Dodaj do ulubionych

Pierwsza dama tańczy sama

17.04.16, 18:27
Taki artykul ...

Przyznam szczerze, ze spodziewalam sie, ze Wyborcza moze napisac rozne swinstwa ale to cos to juz chyba przegiecie. Niby w trosce o prezydentowa ale te insynuacje, sugestie, wywiady z anonimowymi znajomymi (nie mieli odwago powiedziec pod wlasnym nazwiskiem w czasie kiedy prezydenta i jego rodzine mozna publicznie i jawnie krytykowac?).
Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 18:53
      Masz rację. Niestety. Z plotek krakowskich wynika, że to nieszczęśliwa osoba, nie mająca zbyt wielu poglądów wspólnych z mężem. Mi osobiście jej żal, tyle.
      • iziula1 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 18:57
        kaz_nodzieja napisał(a):

> Masz rację. Niestety. Z plotek krakowskich wynika, że to nieszczęśliwa osoba, n
        > ie mająca zbyt wielu poglądów wspólnych z mężem. Mi osobiście jej żal, tyle.

Paradoksalnie ten artykuł przyniesie jej więcej sympati niż hejtu.
        Osobiście jej nie współczuje. Miała dziesiątki możliwości i szans nie brania udziału w tym w czym jest. Zaczynając od zgody na udział w kampanii i grania oddanej małżonki. Mogła się w każdej chwili wycofać. Jej obecna sytuacja jest wynikiem jej własnych wyborów.
        Sorry, ale nie odczuwam ani współczucia ani żalu.
        • kaz_nodzieja Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:00
          Myślę, że w przypadku kampanii była tak jak 90% Polaków, nie wierzyła, że to "coś" wygra.
          • iziula1 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:05
            kaz_nodzieja napisał(a):

> Myślę, że w przypadku kampanii była tak jak 90% Polaków, nie wierzyła, że to "c
            > oś" wygra.

big_grin big_grin big_grin
          • kamunyak Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 22:58
            >Myślę, że w przypadku kampanii była tak jak 90% Polaków, nie wierzyła, że to "coś" wygra.

to tym bardziej nie powinna brać udziału w szopce. Po co jej to było? miała swoje życie, robila co chciała, a teraz...?
        • anetapzn Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 08:58
          iziula1 napisała:

> Osobiście jej nie współczuje. Miała dziesiątki możliwości i szans nie brania ud
          > ziału w tym w czym jest. Zaczynając od zgody na udział w kampanii i grania odda
          > nej małżonki. Mogła się w każdej chwili wycofać. Jej obecna sytuacja jest wynik
          > iem jej własnych wyborów.
          > Sorry, ale nie odczuwam ani współczucia ani żalu.

Od kilku tygodni to powtarzam. 100/100
    • iziula1 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 18:54
      Rozumiem,że równie głośno krytykowałaś wSieci, Do Rzeczy, wpolityce za wszystkie kalumnie wypisywane na p. Annę Komorowską, p. Danutę Wałęsową czy choćby ostatnie artykuły dot. podobno nieślubnego dziecka Włąęsy łącznie ze zdjęciami grobu dziecka któe rzekomy historyk uznał za dziecko Wałęsy?
      Oburzałaś się?
      • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:00
        iziula1 napisała:
        > Oburzałaś się?

No co Ty! Ona sama pluła na Komorowskiego big_grin Takie prawicowe rozdwojenie jaźni.
        • anetapzn Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 08:59
          araceli napisała:

> iziula1 napisała:
          > > Oburzałaś się?
          >
          > No co Ty! Ona sama pluła na Komorowskiego big_grin Takie prawicowe rozdwojenie jaźni.
          >
          >
          I mentalność Kalego w jednym.
      • olewka100procent Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 08:20
        Ale ona nie ma obowiązku sie wypowiadać w żadnej sprawie.jej za to nie płacą,jest tylko żoną prezydenta. Poza tym ona przecież uczy charytatywnie języka niemieckiego gdzieś tam ,chyba w szkole dla uchodźców nie pamietam już
        • kropkacom Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 08:34
          Tylko widać część społeczeństwa jednak przywykła, że PD czasami głos zabierze. Zwłaszcza kiedy debata, która się toczy dotyczy spraw związanych z kobietami.

Oczekiwania w stosunku do Pani Dydy były inne. Zwłaszcza na tym forum. No i chyba tylko nasze ikony mody są usatysfakcjonowane. big_grin
    • skomplikowanaula Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 18:55
      Nie wiem ktoś jeszcze tego nie wie?
      Pewien dziennikarz bazujący na sensacji mówił głośno i dobitnie że anonimowi znajomi nie istnieją!
      To są zazwyczaj:
      a) sami zainteresowani lub ich sztab dbający o rozgłos.
      b) wymysł dziennikarza z tym, że to zdecydowania na mniejsza skalę.

Poza tym artykuł jak artykuł. Może ma za zadanie zrobić ofiarę z pani Dudy, która poległa ze swoją funkcją jak żadna inna pierwsza dama.
      Nie dość, że zaszyła się Bóg wie gdzie uznając że to lepsze niż:
      a) głoszenie tego Co jest niezgodne z jej światopoglądem bo strach jej zajrzał w majtki.
      b) głoszenie tego co naprawdę myśli bo też jej strach zajrzał w majtki.

Nie wiesz co masz zrobić - ucieknij.

Tak nie zachowuje sie pierwsza dama i kłoci się to z jej odwagą, którą tak deklarowała choćby pyskując Jarkowi.
      Padła ofiarą zmyślonego wizerunku i nie jest w stanie udźwignąć swojej funkcji, która jak na razie polega na BYCIU jako ciało na jakiejś tam uroczystości.

Jeśli ludzie, wyborcy, ex pierwsze damy apelują do pani Dudy o głos to kultura i funkcja nakazuje dac znak życia i odpowiedzieć. Nawet: NIE.

• aankaa Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 18:58
        za kilka lat przestanie być PD i to "nie" odbiłoby się większą czkawką niż zasznurowane usta
      • skomplikowanaula Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:06
        No to jaki jest sens bycia pierwszą damą? Zasznurowana usta choć opcja bezpieczna nie raz będą argumentem przeciwko niej podczas górnolotnych występów światopoglądowych.
        • kozauwoza Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:11
          skomplikowanaula napisała:

> No to jaki jest sens bycia pierwszą damą?

ale może nie paliła sie do tego...stała się nia niejako z automatu
    • kropkacom Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:00
      Mam zablokowany. Artykuł znaczy.
    • kozauwoza Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:01
      szkoda mi kobiety, szczerze mówiąc. Chyba znalazła sie między młotem i kowadłem
      • titta4 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:05
        a wyście w ogóle czytały ten artykuł? Bo ja tak, w wersji papierowej i nie ma tam moim zdaniem nic złego- nawet powiedziałabym- nutka sympatii- a na pewno empatii. Żadnych kalumni, żadnego osądzania...Duzo o jej rodzinie- fakty, o jej pasji nauczycielskiej...Nawet się zdziwiłam że GW tak łągodnie do niej podeszła smile Ale może czytałam inny artykuł...
        • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:07
          titta4 napisała:
          > Ale może czytałam inny artykuł...

Po prostu nie czytałaś go z prawicowym zacięciem suspicious
          • titta4 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:12
            No tak, sposób interpretacji...nigdy sie tego nie nauczę, mam w zwyczaju mysleć samodzielnie i sama wyciagać wnioski wink tongue_out
            • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:15
              titta4 napisała:

> No tak, sposób interpretacji...nigdy sie tego nie nauczę, mam w zwyczaju mysleć
              > samodzielnie i sama wyciagać wnioski wink tongue_out

Zapewne nasza formowa prawicówka nie zaczęła od artykułu tyko od źródeł typu:
              niewygodne.info.pl/artykul6/02961-Szambo-wybilo-na-nowy-poziom.htm
              www.fronda.pl/a/zalosne-wyborcza-atakuje-agate-dude-niczym-tabloid,69947.html

Myślenie boli - nie wymagajmy za wiele big_grin
              • black_halo Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:17
                Nie wiedzialam, ze czytasz takie portale. Co za ciekawostka.
                • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:20
                  black_halo napisała:
                  > Nie wiedzialam, ze czytasz takie portale. Co za ciekawostka.

Czytam różnie rzeczy. Dzięki temu pięknie widać skąd pochodzą 'przemyślenia' niektórych zrytych beretów.
                  • black_halo Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:23
                    Sugerujesz, ze sama nie moge wpasc na taki pomysl, musze to przeczytac u innych?
                    • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:25
                      black_halo napisała:
                      > Sugerujesz, ze sama nie moge wpasc na taki pomysl, musze to przeczytac u innych

Nie sugeruję. W twoim przypadku to twierdzę.
              • kamunyak Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 23:01
                >Zapewne nasza formowa prawicówka nie zaczęła od artykułu

nawet na 99% nie zaczęła bo artykuł jest zablokowany
          • black_halo Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:16
            Ja nie czytalam z prawicowym zacieciem ale napisac o tym, ze jej maz ma nieslubne dziecko zrobione w wieku 16 lat, ktore adoptowali jego rodzice, ze ona sama nie byla dobra nauczycielka (w porownaniu do jakiejs tam lenegdy szkolnej), nie podobno nie ma zbyt wielu zainteresowan.

Moglaby sie wypowiedziec w spawie aborcji czy w innych tematach ale widzac jakie wiadro pomyj sie wylewa na jej meza, premier Szydlo, na caly rzad - przyznam szczerze, ze ja rozumiem bo cokolwiek by nie powiedziala to lewicowe media ja skrytykuja, zmieszaja z blotem a od Rydzyka uslyszy, ze nie nalezy nazywac szamba perfumeria czy cos w tym stylu.
            • cosmetic.wipes Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:23
              Jakoś Marii Kaczyńskiej nie przeszkodziło się wypowiedzieć wiadro pomyj wylane przez samego ojca tranzystora tongue_out
              • black_halo Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:29
                No wlasnie dlatego mowie. Ale teraz wiadro pomyj wylewa sie na caly rzad PiS i jego otoczenie, taki Lis to nawet sie nie zawahal zaatakowac corki prezydenta. Na jej miejscu tez siedzialabym cicho.
                • titta4 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:31
                  Ale przyznaj Black_halo, że lekko podkoloryzowałąś artykuł- wcale nie był pomyjami smile
                • cosmetic.wipes Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:43
                  > Na jej miejscu tez siedzialabym cicho.

Też jesteś tchórzem?
            • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:24
              black_halo napisała:
              > Ja nie czytalam z prawicowym zacieciem ale napisac o tym, ze jej maz ma
              > nieslubne dziecko zrobione w wieku 16 lat,

Wałęsie też przypisywano nieslubne dziecko. Wtedy Cię to jakoś nie oburzało.

> ale widzac jaki
              > e wiadro pomyj sie wylewa na jej meza, premier Szydlo

Napisała ta, która rzygała na poprzedniego prezydenta big_grin Wiesz jaka jest różnica? Petru nie klaska po przemówieniu prezydenta - Ty gwiżdżecie na cmentarzach.
              • lauren6 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:31
                Nie wiem kto pisał o nieślubnym dziecku Wałęsy, bo w ogóle tego nie pamiętam.

Fakty są takie, że Stonoga - jak to Stonoga - rzucił jakąś głupotę w internet, a niby opiniotwórcza GW to wydrukowała. Dla mnie to zachowanie pokroju najgorszego szmatławca. Nie wiem nawet czy Fakt czy SE zdecydowałyby się puścić taką plotkę bez jej potwierdzenia.
                • mid.week Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:37
                  Ale oni własnie piszą o tym, że jest to jedna z plotek... Nie piszą "Duda ma nieślubne dziecko" tylko drwią ze Stonogowych bzdur.
                  • lauren6 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:09
                    Od kiedy GW jest tabloidem przedrukowującym najgorszej jakości plotki?
                    • mid.week Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:13
                      no własnie nie przedrukowuje plotek tylko opisuje co się za syf wokół Agaty Dudy robi.
                      • lauren6 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:33
                        O syfie wokół Agaty Dudy można pisać eseje, bez przekazywania dalej niesmacznych plotek. Powtarzanie rewelacji Stonogi to chwyt poniżej pasa, który dodatkowo miał poniżyć obiekt artykułu.

Jak to zauważył jeden z komentatorów to tak jakby nazwać kogoś pedofilem, ale zaraz pod spodem to zdementować, że to niby nie prawda, ale ktoś tam taką plotkę rzucił. Przecież nic się nie stało. Zdementowana plotka. A jednak smród pozostał.
                        • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:39
                          lauren6 napisała:
                          > Jak to zauważył jeden z komentatorów

A może pokusić się o WŁASNY komentarz? A... zapomniałam, że do tego trzeba przeczytać artykuł big_grin
                          • lauren6 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:41
                            Napisałam w tym wątku kilka własnych komentarzy. Jeśli nie potrafisz czytać to nie mój problem.
                            • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:47
                              lauren6 napisała:
                              > Napisałam w tym wątku kilka własnych komentarzy. Jeśli nie potrafisz czytać to
                              > nie mój problem.

Komentarze do CZEGO??????
                      • jakw Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 22:06
                        Sami ten syf robią. Te kartki w zeszłym tygodniu to z wielkiej miłości zapewne.
                    • spanish_fly Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:22
                      Sam temat artykułu tabloidowy, zgadzam się. Nawet jeśli jest przychylny wobec prezydentowej nie powinno w ogóle być takich tematów w poważnej prasie. Ploteczki to sobie można na forum powymieniać.
                      • titta4 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:31
                        Ale dlaczego??? Jest osoba publiczna, czy jej się to podoba czy nie. Ten artykuł był próba jej zrozumienia- ponieważ sama nic nie mówi a ludzie dopominaja się o jej zdanie. I maja prawo. Artykuł pomóc ja zrozumieć- jej milczenie też. Nic w nim nie było tabloidiowaego. Tytuł, ok chwytliwy...ale tez żadna sensacja. To nie plotki.Plotki w nim były własnie wyszydzone...a że istnieją- cóż, to nie wina artykułu, on je bardziej prostował niż podawał dalej. Raczej adwokaci moga spać spokojnie, walki nie będzie- bo nie ma o co.
                        • lauren6 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:40
                          Innego poziomu oczekuję po opiniotwórczej prasie politycznej, innego po wykopach, pudelkach i plotkach. Jest coś takiego jak etyka dziennikarska i szanujące się gazety nie powinny powtarzać niepotwierdzonych plotek. To jest niskie, tabloidowe zagranie.

Nikt nie pisze, że powinna istnieć cenzura polskiej prasy i taki artykuł nie powinien był powstać. Mnie tylko dziwi, że Wyborcza coś takiego puściła, bo to oznacza znaczne obniżenie lotów.
                          • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:49
                            lauren6 napisała:
                            > Innego poziomu oczekuję po opiniotwórczej prasie politycznej, innego po wykopac
                            > h, pudelkach i plotkach. Jest coś takiego jak etyka dziennikarska i szanujące s
                            > ię gazety nie powinny powtarzać niepotwierdzonych plotek. To jest niskie, tablo
                            > idowe zagranie.

A od swoich nowych ulubionych prawicowych portali etyki nie oczekujesz? Bo one nie powtarzają plotek o Wałęsie tylko piszą, że to 100% prawdy. I co? Wtedy to nie przeszkadza? A jak plują otwarcie na innych?
                            • black_halo Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 22:43
                              A jak twoj ukochany Lis plul na corke wtedy jeszcze nawet nie prezydenta to gdzie bylas?
                              • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 22:48
                                black_halo napisała:
                                > A jak twoj ukochany Lis plul na corke wtedy jeszcze nawet nie prezydenta
                                > to gdzie bylas?

Nigdy nie lubiłam Lisa. I byłam tutaj - brałam udział w dyskusjach na ten temat.
                                • black_halo Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 00:26
                                  No wlasnie, bralas udzial.
                              • anetapzn Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 09:10
                                black_halo napisała:

> A jak twoj ukochany Lis plul na corke wtedy jeszcze nawet nie prezydenta to gdz
                                > ie bylas?
                                >
                                A ty masz jakiś inny argument? Bo cały czas z tym samym jedziesz. Innego przekazu dnia nie było?!
                          • spanish_fly Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:51
                            W ogóle nie powinno się pisać o prywatnych sprawach obyczajowych o ile nie są w ścisłym związku z jakąś sprawą związaną z publiczną działalnością. Ok jest np. wspomnieć, że prezydent ułaskawił przyjaciela zięcia, ale ni z tego ni z owego wywalić portret psychologiczny z przytaczaniem kochanków, plotek itp. w porządku nie jest. To jest moim zdaniem powód dla którego wielu zdolnych, porządnych ludzi unika publicznej kariery, traci się duży zakres prywatności, a niczemu to nie służy.
                      • kamunyak Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 23:08
                        >Nawet jeśli jest przychylny wobec prezydentowej nie powinno w ogóle być takich tematów >w poważnej prasie

uważasz, że pisanie o PD w "poważnej prasie" to plotkarstwo?
                        Ja tak nie uważam, w końcu PD powinna być dla nas przykladem, jak matka jaka...
                        Tymczasem ona całkowicie odcieła się od życia publicznego, pełni tylko rolę kwiatka w butonierce męza i to tez nie zawsze, jak akurat nie choruje na jakąs chorobę filipińska czy inna pomrocznosć jasną czy ciemną, albo jak nie ma okrutnej grypy jakiejś.
                        Nie dziwota, że PAD musi podpierać sie Martą.
                        • spanish_fly Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 23:54
                          Ok byłoby pisanie o jej działalności publicznej, gdzie była, co tam powiedziała itp. Komentowanie prywatnego czy wręcz intymnego życia nie przystoi poważnej prasie, bo ta ma działać dla interesu publicznego, a nie rozsiewać plotki na tematy, które nie mają przełożenia na losy obywateli.
                • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:38
                  lauren6 napisała:
                  > Nie wiem kto pisał o nieślubnym dziecku Wałęsy, bo w ogóle tego nie pamiętam.

natemat.pl/175225,walesa-mial-nieslubnego-syna-wyparl-sie-go-i-uciekl-do-gdanska-pisze-cenckiewicz
                  > Fakty są takie, że Stonoga - jak to Stonoga - rzucił jakąś głupotę w internet,
                  > a niby opiniotwórcza GW to wydrukowała.

Piszesz, że nie przeczytałaś artykułu - skąd wiesz co wydrukowała?
                  • lauren6 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:11
                    > Piszesz, że nie przeczytałaś artykułu - skąd wiesz co wydrukowała?

Pół internetu o tym trąbi przez weekend, trudno to przeoczyć.
                    • mid.week Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:14
                      moze jednak przeczytaj zanim zabierzesz zdanie?
                      • lauren6 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:19
                        Może jednak nie. Płacę za porządną prasę, a nie brukowce cytujące plotki Stonogi.
                        • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:37
                          lauren6 napisała:
                          > Może jednak nie. Płacę za porządną prasę, a nie brukowce cytujące
                          > plotki Stonogi.

Czyli nie przeczytałam ale się powymądrzam big_grin
                          • lauren6 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:43
                            Artykułu nie komentuję, jakbyś nie zauważyła, ale ten fragment - szeroko cytowany w sieci - z plotkami Stonogi. Kontekst, w którym zostały umieszczony, na prawdę jest nieistotny.
                            • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:46
                              lauren6 napisała:
                              > Kontekst, w którym zostały umieszczony, na prawdę jest nieistotny.

A to już bzdura miesiąca. Twoje zdanie też można wyrwać z kontekstu i stwierdzić kompletną bzdurę zupełnie niezgodną z Twoją intencją (ujawnioną w kontekście)

PS. Gdzie to jest 'szeroko cytowane w sieci'? Na zależnej.żal.peel? wink
                            • cosmetic.wipes Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:49
                              No nie, kontekst akurat jest niezwykle istotny.

"Lauren się skrobała cztery razy - powiedziała nam jej sąsiadka, podobno dobrze poinformowana"
                              "Lauren się skrobała cztery razy - takie wyssane z palca plotki powtarza nieprzychylna jej sąsiadka"

Widzisz różnicę?
                              • kandyzowana3x Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 08:30
                                w jednej i drugiej wypowiedzi głównym celem jest powtórzenie plotki, przy czym nadawca drugiej chce wyjść przy tym na przyzwoitego. schemat podobny do " ja juz nie chciałbym wspominać , że ......."
                            • titta4 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:54
                              Eeee...jak to nie komentujesz? "Dziwi mnie,że Wyborcza cos takiego puściła" - to nie jest komentarz? A potem piszesz,że nie czytałaś...To może przeczytaj, to Cię to przestanie dziwić? smile
            • titta4 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:28
              Ej, przeinaczasz!!!
              Cytaty: "Zaczyna się gadanie.(...) ktos podchwytuje stara plotkę, ,że najmłodsza siostra Andrzeja jest jego córką, Spłodził ja jakoby w wieku 16 latr, a rodzice ja adoptowali,żeby uniknąć skandalu.(..) Autorem tych rewelacji jest Zbigniew Stonoga, któremu ich jednak mało(...)
              "musiała zostawić to, co kochała robić", "Konflikt na tle politycznym z bratem Agaty to tzw fakt medialny" I wiele innych, nie chce mi się przepisywać całości. Proszę- nie naginaj interpretacji i nie wyrywaj z kontekstu.Artykuł jest ok- jako całość, bardziej życzliwy niz nieżyczliwy, choć przy dobrych (he he) chęciach zawsze cos można wyrwać z kontekstu i przedstawić w innym świetle.
              • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:31
                titta4 napisała:
                > Ej, przeinaczasz!!!

Przecież ona tego nie przeczytała big_grin
            • mid.week Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:28
              black_halo napisała:

> Ja nie czytalam z prawicowym zacieciem ale napisac o tym, ze jej maz ma nieslub
              > ne dziecko zrobione w wieku 16 lat, ktore adoptowali jego rodzice, ze ona sama
              > nie byla dobra nauczycielka (w porownaniu do jakiejs tam lenegdy szkolnej), nie
              > podobno nie ma zbyt wielu zainteresowan.

Przecież ten artykuł ewidentnie szydzi z rewelacji Stonogi:
              "Autorem tych rewelacji jest Zbigniew Stonoga, któremu ich jednak mało i dorzuca coś jeszcze o seksie za pieniądze."

• nangaparbat3 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:04
              Zaraz zaraz.
              Ja zrozumialam, że krazyły plotki, że jej mąż ma nieślubne dziecko.
              A także, że byla solidną, wymagającą, dość chlodna nauczycielką.
              O zainteresowaniach nie pamiętam, ale nawet jeśli nie ma zbyt wielu - to co?
              Myśle, ze - delikatnie mowiąc - przesadzasz.
        • kozauwoza Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:10
          titta4 napisała:

> a wyście w ogóle czytały ten artykuł?

przyznaje sie że ja nie czytałam bo mi się nie otwiera ale uważam, że jest na kobietę ogólna nagonka.

-
          Lubię moją nogę, mam ją od urodzenia - dr House
          • spanish_fly Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:38
            W sumie faktycznie, obrywa jej się ponad miarkę, zbiera ciosy, które by się należały Szydło. Ciekawe co tam u niej w małżeństwie... wink
            • kozauwoza Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:14
              spanish_fly napisała:

> W sumie faktycznie, obrywa jej się ponad miarkę, zbiera ciosy, które by się nal
              > eżały Szydło. Ciekawe co tam u niej w małżeństwie... wink

nic Szydłowie sa bardzo pobożni...
              • black_halo Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 22:46
                Ciekawa sprawa, ze nikt nie pyta meza Szydlo co on twierdzi o zakazie aborcji i tym podobnych sprawach. Seksizm straszny.
                • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 22:49
                  black_halo napisała:
                  > Ciekawa sprawa, ze nikt nie pyta meza Szydlo co on twierdzi o zakazie aborcji i
                  > tym podobnych sprawach. Seksizm straszny.

Pan Szydło choćby pękł to w ciążę nie zajdzie.
        • owczarkini Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 07:22
          > Nawet się zdziwiłam że GW tak łągodnie do niej podeszła smile Ale może czytałam inny artykuł...
          Dokładnie ! Ja też czytałam papierową i absolutnie nie było tam niczego złego, wręcz przeciwnie, przytaczali i ucinali niektóre plotki a pani Dudowa została pokazana jako osoba z pasją, z fajnej rodziny, tak kontaktowa, że nawiązuje niezłe relacje z np. politykami z innych państw. Ciepły obrazek, chociaż nie laurka.
          Mam pewien pomysł, skąd taki artykuł i dlaczego teraz wink
    • mid.week Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:14
      Przecież to dość sympatyczny artykuł. Coś ją wg Ciebie w nim obraża?
      • titta4 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:16
        Ufff ...bo juz myślałam,że tylko ja go tak odbieram smile
    • lauren6 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:21
      Artykuł mam zablokowany. Czy to ten tekst, którego autor cytuje plotki Zbigniewa Stonogi, że niby Duda ma nieślubne dziecko i korzystał z usług prostytutek?
      • titta4 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:29
        Tak, jasno określając, że to plotki wink
    • inguszetia_2006 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:28
      Witam
      Nie mam dostępu, sorry. Myślisz, że adwokaci prezydentowej już zacierają ręce?wink
      Chociaż jak historia uczy, GW jak ma przepraszać i płacić odszkodowania to nagle biednieje i staje się niema;-P
      Pzdr.
      Ing
      • ra-sowa Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:43
        ale ty też nie czytałaś i przewidujesz, że aż adwokatów będzie trzeba?
        • morgen_stern Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:10
          Nie i też klakieruje prawicy, ale tak w białych rękawiczkach.
          • gaga-sie Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 21:19
            No, nie da się ukryć.
          • claudel6 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 23:40
            taaa..to jest niezły paradoks, że biznesmenki wspierają partię, która najchetniej wszystkich biznesmenów, a na pewno tych zamożnych, puściłaby w skarpetakch.
          • misterni Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 01:02
            morgen_stern napisała:

Nie i też klakieruje prawicy, ale tak w białych rękawiczkach.

O, to jest świetne określenie postawy Inguszetii wink
            Tak niby bezstronnie, a jednak wyraźnie w prawo wink
            • pade Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 10:42
              Też to zauważyłam.
              Takie niby żarciki, szpileczki, ale ze wskazaniem na...
            • kaz_nodzieja Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 10:50
              Trochę ma rację z tym przepraszaniem. Jakoś nie kojarzę by Szczudorcza napisała jeden mały artykuł z przeprosinami, gdy prokuratura odrzuciła zarzuty w sprawie Pudziana.
    • andaba Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:36
      Artykuł mam zablokowany, ale na temat wypowiadania się Dudowej swoje zdanie mogę wyjawić.

1. Gdyby powiedziała swoje zdanie i byłoby ono inne niż wyrażane przez pis zostałaby osądzona o nielojalność wobec męża, że nie wspomnę o narażeniu się Kościołowi.
      2. Gdyby wyraziła swoje zdanie i byłoby ono zgodne ze zdaniem pisu to zostałaby obszczekana, że jest zindoktrynowana przez pis i kościół. I że jest marionetką jak jej mąż.

Uważam, że akurat jej milczenie jest jedyną mądrą rzeczą jaką może zrobić. Realnego wpływu na nic nie ma, po co ma sobie s..ć w papiery. Czasami konformizm jest jedynym dobrym wyjściem.
      Ostateczne nie ona się pchała na stanowisko, też sądzę, że mogła nie wierzyć, że to się uda.
      Lepiej być osądzonym o zaniechanie niż o walkę z... (wpisać zgodnie z własnymi poglądami).

Nie jestem jej fanką, nawet jej uroda mnie nie nie zachwyca, w przeciwieństwie do wielbicielek suchych dam, ale akurat nie wychylając się zyskuje moją sympatię.
      Nie może, po prostu nie może stanąć przeciwko mężowi, bo to byłoby świństwo. Więc chwali jej się że od cyrku trzyma się z dala, na ile to możliwe.
      • spanish_fly Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:42
        Zgadzam się, że trudno ją winić, ale czuję pewien żal, że nie odważyła się wstawić za kobietami, niezależnie od jej osobistych poglądów, chociaż na Dudę nie głosowałam i oboje wydawali mi się od początku kampanii kukiełkami. Jej głos miałby istotne znaczenie.
        • ra-sowa Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 19:55
          Głos miałby też znaczenie w sytuacji gdyby poparła zakaz?
          dlaczego zakładasz, ze ona się nie odważyła wstawić za kobietami?
          A może po prostu ona mysli że zakaz jest słuszny, albo ma to w ogóle gdzieś, to co się będzie działo z jakimiś innymi kobietami i ich problemami.
          Siedzi cicho bo tak jej wygodnie, bo oceniła sytuację i stwierdziła, ze to po prostu dla niej korzystniejsze.
          • spanish_fly Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:18
            Mogę się mylić oczywiście, ale liczyłam, że jako dojrzała inteligentna kobieta rozumie jakie nieszczęścia ten zakaz może przynieść, nawet jeśli osobiście urodziłaby nawet kosztem własnego życia.
            • ra-sowa Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:43
              spanish_fly napisała:

> nawet jeśli osobiście urodziłaby nawet kosztem własnego życia.

a nie, złudzeń aż takich nie mam, nie podejrzewam pierwszej damy o taki radykalizm.
      • sonniva Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 09:33
        "Nie może, po prostu nie może stanąć przeciwko mężowi, bo to byłoby świństwo."
        Pierwszy raz w życiu szysze, ze jak się nie zgadzam z mężem to mam milczeć, bo inaczej robię mu świństwo. Halo, żyjemy w Polsce w XXI w. !!!! Agata milczy bo tak uzgodnili, jeszcze grubo przed kampanią prezydencką. Zgodziła się na taką rolę i teraz ją gra. Prawdę mówiąc wolę milczącą Agatę, niż szczekającą Beatę o tym że jest za zakazem aborcji. Zresztą Beacie się nie dziwię: mąż dupa, syn na księdza - same nieszczęścia w domu - to i kobiecina plecie nie wie co.
        • andaba Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 23:04
          Ja z domu wyniosłam naukę, że nie pasuje podważać autorytetu żony czy męża wobec obcych.
          Mogą mi męża poglądy nie pasować, ale nie okazuję tego przy ludziach i tego samego wymagam od męża. W domu mogę dyskutować do woli.
    • nangaparbat3 Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 20:09
      Ani przegiecie, ani świństwo, artykul czytałam, NIC bulwersujacego w nim nie ma.
    • anorektycznazdzira Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 22:27
      Żeby tylko takie artykuły o osobach publicznych produkowano, to by był Wersal.
      To raz.
      Prezydentowa przesadziła z taktyką unikania udziału w czymkolwiek, co wyrabia jej żałosny mąż i wreszcie unikanie przyciągnęło więcej uwagi, niż gdyby jakoś tam brała udział. To dwa.
      Tak biernej i nic nierobiącej prezydentowej jeszcze nie mieliśmy. To i się ludzie interesują i próbują zrozumieć. A akurat aborcja to temat "babski" i pozostałe prezydentowe miały jaja żeby się postawić temu, co się w tym Iranie Europy obecnie wyrabia. Czy też Salwadorze. A pani Agatka siedzi pod kamieniem i stara się nawet nie oddychać za głośno.
    • lady-z-gaga Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 23:04
      Akurat Twoja ocena tego tematu jest najmniej wiarygodna, tak samo jak Twoje święte oburzenie.
    • 71tosia Re: Pierwsza dama tańczy sama 17.04.16, 23:13
      arykul przeczytalam w wersji papierowej, nic w nim az tak oburzajacego nie ma. Jest mi absolutnie obojetnie czy zona prezydenta ma jakies zdanie czy nie i czy chce sie nim ze mna podzielic. Pani wyraznie przez przypadek zostala zaplatana w sytuacje w ktorej slabo sie odnajduje. Jedyne co mozna jej powaznie zazucic to z popiera nepotyzm - jej kolezanka (nauczycielka matematyki) dostala prace w kancelarii prezydenta raczej nie z powodu kompetencji. Ale to tak powszechne (Rzeczypospolita opublikowal ze w ciagu kilku miesiecy wymieniono juz 99% dyrektorow w instytucjach panstwowych, ) ze pewnie juz nikt nawet nie uwaza tego za naganne, a jeszcze za powszechnych rzadow PIS temu wyzucano za to ludzi z rzadu (Gilowska).
    • black_halo Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 00:34
      ty myslisz czasami zanim cos napiszesz?
    • zawsze-w-drodze Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 01:14
      m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105405,19934699,dzikie-fantazje-o-parze-prezydenckiej.html
      Oj, takie jesteście zachwycone, a pani redaktor Milewicz - legenda Wyborczej, jej współzałożycielka, o jednoznacznych poglądach nie bardzo...
      Tyle w temacie.
    • isa_bella1 Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 09:17
      Wyborcza puka w dno od spodu...juz od dawna. I tylko takim jak wy moze się taki artykuł podobac.
      • anetapzn Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 10:50
        isa_bella1 napisała:

> I tylko takim jak wy moze się taki
        > artykuł podobac.
        Tzn. jakim?
        A co konkretnie świadczy o owym pukaniu od spodu GW? Przytoczysz fragmenty?
    • lilly_about Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 09:17
      Wskaż mi konkretnie, co cię oburzyło w tym artykule.
      • fragile_f Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 09:52
        Nie wskaze, bo go nie czytala smile Co sama przyznala.
    • franczii Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 09:25
      az mnie ciekawosc zzera co tam jest w tym artykule, niestety nie mam dostepu.
      Czy da sie go znalezc gdzies w calosci w necie?
    • bzdziagwa.a Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 11:37
      dziwi mnie to wycofanie I Damy, a kampanii energią tryskała, wydawałoby się ze będzie aktywna w życiu społecznym, a jednak robi tylko ładne tło dla męża, no i jak ma się to do deklaracji, że nie boi się prezesa??????
    • misiu-1 Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 14:11
      Nie ma w Polsce gorszego brukowca niż GW. "Fakt" czy "Super Express" to na tle GW szczyt smaku i dziennikarskiego profesjonalizmu.
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,159027407,159027407,Olga_Tokarczuk_.html?p=159030274
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,157724210,157724210,Gratuluje_Polsce_.html?p=157726011
    • kaz_nodzieja Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 21:14
      Nie obrażaj świń, to inteligentne zwierzęta wbrew pozorom.
    • araceli Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 21:18
      wyborcza.pl/1,75968,19940028,obludni-moralizatorzy.html#BoxGWImg
      "Fundamentalna różnica między tekstem w "Wyborczej", a teorią o dziecku Wałęsy polega na tym, że autorka artykułu o Agacie Dudzie w jasnym kontekście umieszcza to jako plotki pochodzące z absolutnie niewiarygodnych źródeł. Natomiast prawa strona plotkę o Wałęsie podnosi do rangi faktu historycznego.

A gdzie byliście, gdy "Gazeta Polska" opublikowała tekst o Pierwszej Damie Annie Komorowskiej, odwołując się do antysemickich schematów z serii "SB-żydokomuna"? Portal wPolityce skwapliwie przedrukował artykuł w całości. Ale wtedy obrońców Pierwszej Damy znaleźć nie można było. Ci sami, którzy dziś tak gromko pokrzykują - wtedy milczeli. A szkoda, bo byłoby ciekawe posłuchać, co mają do powiedzenia."

Gdzie byłaś Black_halo jak Twoje ukochana prawicowa propaganda mieszała z botem Annę Komorowską? Pewnie rzygałaś na jej męża...
      • bzdziagwa.a Re: Pierwsza dama tańczy sama 18.04.16, 22:09
        pisia schizofrenia
    • czar_bajry Re: Pierwsza dama tańczy sama 19.04.16, 00:46
      Czy Wy jesteście nienormalne? dopiero co był tu wątek o tym iż PD powinna się wypowiedzieć nt aborcji oraz o PAD i Marcie to twierdziłyście jak jeden mąż...mnie jej nie szkoda nie współczuję... zaćmienie macie czy co?
    • misiu-1 Re: Pierwsza dama tańczy sama 19.04.16, 13:11
      https://pbs.twimg.com/media/CgU0PJhXIAEHuSn.jpg:large
      Redaktor Adam Michnik - pierwszy z lewej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka