Dodaj do ulubionych

Unikanie seksu itd ...

15.03.16, 12:24
Jakos paniczny lęk na myśl o kolejnej ciązy, to po pierwsze. Dzieci dwoje więcej już nie planuje. Strach przed pęknięciem gumek, pomimo kilku lat stosowania, strach, ze tabletki zawiodą ( a i nawet się nie sprawdziły, bo zerowe libido) pozostaje wkładka, która także jakos do końca nie przekonuje. Lekarz chciał taka hormonalna lub implant... Z tym, ze podczas usg coś wspominał, ze może się wkładka wysunąć i to jeszcze bardziej mnie paraliżuje.... Ma ktoś podobne schizy smile
No i na co się wkoncu zdecydować, żeby uuninąć wpadek a cieszyć się zżyciem w sferze seksualnej.
Obserwuj wątek
    • jdylag75 Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 12:32
      Podwiązać może sobie pani lub pan. Schiz brak.
      • koraba30 Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 13:04
        Nie to nie wchodzi raczej w role.
        • princess_yo_yo Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 13:07
          zmierz sie z prawda ze nie lubisz seksu a nie marudz o ciazy. polepszy ci sie samopoczucie.
        • cosmetic.wipes Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 13:31
          Raczej w grę, ale do sedna: gdyby problemem był lęk przed ciążą, to ty lub pan bylibyscie juz po podwiązaniu. Więc o co tak naprawdę chodzi?
          • jdylag75 Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 14:03
            Podwiązanie dla osób które mają juz wszystkie dzieci w domu, jest bardzo ok pod każdym względem, trzeba do niego dorosnąć.
            NO ale skoro nie wchodzi w grę to nie wchodzi smile
        • jola-kotka Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 14:02
          Dlaczego?
    • ina_nova Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 13:23
      >>No i na co się wkoncu zdecydować, żeby uuninąć wpadek a cieszyć się zżyciem w sferze seksualnej

Np na seks oralny albo analny.
      • koraba30 Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 13:31
        To nie do konca to samo... wink
        • ina_nova Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 15:08
          to samo nie, ale orgazm jest ;]
    • wuika Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 13:49
      Gumy + tabletki. Podwiązanie kogokolwiek.
    • iziula1 Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 13:53
      Wazektomia u partnera. Zabieg 20-30 minut w znieczuleniu miejscowym.
      Niestety NFZ nie refunduje wink
      Zabieg w ponad 80% odwracalny.
      A satysfakcja gwarantowana.
    • czar_bajry Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 14:20
      Nie oszukuj się to nie strach przed ciążą a brak pociągu do partnera powoduje twoją niechęć.
    • jusiakr Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 14:42
      A maz nie moze podwiązać nasieniowodów? Czy pan planuje dzieci poza małżeństwem?
    • cauliflowerpl Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 15:10
      A powiedz szczerze: Twoj facet Cie kiedykolwiek krecil jako mezczyzna? Patrzylas na niego z mysla "a niechby mnie tak przyparl do sciany i...." czy po prostu sie zakochalas, na poczatku seks byl fajny, bo zakochanie, bo czulosc, bo zaufanie...

Mialam schizy ciazowe.
      Bardzo pomogla przeprowadzka do kraju, w ktorym aborcja jest legalna.
      Na chwile.
      Potem odstawilam pigulki. Bo "zerowe libido" wlasnie.
      Podwiazywac jajowodow tez nie chcialam, bo robi sie to tutaj w znieczuleniu ogolnym i sie boje.
      Odstawienie pigulek nie pomoglo.
      Prawie uwierzylam, ze nie lubie seksu, ze jestem zimna ryba i ze nie mam potrzeb i w ogole to moja wina.

A potem rzucilam faceta, bo doszlam do wniosku, ze moja ozieblosc to wierutna bzdura i ze albo bede go zdradzac, albo do konca zycia bede miec kiepski seks z facetem, do ktorego nigdy nie czulam namietnosci.
      No ale to musialam poznac takiego, na ktorego sie rzucam.
      Ale warto bylo wink

Wiem, nie pomoglam Ci big_grin
      • koraba30 Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 15:28
        Wy macie podwiazane czy stosujecie antykoncepcje... bo tak poleca kazda to podwiazanie
        • ophelia78 Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 15:37
          Ja mam spiralę (bardzo jestem zadowolona) ale mam 4 powiązane koleżanki - mieszkamy w Szczecinie, do Niemiec blisko, 500 ?, laparoskopowo, chirurgia 1 dnia. Zadowolone jeszcze bardziej ode mnie.
          • ophelia78 Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 15:37
            500 euro miało być. ...
          • koraba30 Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 15:57
            Jaka masz. Mirene?
            • koraba30 Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 16:00
              Mam chec załozyc. Boje sie skutkow ubocznych i tez tego ze sie przesunie lub wypadnie. Jak to moj gin okreslil ze mmam prosta macice i jest ryzyko. Cos takiego.
        • berber_rock Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 16:04
          Tak, macie.

Po dwie klamerki z kazdej strony wink
        • klamkas Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 21:58
          My stosujemy to, co pozwala nam w komforcie uprawiać seks - dla mnie to antykoncepcja hormonalna (ale nie tabletki), ale skoro ciebie żadna z dostępnych metod nie satysfakcjonuje, a chcesz uprawiać seks, to zabieg jest najlepszym rozwiązaniem. Pytanie, które musisz sobie zadać, to czy chcesz uprawiać seks i czy chcesz go uprawiać z tym właśnie partnerem.
    • bbuziaczekk Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 15:24
      Po 2 ciazy mialam przez pare lat mega schiza. Tabletki odpadaja bo nie zamierzam sie truc, samym gumkom przestalam ufac choc nigdy nie zawiodly. Zalozylam spirale miedzianke 5 letnia pol roku po porodzie. Idealnie spisywala sie 4 lata. Same plusy zero minusow. Raz w roku byla kontrola usg spirali. Dodatkowo byly gumki ale nie zawsze. Po 4 latach przesunela sie do srodka i prawie ocierala o blizne po cesarce. Trzeba bylo wyciagnac. W ciaze zajsc nie zdazylam bo objawem przesuniecia sie byla wydluzona miesiaczka z przerwami krwawienia/plamienia/czysto
      Nowej nie zakladalam. Uzywamy samych gumek. Schizow nie mam bo tragedii nie bedzie jak wpadniemy. Biore pod uwage jeszcze 1 dziecko. Ale jakos nie wpadamy wink
    • bbuziaczekk Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 15:26
      Takze ja polecam spirale i regularna jek kontrole a bedzie
    • angeika89 Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 20:23
      Moim zdaniem po prostu seks Was aż tak nie satysfakcjonuje jak powinien (przynajmniej Ciebie).
      Ponieważ gdyby to chodziło tylko i wyłącznie o obawę przed ciążą to szukali byście dobrych rozwiązań, np podwiązanie się któregoś z partnerów(u mężczyzny jest w ok 80 % odwracalne jak coś by się odwidziało). Uważam, też że jeśli wpadasz w taką panikę to możesz po konsultacji z lekarzem łączyć metody antykoncepcji np tabletki z gumkami, albo już na hard spiralę z gumką etc...
    • edelstein Re: Unikanie seksu itd ... 15.03.16, 21:43
      Gdyby wam zalezalo,znalezlibyscie sposob.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka