Dodaj do ulubionych

Poltykan 2016

09.04.16, 15:41
Już niebawem będziemy królestwem niebieskim z dzizasem na tronie.

W Episkopacie powstał projekt aktu intronizacji Jezusa Chrystusa, w którym Polska zostanie oddana pod jego panowanie jako Króla Polski. Akt ma zostać ogłoszony w 1050. rocznicę chrztu Polski. Treść dokumentu została rozesłana przez zespół ds. ruchów intronizacyjnych przy Episkopacie – trafił do przedstawicieli tychże ruchów, w tym i do posła Artura Górskiego (PiS).
Akt intronizacji ma zostać ogłoszony w Łagiewnikach – 19 listopada 2016 r.

– Polacy-katolicy domagają się intronizacji Jezusa Chrystusa. Zmienia się też nastawienie samego Episkopatu Polski, który przychylnym okiem zaczął spoglądać na intronizację – cieszy się Artur Górski, wielki zwolennik intronizacji.

Domagałyście się? Cieszycie się razem z p.Górskim?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Poltykan 2016 09.04.16, 15:50
      Jezus by się zapłakał, gdyby go Polacy nie zechcieli intronizować.
      • gama2003 Re: Poltykan 2016 10.04.16, 18:45
        A mnie ciekawi czy by wybrał złoty tron króla Polski, czy nakarmienie głodnych dzieci. Których w naszym bogobojnym kraju sporo jest. Ale takie są jakieś niemedialne.....
    • migona Re: Poltykan 2016 09.04.16, 15:58
      w sumie, jak dzisiaj przeczytałam, że dyndająca głowa naszego umiłowanego narodu przyjęła (uroczyście) fragmenty trupa w Pałacu Prezydenckim (znaczy relikwie), to ten epidiaskop...wróć...episkopat i intronizacja Jezuska na króla wydają mi się po prostu "naturalną konsekwencją" big_grin
    • maadzik3 Re: Poltykan 2016 09.04.16, 15:58
      OJP
    • cosmetic.wipes Re: Poltykan 2016 09.04.16, 16:02
      Górski zmarł kilka dni temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka