mamaoskarka18 16.01.16, 11:33 Podobają mi się niektóre ubrania ale nie mam pojęcia jak z jakością i rozmiarowka i czy faktycznie są takie jak na zdjęciach. I jeszcze jedno jak zamawiacie przez allegro, mailem, telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ricemice Re: Bon prix 16.01.16, 11:46 Ja zamawiałam kiedyś z katalogu, ostatnio ich strony. Jakość ubrań średnia ale przyzwoita w stosunku do ceny, choć ogólnie rewolucji nie ma. Rozmiarówka trochę zawyżona ale to też zależy od modelu, góry typu bluzki, wdzianka, kurtki bez problemu a ze spodniami zwykle nie trafiam. Zawsze możesz zwrócić. Co do zdjęć to niestety bardzo często coś na zdjęciu wygląda świetnie a na żywo tak sobie, no ale tak chyba jest wszędzie. No i jak pisałam wcześniej zawsze możesz zwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bon prix 16.01.16, 12:40 Dawniej lubiłam kupować coś z ich katalogu, faktycznie były to rzeczy niezlej jakości. Od kilku lat lecą z jakością, albo ja mam pecha. Niedawno kupiłam ,, ciepłą, zimową kurtkę,,. Tandeta, gorsza niż od Chińczyków na targu, cieniuteńka, lichutkie wykończenie. Już niczego od nich nie kupię, cena ceną, ale bez przesady.... Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: Bon prix 16.01.16, 12:28 Zamawiałam kiedyś kilka razy. Za każdym razem rozczarowanie. Nie czepiam się jakości [średniej] bo za tą cenę nie oczekuję cudów, ale rozmiarówka jest "własna" i utrafić to duża sztuka, poza tym bardzo często zdjęcia "przekłamują" kolory. Np. zamówiłam ciemnoczerwoną, ceglastą bluzkę a przyszła mi w kolorze ostrego różu [kod właściwy, żeby nie było!], lub spódnica w katalogu na zdjęciu była czysto niebieska a przyszła "złamana" zielenią"... Po kilku takich akcjach i dodatkowo kłopotach ze zwrotem - odpuściłam. Fakt jednak, że było to kilka lat temu, więc mogło się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
kita.szek Re: Bon prix 16.01.16, 12:33 zamawiam tam ze 2-3x w roku, przez internet. jakość ok, bez rewelacji. zawsze czytam komentarze pod danym ciuszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice Re: Bon prix 16.01.16, 13:18 O właśnie, komentarze kupujących pod ciuchami są pomocne. Ostatnio kupiłam kurtkę ciążową, model z rozpinanymi klinami na bokach. Fajny pomysł kurtka rozmiarowo ok (no ale priorytetem było żeby była luźna), jakość materiału przeciętna, kolor się zgadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Bon prix 16.01.16, 14:42 dokladnie, tez czytam komentarze i sama tez wpisuje - bardzo przydatne sa i pozniej nie ma zaskoczenia jak przyjdzie w innym kolorze czy materialu nie widac dobrze na zdjeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Bon prix 16.01.16, 14:40 z jakoscia i rozmiarowka bardzo roznie bywa, raczej duze sa te ubrania ale mam pare rzeczy i jestem bardzo zadowolona, te co mi nie odpowiadaly to odsylalam. Raz reklamowalam i zalatwiono szybko i pozytywnie. Miewaja fajne promocne. Kostiumy kapielowe sa bardzo fajne - to jedyna kategoria, gdzie po zamowieniu az nie wiedzialam, ktore zostawic, a ktore odeslac, bo prawie wszystkie byly bardzo udane. I swietnie sie nosza. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Bon prix 16.01.16, 15:18 wejdź na ich stronę i zamów, ja tak robię. Na stronie sa dokladne zdjecia, często opinie i filmy. Mozesz w spokoju, bez pospiechu, obejrzec i zamówic. Raz zamówisz to potem będą przysyłać katalogi. Z rozmiarówka i jakoscia różnie jest bo oni maja rzeczy różnych producentów, lepszych i gorszych, tak, że trudno powiedzieć. Zasada jest taka jak wszędzie, za 5 zł raczej nie nalezy spodziewać się cudu. Odpowiedz Link Zgłoś
hersylijka Re: Bon prix 16.01.16, 15:41 Kiedyś kupowałam sporo, teraz zmienili chyba osobę, która wybiera ciuchy, które dostaną się na stronę i do katalogu, więc zrezygnowałam. Żałuję, bo rozmiar 40/42 w większości wypadków jest jak na mnie szyty. Zdarzyło mi się ze 4 razy ostatnio kupić na allegro ubrania z bonprixu, ale to ze starszych kolekcji i nie bezpośrednio od nich. Za to taniej Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Bon prix 16.01.16, 19:53 Ja mam ich rzeczy wylicytowane u allegrowych outleciarzy. Wychodzi mocno taniej i rozmiary są opisane dokładnie, ale teraz pewnie w sklepie też są, bo trzeba. Jeansy są z takiego mocno elastycznego, niezbyt "jeansowego" materiału, dosyć szybko zblakły, ale wygodne. Sztruksy trzymają się świetnie, bawełniany t-shirt też, ale jest to t-shirt do jeansów, nie pod marynarkę, cienka dzianina, drugi z grubszej układa się lepiej, ale po paru praniach wygląda staro. Trudno mi doprecyzować, o co chodzi, niby niezmechacony, niby kolor trzyma, ale poszedł do szuflady z ciuchami roboczymi. Koszule z wiskozy trzymają się ładnie, nic się z nimi nie dzieje, sweterek zmechacił się haniebnie i nawet po goleniu nie wygląda świeżo. Odpowiedz Link Zgłoś