Dodaj do ulubionych

Czy Facebook to zło?

11.10.16, 08:53
Dziś przeczytałam że konto na fejsie to wyznacznik prostactwa i słup ogłoszeniowy dla ludzi z kompleksami.no kurcze coś w tym jest chyba. Oczywiście pisze tu o osobach które nadmiernie korzystają dodając codziennie zdjęcia dzieci i foty z wyjazdów . Kto ma konto na fejsie i się tego nie wstydzi?
Obserwuj wątek
    • paskudek1 Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 08:56
      ja
    • na_pustyni Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 08:56
      A czego tu się wstydzić?
    • fifiriffi Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:04
      ja
    • peonka Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:14
      Ja. Co gorsza, dodaje foty z wyjazdów i lubię oglądać foty znajomych, plus mam znajomych, których w życiu nie spotkałam na żywo big_grin
      To co, jestem burakiem i patologią? Ale chociaż bidet mam, i kosz w lazience wink
      • rosapulchra-0 Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:18
        To zupełnie jak ja, tylko bez tego bidetu wink
        • peonka Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:25
          Bidet mam w wynajętym mieszkaniu. Wystarczy przeprowadzka i dołączam do nizin społecznych wink
          • lokitty Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 20:39
            Musisz potem szukać też takiego z bidetem, wiesz? smile
            • ponis1990 Re: Czy Facebook to zło? 13.10.16, 07:23
              Ja mam pytanie czysto z ciekawości niezłośliwe, po co w znajomych ludzie których się nie zna? Chyba że z zamiarem poznania, to rozumiemsmile
        • sanrio Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:10
          wink jesteśmy siebie warte, nie? Aczkolwiek MAM bidet!
          • rosapulchra-0 Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 11:04
            big_grin
      • 3-mamuska Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:21
        Ja mam. Z tym ze nie jestem miłośniczka dodawania zdjeć, dodaje rzadko, nie wszytko co robię.
        W sumie nawet zdjęcia znajomych z wyjazdów oglądam sporadycznie.
        Bardziej do komunikacji z rodzinka/ znajomymi i np. Dowiaduje sie kto sie urodził, kto sie ożenił itp. I jak wyglądają w tym dniu.
    • feel_good_inc Kontko na fejzbuniu 11.10.16, 09:17
      jest dokładnie tak głupie, jak jego użytkownik.
      Posiada też dość wygodne narzędzia do wycinania treści, których nie chcesz oglądać, więc nie musisz mieć tablicy obsranej zachwytami nad kolorem kupy latorośli znajomej z pieluchową martwicą mózgu. I naprawdę nie musisz wrzucać 400 zdjęć z wyjazdu all-inclusive do Hurghady. Ba, nic nie musisz wrzucać.
    • rosapulchra-0 Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:17
      Czego tu się wstydzić? Może za posiadanie konta na gazetowym forum też powinniśmy się wstydzić? Albo za pisanie na emamie? A co instagramem, whatsApp'em, snapchatem? I innymi stronami społecznościowymi?
      • olewka100procent Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:39
        Ło Jezu instagram to dopiero patologia. Każdy ma jedno i to samo czyli: zdjęcia z siłki,z windy,restauraxcji, żarcia robionego w domu,zdjecia nowych butów i kosmetyków Chanel no i z wyjazdów big_grin ale najlepsze są hasztagi # byłamwkiblu#zatwardzenie#brakpapieru#bolidupa#czarnakupa#czasdogastrologa# big_grin
        • fifiriffi Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:41
          olewka100procent napisała:

ale najlepsze są hasztagi # byłamwkiblu#zat
          > wardzenie#brakpapieru#bolidupa#czarnakupa#czasdogastrologa# big_grin

hłe hłe hłe....
          wink
        • ichi51e Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:42
          Jakze to prawdziwe big_grin jeszcze #zycie #milosc#love
        • sanrio Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:12
          widocznie nie masz konta na IG a ci co piszą hashtagi z takimi hasłami kompletnie nie kumają, o co właściwie chodzi w tagowaniu
          • fifiriffi Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:28
            sanrio napisała:

> widocznie nie masz konta na IG a ci co piszą hashtagi z takimi hasłami kompletn
            > ie nie kumają, o co właściwie chodzi w tagowaniu
            >
            no to słucham? bo ja nie wiem o co w tym chodzi. smile
        • zuleyka.z.talgaru Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:19
          Dobrze poinformowana jesteś jak na przeciwniczkę social media.
        • nanuk24 Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 22:22
          O jacie, mam też konto na Instagramie, co za wtopa tongue_out
    • triismegistos Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:30
      Ja to w ogóle jestem niziną społeczną, bo nie dość, że mam konto, to jeszcze wrzucam na fejsunia zdjęcia swojego obiadu tongue_out Ale spróbuję naprawić to trochę, zrobię zdjęcie jakiegoś bidetu i wrzucę sobie na tablice wink
      • jehanette Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:33
        Nie bidetu, tylko jakiegoś super mądrego cytatu, koniecznie na tle zachodzącego słońca albo rosy na liściach.
        • cauliflowerpl Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:21
          Koniecznie z Coelho!!
          • feel_good_inc Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:22
            I koniecznie helveticą. I koniecznie z jakiejś produkującej je milionami stronki "te myśli" albo "jezdem zołzo".
            • babcia.stefa Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:45
              E tam, Comic Sans!
          • fifiriffi Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:29
            cauliflowerpl napisała:

> Koniecznie z Coelho!!

o qrde... nie...błagam.
          • 1matka-polka Re: Czy Facebook to zło? 12.10.16, 07:20
            Myślę, że znalazłam coś odpowiedniego:
            https://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_mPc9p43AkGXWUGPS30kcoiykPEJORNIE.jpg
            • ichi51e Re: Czy Facebook to zło? 12.10.16, 07:43
              E tam - jeszcze lepsze sa o tym ze "nikt mnie nie rozumie bo jestem taka zajebista sucza" uncertain
        • ponis1990 Re: Czy Facebook to zło? 13.10.16, 07:28
          koniecznie rosy.smile
    • jehanette Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:30
      Równie dobrze, możnaby się wstydzić posiadania telefonu. Narzędzie do komunikacji jak kazde inne, od człowieka zależy jak je wykorzystuje.
    • ichi51e Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:36
      To mi nie przeszkadza. Lubie wiedziec ze ktos znajomy pojechal w ciekawe miejsce dzieci odnosza sukcesy dobrze jedza i zyja zdowo. A jeszcze jak maja ciekawe artykuly do podzielenia sie to super. Nie cierpie za to dzielenia sie przekonaniami polityczno-religijnymi. Okazalo sie ze sporo osob mam ultrasow religijnych proliferow itp uncertain ciezko mi sie odnosic do tego i czasem rece opadaja -np ostatnio X pisze "no ale moze powinna sie wypowiedziec jakas matka dziecka uposledzonego" Y: "no przeciez wrzucalam artykul ze matki dzieci z gealtow sa w stanie pokochac swoje dzieci" Co tu w ogole odpisywac?
      • olewka100procent Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:47
        Super że możesz oglądać zdj znajomych z egzotycznych wyjazdów i tego nie zazdrościć,domniemam że sama jeździsz. Bo jak ktoś liczy kasę od pierwszego do pierwszego to chyba tak zachwycony nie jest oglądając foty znajomej z Seszeli.tak jest i nie mówcie że nie. Ja to obserwuję u mojej koleżanki,ktora ma pieniądze,zreszta ona też to widzi,ludzie zaczęli traktować ją oschle,nieprzyjaźnie z obojętnością.ale to jest kwestia właśnie tego że ktoś tego nie ma. Bogacze też wybierają sobie znajomych na podobnym poziomie,no bo o czym będą rozmawiać jak zaproszą do swojej willi znajomych ze szkolnych lat którzy pracują na etacie w biedrze i fabryce styropianu
        • ichi51e Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 09:52
          Moze to po prostu kwestia dobrania sobie na fb ludzi ktorzych losy rzeczywiscie cie ciekawia. Jak sie ma jakis bardziej odleglych ludzi to faktycznie moze byc dolujace.
        • peonka Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:01
          To ja mam nie zamieszczac zdjęć ze swoich wyjazdów, bo komuś będzie przykro? A inni nie mogą dawać zdjęć dzieci, bo ktoś bezdzietny? Zdjęć domu też nie, bo inni mieszkają w wynajętych kawalerkach?
          Zamieszczam zdjęcia, kto chce, to ogląda. Kto nie chce, moze mnie wykasowac, nie obrażę się. Nie jest to sensem mojego życia.
          Na FB sama też się ogłaszam, jak i szukam ofert. Ostatnio znalazlam tam dobrego mechanika samochodowego i fachowca od pralek. Często pod wpływem FB wpłacam pieniądze na bezdomne zwierzęta i chore dzieci.

Nie chcesz FB, to nie zakładaj konta, proste.
        • triismegistos Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:45
          Jak rany. Mam znajomych, którzy kilka razy do roku jeżdżą w różne miejsca, na które raczej szybko nie będzie mnie stać, a które bardzo mnie interesują.
          I ja głupia zamiast zzielenieć z zawiści cieszę się na te zdjęcia i relacje z podróży. Coś chyba robię nie tak big_grin
          • kk345 Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 12:38
            Ja poszłam krok dalej: chodzę namiętnie na spotkania klubu podróżnika, na których zupełnie OBCY ludzie opowiadają o swoich podróżach do egzotycznych miejsc, na które mnie nie stać- i jeszcze płacę za bilet wstępu. Patologia;D
          • 3-mamuska Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 16:35
            triismegistos napisała:

> Jak rany. Mam znajomych, którzy kilka razy do roku jeżdżą w różne miejsca, na k
            > tóre raczej szybko nie będzie mnie stać, a które bardzo mnie interesują.
            > I ja głupia zamiast zzielenieć z zawiści cieszę się na te zdjęcia i relacje z p
            > odróży. Coś chyba robię nie tak big_grin
            >

A ja dzieki temu odkrywałam ze nie mam duszy podróżnika. Dla mnie takie wyjazdy to za karę chyba.
            Jechac pakować sie ,do samolotu ,stres, jeszcze musisz sie dobrze bawic ,bo kupe kasy, i musisz jeść co ci dają i niewiadomo co jesz brrr.
            Nie lubie nowych miejscuncertain
        • kropkacom Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 11:03
          To niech nie ogląda big_grin

"Bo jak ktoś liczy kasę od pierwszego do pierwszego to chyba tak zachwycony nie jest oglądając foty znajomej z Seszeli.tak jest i nie mówcie że nie."
        • goodnightmoon Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 20:14

> Super że możesz oglądać zdj znajomych z egzotycznych wyjazdów i tego nie zazdrościć, domniemam że sama jeździsz. Bo jak ktoś liczy kasę od pierwszego do pierwszego to chyba tak zachwycony nie jest oglądając foty znajomej z Seszeli. tak jest i nie mówcie że nie.

Przepraszam, to biedni ludzie, liczące kasę od pierwszego do pierwszego, dopiero dzięki Facebook odkryli, że są tego typu różnice? WOW

Trudno, muszą się z tym pogodzić.
          • ponis1990 Re: Czy Facebook to zło? 13.10.16, 07:36
            Witam, jestem osobą z dochodami na stykbig_grin Koleżanka z dawnej szkolnej ławy wrzucała ostatnio zdjęcia z jakiegoś bardzo egzotycznego zakątka. Miło było popatrzeć, bo wyglądało to jak fotoszop, a nie byłsmile I co ? I pstro. Pogodziłam się z tym, że Seszele to nie dla mnie, ewentualnie tylko gdzieś Europa w pobliżu. Miło za to widzieć że ktoś kogo lubię, coś osiągnął. Nie denerwują mnie ludzie bogaci (wtf?) za to pousuwałam tych, co wrzucają coś dziennie, pierdyliard zdjęć swoich dziubdziusiów na dzień, ludzi bardzo pesymistycznych bądź agresywnych, a ostatnio prolajfów. big_grin
        • fifiriffi Re: Czy Facebook to zło? 13.10.16, 07:29

> Super że możesz oglądać zdj znajomych z egzotycznych wyjazdów i tego nie zazdro
          > ścić,domniemam że sama jeździsz. Bo jak ktoś liczy kasę od pierwszego do pierws
          > zego to chyba tak zachwycony nie jest oglądając foty znajomej z Seszeli.tak jes
          > t i nie mówcie że nie.

ale że ty tak poważnie? tutaj nie chodzi co , kto dodał na fb, tylko podejście innych ludzi. Mnie nie stać na wyjazd, to inni niech nawet nie pokazują gdzie byli? big_grin
          Wiem,że są ludzie , których szlag trafia, ale z zazdrości. To moja wina, że kogoś nie stać na wyjazd?

• princesswhitewolf Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 11:22
        > Okazalo sie ze sporo osob mam ultrasow religijnych proliferow itp uncertain ciezko mi sie odnosic do tego i czasem rece opadaja

dobrze ze cie nie nawracaja bo podczas tych demonstracji zwiazanych z aborcja w Polsce mnie napadly 2 znajome znajomych ( ultrasy), ktore w zyciu raz widzialam no i dalejze mnie nawracac. A mam taka wade ze sie w dyskusje wkrecam. No i do polnocy z jedna kiedys czas stracilam rozmawiajac o ontologii ludzkiej zygoty.
        • ichi51e Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 16:08
          No wlasnie cicho siedze nie lajkuje nie komentuje bo wiem ze jak sie wydam z pogladami to nie dosc ze mnie na fb beda meczyc to jeszcze jak w realu spotkam swoje uslysze
    • cauliflowerpl Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:22
      A ja wlasnie na fejsie chce ogladac wylacznie zdjecia zrobione przez znajomych, tematyka mi obojetna, byle nie zbyt monotemtycznie.
      Wszelkie udostepnienia innych publikacji wygaszam.
    • princesswhitewolf Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:52
      ja. A czego mam sie wstydzic? Przeciez nie wklejam jakichs selfie. Ludzie wpisuja rozne ciekawe rzeczy tam.
    • kropkacom Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 10:57
      Mam FB, ale założonego tak, że po prostu przeglądam interesujące mnie strony, które też są FB. I bardzo to lubię. Przyznaje bez bicia. Zdjęcia też lubię, ale trochę bardziej profesjonalne. Nie zazdroszczę, nie wpadam w doła, że mnie tam nie ma. Wręcz na odwrót. Posiadać takiego konta jak na NK nie mam zamiaru. Co do samego problemu ludzi na portalach społecznościowych to po prostu problem jest w ludziach a nie samym portalu. I jeszcze posiadanie tam konta nie jest obowiązkowe. Co nie zmienia tego, że jednak kilku zasad warto przestrzegać.
    • zona_mi Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 11:15
      Mam i się nie wstydzę.
      Ostatnio z radością pochwaliłam się zdjęciem z jednym pisarzem, zacytowałam post z forum, zachęciłam do polubienia strony grupy, która jest mi bliska, takie tam. Ogłoszenia czasem daję.
      Dziś wrzucę piosenkę.
      Potraw nie fotografuję, zdjęcia z wakacji - wstawiam ale rzadko.
    • aguar Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 11:18
      Ja pracuję w domu, zawsze to jakiś kontakt z ludźmi. Z niektórymi dzięki fb odnowiłam kontakty.
    • iwoniaw A ja zawsze powtarzam 11.10.16, 11:37
      i zrobię to po raz kolejny: każdy ma takiego FB, na jakiego zasługuje - ani mądrzejszego, ani głupszego, ani lepszego, ani gorszego. W końcu któż jak nie właściciel konta decyduje o tym, kogo przyjmuje do znajomych, kogo blokuje, jakie strony lubi i obserwuje, co wrzuca na tablicę?

Ja tam osobiście jestem zadowolona - ludzie fajni, artykuły interesujące, kawały śmieszne, dyskusje inspirujące. Tak, zdarza się, że czasem coś zazgrzyta i przeżyję niemiłe zdziwienie - zawsze to jednak po pierwsze jakaś nauka o ludziach i świecie, po drugie - minutka pogrzebania w ustawieniach i nie muszę więcej tego oglądać/czytać. Opcja nie zawsze w tzw. realu dostępna wink
      • zona_mi Re: A ja zawsze powtarzam 11.10.16, 11:46
        Właśnie, zaletą fb jest możliwość wygaszania, segregowania.
        No i przyjmowania lub nie różnych ludzi.
      • wegatka Re: A ja zawsze powtarzam 11.10.16, 22:35
        iwoniaw napisała:

> Ja tam osobiście jestem zadowolona - ludzie fajni, artykuły interesujące, kawał
        > y śmieszne, dyskusje inspirujące. Tak, zdarza się, że czasem coś zazgrzyta i pr
        > zeżyję niemiłe zdziwienie - zawsze to jednak po pierwsze jakaś nauka o ludziach
        > i świecie, po drugie - minutka pogrzebania w ustawieniach i nie muszę więcej t
        > ego oglądać/czytać. Opcja nie zawsze w tzw. realu dostępna wink

Lubię to! wink
    • jagienka75 Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 11:55
      mam konto, ale służy mi głownie do czytania informacji.
      ostatni raz wstawiałam zdjęcie z rok temu?
      publicznie udostępniam tylko i wyłącznie strony ze zwierzakami, które poszukują domów. i to wszystko.
      reszta wraz ze zdjęciami, jest tylko dla znajomych.
    • iskierka3 Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 12:01
      Jasmile
      • moadek Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 13:06
        nie jest złem, ale ja chyba jestem zastaromodna i poziom ekstrawertyzmu niektórych aktywnych mnie zadziwia, poczułam sie nieswojo gdy dostałam zaproszenie na stronę nauczycielki dziecka, weszłam z ciekawosci, a tam skadinąd przepiękne zdjęcia z rodzinnych wakacji całej rodziny w kostiumach kapielowych i slipkach, piękne buzie i figury, muskulatura pewnie męża do pozazdroszczenia, ale mi taka wiedza niepotrzebna, poczułam się, mimo jej zaproszenia jakbym zajrzała w jej prywatnosc przez dziurkę od klucza i mimo ogromnej sympatii do naprawde wspaniałej nauczycielki, wiecej jej strony nie nie odwiedziłam, czy ja taka niedzisiejsza jestem ?
    • kkalipso Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 13:15
      Zależy jak z niego korzystasz. Lubię zdjęcia zwykłych szarych ludzi, podglądać ich codzienność bardziej nawet niż tę kolorową celebrytów co nie znaczy że jak któraś z koleżanek dodaje po raz kolejny pierdylion zdjęć dzieci i obiadu mnie nie irytuje. Gdzieś tam powinna istnieć granica.

Mam fejsa i się tego nie wstydzę, zdjęcia dodaję raz na jakiś czas, z wyjazdów, większych imprez, dni świątecznych, szkolnych uroczystości.

Najwięcej do powiedzenia w tym temacie mają do powiedzenia ci co najczęściej oglądają z wypiekami na twarzy.
      • ichi51e Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 16:10
        Mam kolege ktory potrafi wrzucic ponad setke zdjec z obiadu rodzinnego. Z porodu pierworodnego bylo kolo 300
        • ichi51e Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 16:11
          I to jest dopiero dziwne. Koles obfotagrafowal zaloge kazdy kont szpitala jedzenie zone sprzet...
          • ichi51e Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 16:11
            *kat oczywiscie
            • kkalipso Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 19:25
              Właśnie takich co nie znają umiaru miałam na myśli.
    • nanuk24 Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 16:40
      Ja mam i bardzo to lubię i to tak bardzo, że teraz właściwie nie przesiaduję na forum, tylko na fb. Zdjęcia wrzucam, wyzłośliwiam się, etc. Prostak też ma prawo do uciech.
      • peonka Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 17:01
        big_grin
      • goodnightmoon Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 20:20
        nanuk24 napisała:

> Prostak też ma prawo do uciech.

big_grin
        Uwierz mi, TY jesteś bardzo mało aktywna wink
        • zona_mi Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 20:37
          Może i mało, ale się chwali produktami i tapirem.
          Chwalipięta.
          Wyjdzie na tym, jak na mydle.
          • nanuk24 Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 22:04
            O, dawno tapira nie pokazywałam. Czas najwyższy.
        • nanuk24 Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 22:03
          Bo ja obserwuję i notuję w kajeciku, a później puszczę bombę na ematce tongue_out
          • goodnightmoon Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 22:36
            Ło kurcze!!! big_grin
    • forumologin Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 17:02
      Czy prostactwa to nie wiem, jie mam prostakow wsrod znajomychwink)) ale cos gorszego:Wg badan facebook jest jednym z serwisow spolecznosciowych ktory prowadzi do depresji, wiec tak to jest zlooooooosmile
      A powaznie to dziala to tak, ze zawsze wychodzisz z fb z deprecha bo Zawsze jest cos czego miec nie mozesz i zawsze jest ktos kto sie akurat chwali tym czyms.

Czyli medium dla ludzi zadowolonych z zycia na maksa i ktorym nic nie brakujesmile

Ps podobno najbardziej pozytywnym medium jest jnstagramsmile
    • aaa-aaa-pl Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 17:21
      Ja! Rzadko wrzucam zdjęcia - raczej tylko z bardzo ważnych momentów w życiu. Nigdy nie udostępniam " złotych myśli " i innych " łzawych "cytatów, a także informacji typu : daj lajka a pomożesz Kubusiowi czy Zuzi (pieskom , koniom itp)
    • goodnightmoon Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 18:38
      Ja mam konto, wcale się nie wstydzę.
      Lubię oglądać zdjęcia dzieci znajomych i ich foty z wakacji smile Sama też czasem dodaję.
      Może jestem prostaczką, trudno, muszę jakoś z tym żyć. Jeśli komuś nie odpowiada treść lub intensywność czyichś postów - zawsze można przestać obserwować, usunąć ze znajomych lub zlikwidować konto.

Swoją drogą, zadziwia mnie taka postawa: "mam konto na Facebook, wchodzę codziennie, ale ludzi, którzy tam się udzielają uważam za prostaków". Ale Facebook właśnie po to jest - żeby podzielić się swoimi zdjęciami, wydarzeniami z życia, przemyśleniami. Jeśli ktoś to uważa za głupie i irytujące - po co w ogóle tam wchodzi???
    • mum2004 Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 19:50
      Na fb mam grupę z klubu sportowego syna, drużyny córki, żłobka i inne. Bez tego byłby bardzo utrudniony kontakt. Zdjęć obiadów nie wstawiam ale nie oceniam źle tych co tak robią.
    • lokitty Re: Czy Facebook to zło? 11.10.16, 20:44
      Co kto lubi. Zdjęcia bliskich koleżanek z dziećmi i na wyjazdach jakoś tam mnie interesują, bo często nie ma czasu się spotkać, to chociaż wiem, co u kogo w życiu się dzieje. Treści innych osób, jeżeli są monotematyczne, nudne dla mnie, drażnią moje przekonania - wycinam. Osób nie usuwam. Jak zechcę, to zajrzę.
      Konto mam, treści osobistych niemalże żadnych, bo mam też znajomych, z którymi nigdy się nie spotkałam osobiście, przeważnie wymieniamy się poglądami w różnych grupach albo razem w coś tam gramy wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka