Dodaj do ulubionych

Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji

12.05.16, 07:32
Ginekolodzy ze wszystkich szpitali w Rzeszowie podpisali klauzulę sumienia. To oznacza, że kobiety z Podkarpacia nie będą mogły legalnie przerywać ciąży z powodu trwałego uszkodzenia czy nieuleczalnej choroby płodu. już widzę jak zgwałcona nastolatka załatwia aborcję w Czechach...
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 07:52
      Może szukać szpitala poza Podkarpaciem. A zresztą, bądźmy szczerzy, poza garstką kobiet w internecie, w Polsce to niewielu ludzi obchodzi.
      • kfugktru23 Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 07:58
        Jedna zgwałcona nastolatka z ciążą pozamaciczną która umrze od tego opisana w mediach i każdego z 40 milionów Polaków będzie to obchodzić.
        • kropkacom Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 08:03
          No może, ale zanim się to dokona i potem wszystko wróci na stary tor. Nie mam wątpliwości. Wielu ludzi w ogóle nie wie jakie są przepisy, co to jest późna aborcja i jak jest przeprowadzana.
      • afro.ninja Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 08:25
        Twoje teksty zakrawaja na trollowanie. Sytuacja z klauzula sumienia nie wystepuje z momentem wyrgania wyborow pis. Paradoksalnie dojscie do wladzy tych zdeklarowanych katolikow, pokazuje jak powazne problemy maja kobiety w tym kraju odkad w Polsce "skonczyl sie komunizm".
        Trzeba sobie zadac pytanie, dlaczego przez osiem lat nikt tego nie ruszyl, tylko wspieral zgniły kompromis?? I co ona to obecna opozycja?
        Jak rzadzila poi psl to myslisz, ze wszyscy w calej Polsce usuwali? Szpital bielanski byl oblozony, zjedzaly tam kobiety z calej Polski.
        Brakuje w Polsce 120 tysiecy lekarzy, to oni dyktuja warunki, a nie my im. Dlatego nie tylko na tym polu sa problemy z dostepem do sluzby zdrowia, do otrzymania wlasciwej i fachowej pomocy.
        • elle-hivernale Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 08:33
          Obczajasz sarkazm?
        • kropkacom Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 08:34
          Ja coś o PIS pisałam? Z drugiej strony, nie oszukujmy się, ale PIS przy władzy to dobry klimacik na zaostrzenie ustawy i wzrost znaczenia sumienia w zawodzie. Tak jak pisałam wcześniej ludziom ogólnie jest wszystko jedno. Poprzednia władza za bardzo chciała się przypodobać KK lub do końca podpaść.
    • elle-hivernale Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 07:55
      Przydałaby się teraz jakaś prowokacja dziennikarska, żeby sprawdzić jak się ma sumienie po godzinach. Ależ mnie szlag trafił na dzień dobry.
    • cauliflowerpl Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 08:48
      O ile dobrze pamietam, na Podkarpaciu jest jeszcze szpital w Tarnobrzegu, Debicy, Stalowej Woli i prae innych.
      I tak, wk**wia mnie to, ale z tymi "kobietami na Podkarpaciu" nie przesadzajmy...
      • cauliflowerpl Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 11:27
        Ah, OK.
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,20060085,na-podkarpaciu-nie-ma-juz-ani-jednego-szpitala-w-ktorym-mozna.html#BoxNewsImg
        "Do tej pory Pro-Familia była jedynym szpitalem na Podkarpaciu, który wykonywał zabiegi przerwania ciąży."
        • ksionzka Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 12:33
          No ale to bzdura. W jednym i drugim artykule twierdzi sie, że Rzeszów to Podkarpacie a jak słusznie zauważyłaś: Nie jest tak.
          Mam spore wątpliwości co do rzetelności artykułów w związku z powyższym.
          Potwierdza mi to fakt, że znam jeden podkarpacki szpital co ciekawe nie rzeszowski w którym jak zaszła potrzeba robiono CO TRZEBA zgodnie z prawem. Drugi szpital kliniczny na Podkarpaciu nie w Rzeszowie też jest dosyć wyluzowany w temacie ale może się mylę bo nic n/t nie słyszałam. No ale zdziwiłabym sie gdyby nie dało się. Co do reszty nie rzeszowskich szpitali: nie wiem.
    • semihora Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 11:32
      I co można rzec? Kulturalnych słów brakuje, zostały tylko bluzgi. Katotaliban.
    • ichi51e Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 11:53
      na Podkarpaciu przeciez w ogole nie ma tego problemu - tam jak trzeba matka dzieciom gardlo poderznie uncertain
    • kozica111 Re: Na Podkarpaciu całkowity zakaz aborcji 12.05.16, 14:32
      Wyjątkowo tendencyjnie i dziwacznie napisany artykuł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka