Dodaj do ulubionych

Tak dla równowagi

29.07.16, 12:19
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,20469778,uchodzca-ukryl-200-osob-w-czasie-strzelaniny-w-niemczech-terrorysci.html
Nazwijcie mnie pikającym serduszkiem, ale uważam, że ludzie są po prostu różni. Wśród uchodźców też. A to, co się dzieje, ta seria zamachów, wygląda mi jak akcja kogoś, kto chciałby, żeby w Europie wybuchły walki...
Obserwuj wątek
    • solaris31 Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 12:22
      podpisuję się pod Twoimi słowami.
    • fraudes Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 12:23
      Nie widzę tu żadnej równowagi.
      Oczywiście, że ISIS chce , żeby w Europie wybuchły walki i się do tego przyczynia.
    • eve-lynn Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 12:28
      >>wygląda mi jak akcja kogoś, kto chciałby, żeby w Europie wybuchły walki...

Teoria mojego męża (miłośnika spiskowych teorii) jest taka, że Europa się sypie, kryzys za kryzysem i potrzebna jest wojna, żeby to wszystko przemieszać, przeorać i rozdać karty od nowa. I rządy (może nie koniecznie obecne rządy oficjalne, ale - umówmy się, ten znikomy procent który na prawdę trzyma kasę) Europy i USA celowo "pozwalają" na zamachy i robią zamieszanie uciekinierami, żeby wkurzyć europejczyków na maxa. A potem "przypadkiem" trafi się jeden (np. Breivik, czemu nie), który powie "ja wam tu moi kochani posprzątam" a ludzie pójdą za nim jak w dym i pozwolą na największe okrucieństwa, byleby wygonić ciapatych i przywrócić ład, porządek i dobrobyt w świecie zachodnim.
      • dziennik-niecodziennik Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 12:52
        serdecznie się pomodlę żeby Twój mąż nie miał racji.
        • eve-lynn Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 12:59
          też mam nadzieję, że nie ma i za każdym razem jak zaczyna się temat to mu się każę zamknąć sad
          on ogląda te wszystkie programy, nie wiem jak je nazwać - dokumentalne? - na netflixie tego pełno, typu Farenheit 9.11 i jeszcze jeden jest o zamachu na wtc, o polityce, gospodarce, religiach. Ja też rzuciłam okiem na kilka i kurna no nie ma bata, rządy i finansiści kręcą nami jak chcą - plują w gębę a ludzie się cieszą, że deszcz pada...
      • zla.m Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 20:16
        Ja myślałam raczej o Putinie, który chętnie nas - Europę - zobaczy osłabionych. Tak samo Chińczycy, może też Amerykanie. Nie, żeby zaraz najeżdżać, ale już narzucić np. swoje zasady w handlu, dlaczego nie.

Myślę, że europejskim rządzącym ta rozpierducha się nie opłaca, bo się robi za groźnie. No, może producentami broni, ale oni też chyba wolą swoje produkty wywozić za morza - bezpieczniej.
    • kaz_nodzieja Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 13:00
      Tak dla równowagi, gdy Niemcom zarzuca się Holokaust:

pl.wikipedia.org/wiki/Oskar_Schindler

Polakom antysemityzm:

pl.wikipedia.org/wiki/Irena_Sendlerowa

Złodziejom brak zasad moralnych:

szczecin.tvp.pl/26287268/ukradl-ale-oddal-z-nawiazka

Romom lenistwo:

www.dziennikzachodni.pl/artykul/3747789,jestem-gornikiem-i-romem-zdjecia-wideo-kampania-jedni-z-wielu-ma-zmienic-stereotyp-romow,id,t.html

• dyzurny_troll_forum Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 13:15
        kaz_nodzieja napisał(a):

> Tak dla równowagi, gdy Niemcom zarzuca się Holokaust:

no właśnie, wyciągnąłeś jakieś wnioski?
        • kaz_nodzieja Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 13:20
          Tak. Od sześciu milionów ofiar Niemców należy odjąć około 1000 uratowanych przez innych Niemców.
          • alpepe Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 14:26
            w punkt.
            • kaz_nodzieja Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 19:48
              alpepe napisała:

> w punkt.
              >

Dziękuję smile
          • snakelilith Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 14:38
            A od twojego spokoju moralnego odjęłeś już syryjskie dzieci zatopione w Morzu Śródziemnym, mistrzu dokumentacji ofiar?
            • konsta-is-me Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 15:02
              Ale jakiej rownowagi?
              Co za brednie.
              Uchodzca pomogl 200 osobom, znaczy sie "nie wszyscy sa tacy", znaczy sie co?
              Wymazuje to ofiary ISIS w imie Islamu czy jak ??
              • zla.m Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 20:13
                Dla równowagi czy może lepiej - zrównoważenia doniesień. Nie wszyscy Arabowie/muzułmanie to ogarnięci żądzą zabijania dżihadyści (pomijam już to, że muzułmanie to niekoniecznie Arabowie).

I nie, jego pomoc niczego nie wymazuje, ale chodzi o to, żeby przekaz medialny nie był jednolity - bo świat nie jest jednolity. I tyle.
                • kaz_nodzieja Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 20:51
                  "A mógł zabić..."
            • woman_in_love wy, niemcy, i ich folksdojcze zabiliście miliony 29.07.16, 15:07
              jako sprawcy dwóch WŚ oraz jako brutalni kolonizatorzy. Te dzieci na Morzu Śr. utonęły przez was. Mieliście moralny obowiązek podstawić statki do plaż Syrii i Afryki i w cywilizowany sposób przewieść tych Syryjczyków i Libijczyków do Niemiec ale tego nie zrobiliście!!!
              • snakelilith Re: wy, niemcy, i ich folksdojcze zabiliście mili 29.07.16, 16:00
                Acha, bo Niemcy wkroczyły do Iraku i rozpoczęły ten burdel? Nie, poczekaj, nie było tam przypadkiem obok Amerykanów także polskich oddziałów?
                • woman_in_love Re: wy, niemcy, i ich folksdojcze zabiliście mili 29.07.16, 16:27
                  No ba, wiadomo my byliśmy w Iraku, jednakże za to zło które wyrządziliście na świecie dotychczas, musicie teraz jako pierwsi odpłacać humanitaryzmem, więc to był wasz obowiązek podstawić statki i uratować przewożąć do Niemiec 7 mln Syryjczyków i 5 mln Libijczyków (co najmniej!!!).
            • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 21:02
              A ty odjęłaś dzieci torturowane i zabite przez islamistów?
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Tak dla równowagi 29.07.16, 21:04
      Oczywiście, że nie wszyscy są źli. Nie znam też nikogo, kto miałby coś przeciwko prawdziwym uchodźcom. Problem leży gdzie indziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka