Dodaj do ulubionych

Ferulac Peel

17.03.16, 09:20
Miała któraś?
Są jakieś skutki uboczne (obok łuszczenia sięsmile)? Gdzieś wyczytałam, że dziewczynie oczy spuchły.
Śmierdzi bardzo? Bo ja nadwrażliwa na zapachy jestemsmile
Polecacie czy nie?
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Ferulac Peel 17.03.16, 09:24
      Ja ci nie polecam mojej koleżance poparzyło skore na twarzy.
      • pade Re: Ferulac Peel 17.03.16, 09:34
        Poważnie? Wszędzie piszą, że nie powoduje żadnych podrażnień...
        • jola-kotka Re: Ferulac Peel 17.03.16, 13:42
          Powoduje,moze uczulona była,nie wiem,ale miała czerwone place na twarzy.
    • white_swan Re: Ferulac Peel 17.03.16, 13:39
      Ja byłam bardzo zadowolona. Cera promienna, rozjaśniona, totalne przebudzenie po zimie smile Skóra mi dosyć mocno schodziła, żadnych podrażnień nie miałam, ale ja kremy z kwasami stosuje na co dzień więc skóra jest przyzwyczajona.
      • b-b1 Re: Ferulac Peel 17.03.16, 16:26
        Skutki uboczne tylko pozytywne-czyli łuszczenie, zapach do zniesienia- alkoholowy big_grin
        Nie widzę dużej różnicy (efektów)między nałożeniem maski tylko z retinolem, a ferulackiem-miałam i to i to nakłada się tak samo-w domu zmywa. A po retinolu przy łuszczeniu makijaż jakby łatwiejszy.

Przy zrzucaniu skóry twarz lekko zaczerwieniona, ale nie szczypie.
        Łuszczyłam się długo-ponad 10 dni i nie było opcji na dobry długotrwały makijaż-wszędzie wyłażą skórki-najlepiej się trzymał podkład wklepywany tą śmieszną gąbeczką beauty blender-pędzlem nie dało rady, palcami w ogóle. I podkład musiałam kupić na czas łuszczenia -o bardziej kremowej/tłustej konsystencji-matowiłam sypkim pudrem. Inaczej nie dało rady.
        Gdybym musiała przez 8 godzin być wystawiona na widok publiczny, to podejrzewam, że musiałabym zrobić po 4 godzinach przerwę na powtórny całościowy makijaż.
        • pade Re: Ferulac Peel 17.03.16, 19:19
          Maska z samym retinolem czyli?
          Miałaś kiedyś na twarzy kwas pirogronowy?
          • b-b1 Re: Ferulac Peel 18.03.16, 08:43
            pade napisała:

> Maska z samym retinolem czyli?
            > Miałaś kiedyś na twarzy kwas pirogronowy?
            >

Na pewno ma jakąś nazwę-ale nie dopytałam dokładnie jakiej firmy. Wiem tylko, że był to sam retinol bez dodatków w formie gęstego przezroczystego płynu.
            Rozjaśniałam posłoneczne przebarwienia najpierw retinolem i kwasami w kremach(w domu), potem dobiłam u dermatologa retinolem i po miesiącu ferulackiem-chociaż daję sobie głowę uciąć, że nałożony jeszcze raz retinol dałby taki sam efekt.

Pirogronowy kwas nakładany miałam podczas mezoterapii BDR kilka sezonów temu. Efekt po serii bardzo fajny-skóra rozjaśniona, "miękka", małe zmarszczki znikają -ale trudno stwierdzić, czy sam kwas za to odpowiada, czy to, co po peelingu wtłaczane jest do skóry.
            • pade Re: Ferulac Peel 18.03.16, 10:02
              Pytam bo właśnie tego kwasu, znaczy jego zapachu, nie mogłam znieść i zaczęłam się dusić. Jeśli ferulac jest podobny to chyba sobie darujęsad
              • ma.malina Re: Ferulac Peel 18.03.16, 10:25
                Robisz sama, czy u kosmetyczki ?
                • pade Re: Ferulac Peel 18.03.16, 10:31
                  Sama nie, bo to zabieg Sesdermy, kilkuskładnikowy.
              • b-b1 Re: Ferulac Peel 18.03.16, 10:26
                pade napisała:

> Pytam bo właśnie tego kwasu, znaczy jego zapachu, nie mogłam znieść i zaczęłam
                > się dusić. Jeśli ferulac jest podobny to chyba sobie darujęsad
                >
                Ty o zapachu, ja o efektach big_grin
                Nie potrafię porównać, nie pamiętam zapachu pirogronowego.
                • pade Re: Ferulac Peel 18.03.16, 10:30
                  No bo to dla mnie ważnesmile Pisałam, że mam nadwrażliwy nos. Tamten zapach pamiętam do dziś a już ze dwa lata minęły. Migdałowy np. nie śmierdzi, glikolowy też nie, czy azelainowy, tzn czuć ale nie tak intensywnie jak pirogronowy.
                  "Nie potrafię porównać, nie pamiętam zapachu pirogronowego."
                  Zazdroszczęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka