Dodaj do ulubionych

tego nie wolno zabraniać dziecku!

06.10.16, 19:39
Dzieci muszą przestrzegać pewnych zasad, a naszą rolą jest przygotowanie ich do życia w dorosłym świecie, ale… Nie możemy im odbierać radości z dzieciństwa! tylko jak wychować potomka tak by nie zdemolowały Rzymu i osiadły w afryce?
Obserwuj wątek
    • mama303 Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 06.10.16, 19:46
      nigdy nie rozumiałam dlaczego matki nie reagują na wrzaski dzieci.
      • vaikiria Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 07.10.16, 12:16
        A rozumiesz, dlaczego ojcowie nie reagują?
        • naomi19 Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 07.10.16, 14:24
          Dobre pytanie.
    • magkul99 Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 06.10.16, 21:21
      Z częścią tego artykułu zgadzam się, natomiast totalnie brak mi tolerancji na wrzeszczące dzieci.
      Żeby nie było, moje też próbowały siły swojego głosu ale nauczyły się dosyć szybko gdzie go mogą używać. No ale dzieci trzeba wychowywać a nie hodować.
      • mid.week Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 06.10.16, 21:32
        Ja tez nie cierpię wysokich tonów, ale w artykule jest: "(...) no już się uspokój” – powiedziała pewna mama do swojej dwulatki, wyrażającej swój zachwyt wysokimi piskami, nad babką z piasku." Ja to rozumiem jako - dajmy czasem pisnąć i czasem wrzasnąć dzieckukiedy jest czymś silnie przejęte. Co nie jest dla mnie jednoznaczne ze stereotypowym godzinami wrzeszczącym bahorem.
        • lola211 Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 06.10.16, 22:14
          stereotypowym godzinami wrzeszczącym bahorem.

A gdzie sie takie spotyka?
          • mid.week Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 06.10.16, 22:40
            W stereotypach...?
            • lola211 Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 06.10.16, 22:45
              No ale skąd ten stereotyp?
              • mid.week Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 06.10.16, 22:46
                Ja nie tworzę stereotypów, mnie nie pytaj.
          • fomica Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 06.10.16, 22:45
            No jak gdzie, na forum smile
            A to dzieciak sąsiada drze japę w mieszkaniu nad głową, a to jeździ na jeżdziku, a to urządza wycie przed snem, a to bachory sie wydzierają na placu zabaw 5 m od okna... I to wszystko codziennie godzinami.
      • vaikiria Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 07.10.16, 12:13
        Problemem nie jest wrzask tylko to, gdzie się wrzeszczy. Zresztą to samo dotyczy dorosłych ludzi. Mogą sobie powrzeszczeć na koncertach, mogą szaleć w klubach ale niekoniecznie w domu nie licząc się z sąsiadami.
        Dla dziecka odpowiednikiem klubu dla dorosłych jest plac zabaw. Gdzie ma szaleć jeśli nie tam?
        • kaz_nodzieja Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 07.10.16, 12:16
          Dokładnie.
          Niestety obecnie cały świat jest takim placem zabaw, dzieci mogą być wszędzie i zachowywać się dowolnie.
          • vaikiria Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 07.10.16, 12:30
            Dorośli też. Zdecydowanie częściej natykam się w przestrzeni publicznej na dorosłych, których zachowanie mi przeszkadza niż na dzieci.
            • kaz_nodzieja Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 07.10.16, 22:03
              A ja mam na odwrót. Międzynarodowe badania (dotyczące gałęzi czy to turystyki czy samych lotów itp.) niestety wskazują, że więcej jest takich jak ja.
    • jatojagodnik Re: tego nie wolno zabraniać dziecku! 07.10.16, 12:25
      Raz w życiu spotkałam się z dzieckiem przypiętym w spacerówce i piszczącym w jakichś niespotykanie wysokich rejestrach - to był jednostajny dźwięk skrobanie po styropianie. W sklepie z ciuchami. Mama dziecka nie reagowała i spokojnie oglądała ciuszki. WSZYSTKICH klientów natychmiast wymiotło ze sklepu. Ekspedientki stały z zatkanymi uszami. A mama niewzruszona dalej przerzucała szmatki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka