zlotonaiwnych 16.01.16, 08:04 Szukam sposobów na spierzchnięte, czerwone dłonie - swoje i dziecka, parę razy zdarzyło nam się wyjść bez rękawiczek i efekt jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joann1 Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 08:18 Mojemu dziecku lekarka poleciła Nanobase REPAIR do kupienia w aptece koszt ok 30 zł. U mojego działa na bardzo czerwone, spierzchnięte dłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 08:25 Kup w drogerii krem do rąk firmy Neutrogena. Mają kilka do wyboru, są świetne. Koszt - kilkanaście zł, za małą tubkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 09:56 Popieram. Najlepszy IMO z niebieską nakrętką, wcierasz odrobinę w dłonie 1-2 razy dziennie i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 09:58 Też popieram. Nic lepszego na dłonie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 10:05 A mi Neutrogena nie pomaga w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 15:37 Mnie też. Poza tym konsystencję ma straszną, nie chce się wchłaniać, klei się pół dnia, co ręce zmoczę to się ślizga, a biorę niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 09:49 Ciepły olej i moczenie rąk. Unikaj nawilżających produktów, zwłaszcza przed wyjściem na zimno. I natłuszczaj ile się da. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 10:04 retimax za 4zl powinien w zupelnosci wystarczyc. www.doz.pl/apteka/p62627-Retimax_1500_masc_ochronna_z_witamina_A_30_g Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 10:07 Mocno tłuste muszą być. Dermosan (ale "normalny", tłusty, nie te nowoczesne wynalazki), Linomag maść. Jak już dłonie są mocno poturbowane to posmarować na noc i założyć rękawiczki. Rano ręce jak nowe Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 10:16 Współczuję (a propos Twojego wcześniejszego wpisu). Też kiedyś się w takich tłustych paskudztwach babrałam (jeszcze jakaś robiona w aptece maść), a teraz błyskawicznie wchłaniany kremik i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
sajgonetka Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 10:26 kosmetyki z apteki, ozonosept czy coś takiego, krem z ozonem, super się wchłania i szybko następuje poprawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 16:06 cold creme avene ale dla mnie najlepiej dziala jak mam rozne kremy w roznych miejscach - w kuchni, w sypialni, w torebce, lazience - wowczas czesciej siegam po nie i efekty widac. Kremy do stop z mocznikiem sa idealne na pekajace dlonie. Odpowiedz Link Zgłoś