Dodaj do ulubionych

chwale sie :) i pytam

25.06.16, 09:55
Zrobily mi się mięśnie na brzuchu. Nie modny kaloryfer,tylko taka pionowa krechą pośrodku brzucha. Czy to ladne to rzecz gustu,mnie się akurat widzi wink I teraz pytanie:od czego to?? Od hula hop chyba nie, bo od małego kręcę a widocznych mięśni nie bylo. Jedyne co mi przychodzi do glowy to koszenie ogrodu duza reczna kosa (taka tradycyjna,jak smierc nosi)? Bo poza tym to tylko spaceruje,jeżdżę na rowerze i plywam,to raczej brzucha tak nie rzezbi. To co,chyba ta kosa tak zadzialala? Ale kosilam ogród tylko piec razy,tak po pól h-40 minut. W każdym razie sprzedaje patent tym,które nad brzuchem pracują wink
Obserwuj wątek
    • shell.erka Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 10:16
      sprawdź, czy nie masz rozstępu mięśni prostych brzucha.
      • fornitta69 Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 10:23
        Rety,wystraszylas mnie! Ale chyba nie,z tego co w internetach posprawdzalam na szybko smile
    • sumire Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 10:30
      Ja nie wiem, ale - kosisz taką prawdziwą kosą? Jaaacie, zawsze chciałam!
      • fornitta69 Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 10:39
        Taka prawdziwa smile Można sie cudnie wyzyc-bierzesz zamach i ciaaaach!
        • yoma Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 10:45
          Widzisz oczyma duszy wroga? smile
          • fornitta69 Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 10:49
            Skąd wiesz? Tez tak robisz? wink
            • yoma Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 11:09
              Nie umiem kosić kosą. Ale wyobraziłam sobie, że gdybym umiała... smile
    • alsk9 Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 11:41
      hehe, zepsuła mi się kosiarka i na czas serwisu też taką zwykłą kosę kupiłam. Kosiłam na razie dwa razy, póki co nabawiłam się sztywnienia palców prawej ręki i bólu ramienia, oraz spalonych pleców.
      myślisz, że do brzucha efekt też dojdzie ?big_grin

ps. jak często ostrzysz? masz firmową ostrzałkę?
      ja za pierwszym razem trochę naostrzyłam i poszłam machać, przez godzinę się męczyłam zanim wpadłam na to, że to dużo częściej trzeba ostrzyć bo szybko się tępi...
      • fornitta69 Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 12:57
        Ja po pierwszym koszeniu miałam za to bable na dłoni i zakwasy w prawej rece-poczatki zawsze sa trudne wink Ostrze na takim specjalnym kamieniu jakby-nazwy nie znam bom polmieszczuch. Ostrzylam tylko raz na poczatku sezonu ale to dlatego,ze ja się boje miec taka bardzo ostra kose.
        • yoma Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 12:58
          Osełka.
          • fornitta69 Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 13:05
            Tak jak oselka masla smile Dzieki za informacje,zapamiętam sobie.
        • alsk9 Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 13:10
          Weź, .. po jednym ostrzeniu cały czas ci jeszcze kosi? moja się stępiła szybko, zaraz po naostrzeniu a po pół godzinie to niebo a ziemia. Fakt, że ja kosiłam bardzo nierówne, przerośnięte trawy, więc miała na czym się stępić (i z rozpędu trochę młodych świerkówtongue_out ) , pięknie powystrzygałam, w ząbki tongue_out ale skosiłam. no.
          • alsk9 Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 13:11
            A bąble to swoją drogą. Wyszły mimo grubych rękawic roboczych.
          • fornitta69 Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 13:25
            Caly ogród na tym jednym ostrzeniu wykosilam. Ale to trawy i "miękkie" chwasty,plus troche twardzsze suche badyle-tych bylo Malo. Ale żadnych świerków nie mam na sumieniu wink tongue_out A sierpem kosilas kiedys? W sumie zabawa głupiego ale do precyzyjnej roboty na malej powierzchni ok.
            • alsk9 Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 14:25
              Sierp mam i leży nieużywany. masakra tyle się schylać żeby coś nim skosić, nie podszedł mi, to już wolę wyrwać trawę samymi ręcami. choć gdybym najpierw te świerki obrobiła sierpem zanim je potraktowałam kosą to by żyły nadal big_grin
    • ira_08 Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 11:42
      Schudłaś pewnie i widać mięśnie - bo wiesz, można mieć i kratę pod tłuszczykiem. Pływanie, rower - cardio, spalają tłuszcz wink Rzeźba brzucha nie robi się sama. Ale gratulacje, fajnie wink
      • fornitta69 Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 13:00
        Schudlam na pewno. Ale jak te mięśnie byly pod tluszczem to nie tylko ich nie widziałam ale tez jakos nie czułam. A teraz sobie je napinam i sie dziwie,ze tak sie da wink
        • bei Re: chwale sie :) i pytam 25.06.16, 23:01
          smile Fajniesmile!
          Polecam kose od Fiskarsa, wymaga ostrzenia raz na sezonsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka