Dodaj do ulubionych

Lepszy sort

22.09.16, 07:38
Wzywający każdego przeciwnika PiS i zwolennika UE komuchem, kacapem, ruskim trollem...
Czyż to nie znamienne, że oni zachowują się i myślą o tym, żeby oderwać się od zgnilego zachodu, którego kiedyś tak pragnęli?
Teraz nagle im ta zgnilizna śmierdzi? Bo ojeeeej nie umieli się dopasować? Mentalnie nadal w komunie?

Typowy przykład przeniesienia... To oni chcą powrotu komuny. Bo im się wydaje, że wtedy to oni sobie poradzą.
Żałosne miernoty z Niezależnej.
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Lepszy sort 22.09.16, 08:24
      A o co chodzi?

Btw. na tym forum ruskim trollem/ trollem finansowanym przez Putina jest każdy, kto nie modli się do jedynej slusznej partii PO. Wyzwiska "komuch" latają z obu stron. Poziom dyskusji politycznej już dawno obniżył się do poziomu rynsztoka.
      • saszanasza Re: Lepszy sort 22.09.16, 09:16
        lauren6 napisała:

> A o co chodzi?
        >
        > Btw. na tym forum ruskim trollem/ trollem finansowanym przez Putina jest każdy,
        > kto nie modli się do jedynej slusznej partii PO. Wyzwiska "komuch" latają z ob
        > u stron. Poziom dyskusji politycznej już dawno obniżył się do poziomu rynsztoka
        > .

To teraz przypomnij sobie, czy za "czasów PO" ludzie również skakali sobie do gardeł tak jak aktualnie, i domyśl się, dlaczego tego nie robili, pomimo róznic światopoglądowych.
        Jak chcesz to ci pomogę: pojęcie gorszego i lepszego sortu wprowadził Kaczyński, pojęcia komuch również, cała retoryk PISu opiera się na pomówieniach, poniżaniu innych, gnojeniu wszystkich którzy nie optują za rządzącymi. Partia Kaczyńskiego wychodzi z założenia, że ci, którzy nie są z nimi, są przeciwko nim.
        • lauren6 Re: Lepszy sort 22.09.16, 09:44
          > To teraz przypomnij sobie, czy za "czasów PO" ludzie również skakali sobie do gardeł tak jak aktualnie

Oczywiście, że tak. Przespałaś kampanię wyborczą i wcześniejszy konflikt w sprawie przyjmowania uchodźców?

Jedyna różnica taka, że wtedy byłam wyzywana na tym forum od rasistek, teraz od menelskich k....
      • paszczakowna1 Re: Lepszy sort 22.09.16, 11:57
        >Btw. na tym forum ruskim trollem/ trollem finansowanym przez Putina jest każdy, kto nie modli się do jedynej slusznej partii PO.

Serio? A kto się modli do jedynej slusznej partii PO? Mam wrażenie, że PO ma tu cholernie mało zwolenników (sprawdzić czy nie krejzi).
    • feel_good_inc To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 09:09
      Każdy tępy zwolennik dowolnej opcji działa na tej samej zasadzie - poznać i nazwać wroga, a potem już idzie z górki.
      U pisiorków jest to po prostu bardziej widoczne, bo całkowicie zrezygnowali z zabiegania o inteligentnego wyborcę, dzięki czemu mogli opracować skuteczny, jednolity przekaz: my stoimy tu, a tam ZOMO, komuchy, resortowe dzieci itp.
      • shell.erka Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 09:14
        Ale oni teraz walczą z czymś o co kiedyś walczyli! I to jest najbardziej frustrujące, że sami nie widzą, że to oni są komuszymi dziećmi, którzy się nie umieją odnaleźć w normalnej rzeczywistości, nie sterowanej odgórnie!
        • arwena_11 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 09:18
          Naprawdę myślisz, że walczyli o to co teraz? Bo mnie się wydawało, że walczyło się o wolność i niepodległość, a nie o wykonywanie durnych rozkazów Makreli.
          • madame_edith Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 09:29
            Ciekawe, że jakoś honor nie przeszkadza opierac strategii rozwoju o pieniądze od tejże "Makreli". A nie, sorry, jaki honor...
            • maadzik3 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 09:38
              bo UE i Niemcy mają dawać kasę, przełykać obelgi, nadstawiać drugi policzek i spadać. A władza z przyjemnością kasę przytuli i obrzuci kolejnym stekiem wyzwisk i obelg
            • shell.erka Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 09:43
              Dokładnie. Większość tych polinteligentow nie ma bladego pojęcia o tym, że na każdym kroku korzysta z infrastruktury powstałej dzięki środkom uzyskanym z UE.
              Oni jak te konie pociągów mają klapki na oczach i widzą tylko to, co na ich podwórku.
              Nie zdają sobie sprawy z tego ile miejsc pracy jest dla nich dzięki inwestycjom zagranicznych inwestorów, dzięki dotacjom unijnych dla polskich przedsiębiorstw.

Głupim najłatwiej rządzić i to na nich PiS zbudował swoją siłę.
            • lauren6 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 10:00
              A kto korzysta z pieniędzy z UE? Inwestycje są współfinansowane, czyli cześć pieniędzy (znaczną) wyklada polski rząd. W zamian inwestycje są realizowane przez firmy wyłonione w przetargu. W praktyce kto buduje np polskie drogi? Hiszpański Budomex, niemiecki Strabag itd. Zyskują na tym wszyscy zainteresowani: Polska, bo ma nowe drogi, europejskie firmy, bo mają u nas duże zamówienia. Polska jest krajem w budowie, w przeciwieństwie do krajów starej unii, więc u nas jest dużo inwestycji.

To jest układ, który służy obu stronom. Każdy myślący człowiek to rozumie i nie pisze, że Polska jest europejskim zebrakiem, który za jałmużnę powinien być na każde skinienie Merkel. Owszem, nasze kraje powinny mieć dobre stosunki i współpracować na wielu płaszczyznach, ale nie dajmy sobie wejść na głowę i pozwolić by nasza przyjaźń była wykorzystywana.
              • shell.erka Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 10:04
                Pierdolisz trochę, bo firma z kapitałem zagranicznym nie może ubiegać się o dotacje unijne.
                • joa66 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 10:06
                  Ale może mieć podwykonawców zagranicznych.
              • madame_edith Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 10:13
                No więc właśnie, wg mnie wypadałoby się zdecydować. Albo nienawidzimy konsekwetnie tej wstrętnej Unii z całym dobrodziejstwem inwentarza albo współpracujemy, bo się opłaca (obu stronom bez dwóch zdań). Jest żenujące w mojej ocenie ciągnięcie pieniędzy na wszystko (bo nie tylko drogi przecież), a jednocześnie wmawianie ludziom, że Niemcy/UE to samo ZUO.
                • lauren6 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 13:18
                  Przedstawiasz uproszczoną, czarno białą wizję relacji Polski z UE. Albo się nienawidzimy, albo kochamy. Świat tak nie działa.

Kraje łączą wspólne interesy. Bez wyjątku. W polityce nikt nikomu nie daje pieniędzy z dobroci serca. Ten układ: Polska inwestuje, inni mają pracę czy zdrową żywność z Polski jest korzystny dla obu stron.

Narzucanie nam przyjmowania imigrantów - analfabetów, w ilosciach hurtowych, bo tego sobie życzy pani Merkel, nie leży w żadnym interesie Polski, nie jest wynikiem naszych błędów czy zaniedbań, więc uważam, że Polska ma w tym przypadku jak najbardziej prawo wyrazić sprzeciw. Nie oznacza to z marszu, że nie lubimy UE, Niemiec itd.
                  • paszczakowna1 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 13:43
                    >Kraje łączą wspólne interesy. Bez wyjątku. W polityce nikt nikomu nie daje pieniędzy z dobroci serca. Ten układ: Polska inwestuje, inni mają pracę czy zdrową żywność z Polski jest korzystny dla obu stron.

No i cool. O to przecież chodzi.

>Narzucanie nam przyjmowania imigrantów - analfabetów, w ilosciach hurtowych, bo tego sobie życzy pani Merkel,

Lauren, ochłoń i odpowiedz sobie na pytania:

1) Skad ci się wziął pomysł z narzucaniem przyjmowania imigrantów? (Ja tam przypominam sobie pomysł z kwotami uchodźców).

2) Czy aby na pewno kilka tysięcy to "ilosci hurtowe"? (Porównaj z liczbą uchodźców czeczeńskich przyjętych w soim czasie). A jeśli uważasz, że to miało być znacznie więcej, z jakich źródeł czerpiesz swoje informacje?

3) Skad ci "analfabeci"? (I jak to się ma na przykład do rekrutowania przez ISIS za pośrednictwem mediów społecznościowych?)

4) Czy naprawdę nie stać nas na pomoc innym? Dużo pomocy (stan wojenny) sami otrzymaliśmy.

5) Czy z tego (IMO totalnie duperelnego) powodu faktycznie warto psuć sobie dobre i korzystne stosunki z Niemcami? I nie tylko z Niemcami - jeszcze bardziej z Włochami, i na dobrą sprawę ze wszystkimi państwami EU, które uchodźców przyjęły. I czy warto wyrabiać sobie opinię egoistów i żebraków, którzy tylko korzystają (bo wymiana wymianą, a duże dotacje unijne dostaliśmy), a uczestniczyć w rozwiązywaniu problemów nie chcą?
                    • joa66 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 13:49
                      pkt 5) problem polega na tym, że to nie miałoby być rozwiązywanie problemów tylko ich zamiatanie pod dywan.

Z resztą się zgadzam. Ale mit "Makreli" będzie długo atrakcyjny dla niektórych.
              • kaz_nodzieja Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 12:22
                Te firmy co wymieniłaś doprowadziły do upadku wiele polskich firm z branży. Ludzie dzięki nim zostali z długami i samobójstwami. Oczywiście umowy od najlepszych prawników więc oficjalnie są czyści i kryci.
                • lauren6 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 13:07
                  To już temat na inną rozmowę.
                  Odnoszę się do tego, że Polska rzekomo chce tylko ciągnąć kasę z Unii. Tak nie jest. To jest układ korzystny dla dwóch stron. Powtarzam: układ, nie jałmużna.
          • joa66 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 09:31
            Z obsesji Makreli można się leczyć.
          • maadzik3 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 09:37
            a teraz walczą przeciw wolności. osobistej, prywatnej, światopoglądowej, religijnej, seksualnej, prokreacyjnej. Właściwie widocznie drażni władzę każdy przejaw wolności człowieka.
            Nie lubię przekrętów dotyczących nazwisk. Takie to niskie. Kanclerz Merkel miała (jak każdy człowiek) decyzje i pomysły dobre i złe, takie z którymi się zgadzam i takie od czapy i - ponieważ rządzi długo - pewnie z częścią jej decyzji zgadza się/ nie zgadza niemal każdy kto zna więcej niż 5 tych decyzji wink Po prostu szef rządu sąsiedniego państwa. I tyle. Nie przypominam sobie takiej histerii w odniesieniu do szefów rządów Litwy/ Czech/ Słowacji/ Ukrainy (tu działo się dużo więcej) ani nawet - o matulu - w stosunku do Putina, samodzierżcy Rosji (też sąsiad)
            Za to przy podsycaniu w społeczeństwie antyniemieckich fobii prezesa zapomina się i o pomocy Niemiec z czasów stanu wojennego (ja to akurat pamiętam) i o tym że Niemcy były największym rzecznikiem naszego wstąpienia i do NATO i do Unii i wieloletniej bliskiej współpracy. Za to dziennikarzyny z różnych nacjonalistycznych środowisk piszą jak cudownie o Polakach świadczy że w Warszawie nikt wcześniej po pysku nie dostał za mówienie po niemiecku.
            Tylko jak naprawdę Niemcy machną ręką na współpracę z Polską (a na razie się starają) to będzie lament że jak to. Bo zdaniem tych matołów inni (z UE, z Niemiec na zewnątrz a z innych grup np. wyznaniowych wewnątrz) powinni przełykać pokornie obelgi i nadstawiać drugi policzek. A, i płacić.
            • paszczakowna1 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 11:55
              >Za to przy podsycaniu w społeczeństwie antyniemieckich fobii prezesa zapomina się i o pomocy Niemiec z czasów stanu wojennego (ja to akurat pamiętam) i o tym że Niemcy były największym rzecznikiem naszego wstąpienia i do NATO i do Unii i wieloletniej bliskiej współpracy.

I to jest obrzydliwe. I wstyd mi przed znajomymi z Niemiec. I głupie, potwornie głupie - mamy historyczną szansę: bogate, demokratyczne i nieagresywne Niemcy na zachodzie, Rosję z problemami na wschodzie, częsciowo od nas oddzieloną. Nic, tylko korzystać. Ale niektórzy wszystko potrafią schrzanić.
          • stacie_o Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 09:49
            Arwena, ty nie umiesz inaczej niż przekręcać nazwiska w sposób ośmieszający? Był Komoruski, teraz Makrela, jeszcze Bufetowa. Chyba coś takiego podpada pod "nie mów fałszywego świadectwa", spowiednik ci nie objaśnił?
            • joa66 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 09:53
              ale arwena chyba nie jest chrześcijanką .
              • stacie_o Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 09:57
                z obrazu jaki się nam na forum wyłania- na pewno nie. jak to beataj napisała za żadne skarby świata nie chciałabym spotkać boga, którego ona wyznaje...
              • iwles Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 10:20
                joa66 napisała:

> ale arwena chyba nie jest chrześcijanką .

w swoim mniemaniu jest.
                • joa66 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 10:27
                  No, nie wiem, nie znam wszystkich odłamów chrześcijaństwa smile
            • kropkacom Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 09:56
              Typowy język prawicowych trolli.
            • kaz_nodzieja Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 12:23
              Ile razy ja słyszę "Kaczka" ... Ale oczywiście w tą stronę to można, a nawet trzeba...
              • kropkacom Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 13:22
                Na pewno nie trzeba. smile Jak na razie w tym wątku kto pisał "tak" o Kaczyńskim?
                • kaz_nodzieja Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 16:59
                  A w innych wątkach?
                  • kropkacom Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 17:07
                    No proszę, napisz kto.
          • iwles Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 10:24

Arwena - wolność i niepodległość, jak pokazuje historia, nie są dla wszystkich tożsame.
            W 1945 r., kiedy przez Polskę szła Armia Radziecka, to też nas "oswobadzała" i "niosła nam wolność".
            Identyczną wolność i niepodległość chce nam teraz zafundować Pis. I tutaj historia, niestety, zatoczyła koło.
            • arwena_11 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 10:37
              Jesteś pewna? Bo ja miałam wrażenie, że poprzednia ekipa najchętniej oddałaby nas pod rządy Niemiec.

Nie wszystko mi się podoba z tego co robi Pis, ale jeszcze nie przebili poprzedników. Nie wiem co będzie za 3 lata, ale obawiam się, że nie będzie na kogo głosować. Może Kukiz? Ale on na razie dużo gada, a niewiele robi - inna rzecz, że ma niewielkie możliwości. Żadne lewice z resztkami SLD czy Razem, Kody czy Nowoczesne z PO nie wchodzą w grę. Niewiele zostaje
              • joa66 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 10:39
                poprzednia ekipa najchętniej oddałaby nas pod rządy Niemiec.

Jakieś konkrety?
                • sumire Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 10:44
                  No jak to? Już u nas w tramwajach po - pfuj! - niemiecku rozmawiają!
              • iwles Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 11:04

> poprzednia ekipa najchętniej oddałaby nas pod rządy Niemiec.

propaganda i manipulacja.
                Powtórzę za Joa - jakieś konkrety ?
          • sumire Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 10:32
            A wykonujemy jakieś jej rozkazy? Nie zauważyłam.
            Poza tym kanclerz Niemiec nie nazywa się Makrela. Co prawda nie jest zabronione pogardliwie przekręcanie nazwisk, jakby było się Bóg wie kim wobec tych, którymi się pogardza, ale o kulturze osobistej też to nie świadczy.
            • arwena_11 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 11:45
              A Kaczyński nie nazywa sie Kaczor - i co przeszkadza to wam zmieniać jego nazwiska. Podobnie z paroma innymi. Nazwisko Dudy też przekręcacie. Tylko wam wolno nie?
              • sumire Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 11:47
                Cóż. Ja akurat tego nie robię, bo tak czy inaczej uważam to za słabe.
                Ale nadal nie wiem, jakie to rozkazy wykonujemy, a to jest kluczowe.
              • stacie_o Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 11:48
                Mnie, ateistki nie obowiązuje dekalog tongue_out
                adonai.pl/sakramenty/spowiedz/?id=16
                • kaz_nodzieja Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 12:25
                  Mnie - agnostyka z dziada pradziada ( babka, prababka niestety wierząca) obowiązuje zwykła przyzwoitość i niezależne myślenie. Nie głosuję na PiS, ale wyzwiska w stronę PiS-u (także niestety na marszu KOD-u) lecą i leciały aż miło.
                  • kropkacom Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 12:46
                    Zabawny jesteś. Szkoda tylko, że ktoś to przeczyta i uwierzy.
              • kropkacom Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 11:50
                Arweno, daj dobry przykład a nie jak dziecko w piaskownicy syp piasek w oczy innym dzieciom, bo ktoś tak robił.
              • joa66 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 12:25
                arwena, najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że Ty poświęcisz własne dzieci, żeby "dowalić Makreli".

p.s. Jak szkoda, że jest to niewykonalne, żeby każdy dostał to na co głosował.
                • hermenegilda_zenia Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 13:29
                  Ja myślę, że jak PIS-owi już niedługo zabraknie kasy to zabiorą się za golenie ich zdaniem lepiej zarabiających Polaków, więc również za jaśnie pana prawnika i rodzince Arweny szybko przestanie się podobać "dobra zmiana", bo czcze gadki o PO i ośmiorniczkach to jedno, ale jak ukochana partia sięgnie im głębiej do kieszeni to skończy się to słodkopierdzenie o PISie.
                  • joa66 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 13:38
                    Chyba, że im nie sięgnie wink
        • paszczakowna1 Re: To nie tylko pisiorków dotyczy 22.09.16, 11:59
          >Ale oni teraz walczą z czymś o co kiedyś walczyli!

Kto tam walczył, ten walczył. Raczej mniejszość i niezbyt gorliwie (Romaszewska wyjątkiem).
    • olena.s Re: Lepszy sort 22.09.16, 11:17
      Ma wrażenie, że w ogóle najlepiej byłoby im mentalnie pod zaborami. I to takimi krzepkimi co to można się najwyżej powykrwawiać w powstaniach, ponosić żałobę, ale faktycznie wpływu na to nie ma się żadnego.
      • maadzik3 Re: Lepszy sort 22.09.16, 12:36
        niestety masz rację, i znów wychodzi na to że Bismarck miał rację....
      • shell.erka Re: Lepszy sort 22.09.16, 12:41
        Mam dokładnie to samo wrażenie. Wtedy czuliby, że a) sąsiad ma tak samo przes...ane jak oni, b) jedyne co musieliby robić to kombinować po prostacku i kraść i czuć się usprawiedliwionymi, bo przecież nie kradną swoim.

Akcja z Misiewiczem i jego misiewiczami przelała moja czele goryczy.
    • ula.jakubowska Re: Lepszy sort 22.09.16, 11:50
      cóż, te forum jest już forum politycznym.
      do urzygu.
    • paszczakowna1 Re: Lepszy sort 22.09.16, 13:09
      >hunwejbinki poprzedniej ekipy, no bo jak paszczak

Pat, pat. Biedny, kompletnie skołowany kolpik.

A w ogóle przepraszam, o tobie zapomniałam. Może tu sie wypowiesz, jaką PiS super politykę kadrową prowadzi?

forum.gazeta.pl/forum/w,567,162417830,162417830,_koniec_z_arogancja_wladzy_koniec_z_nepotyzmem_.html
      • ula.jakubowska Re: Lepszy sort 22.09.16, 13:21
        Jak PO lokowała swoich w spółkach i agencjach to wszystko grało i hulało? Jak Petru wylądował w RN PKP to było git? Czy oni wszyscy doznali dziś jakiejś amnezji?!
        kwestia tego, kto zaczął wypominać "misiewiczostwo". Otóż zaczęli to robić ludzie, którzy za poprzedniej kadencji ulokowali w spółkach i agencjach Skarbu Państwa tysiące swoich towarzyszy, znajomych czy członków rodzin! Czy oni dziś doznali zbiorowej amnezji? A może nie mogą zdzierżyć tego, że ktoś ich kumpli i rodziny z tych stanowisk wykopał? Stąd zawiść i strzelanie misiewiczową amunicją na oślep, co dość skutecznie kompromituje całą akcję ze wskazywaniem tego, kto dziś dostał stołek tylko za koneksje i powiązania z nową władzą.
        Dla ochłody, polecam wszystkim: Kolejni działacze PO w wojskowych agencjach (TVP.info). No i to: Ryszard Petru szefem rady nadzorczej PKP (PolskieRadio.pl). Może co niektórym się przypomni...
        • paszczakowna1 Re: Lepszy sort 22.09.16, 13:49
          O, pani narzekająca na "forum polityczne do urzygu". wink (Dorota.wrześniowa?) I po staremu beczenie "aaa pełooo". No i jak was nie uważać za owce? Peło to, peło tamto, więc PiS wam może pluć w twarz.

I pluje. Zapraszam tu: forum.gazeta.pl/forum/w,567,162417830,162417830,_koniec_z_arogancja_wladzy_koniec_z_nepotyzmem_.html
    • anorektycznazdzira Re: Lepszy sort 22.09.16, 17:11
      PIS to rasowa bolszewia, takiej jeszcze nie było, nawet post-PZPR miał dalej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka