Dodaj do ulubionych

Maść na spierzchnięte dłonie

16.01.16, 08:04
Szukam sposobów na spierzchnięte, czerwone dłonie - swoje i dziecka, parę razy zdarzyło nam się wyjść bez rękawiczek i efekt jest.
Obserwuj wątek
    • joann1 Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 08:18
      Mojemu dziecku lekarka poleciła Nanobase REPAIR do kupienia w aptece koszt ok 30 zł. U mojego działa na bardzo czerwone, spierzchnięte dłonie.
    • asia-loi Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 08:25
      Kup w drogerii krem do rąk firmy Neutrogena. Mają kilka do wyboru, są świetne. Koszt - kilkanaście zł, za małą tubkę.
      • mdro Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 09:56
        Popieram. Najlepszy IMO z niebieską nakrętką, wcierasz odrobinę w dłonie 1-2 razy dziennie i po problemie.
        • cosmetic.wipes Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 09:58
          Też popieram. Nic lepszego na dłonie nie ma.
          • z_lasu Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 10:05
            A mi Neutrogena nie pomaga w ogóle sad

• truscaveczka Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 15:37
              Mnie też. Poza tym konsystencję ma straszną, nie chce się wchłaniać, klei się pół dnia, co ręce zmoczę to się ślizga, a biorę niewiele.
          • kira02 Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 15:33
            Dla mnie tez najlepszy.
    • berdebul Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 09:49
      Ciepły olej i moczenie rąk. Unikaj nawilżających produktów, zwłaszcza przed wyjściem na zimno. I natłuszczaj ile się da.
    • stillgrey Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 10:04
      retimax za 4zl powinien w zupelnosci wystarczyc. www.doz.pl/apteka/p62627-Retimax_1500_masc_ochronna_z_witamina_A_30_g
    • z_lasu Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 10:07
      Mocno tłuste muszą być. Dermosan (ale "normalny", tłusty, nie te nowoczesne wynalazki), Linomag maść. Jak już dłonie są mocno poturbowane to posmarować na noc i założyć rękawiczki. Rano ręce jak nowe wink
      • mdro Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 10:16
        Współczuję (a propos Twojego wcześniejszego wpisu). Też kiedyś się w takich tłustych paskudztwach babrałam (jeszcze jakaś robiona w aptece maść), a teraz błyskawicznie wchłaniany kremik i gotowe.
    • sajgonetka Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 10:26
      kosmetyki z apteki, ozonosept czy coś takiego,
      krem z ozonem,
      super się wchłania i szybko następuje poprawa..
    • go-jab Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 15:51
      Polecam olej kokosowy! smile
    • mikams75 Re: Maść na spierzchnięte dłonie 16.01.16, 16:06
      cold creme avene
      ale dla mnie najlepiej dziala jak mam rozne kremy w roznych miejscach - w kuchni, w sypialni, w torebce, lazience - wowczas czesciej siegam po nie i efekty widac.
      Kremy do stop z mocznikiem sa idealne na pekajace dlonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka