Dodaj do ulubionych

sesje noworodkowe

13.04.16, 20:07
Swoim dzieciom nie robiłam profesjonalnej sesji, zastanawiam sie nad sprezentowaniem kuzynce która właśnie urodziła. Ucieszyłby was taki prezent?
A przed chwilą znalazłam na Pudelku to:
www.pudelek.pl/artykul/91478/te_sesje_zdjeciowe_z_dziecmi_nie_do_konca_sie_udaly_s/foto_1#s1
padłam big_grinbig_grin
Obserwuj wątek
    • mamma_2012 Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 20:14
      Zemsta jest słodkasuspicious
      Cwaniaki rozebrali mnie, rzucają, ugniatają, a potem będą szantażować pokazaniem fotek dziewczynie. No waywink
      • paszewa Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 20:21
        no własnie jak patrze na te pozycje, ktore podobno sa bezpieczne to slabo mi sie robi, ze jednak to nie jest dla maluszka komfortowe
      • isa1001 Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 20:24
        Rzucają, ugniatają to mało. Wpychają jeszcze do wiadra i zakładają jakieś durne czapki, podczas gdy człowiekowi marznie goły tyłek a nie głowa. A później takie obciachowe foty wieszają w necie.
        • paszewa Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 20:27
          czyli to nietrafiony prezent? smile
      • rosapulchra-0 Uwaga, to STARY WĄTEK! n/t 03.05.17, 06:01

• sfornarina Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 20:31
      Mnie by nie ucieszył, bo nie lubię pozowanych zdjęć.

Już nie mówiąc, że wszyscy mają teraz te zdjęcia w czapeczkach, kocykach, koszach i wiadrach. Póki było to coś nowego, innego - były nawet słodkie. Ale obecnie są przejedzone do wyrzygu.
      • mamaemmy Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 13:36
        A ja znam conajmniej kilkanascie mlodych mam-ktorych wlasnie by ucieszył smile Ale moje znajome to nie są EMAMY,tylko mamy smile
        • martishia7 Re: sesje noworodkowe 03.05.17, 12:21
          Raczej maDki wink
      • arthwen Re: sesje noworodkowe 12.04.22, 11:44
        Ale w takiej sesji, jeśli fotograf profesjonalny, a nie pierwszy z brzegu koleś z aparatem, to można się umówić, że się np chce, żeby zdjęcia były naturalne, nie pozowane. No takie dziwo wink
    • drinkit Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 20:40
      Mnie by nie ucieszył, nie znoszę pozowanych zdjęć
    • stonkamarnotrawna Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 21:04
      Bardzo bym się ucieszyła. Szkoda, że nikt z rodziny nie pomyślał o takim prezencie dla mnie. Mam masę nie pozowanych zdj. sesja z pozowanymi byłaby świetną odmianą. Każde zdj jest ważne smile
      • panterarei Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 21:58
        W sensie wlazlabys z gołym tyłkiem do wiadra?smile te zdjęcia są okropne dla mnie, dzieci z zamkniętymi oczami..br, co innego już siedzący niemowlak robiący fajne miny. Tylko to inny poziom trudności jednak
        • nanuk24 Re: sesje noworodkowe 03.05.17, 05:26
          Sesja wygląda tak, jak sobie sami rodzice zażyczą. Sesja nie oznacza z automatu wsadzanie noworodka do wiadra.
    • 18lipcowa3 Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 21:07
      ohyda
      • 3-mamuska Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 21:11
        Ja bym sie ucieszyła z takiej sesji, oby nie wtykać dziecka w wiaderka skrzynki i takie tam.
        Takie z rodzicami rodzeństwem w jednakowym ubraniu to faja sprawa.
    • tatrofanka Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 21:22
      My robiliśmy córci ale byla juz stara -miala juz z miesiąc; -)
      Im mniejsze dziecko tym lepiej.
      Nasza juz podnosiła głowę, mrugala i takie tam smile
      Nie byla na golasa wiec nie bylo mowy o takiej wpadce.
    • melancho_lia Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 21:54
      Ja bym sie nie ucieszyła. Nie cierpię takich sesji.
    • lusitania2 Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 22:02
      zależy, kto byłby fotografem, ale zasadniczo tak.
      Taką mogłabym mieć:
      boginieprzymaszynie.blogspot.com/2016/02/miracle-babies-czyli-noworodkowa-sesja.html#more
      • atena12345 Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 13:55
        lusitania2 napisał:

> Taką mogłabym mieć:
        > boginieprzymaszynie.blogspot.com/2016/02/miracle-babies-czyli-noworodkowa-sesja.html#more
        >

Ależ to paskudne, ble....
        • mia_siochi Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 22:34
          Jaby były martwe....
          • atena12345 Re: sesje noworodkowe 02.05.16, 12:23
            mia_siochi napisała:

> Jaby były martwe....
            >

dokładnie
          • zuleyka.z.talgaru Re: sesje noworodkowe 02.05.16, 16:39
            Może są..
          • jak_matrioszka Re: sesje noworodkowe 04.05.17, 17:35
            Uff, czyli to nie tylko ja mam skojarzenia ze zdjeciami posmiertnymi...
            • pani_libusza Re: sesje noworodkowe 08.01.19, 16:09
              pl.m.wikipedia.org/wiki/Rosalia_Lombardo
      • culebre Re: sesje noworodkowe 02.05.16, 17:05
        Mogłabyś mieć zdjęcia, mam nadzieję żywych, niemowlaków przypominających zwłoki?! OK, skoro masz taką estetykę i gust...
        • memphis90 Re: sesje noworodkowe 03.05.17, 14:28
          W zyciu nie widziałaś martwego noworodka. Martwe dziecko tak nie wygląda. Po prostu.
      • e-ness Re: sesje noworodkowe 12.04.22, 10:51
        Te zdjęcia to tylko do nekrologu się nadają🤨
    • aankaa Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 22:05
      powinno się robić hurtowo na porodówce wink
      lh3.googleusercontent.com/-nrVThy9siCs/SldcS6LU91I/AAAAAAAAAYA/5Ssdp0A6uqkspbj4ZodOLW8aNAI0l0ATgCCo/s2048-Ic42/geddes_pots.jpg
      • memphis90 Re: sesje noworodkowe 02.05.16, 12:32
        To straszne, mam wrażenie, że większość dzieci na tym zdjęciu płacze... uncertain
    • larrisa Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 22:07
      Mnie by nie ucieszył, sztuczne i na jedno kopyto - ogólnie nudy.
    • shell.erka Re: sesje noworodkowe 13.04.16, 22:13
      Mi się te fotki nie podobają.
      Może kiedyś, autorstwa chyba Ann Geddes - były fajne, ale potem to już wszystko na jedno kopyto.
      Często te dzieci robią wrażenie trupków niestety.

Ani to ładne ani urocze.

Marzy mi się rodzinna sesja w plenerze. Taka naturalna. Ale chciałabym żeby najmłodszy był już wtedy trochę bardziej kumaty wink
    • barilla999 [...] 01.05.16, 13:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • cosmetic.wipes Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 13:46
        Fotografujesz zwłoki?
        Trochę to słabe...
      • isa1001 Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 13:49
        Doskonały przykład tych koszmarnych sesji, o których pisałyśmy: z gołym tyłkiem ale w ciepłej czapce, w wiadrze, skrzynce, wiklinowym koszu. A już najkoszmarniejsze to to, na którym dziecko wygląda, jakby z jakiejś dziury wystawały mu tylko głowa i rączki. I drugie - jakby dziecko miało odciętą główkę. I trzecie - absolutny hit - dziecko upchnięte w worku na kartofle.
        • damartyn Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 13:57
          sama jestem przeciwnikiem takich sesji ,jak i tych wyjazdowych po ślubie albo jeszcze lepiej przed ślubembig_grin, istna komedia ale patrząc na hurtowa ilość wykonywanych takich usług, to myślę, ze jaki popyt taka podaż. Sama najlepiej znasz kuzynkę, to wiesz czy ją takie sesje kręcą, a nuż dla niej to będzie super prezent.
    • atena12345 Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 13:52
      ja bym się nie ucieszyła.
    • landora Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 14:16
      Dla mnie takie pozowane zdjęcia są tak nienaturalne, że aż nieprzyjemne. Biedne dzieci powciskane w wiadra uncertain
    • landora Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 14:20
      Nie wierzę, że to jest bezpieczne dla dziecka.
      • isa1001 Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 14:24
        Mnie zastanawia, jak oni to robią, że te biedne gołe dzieci śpią w tych niewygodnych wiadrach?
    • liisa.valo Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 21:49
      Mnie nie. Nie lubię takich sesji.
    • eve-lynn Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 22:30
      pomysł ok, ale pod warunkiem że fotograf przyjechałby do mnie do domu (nie chciałoby nie się niemowlaka targać do studia) - i robiłby fotki "naturalne" czyli nie jakieś przebranie czy dziwne pozy, tylko po prostu ładne zdjęcia. może na spacerze jak ładna pogoda, albo w ogródku - to juz jego głowa żeby wybrać tło i światło a modeli nie umeczyc.
    • i_ja_tez Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 22:39
      Mnie by ucieszył, moje koleżanki również. Ale z długim terminem do wykorzystania, np pół roku żeby można było mieć wybór. Dwutygodniowemu dziecku nie zrobiłbym sesji, szkoda by mi było je tak rozbierać i przrwracac z boku na bok, ale to kwestia indywidualna
    • beataj1 Re: sesje noworodkowe 01.05.16, 22:52
      Córka miała taką sesję. Nie noworodkową bo miała jakieś pół roku.
      I jestem zadowolona. Po pierwsze zdjęcia są dobrze i profesjonalnie oświetlone. Na fajnych tłach - np moje ukochane groszki . Bo zdjęć w stylu - pokoik dziecięcy z rozgardiaszem w tle mamy po kokardę. Nie wiem czy chciałabym mieć zdjęcia noworodkowe bo jednak zależało mi by córka za zdjęciach miała "przytomny" wyraz twarzy i udało nam się zrobić parę naprawdę kapitalnych zdjęć.
      Ale to ja. Wybrałam też fotografkę z podobnym do mnie gustem dlatego też nie musiałam się martwić tym że efekt nie będzie mi się podobał. I dlatego uważam że taki prezent może być ryzykowny bo możesz nie utrafić w gust i stylistykę obdarowanej osoby.
    • memphis90 Re: sesje noworodkowe 02.05.16, 12:33
      Noworodkowe- nie. Dla starszego dziecka- jak najbardziej.
    • antychreza Re: sesje noworodkowe 02.05.16, 12:47
      Drugie ujęcie na 3 slajdzie było zajefajne, a konkretnie mina dzieciaka. Tak samo jak na 10 slajdzie, ta ulga na mordce.
      Moje dziecko miało nieustanną sesję fotograficzną urządzaną przez tatusia. Nie przyszłoby mi do głowy włóczyć go po fotografach.
    • purchawkapuknieta Re: sesje noworodkowe 02.05.16, 17:33
      Mnie by nie ucieszył. Ale kilka tych fotek (sikający chłopcy- bomba) będzie na pewno świetna pamiątką big_grin
    • anka_z_lasu Re: sesje noworodkowe 03.05.17, 11:20
      Skoro już spamer wyciągnął stary wątek, to dopiszę w temacie. Jakkolwiek zdjęcia rozebranych upozowanych noworodków mi się nie podobają, to sesję tzw. rodzinną polecam. Normalne zdjęcia w ciuchach, trochę pozowane, z nieśpiącym dzieckiem, w studio albo plenerze. Nawet z mało uśmiechającym sie dwumiesięczniakiem wyszły super zdjęcia, a jeśli robić je z dużo bardziej kontaktowym np. 4-5-6-miesięczniakiem, to już w ogóle bomba. Jeśli lubi się takie sesje wink no ale jednak efekt końcowy różni się od amatorskich zdjęć domowych.
    • kkalipso Re: sesje noworodkowe 03.05.17, 12:39
      Sama cyknę kilka zdjęć raz na jakiś czas, jak dla mnie starczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka