Dodaj do ulubionych

Podbite oko

03.04.16, 13:17
Podczas zabawy syn podbił córce oko (huśtawką,ciut pod prawym okiem). Oko w porządku. Przykładałam mrożonką w ściereczce,co jeszcze można zrobić? Dziecko ma niecałe 8 lat sad
Obserwuj wątek
    • isa1001 Re: Podbite oko 03.04.16, 13:26
      Nie wiem, czy w tym miejscu można, ale ja mega guza na czole (zderzenie ze ścianą) u kilkulatki potraktowałam grubą warstwą altacetu. Następnego dnia śladu nie było. A zapowiadało się na to, że małej wyrośnie róg nosorożca w tym miejscu.
      • isa1001 Re: Podbite oko 03.04.16, 13:34
        Siniaka też nie było.
    • beata985 Re: Podbite oko 03.04.16, 13:32
      na siniaki to podobno masłem smarują...ale to chyba od razu po nabiciu trzeba.
    • peonka Re: Podbite oko 03.04.16, 13:35
      Maść arnikowa albo żel.
      • ladyjane Re: Podbite oko 03.04.16, 13:51
        Tak maść arnikowa jest super. Nadaje się też do smarowania bąbli po ukąszeniach owadów. Także polecam mieć smile

Podobno jeszcze białko jajka pomaga...
    • bbuziaczekk Re: Podbite oko 03.04.16, 13:49
      A blisko oka ? daleko ?
      Mój 2,5 latek (obecnie 7 latek) jak walnal o stol okiem tak z 1 cm od oka w bok to rozcial.
      Nic poza tym rozcięciem malym nie było. Ale jak byliśmy potem u pediatry (z powodu choroby) to pytal co się stało i kazal zapisac dziecko do okulisty żeby sprawdzić czy oko w srodku nie zostało uszkodzone od uderzenia. Badane było dno oka. Było wszystko ok. Przy okazji zostały wykryte astygmatyzm i nadwzroczność. Wiec podwojne badanie przerobione.
    • bbuziaczekk Re: Podbite oko 03.04.16, 13:51
      Za szybko mi się wcisnal klawisz....
      Lekarz wtedy mowil ze kazde uderzenie w oko czy blisko oka powinno być zbadane przez okuliste.
    • kfugktru23 Re: Podbite oko 03.04.16, 13:52
      kupić duże okulary przeciwsłoneczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka