24.05.16, 21:40
niech ktoś mi powie rozkręci się serial Gra o tron, robię drugi raz podejście, jestem na 4 odcinku i oglądam z nudów. Czy to ja taki dziwoląg jestem czy jest jeszcze ktoś komu ten film się nigdy nie spodobał? Tracę nadzieję ....
Obserwuj wątek
    • handzia.kaziukowa Re: Kiedy 24.05.16, 21:43
      Mnie się zaczął podobać od ostatniej sceny pierwszej serii wink Inaczej bym nie zaczęła drugiego sezonu. A potem już poszłooo.
      • alpepe Re: Kiedy 24.05.16, 21:48
        zazdroszczę. Mieć tyle czasu, by oglądać coś, co się nie podoba.
        Naprawdę zazdroszczę, serio.
        • handzia.kaziukowa Re: Kiedy 24.05.16, 21:53
          kiedy to było ;P
      • papryca Re: Kiedy 25.05.16, 09:56
        A jak wytrzymałaś cała pierwszą serię? Pytam poważnie.
        Włączałaś jak robiłaś coś innego i jakoś poszło czy masz inny patent?
        • handzia.kaziukowa Re: Kiedy 25.05.16, 14:54
          Nie pamiętam, chyba oglądałam tak piąte przez dziesiąte, no i dlatego, że wszyscy znajomi polecali. Dopiero przy drugim sezonie zaczęłam się orientować, kto jest kim i o co w ogóle chodzi. I się wciągnęłam.
    • niennte Re: Kiedy 24.05.16, 21:46
      Oglądanie nie jest obowiązkowe.
    • krejzimama Re: Kiedy 24.05.16, 21:52
      Nie pomogę. Moja dwa podejscia konczyły się na 4 odcinku.
      Nuuudne to jak flaki z olejem.
    • zona_mi Re: Kiedy 24.05.16, 21:57
      Po pierwszym odcinku sobie odpuściłam.
      Zupełnie mnie nie zainteresował.
    • antychreza Re: Kiedy 24.05.16, 21:58
      2 razy kończyłam w połowie 3 odcinka. Próbowałam czytać książkę, utknęłam ok. 50 strony. A lubię fantastykę. To było zwyczajnie nudne. A teraz, sądząc z opisów znajomych na fb, jest również głupie.
      • curry1 Re: Kiedy 24.05.16, 23:31
        może dlatego, że to nie fantastyka?
        • mdro Re: Kiedy 25.05.16, 09:53
          A co? Literatura faktu?
          • dziennik-niecodziennik Re: Kiedy 25.05.16, 10:02
            powieść hyyystoryczna wink
    • milka_milka Re: Kiedy 24.05.16, 23:27
      Nie dałam rady. Robiłam podejście do filmu i książki, nudne było okropnie.
    • naplaze Re: Kiedy 24.05.16, 23:41
      Mi się nie podobał, w ogóle nie wiem, co ludzie w tym widzą. Próbowałam się nawet zmusić do obejrzenia paru odcinków więcej - licząc, że wtedy się wkręcę. Ni uja. Nudne jak flaki z olejem. Przypuszczam, że u wielu ludzi ten serial zaspokaja jakieś specyficzne potrzeby, no i ja tych potrzeb najwidoczniej nie mam.
    • larrisa Re: Kiedy 24.05.16, 23:50
      A czy wszystko się musi podobać i wciągać? Jeden lubi Got inny Plebanię, jeszcze inny Wspaniałe Stulecie. Każdy znajdzie coś dla siebie.
    • papryca Re: Kiedy 25.05.16, 01:20
      O, to są ludzie, których GOT nie wciągnęła.
      Bo zaczęłam żyć w przekonaniu, żem jedyna.
      Próbowałam. Nic z tego.
      Jak już wspomniałam: ciemno, zimno, brudno i albo się rżną albo zarzynają.
      Ale jeden lubi ogórki, a inny ogrodnika córki.
      PS. Być może mnie nie wciągnęło, bo w dzieciństwie zaczytywałam się w "Królach przeklętych" i podobnej twórczości, a GOT to taka - no wiecie - podróbka wink
      • damartyn Re: Kiedy 25.05.16, 06:06
        Przemęczyłam pierwsza serię i... na tym wystarczy, a może aż nadto.
    • ladyjane Re: Kiedy 25.05.16, 09:23
      Jednym słowem. Dziwadła z was. Nie lubić GOT.... tongue_out
    • morgen_stern Re: Kiedy 25.05.16, 09:31
      Nikt nie zmusza, naprawdę, po co się męczyć? Ja na przykład kompletnie nie rozumiem fenomenu Breaking Bad i House of cards. Przy tym pierwszym i tak wytrzymałam długo, bo odpadłam w połowie drugiego sezonu (w pewnym momencie stwierdziłam, że kompletnie nie interesuje mnie ani bohater, ani co będzie dalej), a jeśli chodzi o drugi, ponoć fenomen, to nawet do końca pierwszego odcinka nie dociągnęłam, bo mi działał na nerwy.
      Seriali jest tyle, że każdy znajdzie coś dla siebie. Nie ma obowiązku oglądania wszystkich.
      • morgen_stern Re: Kiedy 25.05.16, 09:32
        Tak samo odpadłam przy The Knick, choć powinien wg wszelkich prawideł mi się podobać - nie obejrzałam nawet całego pierwszego odcinka smile
      • papryca Re: Kiedy 25.05.16, 09:55
        HOC pierwszy sezon obejrzałam tzw. longiem. Po 2 odcinkach drugiego odpadłam bo ile można tak samo o tym samych. Tak samo miałam kiedyś z "24hours" i "Alias"
        BB oglądam powoli.
        Tak samo nie wciągnęło mnie bardzo popularne "How I met your mother" mimo, że lubię Neila Patricka Harrisa od czasów gdy grał Doogie Howsera wink
        Obecnie oglądam "Blacklist" mimo dziur w scenariuszu. I "Lucyfera". I "Raya Donovana" ale kurczę jakoś coraz bardziej mi go szkoda. Zaczęłam też "Broadchurch" ale mi czasu nie starcza wink
        Obejrzałam za to z przyjemnością oba sezony "Grace i Frankie" i "Unbreakable Kimmy Schmidt".
        • dziennik-niecodziennik Re: Kiedy 25.05.16, 10:12
          1. "Alias" Ci sie nie podobał??
          2. "HIMYM" - pal szesc Barneya, Lily i Marshall wystarczają żeby zrobić cały serial... big_grin
          3. Lucyfer jest booooski big_grin zresztą wszystkie elementy nie-ludzkie są tam boskie wink
          4. Blacklist - kto by się spodziewał takiej roli Jamesa Spadera?...
          • papryca Re: Kiedy 25.05.16, 10:18
            1. "Alias" mi się bardzo podobał. Do czasu. Zmęczyła mnie nieco formuła "totalny zwrot akcji w każdym odcinku". Potem zerkałam bo chłop oglądał nadal ale wymiękłam przy pytaniu "Who is Michael Vaughn". No ile można wink
            2. A to nie kojarzę. Wybacz smile
            3. "Hello Little Human" smile Tom Ellis zresztą się wylaszczył do tej roli okrutnie bo w "Mirandzie" wyglądał zgoła odmiennie.
            4. Lubię Jamesa Spadera od czasów "Stargate". Aczkolwiek jak ujrzałam twarz jego w "Blacklist" to się zafrasowałam co go spotkało...
      • dziennik-niecodziennik Re: Kiedy 25.05.16, 10:05
        o, to ja tez tak mialam. z obu tych seriali przeciągnęłam pierwsze sezony i odpuścilam.
    • lilly_about Re: Kiedy 25.05.16, 09:38
      Myślałam, że tylko ja tak mam z tym serialem.
      • melancho_lia Re: Kiedy 25.05.16, 12:10
        Mnie tez nie wciągnęło.
    • kkalipso Re: Kiedy 25.05.16, 14:44
      Widzę nie jestem samatongue_out

To nie jest tak że się zmuszam nie ma tragedii przy oglądaniu ale też zero emocji że tak powiem. Oglądałam ze dwa miesiące temu Wersal i już po drugim odcinku wciągnęłam się na całego. Cały sezon obejrzałam w ciągu 4 dni. Gry jeszcze nie odpuszczę przynajmniej obejrzę całą jedynkę a później się okaże....
    • kropkacom Re: Kiedy 25.05.16, 14:59
      Na razie sobie też odpuściłam. Jednak z wieloma serialami jest tak, że się powoli rozkręcają. Dla wielu fajnych seriali warto przetrwać czasami nawet jeden pierwszy nudny lub średni sezon smile Naprawdę. Wspomniane w tym wątku Breaking Bad się tak powoli rozkręca, że aż dojdziemy do momentu kiedy Walter staje się badassem, mijają 2-3 (już nie pamiętam) sezony. Dobre sezony, ale jednak. Morgen, warto smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka