Dodaj do ulubionych

Film Smoleńsk

04.09.16, 07:24
Po wielu perypetiach, dramatycznych zwrotach akcji związanych z finansowaniem i obsadą aktorską wreszcie jest! Przy okazji wczorajszej Boskiej Florance ( świetnie ćwiczy przeponę, polecam) obejrzałam zajawkę Smoleńska. Intrygująca, nie powiem. Nabrałam ochoty na obejrzenie. Ciekawa jestem jak reszta widowni.Ktoś widział już? Wybieracie się? Zastanawiam się czy to film prawdy a jeśli tak to jakiej prawdy? A może czekać na to aż pojawi się w TV co pewnie nastąpi wkrótce? Do kina musiałabym pójść sama. Nastolatki powiedziały, że tematu mają dośc na długi czas. Mąż, że jak mu zapłacą to pójdzie. A Wy?
Obserwuj wątek
    • anasta3 Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 07:35
      Obawiam się, że dostanę polecenie służbowe i będę musiała iść ze swoją klasa wychowawczą sad. z własnej nieprzymuszonej woli, nie zamierzam.
    • asia-loi Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 07:37
      Dlaczego jest dwa razy ten sam wątek?
      • aquella Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 11:57
        nie do końca, tu chodzi o rodziców a tam o dzieci
    • koronka2012 Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 09:49
      W przeciwieństwie do twojego męża, ja bym nie poszła nawet gdyby mi zapłacili.
      Zajawka już wskazuje tę "prawdę", jeśli dla ciebie jest intrygująca, to hmmm cóż....
    • milva24 Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 09:51
      Ja nie poszłabym nawet za kasę. Wystarczy mi tych brzóz i mgieł we wiadomościach, nie muszę tego jeszcze na dużym ekranie oglądać.
    • ichi51e Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 10:06
      Tu sie dopisze bo pewnie bug
      Mnie tylko zastanawia KTO konkretnie wg autorow za zamachem stoi. Poszlabym zobazyc tylko dlatego bo mnie ciekawi czy to ruski czy Tusk.
      • morgen_stern Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 10:11
        W filmie tego na pewno nie powiedzą wprost, będą insynuacje, aluzje, atmosfera spiskowa, żeby widzowie wyszli z poczuciem, że "wiesz, nie mówię, że był zamach, ale coś tu śmierdzi, coś tu jest nie tak" - o to chodzi.
      • ichi51e Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 12:12
        Raczej stawiam ze tajna frakcja KGB (zbuntowana z grneralem umyslem w latach 50tych) zeby nie bylo tak doslownie (oczywiscie za wszystkim Putin ale tego wprost nie bedzie)
    • semihora Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 11:27
      Film prawdy? To chyba jeśli prawdę dzielimy na trzy góralskie, bo w tym przypadku mamy do czynienia z tą trzecią.

Już wystarczy klepanie o zmarłym operatorze z telewizji, który był pierwszy na miejscu katastrofy, żeby wiedzieć, co to za film.
    • zona_mi wklejone przez moderatora 04.09.16, 11:33
      i51e 04.09.16, 07:15
      Nie raczej nie uwazamy ze jest to dokument historyczny. Ciekawe tylko KOGO film sugeruje jako stojacego za tym wszystkim
      • niennte Re: wklejone przez moderatora 04.09.16, 11:37
        Absolutnie wykluczone!
        Ani w kinie, ani w TV. I cieszę się, że jestem na emeryturze i nikt mi nie nakaże iść z klasą.
        • asia-loi Re: wklejone przez moderatora 04.09.16, 11:59
          niennte napisała:

I cieszę się, że jestem na emeryturze i nikt mi nie nakaże iść z klasą.

Jak ja, Ci zazdroszczę tej emerytury.
          • niennte Re: wklejone przez moderatora 04.09.16, 12:05
            Doczekasz się smile
    • liliawodna222 Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 11:35
      Nie pójdę.
    • mae224 Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 11:41
      Nawet za dopłatą.
      • mae224 Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 11:42
        Nie.
    • rybik0-0 Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 11:58
      Do kina nie pójdę , ale z niecierpliwością czekam kiedy będzie w tvPiS . Jestem bardzo ciekawa czy wersja o zamachu i spisku Tuska i Putina będzie tam przedstawiona w subtelny, zawoalowany sposób czy pojadą z grubej rury. Patrząc na to co wyprawia rząd to raczej to drugie.
    • aniani7 Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 12:01
      Nawet za dopłatą nie poszłabym, czasami lubię SF, ale to musi być dobre SF, np. Interstellar.
    • ira_08 Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 12:04
      W kinach jest inny film o parówkach, Sausage Party, czy jakoś tak. Więc prędzej na to tongue_out
    • jolie Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 12:07
      Nie pójdę na 100%, szkoda czasu i atłasu. Jesienią w kinie chcę zobaczyć nowego Smarzowskiego - czekam na "Wołyń", może też "Ostatnią rodzinę".
    • nangaparbat3 Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 12:08
      Planowalam pójść, z ciekawości. Obejrzalam trailer i tak mnie zbrzydziło, ze nie wiem, czy się zmobilizuje.
    • fomica Re: Film Smoleńsk 04.09.16, 12:09
      Nie wybieram się. W ogóle mnie nie interesuje ta produkcja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka