych uchodźców, bo tak. I nie musimy się z tego tłumaczyć. To my decydujemy o swojej ziemi. Przyjmowanie uchodźców to tylko większe wydatki na socjal bądź różne służby i instytucje. Po jakiego grzyba nam to? Tu wpuszczasz do swojego domu bezdomnych, żeby mieli gdzie mieszkać?
      Nawet jak jesteśmy egoistami i samolubami, to bycie egoistą i samolubem nie jest przestępstwem. Jako ludzie mamy do tego pełne prawo. I kij innym do tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka