Dodaj do ulubionych

Wiadomości najbardziej wiarygodnym programem info

24.04.16, 23:40
Według " W Sieci" Wiadomości na TVP są obecnie najbardziej wiarygodnym, poważnym programem informacyjnym, szerzącym prawdziwe informacje. Na przeciwległym biegunie stoją Fakty na TVN , które są programem propagandowo- rozrywkowym nastawionym na agitację
www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/opinie/wsieci-ju%c5%bc-wie-kt%c3%b3ry-program-informacyjny-jest-najlepszy-nie-b%c4%99dziecie-zaskoczeni/ar-BBsbvzs?ocid=spartanntp
Ja mam zdanie dokładnie odwrotne, raport Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji też nie pozostawia suchej nitki na Wiadomościach pod kierownictwem Kurskiego. A wy jakie macie zdanie o Wiadomościach w TVP ? Który serwis informacyjny uważacie za najbardziej i najmniej wiarygodny ?
Obserwuj wątek
    • kfugktru23 Re: Wiadomości najbardziej wiarygodnym programem 24.04.16, 23:44
      Najbardziej - Tok Fm. Najmniej - Radio Maryja
    • naomi19 Re: Wiadomości najbardziej wiarygodnym programem 24.04.16, 23:48
      obecnie nie ma wiarygodnych, bezstronnych stacji, jednaj zgadzam sie z przedmowczynia- tok fm jest ok
    • aankaa Re: Wiadomości najbardziej wiarygodnym programem 24.04.16, 23:48
      od "dobrej zmiany" przełączyłam się ze 2-3 razy z Faktów na TVP
      pewnie nie tylko ja odniosłam wrażenie, że przeniosłam się w inny świat big_grin
    • semihora Re: Wiadomości najbardziej wiarygodnym programem 25.04.16, 05:24
      Ani jedne, ani drugie, ale propaganda dobrej zmiany jest całkowicie nie do oglądania. Już bym wolała "Fakty", gdybym koniecznie coś musiała wybrać.
    • solaris31 Re: Wiadomości najbardziej wiarygodnym programem 25.04.16, 08:04
      żadne medium dzisiaj nie jest obiektywne. ja, jeśli już coś oglądam, to Polsat. wiadomości ani faktów już się nie da oglądać. w pierwszych propaganda sukcesu, którego nie ma, w drugich - wieczny zjazd i obśmiewanie rządzących, niezależnie od tego, co robią, a to jest dla mnie bardzo niesmaczne.

radia słucham w samochodzie, zwykle lokalnej stacji - kiedyś słuchałam jedynki, teraz nie da się jej słuchać, więc nie słucham.
    • ofelia1982 Re: Wiadomości najbardziej wiarygodnym programem 25.04.16, 08:11
      Ale rewelacja. Tak samo jak wg Newsweeka byłyby to Fakty TVN. Nie wiem co tu rozkminia
    • ofelia1982 Re: Wiadomości najbardziej wiarygodnym programem 25.04.16, 08:13
      Tak jak wg Newsweeka byłyby to Fakty TVN. Nie wiem co tu rozkminiac...
      Btw obejrzyj czasem cos innego niż TVN, polecam
      • araceli Re: Wiadomości najbardziej wiarygodnym programem 25.04.16, 08:26
        ofelia1982 napisała:
        > Tak jak wg Newsweeka byłyby to Fakty TVN. Nie wiem co tu rozkminiac...

A skąd wiesz, że byłyby? Prawicowa propaganda mówi, że Newsweek beee?

> Btw obejrzyj czasem cos innego niż TVN, polecam

Co konkretnie z prawicowej propagandy polecasz?
    • kawka74 Re: Wiadomości najbardziej wiarygodnym programem 25.04.16, 08:42
      Obejrzałam kilka razy - bardzo ciekawe jako materiał badawczy na przykład.
      Pamiętam piękny materiał o górnikach i problemach kopalni: długa, szczegółowa opowieść o tym, jak premier Kopacz sobie nie radziła, bo jeździła rozmawiać z górnikami, a potem ping! parę sekund o tym, jak znakomicie sobie radzi premier Szydło, bo rozmawia z górnikami. Trzeba być naprawdę bardzo zakochanym, żeby nie widzieć grubo ciosanej, prymitywnej propagandy w tym i w gazylionie innych przypadków.
    • default Re: Wiadomości najbardziej wiarygodnym programem 25.04.16, 09:29
      Próbuję czasem, w celach badawczo-porównawczych, oglądać Wiadomości i niestety, nie daję rady słuchać tego dłużej niż kilka minut. Jako osoba wiekowa, pamiętam jeszcze dość dobrze język prl-owskiej propagandy i słuchając "mediów narodowych" mam koszmarne wrażenie, że przeniosłam się w czasie i znów jestem w tych ponurych, siermiężnych latach.
      Fakty z kolei przeginają w drugą stronę, niemniej, będąc zdecydowaną przeciwniczką PIS zdecydowanie wolę słuchać tych, którzy mają podobnie jak ja smile
    • mynia_pynia Re: Wiadomości najbardziej wiarygodnym programem 25.04.16, 11:23
      Przestałam oglądać Wiadomości, w ogóle TVP.
      A po raporcie KRR przychylniej spoglądam na Polsat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka