Dodaj do ulubionych

Boski film

28.08.16, 20:23
Byłam na "Florence" - dawno juz nie widzialam tak dobrego filmu. Jesli ktos lubi chodzic do kina po to, by smiać sie i plakać, niech biegnie. Myślę, że to sztuka zrobić komedię o Foster Jenkins, w ktorej nie smiejemy sie z niej, a z tego, jak reaguja na nią inni. Jesli mnie cos rozczarowalo, to odrobinę Meryl Streep, chociaz nie umiem teraz uzasadnić dlaczego. Obok siebie ma dwoch genialnych aktorów - Hugh Granta, ktory gra - jak na ten film - dyskretnie, budujac ciekawą i dynamiczną postać. No i wreszcie Simon Hilberg w roli pianisty akompaniujacego bohaterce - spodziewam się Oscara za role drugoplanową. No i jeszcze brawurowa Nina Arianda.
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: Boski film 28.08.16, 20:30
      Byłam tydzień temu, film bardzo mi się podobał.
      Uśmiałam się do łez.

Zastanawiająca dla mnie była krytyczna opinia krytyka filmowego (może nie dostał 2 dolców big_grin )
      • nangaparbat3 Re: Boski film 28.08.16, 21:33
        Uśmiałam się do łez.

Ja też, i w stopniu, w jakim zdarzylo mi się wczesniej tylko raz w zyciu i dawno temu.
        Ale potem plakalam ze smutku, też.

A jaki krytyk krytykował?
    • kropkacom Re: Boski film 28.08.16, 20:38
      Już dawno tak dobrego filmu nie widziałam. Po jak zwykle długich reklamach film prawie dwugodzinny w ogóle nie miał dłużyzn. Po wszystkim chciałam jeszcze...

PS. Hugh Grant i Simon Helberg mimo wszystko ukradli przedstawienie Meryl Streep. Mimo iż zagrała świetnie. Nikt tak w kinie dawno tak pięknie nie fałszował.
    • marzeka1 Re: Boski film 28.08.16, 20:45
      Jeszcze filmu nie widziałam, czytałam dobre recenzje.
      I któryś już raz czytam coś takiego " No i wreszcie Simon Hilberg w roli pianisty akompaniujacego bohaterce - spodziewam się Oscara za role drugoplanową. "- podobno "skradł" film gwiazdom.
    • sylwus34 Re: Boski film 28.08.16, 20:47
      Też byłam. Podobało mi się. Ale bardziej sztuka " Boska" z Jandą i z młodym Stuhrem, opowiadająca tę niesamowitą historię.
      • aankaa Re: Boski film 28.08.16, 23:01
        no właśnie, Boska Jandy była rewelacyjna. Nie "zepsuję" sobie wspomnienia filmem ?
        • ola_dom Re: Boski film 29.08.16, 07:57
          aankaa napisała:

> no właśnie, Boska Jandy była rewelacyjna. Nie "zepsuję" sobie wspomnienia filmem ?

Moim zdaniem - nie.
          Ja z filmu dowiedziałam się rzeczy, których nie wyłapałam (nie było?) w sztuce.
          A pianista kradnie show zawsze, kiedy się pojawia. Zakochałam się w gościu smile
          Nawet Hugh Grant, którego okropnie nie lubię, był tu bardzo "przyjemny w odbiorze".
          Śmiałam się, płakałam, wzdychałam - co tylko chcieć.
          Nawet jak teraz piszę, to się wzruszam wink
          • quilte Re: Boski film 29.08.16, 08:24
            Ola, oglądasz The Big Bang Theory?
    • leanne_paul_piper Re: Boski film 28.08.16, 20:50
      Film jest bardzo ok, z przyjemnością go oglądałam, dobrze stworzone postaci, ale jednak imho nie oskarowy. Poza tym ja zwykle oglądam filmy cyklami i siłą rzeczy je porównuję, więc tym razem Boska Florence miała konkurencję Czerwonego Kapitana i Śmietanki Towarzyskiej, no i jednak u mnie przegrała z Woodym.
      Ale Meryl tak czy tak kocham, a Hugh cenię za opieranie się hollywoodzkiej modzie na prasowanie sobie buźki za wszelką cenę.
      • nangaparbat3 Re: Boski film 28.08.16, 21:15
        leanne_paul_piper napisała:

> Boska Florence miała konkurencję Czerwonego Ka
        > pitana i Śmietanki Towarzyskiej, no i jednak u mnie przegrała z Woodym.

Serio? Ja sie troche nudzilam na śmietance. Ostatni film Woodyego, jaki mi się naprawde podobal, to "Co nas kręci, co nas podnieca". Ale nie wszystkie poxniejsze ogladalam, fakt.

> Ale Meryl tak czy tak kocham, a Hugh cenię za opieranie się hollywoodzkiej modz
        > ie na prasowanie sobie buźki za wszelką cenę.
        Wlasnie odbylysmy z corką dyskusje, czy on taki (ma 55 lat, to nie jest bardzo dużo), czy charakteryzacja (gra siedemdziesięciolatka).
        Tak czy inaczej jest zachwycajacy.
        • estragonka Re: Boski film 29.08.16, 18:39
          właśnie Hugh - przez cały film miałam takie wrażenie że ona jest taka strasznie stara, a on wcale nie big_grin i też mi coś w tej Meryl nie pasowało jak ktoś wyżej napisał (może tusza...? w ostatnim filmie jaki z nią widziałam grała podstarzałą gwiazdę rocka, może za duży rozdźwięk z tym co zobaczyłam dzisiaj wink ) . ale film i tak rewelacyjny - wybrałam się po tym poście i faktycznie - do śmiechu, do wzruszenia, do wszystkiego.
          i faktycznie pianista ABSOLUTNIE wymiata - te sceny w windzie, przed występami, jak potem poważnieje...
    • cichadziewuszka Re: Boski film 28.08.16, 21:56
      Cieszę się, że tyle dobrych recenzji. Planuję się wybrać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka