Dodaj do ulubionych

Poczta Polska/ InPost/ kurierzy

31.01.16, 09:19
Zdarzyło się, że Wam ktoś z powyższych instytucji podpadł? Albo przesyłka zaginęła?
U mnie o dziwo z Pocztą Polską jest ok, mam super listonoszy, w ciągu 4 lat raz tylko dostałam awizo jak byłam w domu (nowy pracownik).
Za to InPost- tragedia.
W ciągu 2 miesięcy zaginęło dwie przesyłki. kurier się dziwił ostatnio, dlaczego przychodzą mi paczki za potwierdzeniem odbioru big_grin
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 09:23
      Mi w poczcie paczka zaginela miedzy skrzynka a poczta. Komentarz poczty "chyba nie podejrzewa pani listonosza"
      • ichi51e Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 09:24
        Paczki, odkad nasz paczkowy odszedl z pracy w ramach protestu tez nie dostalam - zawsze jest awizo. A ja duzo zamawiam...
        • gama2003 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 11:34
          Jeśli dostajesz awizo - a ktoś był w domu, to napisz skargę do naczelnika. Niestety kilka razy musiałam - dużo zamawiam, płacę za dostarczenie do domu, w którym zawsze ktos jest. I awizo w skrzynce to oszustwo. Zawsze najpierw było głupie tlumaczenie, ale racja po mojej stronie. Dla poczty taniej roznosic awizo a kase biora za dostarczenie do domu. Sorki, ale chcę usługi, za jaką zapłaciłam. Co innego- odbiór w punkcie. Nie mam czasu po kilka razy w tygodniu stac w długich ogonkach po poludniu na poczcie - kupuję z dostawą do domu i tego oczekuję.
    • krejzimama Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 09:24
      InPost bojkotuję i nie korzystam.
      Przesyłki do domu to Poczta Polska, której jakość świadczenia usług poszła mocno do góry.
      Najczęściej wybieram kuriera z dostawą do roboty.
      • kk345 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 11:43
        Też byłam zadowolona z PP, dopóki nie musiałam ostatnio dwa razy scigać kuriera Pocztexu- gośc był obrazony, ze o 19-stej nikogo nie ma w firmie, a awiza nie zostawiał. Nigdy wiecej Pocztexu-paczkę, zamiast po 1, dostałam raz po 6, raz po 8 dniach... Na mailowe reklamacje nikt nawet nie odpowiada, nie mówiąc o ich rozpatrzeniu.
    • antyk-acap2.0 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 09:26
      Bo In Post płaci grosze. Bodajże 10 groszy za list. Jak rozniesiesz 300 dziennie to zarobisz... 600 złotych. Skutek jest taki że roznoszą list w moim mieście i bezdomni. I jakość spada.
    • maggi9 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 11:16
      Lubię paczkomaty i często korzystam, do innych usług Inpostu jakoś nie mam zaufania.
      PP - jest okej, raz mi zaginęła paczka, dostałam zwrot kasy.
      Kurierzy - też raczej ok, nie miałam z nimi większych przejść.
    • kamunyak Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 12:02
      z inpostu korzystam tylko z paczkomatow i nie widzę tu żadnych minusów. Nie dość, że to najtańsza forma przesyłki, to jeszcze odbieram kiedy chcę a paczkomat mam blisko.
      Poczta jak poczta, zdarzają się awiza kiedy domownik jest obecny, kurierzy pocztowi chodza jak chcą, zostawiają paczki u ochroniarza kiedy domownik jest obecny. Ale przynajmniej, jesli faktycznie nie ma mnie w domu, to nie trzeba daleko iśc po paczkę.
      Natomiast z kurierami podstawowym, dla mnie, problemem jest koniecznośc czekania w domu i to często 2-3 dni, w terminie okołodostawowym, ponieważ odbiór z magazynu nie jest w ogole mozliwy z powodu odległości. Nawet jeśli jest informacja o dniu dostawy, co nie jest regułą, to i tak jest kilka godzin czekania kołkiem w domu. Taka forma przesyłki dla mnie to ostateczność.
    • kwietniowka2011 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 12:54
      paczkomaty uwielbiam smile, w obie strony, mam pod domem
      polecone inpost lubię też w obie strony ze względu na rewelacyjną cenę, jakby mnie w domu nie było to punkt inpost też mam blisko, znacznie blizej niż pocztę
      listonosz przynosi mi nawet duże polecone, jak mnie nie ma zostawia u sąsiadki
      paczkonosze się w miarę spisują
      ogólnie nie narzekam, raz tylko dawno temu zdarzyło się że jeden polecony PP nie doszedł
      najbardziej wkurzają mnie kolejki na poczcie, zlikwidowali numerki i stoi się w kolejce jak 20 lat temu, często za 10 lub 15 osobami bez względu na porę
      • pina_colada88 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 12:59
        To tak jak u mnie- noszą ciężkie paczki, wszystko do rąk własnych.

Co do InPostu- nie mam możliwości wyboru formy przesyłki, to nadawca określa. Także niestety.
    • araceli Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 13:09
      PP - tragedia. Zaginione przesyłki (rekordzistka od czerwca zeszłego roku ma status 'WER Warszawa'), przesyłki okradzione, regularnie awizo w skrzynce jak byłam w domu (to się akurat zmieniło, po którejś kolejnej skardze zwolniono listonosza), regularnie w skrzynkach listy/awiza (!!) z innych adresów.

Paczkomaty - rewelacja! Ekspresowa dostawa i odbiór kiedy pasuje 24h/dobę.

Listy InPost - rzadko korzystam bo punkt odbioru mam nie po drodze.

Kurierzy - różnie, niestety zwykle dostarczają w godzinach, kiedy nie ma mnie w domu więc wolę paczkomat.
    • wisniowy_sad Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 13:36
      Mi kurier dpd ostatnio zostawił paczkę dwa bloki dalej. Dobrze, że dziewczyna która ją dostała była uczciwa i odniosła.
    • ophelia78 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 16:20
      Uwielbiam paczkomaty inpostu - u mnie zdecydowanie number one jesli chodzi o przesyłki, najtaniej i mam pod domem. Jak kupuje na All to jeśli towar jest u kilku

sprzedawców to zawsze kupię u tego który ma dostawy do paczkomatu, nawet jeśli
      towar jest droższy. I nie miałam nigdy problemu, nawet jak do paczkomatu zamówiłam towar za pobraniem.

PP jest w miarę ok ale jak sie przeprowadziłam to najpierw musiałam ustawić do pionu listonosza (awizo w skrzynce a w domu bylam). Natomiast wkurzają mnie kolejki, szczególnie ludzie płacący rachunki....

Natomiast kurierow unikam jak zarazy.... Jasniepanstwu sie w d.... poprzewracało "bo pracują do 15 i do 15 rozwoza paczki". Nosz q... ja tez pracuje i do 15 mnie nie ma...
    • m_incubo Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 16:30
      Nie mogę narzekać na Pocztę. Zawsze szybko, nigdy nic nie zginęło. Z firmami kurierskimi różnie, raz miałam przypadek że pomylili przesyłki, pewno przy naklejaniu listu, dostałam coś całkiem od czapy wink
      Raz czy dwa przywieźli towar w rozwalonym kartonie (GLS) ale większych wpadek jakoś nie miałam.
    • arwena_11 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 17:20
      Inpost to koszmar, cieszę się, że już nie mają przesyłek sądowych, bo ich punkty miały tak dziwne godziny otwarcia, że ciężko było odebrać. Nie mówiąc o tym, że sądowe listy potrafili zostawić obcym osobom.

Poczta - listy nie polecone ginęły nagminnie.

Od wielu lat korzystam z sendit.pl , Są tańsi niż poczta i przychodzą po paczkę do domusmile
    • migona Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 31.01.16, 18:36
      zaginąć nic mi nie zaginęło. Co do PP - jestem zadowolona. Jak mam do wyboru pocztę czy kuriera, to wybieram pocztę. U mnie miło, bez problemu, a i oddział poczty pod nosem, więc też nie ma dramatu jak nikt nie odebrał paczki i awizo leży w skrzynce. No właśnie - w skrzynce, a nie jak u niektórych firm kurierskich (chyba GLS, ale nie dam sobie niczego uciąć) przyczepione na klamce mieszkania. DPD ma kurierów, którzy wiecznie proszą o odebranie paczek sąsiadów i niekompatybilną z kurierami usługę smsową "zmień termin dostawy". DHL mi na razie nie podpadł.
      InPost bojkotuję.
    • mozambique Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 01.02.16, 11:43
      dwie powazne reklamacje na listopnosza z poczty - debila albo złosliwca, ostatnio bylam jzu gotowa isc do sądu po odszkodowanie ale mi sie w sumei nie chciało
    • dziennik-niecodziennik Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 01.02.16, 11:56
      podpadł mi InPost - przesyłka deklarowana na dostarczenie w ciągu trzech dni szła prawie dwa tygodnie. jak doszła to juz była niepotrzebna...
      z kurierami generalnie ok, raz miałam kolesia ktory nie chcial zaakceptowac odmowy odbioru uszkodzonej przesyłki (uszkodzonej ewidentnie w transporcie - rozdarte czyms opakowanie zewnętrzne i pod nim uszkodzona "tresc" paczki, pewnie gdzies im sie na coś nadziało, no ale co mnie to...).
      na poczcie polskiej jeszcze sie nie zawiodłam. czasem dłuzej idzie, ale przewaznie w okresach iedy mozna sie tego spodziewac (okołoświąteczne). i za granice, i w kraju - jest ok.
    • marikooo Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 01.02.16, 17:30
      Dwukrotnie okradli mnie pracownicy Poczty Polskiej. W tym raz paczka była wybebeszona i połowy zawartości brakowało.
    • sfornarina Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 01.02.16, 17:49
      Poczta polska. Przesyłka zaginęła (ktoś podwędził).
      Szkoda, bo to był ręcznie przez mnie zapisany oraz malowany album ze zdjęciami mojego dziecka - dla dziadków. Wartość dla złodzieja zerowa, dla moich rodziców - bezcenna. No, ale paczka szła nieubezpieczona, ciężka, z Anglii, więc złodziej założył, że podwędzić warto uncertain
    • jehanette Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 15.03.16, 14:28
      Nie lubię kurierów bo nigdy nie wiem kiedy dotrą i zawsze się dziwią, że o 12 nie ma mnie w domu. Lubię za to odbiór paczki na Poczcie, dostaję elegancko sms-a, nie muszę zabierać nieczytelnego awizo, pocztę mam pod nosem, otwarta do 21 i w sobotę do 14. Wygodnie i sprawnie.
      • kaz_nodzieja Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 15.03.16, 15:24
        Skoro przez większą część ich czasu pracy (zwykle 8.00-16.00, plus minus jedna godzina) nie ma Cię w domu czemu jako adres dostawy podajesz adres domowy? Nie rozumiem tego. Gdy na Allegro kilka rzeczy udawało mi się sprzedać bardzo często kupujący podawali adresy swojej pracy bo pewien tam najprościej było ich zastać. Wysyłałam już pod adres wytwórni Coca Coli, kancelarii prawnej, biura i przychodni zdrowia.
    • morgen_stern Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 15.03.16, 14:41
      Właśnie niedawno miałam przygodę z Inpostem, czekam na paczkę - dużą, ciężką dodam. W końcu pisze do sprzedawcy na allegro gdzie ona. A ten mi odpisuje, że przecież paczka odebrana i się nawet podpisałam. Obleciałam całą moją firmę w poszukiwaniu tego, kto za mnie ją odebrał smile a to wielka paka, więc nie mogła się nigdzie zawieruszyć w kącie. Wreszcie proszę o skan tego mojego "podpisu", dostaję nagryzmolone kulfony. Co się okazało? Kurier postanowił się "zwolnić" z pracy, podpisał wszystkie blankiety, że niby paczki odebrane, zostawił samochód i zniknął. Paczkę na szczęście dostałam na drugi dzień. W sumie należy być wdzięcznym, że nie wywalił przesyłek do rowu.

Znam smakowitą opowieść o innym kurierze, już nie Inpostu. Miał dostarczyć paczkę do Ambasady Tureckiej. Czy mu się nie chciało, czy po prostu był głupi trudno orzec. W każdym razie paczkę zostawił gdzie indziej, w sensie podrzucił gdzieś, a na blankiecie podpisał się jako odbiorca: "KEBAB" big_grin
    • bbuziaczekk Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 15.03.16, 15:33
      Mialam ostatnio problemy z Inpostem.
      Zamowilam cos na allegro z miejscowosci obok 22 lutego. Paczka wyslana 23 lutego. Czekalam do 29 i nie dotarla. Zadzwonilam do inpostu i okazalo sie ze paczka jest u nich od 24 i oni nie wiedza czemu niedotarla do mnie....obiecali na drugi dzien dowiezc na 100%
      Nie dowiezli. Ponowny tel i awantura. Obiecaly dowiezc na nastepny dzien. Paczka dotarla 3 marca.
    • bbuziaczekk Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 15.03.16, 15:37
      Ale za to lubie paczkomaty z Inpostu. Max 2 dni i paczka jest. Nigdy nie czekalam dluzej niz 1-2 dni.
    • komorka25 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 15.03.16, 16:01
      Kurier - raz podpadł mi DHL. Czekałam na leki, wzięłam wolne w pracy, a nierozgarnięty matoł zostawił awizo gdzie indziej (błąd typu miało być 5/2 poszedł do 2/5). Pani wróciła do domu, zobaczyła awizo i uprzejmie mi przyniosła. Było piątkowe popołudnie, lek pilnie potrzebny, więc taksówka i do rozdzielni. A tam jasnie pan za 5 minut prace kończy i nie ma zamiaru szukać mojej przesyłki w całym magazynie.
      Oczywiście - po dzikiej awanturze - szukał i znalazł, ale DHL musiał mi za przesyłkę zwrócić i nigdy więcej już z ich wątpliwej jakości usług nie skorzystałam.
      Poczta - niewiele lepsza. Paczki dostarcza fajna ekipa, która umie mnie znaleźć, z listami gorzej, a niekiedy wręcz fatalnie. Najbardziej przegiął osobnik zastępujący podczas dłuższej nieobecności stałą listonoszkę. Jednorazowo wrzucił do skrzynki 4 awiza z różnymi datami nawet nie oderwane pojedynczo z bloczka, tylko sklejone tak, że by ło widać, że wypisane hurtowo.
      Najlepiej sprawdzają się paczkomaty i odbiór w punkcie.
    • kira02 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 15.03.16, 16:11
      Ostatnio mieliśmy hit z Pocztą Polską. Listonosz przyniósł polecony do męża, no super, akurat mąż był w domu. I co? I nie mógł odebrać, bo zepsuł się elektroniczny terminal, gdzie trzeba się podpisać. Nie, nie można na blankiecie, trzeba w terminalu. Tak więc mąż dostał do ręki awizo i musiał ganiać na pocztę. No paranoja jakaś.
    • konrad0527 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 23.03.16, 13:47
      Witam. Ja również szczerze odradzam. Na przesyłkę czekam już 2,5 tygodnia(a to tylko książka) dodzwonić się do nich wiąże się z cudem. 3 dni próbowałem aż w końcu mi się udało. Gość na recepcji powiedział mi że reklamacja trwa do 30 dni(chora firma) a zapowiadała się tak ciekawie.Na emaile nie odpowiadają. Naprawdę wolę już dopłacić te 3 zł i wybrać opcję poczta polska(mam pewność że paczka dojdzie) Wiem doskonale że już nie skorzystam z ich usług.
      • bei Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 23.03.16, 14:42
        Ja z firma kurierska nie mialam zadnych klopotow, zazwyczaj w poniedzialek wyslane a we wtorek wieczorem juz u mnie.
    • dudekbogumila [...] 22.06.16, 12:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka