sueellen 26.04.16, 18:09 Can we have Christmas please?????? Yeah! And Happy New Year! I to by było na tyle z tej wiosny. Cholera, całą zimę u nas nie padał śnieg to teraz sobie pada! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berber_rock Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:01 Lacze sie w bolu. U mnie od kilku dni nad ranem miedzy 0 a 2. Kilka razy dziennie pada marznacy deszcz albo grad, kilka razy dziennie moj trawnik pod domem robi sie bialy, po czym topnieje. Ludziska na ulicy w zimowych kurtkach, czapkach, szalikach ... Ja po ostatnim przejezdzie rowerem po miescie spedzilam wieczor w saunie. W dodatku cieplownia w budynku juz srednio hajcuje, bo kto to widzial zamawiac olej w prawie maju! Wiec w domu ziiimno .... I prognoza pokazuje, ze tak sie utrzyma co najmniej do 5/05. Bruksela Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:30 Hehe, w Zurychu wczoraj padal snieg. W poludnie. Tydzien temu bylo +15, w porywach do +18, pochowalam wszystkie zimowe ciuchy na dno szafy. Moj organizm odmowil wspolpracy w takich warunkach, wiec siedze w domu i sie kuruje. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:37 u.mnie śnieg juz od tygodnia. córka tez na gwiazdkę czeka tyle dobrego ze dziś pieklysmy ciasteczka cynamonowe Odpowiedz Link Zgłoś
isa1001 Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:45 A W Warszawie pogodnie, niebo błękitne i w miarę ciepło. Słoneczko świeciło dzisiaj przez cały dzień. Żadnych czapek, szalików, ciepłych kurtek ani zimowych butów. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:47 Ja popryskalam chwasty Roundup-em, spadl grad i tak sobie lezal pol dnia Odpowiedz Link Zgłoś
loira Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:47 U mnie na dzis zapowiadaja gwaltowne burze, tornado i grad wielkosci grapefrutow... Wolalabym jednak snieg... Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:56 A na Lofotach slonce jak marzenie: www.yr.no/place/Norway/Nordland/Vestv%C3%A5g%C3%B8y/Leknes/long.html Ide sprawdzic, co sie dzieje za kolem podbiegunowym. Moze tam teraz jakies plaze i sloneczko? Z pewnoscia lepsze niz w Ostendzie W leb sobie strzelic mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Mummy it's snowing!! 27.04.16, 00:36 Bo wiesz my emigrantki to tak bardzo nienawidzimy swojej dawnej ojczyzny, ze nawet ukrywamy przed dziecmi, ze z Polski jestesmy. Ktos nas nawet nazwal na tym forum, na szczescie nie zbiorowo, debigrantkami. Poszukaj wiec zdziwienia gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Mummy it's snowing!! 27.04.16, 07:00 u nas termometr wlasnie wskazuje -1, a za oknem 5 cm sniegu. piekna zima. z tym, ze u nas to nic wielkiego, bo w kwietniu moze spasc i pol metra sniegu. 10 lat temu, gdy sie tu przeprowadzilismy, w jedna noc pod koniec kwietnia spadlo tyle sniegu, ze maz musial odkopywac samochod, bo snieg na parkingu siegal do szyb, wiec 5 cm, to maly pikus. w ubieglym roku na dzien matki padal u nas snieg ostatni raz. ciekawe jak bedzie tej wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś