yamilca197 Re: Brzegi pizzy 22.08.16, 20:04 Jesli pizza smaczna a brzegi niezbyt duze to zjadam. Nie lubie pizzy na grubym podlozu. Domowa zjadam w calosci zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Brzegi pizzy 22.08.16, 22:21 Zjadam! Takie chrupiące, pyszne! Czasem lepsze niż środek Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Brzegi pizzy 22.08.16, 22:27 Róznie, w zaleznosci od tego ile tej pizzy jest.Bo jak duzo, to wole zjesc ciasto z dodatkami niz zapchac sie ciastem i zostawic pol pizzy nieruszonej.Jak malo i mieszcze, to zjadam w calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: Brzegi pizzy 22.08.16, 23:08 > wole zjesc ciasto z dodatkami niz zapchac sie ciastem i zostawic pol pizzy nieruszonej. Zamawiaj mniejszą pizzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Brzegi pizzy 22.08.16, 23:23 Nie wszedzie sie da.Bywaja np w 2 rozmiarach i ten mniejszy i tak jest dla mnie za duzy. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Brzegi pizzy 22.08.16, 22:57 nie zjadam bo mnie za szybko zapychają ale moje dzieci je lubią wiec nic sie nie marnuje Odpowiedz Link Zgłoś
aya-breya Re: Brzegi pizzy 22.08.16, 23:06 My (w sensie dorośli) jemy. Dzieci różnie - jedne jedzą (jedna z córek je tylko brzegi!) drugie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Brzegi pizzy 23.08.16, 00:19 jak pizza wchodziła do polski jako danie - to wówczas podkreślano, ze włosi brzegów nie zjadają. więc robiłam tak, jak mi mówili w programach kulinarnych(może też pisało się w prasie?) przecież nikt wówczas do włoch i tak nie pojechał, żeby to zobaczyć na żywo. generalnie - brzegów nie jemy, taka zasada. ale jak jest pizza do podziału i ktoś nie dojadł, to oliwa i chrupiemy. ale ciasto musi być smaczne, inaczej u nas się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Brzegi pizzy 23.08.16, 04:46 Też nie zjadam brzegów pizzy. Za dużo ciasta w cieście Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Brzegi pizzy 23.08.16, 12:21 Myślę, że największe znaczenie ma na jakim cieście jest pizza. Ja jadam na bardzo cienkim - takim ala podpłomyku, kiedyś we Włoszech taką jadłam, później sama robiłam a teraz mam obok pizzerie gdzie robią na takim cieście ( czyli takim jak na pierogi ;P) - brzegi są cudownie wysuszone jak maca. Na grubym cieście pizzy nie zjem, tylko ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką - a i tak moje ciasto drożdżowe jest cieńsze od pizzy na grubym cieście ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Brzegi pizzy 23.08.16, 12:49 Źle się czuję z wyrzucaniem jedzenia dlatego na ogół zjadam. Chyba, że są mocno spalone, wtedy nie. Pizza to danie raczej na salonach nie podawane więc wszelkie pełne oburzenia uwagi panów Włochów "tego się nie jada"! mnie nie ruszają. A swoją drogą dawno u nas pizzy nie było. Muszę machnąć taką ze szpinakiem, kozim serkiem i pomidorami (ma jakąś "poprawną nazwę"?) dzieci uwielbiają, dla mnie natomiast classic capriciosa. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Brzegi pizzy 23.08.16, 12:59 Zjadam tylko jak jest cienkie ciasto a brzegi chrupiące. Nie lubię niedopieczonych brzegów i grubych buł. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Brzegi pizzy 23.08.16, 14:15 to zalezy, czy brzegi sa smaczne i czy pizza jest duza czy mala. Jak pizza jest bardzo duza to brzegi zostawiam, czasem na koncu uzywam jako przegryzki. W malej pizzy raczej zjadam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Brzegi pizzy 23.08.16, 15:30 Nie lubi to nie lubi, po stojącego Pana zmuszać? Dorosłej kobiecie też byś zwróciła uwagę? Zajmij się swoim talerzem, a nie wściubiaj nosa do cudzego. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Brzegi pizzy 23.08.16, 15:32 ja lubię- ale znam mnostwo osob, ktore zostawiaja brzegi. Nie kazdemu smakuje gole ciasto. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Brzegi pizzy 24.08.16, 20:54 Jak mi smakuje ciasto, to zjadam całą, ale czasami się trafi niedobre, to wtedy zjadam tylko część z dodatkami. Odpowiedz Link Zgłoś