Dodaj do ulubionych

Mummy it's snowing!!

26.04.16, 18:09
Can we have Christmas please??????
Yeah! And Happy New Year!

I to by było na tyle z tej wiosny. Cholera, całą zimę u nas nie padał śnieg to teraz sobie pada!
Obserwuj wątek
    • berber_rock Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:01
      Lacze sie w bolu. U mnie od kilku dni nad ranem miedzy 0 a 2. Kilka razy dziennie pada marznacy deszcz albo grad, kilka razy dziennie moj trawnik pod domem robi sie bialy, po czym topnieje. Ludziska na ulicy w zimowych kurtkach, czapkach, szalikach ...
      Ja po ostatnim przejezdzie rowerem po miescie spedzilam wieczor w saunie. W dodatku cieplownia w budynku juz srednio hajcuje, bo kto to widzial zamawiac olej w prawie maju! Wiec w domu ziiimno ....

I prognoza pokazuje, ze tak sie utrzyma co najmniej do 5/05.

Bruksela
      • kasiamat00 Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:30
        Hehe, w Zurychu wczoraj padal snieg. W poludnie. Tydzien temu bylo +15, w porywach do +18, pochowalam wszystkie zimowe ciuchy na dno szafy. Moj organizm odmowil wspolpracy w takich warunkach, wiec siedze w domu i sie kuruje.
    • eve-lynn Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:37
      u.mnie śnieg juz od tygodnia. córka tez na gwiazdkę czeka uncertain
      tyle dobrego ze dziś pieklysmy ciasteczka cynamonowe wink
    • isa1001 Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:45
      A W Warszawie pogodnie, niebo błękitne i w miarę ciepło. Słoneczko świeciło dzisiaj przez cały dzień. Żadnych czapek, szalików, ciepłych kurtek ani zimowych butów. smile
    • jak_matrioszka Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:47
      Ja popryskalam chwasty Roundup-em, spadl grad i tak sobie lezal pol dnia tongue_out
    • loira Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:47
      U mnie na dzis zapowiadaja gwaltowne burze, tornado i grad wielkosci grapefrutow... Wolalabym jednak snieg...
    • berber_rock Re: Mummy it's snowing!! 26.04.16, 19:56
      A na Lofotach slonce jak marzenie:
      www.yr.no/place/Norway/Nordland/Vestv%C3%A5g%C3%B8y/Leknes/long.html

Ide sprawdzic, co sie dzieje za kolem podbiegunowym. Moze tam teraz jakies plaze i sloneczko? Z pewnoscia lepsze niz w Ostendzie sad

W leb sobie strzelic mozna.
    • 21mada Re: Mummy it's snowing!! 27.04.16, 00:26
      To nie mowi po polsku?
      • yuka12 Re: Mummy it's snowing!! 27.04.16, 00:36
        Bo wiesz my emigrantki to tak bardzo nienawidzimy swojej dawnej ojczyzny, ze nawet ukrywamy przed dziecmi, ze z Polski jestesmy.
        Ktos nas nawet nazwal na tym forum, na szczescie nie zbiorowo, debigrantkami.
        Poszukaj wiec zdziwienia gdzie indziej.
    • eliszka25 Re: Mummy it's snowing!! 27.04.16, 07:00
      u nas termometr wlasnie wskazuje -1, a za oknem 5 cm sniegu. piekna zima. z tym, ze u nas to nic wielkiego, bo w kwietniu moze spasc i pol metra sniegu. 10 lat temu, gdy sie tu przeprowadzilismy, w jedna noc pod koniec kwietnia spadlo tyle sniegu, ze maz musial odkopywac samochod, bo snieg na parkingu siegal do szyb, wiec 5 cm, to maly pikus. w ubieglym roku na dzien matki padal u nas snieg ostatni raz. ciekawe jak bedzie tej wiosny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka