Dodaj do ulubionych

Pisięta chyba specjalnie chcą

19.03.16, 09:55
wk...ć rolników:

krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,19790765,zamieszanie-wokol-oplaty-melioracyjnej-za-tereny-w-brzegach.html#BoxLokKrakLink

Może zwolennicy dobrej zmiany sa w stanie mi wytłumaczyć sens i logike tego posuniecia swoich reprezentantów.
Obserwuj wątek
    • zuleyka.z.talgaru Re: Pisięta chyba specjalnie chcą 19.03.16, 10:01
      Bardzo dobre posunięcie. Najwyraźniej ktoś chce rozróby pod sejmem.
    • morekac Re: Pisięta chyba specjalnie chcą 19.03.16, 10:02
      "Mirosław Chrapusta, dyrektor Wydziału Prawnego i Nadzoru wojewody małopolskiego, który reprezentuje rząd w terenie, broni zapisów ustawy: - Dzięki Światowym Dniom Młodzieży wartość gruntów w Brzegach niepomiernie wzrośnie."

Cały tekst: krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,19790765,zamieszanie-wokol-oplaty-melioracyjnej-za-tereny-w-brzegach.html#ixzz43L06kCBf

Ale przecież nie będą mogli sprzedać tej ziemi po 30 kwietnia, czyż nie?
      Obawiam się, że zamiast młodzieży na spotkanie z papieżem przyjadą chłopy z gnojem.
    • asmarabis Re: Pisięta chyba specjalnie chcą 19.03.16, 10:03

> Może zwolennicy dobrej zmiany sa w stanie mi wytłumaczyć sens i logike tego pos
      > uniecia swoich reprezentantów.

Ale po co wam wytlumaczenia, potraktujcie to po prostu jako kolejna prowokacje dla KOD zeby wyjsc na ulice
      • cosmetic.wipes Re: Pisięta chyba specjalnie chcą 19.03.16, 10:12
        Wiem, że masz tylko jeden zwój mózgowy, który służy do tego, żeby nie odpadły ci uszy, ale KOD to nie chłopy z widłami, a sprawa dotyczy tych ostatnich. I zapewne oni zjawią się pod sejmem i nie bedzie tak miło i przyjaźnie jak dotychczas.

PS. Walizeczka już spakowana? Narodowy psychiatryk nie może się ciebie doczekać big_grin
    • spanish_fly Re: Pisięta chyba specjalnie chcą 19.03.16, 10:18
      Ależ oni nikogo nie chcą wk...ć. Po prostu myślą tylko jak zrobić dobrze swoim i sobie, a nawet w tym względzie nie są w stanie przewidywać konsekwencji dalej niż do własnej wycieraczki.
    • lusitania2 Re: Pisięta chyba specjalnie chcą 19.03.16, 10:19
      a ja napiszę, że podoba mi się to posunięcie - uderza równocześnie w pis i kościół.
      Oczywiście w państwie prawa tak być nie powinno, ludziom pewnie obiecano, że żadnych kosztów nie poniosą (i w sumie nie powinni, nawet uwzględniając tę meliorację państwo vel kościół więcej zyskuje na tym bezpłatnym użyczeniu) ale wszyscy wiemy, gdzie "dobra zmiana" ma państwo prawa.
      Użyczającym zostaje więc przemyślenie opłacalności interesów z kościołem i niestety, państwem.
      • cosmetic.wipes Re: Pisięta chyba specjalnie chcą 19.03.16, 10:23
        Oczywiście masz rację. Z mojego (naszego) punktu widzenia jest strategia doskonała - zrażanie żelaznego elektoratu.
        Ale zastanawia mnie punkt widzenia drugiej strony i nie moge wyjść ze zdumienia jak można aż tak nie mysleć. Dlatego chciałam wytłumaczenia MERYTORYCZNEGO od wyznawców Jarosława. Wiem, naiwna jestem big_grin
        • madi138 Re: Pisięta chyba specjalnie chcą 19.03.16, 15:13
          To żadna strategia, tylko chciwość zaślepiająca wszystko inne. Oni dobrze wiedzą, że kolejny raz nie uda im się dorwać do koryta, i pewnie nie uda im się przy nim długo utrzymać i dlatego próbują się nachapać ile mogą.
          • alka7777 Re: Pisięta chyba specjalnie chcą 19.03.16, 17:05
            10/10 moja droga. Słusznie wnioskujesz
      • spanish_fly Re: Pisięta chyba specjalnie chcą 19.03.16, 10:23
        Przede wszystkim to po 30 kwietnia 2016 ziemia rolna (oraz wszystkie działki dla których nie ma planu zagospodarowania) przechodzą w gruncie rzeczy we władanie ANR. Rolnik może ziemię obrabiać, no i jak widać również w nią inwestować, ale sprzedać już nie będzie mógł, a i z obdzieleniem dzieci będzie bardzo trudno.
    • czar_bajry Re: Pisięta chyba specjalnie chcą 19.03.16, 12:23
      big_grin wartość ziemi wzrośnie i co z tego jak nie będzie można jej sprzedaćbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka