Dodaj do ulubionych

Szare pasemka

12.07.16, 23:13
Zamarzyło mi sie trochę takich szarych refleksów na głowie. To dobru pomysł? Nie farbuje włosów w ogóle, mój kolor to myszowaty środkowoeuropejski. Karnacja tez bez szału jakoś, raczej blada niż oliwkowa. I szary za mną łazi ...
Obserwuj wątek
    • d.o.s.i.a Re: Szare pasemka 13.07.16, 00:43
      Szare?? A skades ty to wymyslila? Idź do fryzjera i poproś o delikatne pasemka w kolorze o ton jaśniejszy od twojego naturalnego koloru. Byle nie za dużo. I nie kombinuj.
    • jola-kotka Re: Szare pasemka 13.07.16, 00:58
      To moze nad czyms takim sie zastanow.
      Tekst linka
    • evee1 Re: Szare pasemka 13.07.16, 02:00
      Jak wygladasz mlodo, to czemu nie, ale jak kolo 30tki, to juz raczej bym nie ryzykowala, bo wtedy zaczyna juz widac wiek i szary raczej postarza. Ale jezeli to Ci nie przeszkadza (mi akurat by nie przeszkadzalo, jakbym miala taki kaprys), to zrob sobie te srebrne pasemka. zawsze mozesz potem wrocic do swojego koloru.
      • jola-kotka Re: Szare pasemka 13.07.16, 02:11
        No kolo 30 to faktycznie sttttaaaarrrroooo bedzie ze hej ,aaaaaaa ratunku.
      • kira02 Re: Szare pasemka 13.07.16, 10:36
        Szary zawsze postarza, albo co najmniej wygląda dziwnie (np. na dziecku, nastolatce) i wprowadza dysonans.

P.S. tekst ze starą 30 też mnie rozbawił big_grin
        • evee1 Re: Szare pasemka 13.07.16, 10:44
          No ale nie chodzi o to 30tka jest stara czy staro wygląda tylko siwizna przy ciut więcej niż świeżej buźce wygląda tak sobie.
          • kira02 Re: Szare pasemka 13.07.16, 10:50
            Zgoda. Szary broni się najlepiej na nobliwej starszej pani. Na bardzo młodej buzi jeszcze ujdzie - gdzie widać, że to na pewno eksperyment na włosach, a nie siwizna pozostawiona sama sobie.
            • mynia_pynia Re: Szare pasemka 13.07.16, 15:00
              Potwierdzam, ja przestałam się farbować na popielateciemne blondy jakza kt?rymśtam razem zobaczyłam że wyglądamna +10 więcej, tak samoodebrałam nową koleżankę z pracy,myślałam że jest dobrze wyglądającą czterdziestką a tu dziewcze miało 32 lata
    • notting_hill Re: Szare pasemka 13.07.16, 10:28
      To a propos "szary" skojarzyło mi się, że moja przyjaciółka postanowiła przeprowadzić akcję "starzeć się z godnością" i w związku z modą na siwe włosy doprowadzić się do stanu "piękna starsza pani ze srebrnym włosem". Pomijając fakt, że jest ognistą brunetką w typie hiszpańskim.. Fryzjerka zaczęła robić jej coraz to jaśniejsze pasemka i coraz więcej, niestety nie były one ani szare ani siwe ani srebrne, tylko zwyczajny blond. Zdaje się, że uzyskanie chłodnego, srebrnego odcienia nie jest proste bez całkowitego odbarwiania włosów. Tutaj zmiana była stopniowa, więc nie drastyczna. Tak podobno się robi chcąc doprowadzić do stanu - a p..dolę, nie farbuję się smile.
      Efekt był słaby, przyjaciółka z tymi jasnymi włosami zaczęła wyglądać dużo starzej niż powinna, tak nobliwie wręcz, a chyba nie o ten efekt jej chodziło. Plus włosy totalnie zniszczone, spalone, martwe...
      Skończyło się w ubiegły weekend, kiedy użyłyśmy dwóch odcieni henny, żeby doprowadzić ją do stanu chłodnego brązu. Miałam trochę duszę na ramieniu, czy nie wyjdą zielone, ale przez dwustopniowe farbowanie było ok.
    • kira02 Re: Szare pasemka 13.07.16, 10:33
      Nie, zdecydowanie odradzam, chyba, że chcesz wyglądać jak własna babcia. Jak masz więcej, niż 15 lat, to szare pasemka bardzo Cię postarzą. Do tego do mysiego koloru i bladej cery doradzam raczej ciepłe kolory, może ciepły blond, może brąz, może sombre?
      • a.va Re: Szare pasemka 13.07.16, 10:43
        Do bladej cery ciepłe kolory? Nigdy w życiu, okropnie to wygląda. Do meritum - no ja bym sobie szarych nie zrobiła, będziesz po prostu wyglądała, jakbyś posiwiała.
        • kira02 Re: Szare pasemka 13.07.16, 10:45
          No ja mam bladą cerę i wyglądam najlepiej właśnie w swoim naturalnym, ciepłym kolorze włosów. Tylko, że ja mam włosy bardzo wyraziste. W przypadku koloru mysiego starałabym się jakoś ożywić kolor.

• snakelilith Re: Szare pasemka 13.07.16, 11:00
            Ja też mam bladę cerę i ciepły kolor włosów, przyrudzam i w życiu bym nie przyszarzyła, ale na bogów, nie każdy jest ciepłym typem urody.
            • kira02 Re: Szare pasemka 13.07.16, 12:24
              No i dochodzimy do meritum - trzeba dopasować kolor do typu urody smile
              • mama.2k15 Re: Szare pasemka 13.07.16, 14:53
                To czemu w ciemno doradzasz ciepły odcień? Ja też mam jasną cerę alr naturalny chłodny odcień, wszystkie fryzjerki chcą mnie "ożywić" ciepłą barwą i zawsze to wyglądało słabo (teraz już nie daję się namówić)
                • kira02 Re: Szare pasemka 13.07.16, 19:29
                  Bo koszula bliska ciału big_grin
    • snakelilith Re: Szare pasemka 13.07.16, 10:44
      Widziałam niedawno w centrum handlowym dziewczynę. No bomba. Włosy miała długie, puszczone na topielicę i w całości przyszarzone, z jaśniejszymi szarymi refleksami. Ale to nie koniec, na tym szarym był jakiś taki delikatny fioletowo- zielony połysk, jak na kamieniach szlachetnych i zmieniał się w zależności od światła. Fantastycznie to wyglądało. Dziewczyna miała jednak młodą twarz, widać było, że szarość nie jest siwym włosem i na sobie punkową czarną stylizację.

Coś między 1 a 2
      1. s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/b0/55/7e/b0557eeb49e3b392345fa52e1bd55762.jpg
      2. www.cosmopolitan.de/bilder/610/2014/12/06/68174-haarfarben-trend-grau.jpg?itok=gHnLSo2-
      • kira02 Re: Szare pasemka 13.07.16, 10:48
        Ale obie dwójki (ta druga to Kelly Osbourne?) wyglądają na bardzo przytłumione tym szarym.
        • snakelilith Re: Szare pasemka 13.07.16, 10:54
          Co znaczy przytłumione? Kelly Osbourne wygląda w tym szarym akurat lepiej niż we wszystkich innych kolorach do tej pory. Ale to oczywiście nie jest stylizacja dla każdego. Jeżeli jednak ktoś ma realatywnie ciemne włosy i chce wypróbować szarego, to ten nowy (bo to look 2016) szary jest super, bo nie wygląda siwo.
          • konwalka Re: Szare pasemka 13.07.16, 11:00
            Jedyne chyba co u mnie pozytywne to to, ze nie wyglądam staro. Geny . Moja mama umarła jak miała 77 lat. Zupełnie nie miała zmarszczek ani siwizny, nic. Ja tez nie mam ani pół srebrnego włosa. Stylizacje w linkach bardzo mi sie podobają.
            • snakelilith Re: Szare pasemka 13.07.16, 11:07
              Ja pierwszy raz widziałam coś takiego na żywo i muszę przyznać, że choć w życiu bym sobie tego nie zrobiła, bo jestem rudawą blondynką, ale na tej dziewczynie wyglądało to przepięknie. I nie miało wiele wspólnego z tandentymi fioletowo- kolorowymi pasemkami, które nosi się od lat. Całe włosy mieniły się tak szlachetnie, jak biżuteria z okresu seceji.
            • lemasakr Re: Szare pasemka 13.07.16, 19:31
              Konwalka. Czy to nie jest blad? 77 lat? Pamietam twoje watki i bylam przekonana. Ze to byla przedwczesna smierc.
          • kira02 Re: Szare pasemka 13.07.16, 12:23
            Przygaszone tym szarym, szary przytłacza je, nie eksponuje ich urody. Przy pierwszej kobiecie (Mulatce?) pomyślałam, że coś blado i chorowicie wygląda. Sorry, takie było pierwsze wrażenie.
      • d.o.s.i.a Re: Szare pasemka 13.07.16, 11:45
        Pomijajac fakt, ze te fryzury sa po prostu okropne, to juz sobie wyobrazam zwykla kobiete, w zwyklych ciuchach (znaczy nie zrobiona na gwiazde Hollywood) w takiej fryzurze.
      • kadfael Re: Szare pasemka 13.07.16, 12:05
        Właśnie się zastanawiałam, co to sa szare pasemka. To już wiem! Straszne.
        Konwalko nie idź tą drogą, bo Ci Feluś dostanie zawału wink
        Natomiast jestem za letnim zaszaleniem z włosami, ale pod okiem sensownego fryzjera.
    • k1k2 Re: Szare pasemka 13.07.16, 12:15
      Skoro ci się zamarzyły to zrób. Poszukaj takiej stylizacji z twoim kolorem oczu, i jeśli ci się podoba to tum bardziej zrób. Najwyżej po tygodniu zmienisz na inny kolor. Tragedii nie będzie, albo się zachwycisz albo "wyleczysz" z pomysłu wink
    • vivaluna Re: Szare pasemka 13.07.16, 14:39
      "Szary" bardzo szybko się wypłukuje, zostaje zwykły blond, taki odcień do jakiego zdjęto kolor, szary powtarza się co dwa tygodnie lub w domu nakłada srebrne płukanki. Jak ci nie będzie pasował to zostaną blond refleksy na włosach i tyle...najwyżej te dwa tygodnie się przemęczysz.
      • lalkaika Re: Szare pasemka 13.07.16, 18:24
        poczatki wspanialych lat 90 takie byly hitem.Bylysmy wszystkie rozjasnianymi blondi i toto sie uzyskiwalo wcierajac czarna kalke /takie kartki / we wlosy .Oh i ah srebnowlose ninfy ,tylko bylo sie ewakuowac jak padalo hehehe
    • triss_merigold6 Re: Szare pasemka 13.07.16, 18:28
      Widziałam dziś pannę z szarymi włosami, bardzo starannie pofarbowanymi. Panna młoda, ładna. Wyglądała jak kupa.
      Nie będziesz wyglądała dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka