Dodaj do ulubionych

Branie pigułek bez przerwy

IP: 80.48.243.* 08.03.03, 00:04
Jakiś czas temu w Cosmo ukazał się artykuł o tym jak nie mieć miesiączki
dzięki przyjmowaniu pigułek bez tygodniowej przerwy. Wpadłam w zachwyt i
postanowiłam wypróbować tę metodę. Jednak na dłuższą mete okazała sie niezbyt
dobra, bo i tak zaczęłam plamić co było dość uciążliwe. Czy któraś z was
stosuje tą metode i jest zadowolona ? Co sądzicie wogóle o tej metodzie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: KINGA Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.03, 10:27
      UWAZAM ZE TO JAKIES BZDURY,NALEZY ZAWSZE ROBIC TYGODNIOWA PRZERWE.NAJLEPIEJ
      PORADZ SIE SWOJEGO GINEKOLOGA.
      • Gość: K-24 Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 20.03.03, 20:33
        możesz zpróbowac brac po 3 opakowania pod rząd. Ja tal robie i nie mam zadnych
        problemów z plamieniami
        nie jest prawdą że po kazdym opakowaniu musisz robić obowiązkową przerwę
        • ryanoconnell Re: Branie pigułek bez przerwy 22.03.03, 16:32
          Każdy organizm reaguje inaczej. Bobmardowanie własnego nadmiarem hormonów nie
          jest zdrowe, więc przed taką decyzją lepiej poradzić się lekarza.
          • Gość: Mlaska Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.csk.pl 02.04.03, 13:06
            Przede wszystkim musisz miec dobrze dobrane tabletki i zapytac lekarza, czy nie
            ma zadnych przeciwskazan do brania ich bez przerwy. Lekarze na ogol nie
            odradzaja takiego rozwiazania. Ja sama pare razy zrezygnowalam z miesiaczki,
            kilka razy tez ja przesuwalam. Jednak cos we mnie broni sie przed braniem
            pigulek non-stop. Po pierwsze, tak jak pisano w Cosmo, nie wiadomo jaki wplyw
            na organizm bedzie miala, badz co badz, wieksza dawka hormonow. A po drugie,
            gdzies ostatnio przeczytalam o innym zagrozeniu: zakladajac, ze ktoregos dnia
            sie pomylisz, zapomnisz tabletki lub wezmiesz ja za pozno i przez swoj blad
            zajdziesz w ciaze. Normalnie brak miesiaczki zmusilby cie do odstawienia
            antykoncepcji. Przy braniu tabletek bez przerwy bedziesz trula dziecko
            hormonami, az do pierwszych powaznych objawow ciazy. A to moze byc tragiczne w
            skutkach dla jego rozwoju...
    • Gość: MjakM Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.03, 15:10
      Brałam pigułki prawie dwa lata i chociaż dawały mi komfort psychiczny w
      kontaktach seksualnych z moim chłopakiem i " pomagały" na bolesne miesiączki,
      to skończyłam z tym. Z uwagi na inne skutki uboczne: np.nudności,
      depresje,przybranie na wadze.Teraz wszystko wraca do normy..łącznie z wagą.
      Samopoczucie mam dużo lepsze,stany depresyjne poszły precz.Wiadomo,każdy
      organizm jest inny i inaczej reaguje, ale jedno jest pewne :tabletki hormonalne
      to wielkie obciążenie dla organizmu. Skutki mogą być nieprzewidywalne. Dlatego
      radzę się bardzo mocno zastanowić. Jeśli bierzesz pigułki po to by nie mieć
      miesiączek to lepiej przestań.To jest walka z Twoją kobiecością..z góry
      przegrana.. Tak już to jest poukładane..kobieta miesiączkuje..kobieta zachodzi
      w ciążę ..kobieta rodzi. I okropne to i piękne :)Wspaniałe uczucie być kobietą:)
      • Gość: k-24 Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 24.03.03, 19:22
        jeżeli mialaś źle dobrane proszki to nie ma sie co dziwić w związku z
        nudnościami itd.
    • oliszon Re: Branie pigułek bez przerwy 02.04.03, 13:40
      Stosuję tę metodę od dawna, raczej z "lenistwa" niż z konieczności i jak dotąd
      jestem zadowolona. Osobiście nienawidzę okresu i bronię się jak mogę.
      Rozmawiałam również na ten temat z moim lekarzem ginekologiem. Twierdzi że nie
      ma żadnych przeciwwskazań, podobno nawet przerwy nie są konieczne ze względu
      na to że przy pigułkach cykl jest sztuczny. Objawy które opisujesz powinny Ci
      przejść po jakimś czasie. Biorę Regulon.
    • Gość: Madzia Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 07:59
      Witam,
      kilka razy dla wygody bralam 3 opakowania tabletek bez przerwy. Jakos na
      wspomnienie tamtych miesiecy krzywie sie, wieczne pretensje do partnera,
      rozmyslania w srodku nocy, poddenerwowanie i humory. Zaprzestalam tego , teraz
      robie przerwy i moje frustracje ustaly :)), ale moze ta dawka hormonow tylko na
      mnie tak dzialala ... kazdy musi sie sam przekonac.
      • Gość: mira Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.05.03, 23:15
        faktycznie zdenerwowanie jest większe, przy tab.
        Pomyślcie o przyszłości i nie trujcie bez sensu organizmu sama mam wkładkę i
        jak dotąd jeest oki.
        najlepiej zrób sobie badania szczególnie próby wątrobowe...i wtedy wraz z
        lekarzem zdecydujesz.
        pozdrawiam.
    • Gość: Maya Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.03, 22:24
      NIgdy nie powinno zazywac sie wiecej niz 3 opakowan pod rzad...Moze sie to
      zakonczyc jakimis powiklaniami a plamieniem juz napewno...zapytaj ginekologa.
    • Gość: sexii Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.03, 22:05
      czytaj tylko cosmo, a daleko zajdziesz!!!!!!!
    • Gość: aaaa nie uwierzysz IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.03, 22:07
      akurat dzis tez przyczytalam ten artykul i o tym myslalam...czy i jak to
      funkcjonuje
    • Gość: neczka Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.acn.pl 29.05.03, 21:32
      Mniej wiecej od roku robie przerwy co trzy miesiace. Na oczatku pojawialy sie
      plamienia, ale potem ustaly. Jesli chodzi o ginekologow, to kazdy ma inna
      opinie na ten temat. Dlatego to co powie zalezy tylko od tego jak trafisz. Ja
      nie wiem jakie sa konsekwencje brania pigulek bez przerwy, ale za to sporo
      wiem na temat tego jak wykanczajace dla organizmu sa obfite i bolesne okresy.
    • Gość: aga Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.devs.futuro.pl 30.05.03, 19:47
      To oczywiście decyzja każdej z Was, ale weźcie pod uwagę, że tu chodzi o
      zdrowie, dość poważna sprawa. Na dzień dzisiejszy trudno powiedzieć jakie
      ewentualne skutki za ileś tam lat będzie miało stosowanie takiej "metody",a
      hormony na pewno nie są obojętne dla organizmu.Pozdrawiam.
    • Gość: BGT Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 23:45
      HEJ MAM PYT BIORE PRZEZ 2 LATA PIGUŁKI ZMIENIAŁAM W TYM CZASIE JE Z 4 RAZY.CZY
      SKUTKIEM UBOCZNYM DŁUGOTRWAŁEGO ZARZYWANIA TABL.ANTY. MOZE BYC PÓŻNIEJSZA
      BEZPŁODNOŚĆ JESTEM DZIEWICĄ NIE PRZESZKADZA TO ZE BRAŁAM JUZ TYLE TABLI? TO
      MIAŁO BYC NIBY NA CERE NIE MIAŁAM CYTOLOGI ANI DOKŁADNIEJSZYCH BADAN.POMÓRZCI
    • Gość: JustynaVanMichiel Re: Branie pigułek bez przerwy IP: *.a2000.nl 21.07.03, 23:06
      mozesz przesuwac sobie okres, ale nie az tak czesto!! raz na jakis czas jest
      ok, ale jesli robisz to za kazdym lub prawie kazdym razem, to strasznie
      rozregulowuja ci sie hormony i twoj organizm zaczyna szalec!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka