Dodaj do ulubionych

Chorwacja, gdzie?

17.02.16, 16:30
Jeszcze nigdy w Chorwacji nie bylismy, wiec w tym roku chcemy sie wybrac. Interesuja nas kwatery prywatne, o wyzywienie z powodu diety bezglutenowej bedziemy sie starac we wlasnym zakresie. Dwa plus jeden. Bedziemy jechac samochodem. Jakie miejscowosci polecacie, najlepiej spokojne, z piaszczysta plaza. A moze jakies kwatery macie juz sprawdzone i godne polecenia. Ogolnie to na co zwracac uwage, do tej pory zawsze jezdzilismy na zorganizowane wakacje do hotelow, wiec wyjazd prywatny bedziemy organizowac po raz pierwszy.
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Chorwacja, gdzie? 17.02.16, 16:34
      Myślalam że to Chorwacja, ale nie , juz Czarnogora. Mimo to - popatrz, jak pieknie:
      Kotor

każdy naród sam wybiera swój los. Andrzej Celiński, październik 2015
    • antychreza Re: Chorwacja, gdzie? 17.02.16, 16:39
      Piaszczystych plaż w całej Chorwacji jest dosłownie kilka. Głównie żwirek/kamyczki/beton.
      Jak dla mnie na pierwszy raz albo na Istrię (bo najbliżej, nie wiem jak u was z długimi trasami samochodowymi) albo w okolice Splitu/Trogiru, bo blisko do większości atrakcyjnych miejsc. Niekoniecznie kwatera blisko plaży jest fajna. W okolicy plaży na ogół są imprezy przez pół nocy i ciężko się wyspać. Na fb są profile polecające kwatery, sprawdź.
    • heca7 Re: Chorwacja, gdzie? 17.02.16, 17:12
      Tylko, że te plaże piaszczyste nie wyglądają jak polskie wink I piasek jest inny.
      Cromaniacy często mówią, ze najlepiej zacząć od Istrii (nie byłam) bo jak się pojedzie najpierw na Riwierę Makarską to nic powyżej już się nie spodoba. Nie sprawdzałam prawdziwości tego zdania bo zaczęliśmy własnie od Igrane koło Makarskiej smile Potem był 3 razy Hvar a w tym roku będzie Korcula.
      W Chorwacji jest zatrzęsienie kwater prywatnych z własną kuchnią. Trudniej chyba tam znaleźć klasyczne All In wink
      Tu masz wątek- o plażach. Poczytaj i sama oceń czy warto ich szukać:
      www.cro.pl/plaze-piaszczyste-t23983.html?hilit=pla%C5%BCe%20piaszczyste
      Na tym forum znajdziesz też linki do kwater i porady dokąd warto z dzieckiem... wszystko znajdziesz wink
      Znajdujesz w sieci apartament, piszesz po angielsku, dostajesz odpowiedź, wpłacasz zaliczkę i czekasz na wyjazd wink Potem jedziesz autostradami przez Austrię albo przez Węgry jak wam pasuje. Z noclegiem po drodze lub bez. Nocleg tranzytowy łatwo znaleźć na bookingu.
      Radzę wam jechać tam gdzie jest jakiś Studenac lub Konzum- tam powinien być jakiś wybór jedzenia bezglutenowego.
    • czarna9610 Re: Chorwacja, gdzie? 17.02.16, 17:37
      Nin koło Zadaru. Miasteczko takie sobie, kwaterę łatwo znaleźć ludzie i mili. Maja tam plaże piaszczystą i na dodatek jest niezbyt głęboko. Taka plaża przystosowana dla dzieci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka