Dodaj do ulubionych

Reklamacja butów

01.02.16, 21:00
Równo rok temu kupiłam kozaki w sklepie CCC. To nie są jedyne zimowe buty.
W tym roku miałam je na nogach ok. 5-7 razy. Pewnego dnia zobaczyłam, że podeszwy mają pęknięte. Normalnie obydwie podeszwy pęknięte były w najszerszym miejscu stopy.
Wysuszyłam i oczyściłam buty i zaniosłam następnego dnia do sklepu w celu reklamacji.
Dziś dostałam od nich wiadomość na maila:
- "Reklamacja składana w naszym salonie została oddalona, zapraszam w celu zakończenia reklamacji."

Nosz w mordę. Czemu?

Buty mają gwarancję 2 lata. Czyli jeszcze rok.
Jak z nimi rozmawiać?

Obserwuj wątek
    • b.i.tumika Re: Reklamacja butów 01.02.16, 21:13
      A co podałaś jak pytali kiedy zauważyłaś wadę? Bo z tego co wiem jest chyba 14 dni na zgłoszenie reklamacji od momentu zauważenia wady. Jeśli powiesz, że zauważyłąś miesiąc temu to mogą bez dalszej analizy odrzucić reklamację. Tak było jeszcze do niedawna.
      Inaczej to nie wiem smile
      • kulawa.stonka Re: Reklamacja butów 01.02.16, 21:26
        Jednego dnia miałam na nogach (i wtedy dojrzałam pęknięcie) a następnego dnia zaniosłam do sklepu.
    • iwoniaw Re: Reklamacja butów 01.02.16, 21:37
      CCC tak ma, standardowo piszą, że to "wina użytkownika", który "zdewastował obuwie", cokolwiek się stanie. To sklep dobry na zakup czegoś jednorazowego, najlepiej w cenie obniżonej na tyle, że w razie czego jesteś gotowa bez żalu wywalić te buty do śmietnika i nie zawracać sobie nimi więcej głowy. Od dawna nawet tam nie wchodzę.
      • kulawa.stonka Re: Reklamacja butów 01.02.16, 21:43
        ale po to jest 2 lata gwarancji na buty żeby z niej korzystać.
        To nie były buty na jeden raz a dosyć solidne kozaki (jak mi się wydawało).

Boszzz, z czego robią te podeszwy...?
        Ja rozumiem, że gdybym chodziła w butach dzień w dzień całą zimę a ja chodziłam w nich od czasu do czasu...Nawet wzorki na podeszwie nie były jakoś bardzo zdarte...
        • iwoniaw Re: Reklamacja butów 01.02.16, 21:55
          Ale ja się z Tobą zgadzam i uważam, że ich podejście jest beznadziejne (dlatego tam już niczego nie kupuję, zwłaszcza że cen wcale nie mają "jednorazowych", w przeciwieństwie do asortymentu). Możesz spróbować coś wskórać prosząc o pomoc rzecznika praw konsumentów, ale to pewnie potrwa. CCC samo z siebie na bank ci tej reklamacji nie uzna, niestety, choć w ciemno przypuszczam, że to wada fabryczna w tych twoich butach (no bez jaj, co trzebaby robić, żeby podeszwy pękły nie wytrzymując głupich dwóch lat- a tu raptem paru tygodni - nawet codziennego chodzenia? Buty się mogą rozczłapać, zniszczyć po wierzchu, podeszwy/obcasy mogą się zetrzeć, ale pęknąć na pół?).
      • woman_in_love tak się reklamuje w CCC 01.02.16, 22:37
        szaregoczlowieka.pl/ccc-udana-reklamacja-butow/
    • mysiaapysia Re: Reklamacja butów 01.02.16, 22:28
      Podałaś im swojego maila? Po co? Tylko im ułatwiłaś zadanie. Normalnie musieliby odpowiedzieć listem poleconym w ciągu 14 dni. Nie zawsze sklepom się to udaje - wtedy klient wygrywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka