Dodaj do ulubionych

Duduś dał głos nt aborcji

20.10.16, 22:10
a a każdym razie Magierwski dał. W mojej ocenie ple ple ple, ale może któraś z e-matek jest bardziej biegła w pisomowie,

Pytany w TVN24 o opinię prezydenta Dudy na temat możliwości zmian obowiązujących przepisów o dopuszczalności przerywania ciąży, Magierowski powiedział, iż "prezydent uważa, że w przypadku dzieci niepełnosprawnych ten kompromis aborcyjny, który w tej chwili obowiązuje, tych dzieci nie chroni w stopniu wystarczającym". Zaznaczył jednocześnie, że Duda "ubolewa" nad tym, że w Sejmie "nie procedowano nad oboma projektami obywatelskimi" ws. aborcji.

Magierowski przypomniał ponadto, że już "na samym początku debaty o kompromisie aborcyjnym" prezydent podkreślał, że jeśli w obowiązujących przepisach miałyby zostać wprowadzone jakiekolwiek zmiany, to "te zmiany muszą być poprzedzone bardzo głęboką debatą, bardzo wyważoną, spokojną dyskusją i wysłuchaniem wszystkich stron".

fakty.interia.pl/polska/news-andrzej-duda-za-zaostrzeniem-prawa-aborcyjnego,nId,2294081
Obserwuj wątek
    • amarantha Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 22:15
      Całkowicie po obecnej linii partii: przygotowywanie gruntu pod wykreślenie z ustawy punktu o prawie do aborcji w przypadku wad płodu i pitolenie o debacie dla samego pitolenia, bo żadnej debaty nie będzie. Bez zaskoczenia.
    • cosmetic.wipes Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 22:17
      Zero poglądów. Zachowawczość mistrzowska. Dobrze wytresowany.
      • olewka100procent Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 22:20
        Och ten Duduś smile zagłosuje na niego po raz drugi smile
        • cosmetic.wipes Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 22:38
          No cóż, jesteś z tych którzy nie są w stanie przekroczyć własnych ograniczeń intelektualnych. Tak bywa, pogodz się z tym, że bog nie dał ci tyle, ile mógł.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 22:57
          olewka100procent napisała:

> Och ten Duduś smile zagłosuje na niego po raz drugi smile

To jest właśnie demokracja... nawet największy, ograniczony przygłup ma swój głos.

Xsionnc
        • ra-sowa Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 23:01
          zagłosuj , jest słodki jak mopsik i jak widać głos też dać potrafi
          • anetapzn Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 09:02
            ra-sowa napisała:

> zagłosuj , jest słodki jak mopsik i jak widać głos też dać potrafi

Ra-sowa, nie rozumiem dlaczego obraziłaś mopsiki big_grin big_grin
    • panterarei Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 22:20
      Kurczę jak sobie tak zaglądamy pod kolderke, to jest to kolejny zarliwy katolik, w którego rodzinie otwartość na życie jest cokolwiek dyskusyjna.Jedna córka?Czy oni spali w trakcie nauk przedmałżeńskich..
      • paszczakowna1 Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 09:15
        >Czy oni spali w trakcie nauk przedmałżeńskich.

Duda z dużym naciskiem utrzymuje, że córka została spłodzona w trakcie nocy poślubnej.
        • joanekjoanek Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 11:20
          daaaaj linkę! nie wierzęęę!
          • paszczakowna1 Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 22:52
            Ależ proszę:

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kinga-duda-to-owoc-nocy-poslubnej-kandydata-pis/7sy5s5k
            • stacie_o Re: Duduś dał głos nt aborcji 22.10.16, 10:28
              Jaka żenada.
            • mmoni Re: Duduś dał głos nt aborcji 22.10.16, 15:36
              paszczakowna1 napisała:

> Ależ proszę:
              >
              > www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kinga-duda-to-owoc-nocy-poslubnej-kandydata-pis/7sy5s5k
              >

I od tej pory już ani razu?
            • aerra Re: Duduś dał głos nt aborcji 12.12.18, 11:31
              O, łał.
              Ale to jak to tak, cywilny 2 miesiące wcześniej? I tak przez dwa miesiące w grzechu, czy też czekali z nocą poślubną do kościelnego?
              • hanusinamama Re: Duduś dał głos nt aborcji 12.12.18, 11:35
                NO chyba chodziło o to ze kingusia sie urodziła 9 miesiecy po slubie koscielnym...tyle ze ciaza trwa 10 miesiecy...
            • hanusinamama Re: Duduś dał głos nt aborcji 12.12.18, 11:34
              POsmarkałam klawiature ze smiechu....
    • lauren6 Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 22:21
      Będą majstrować przy ustawie. Reszta to pie...lo.
      • lauren6 Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 22:22
        * pie rdololo, nie żadne brzydkie słowo jakie filtr gazety sugeruje uncertain
    • szarsz Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 22:31
      Tłumacząc na nasze - prezes kazał mówić, żeby wykreślamy zd, to mówi, że wykreślamy. Ale jednocześnie prezes nie robi ruchu, więc zasłaniamy się potrzebą debaty, aby mieć wymówkę, że nic nie robimy. Na wszelki wypadek, jakby się linia partii zmieniła.

Moim zdaniem PAD nie wie, skąd wieje, więc nie wie, w którą stronę dudę obrócić. I próbuje we wszystkie jednocześnie.
      • aniani7 Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 22:45
        Coraz więcej analogii z bolszewią dostrzegam. Czytałam wspomnienia kierowcy Stalina, wspominał, że spotykali się na tych plenach, gdzie pie...li i pie...li, a i tak wszystko już było dawno zdecydowane przez słońce narodu czerwonego.
      • iwoniaw Szarsz ładnie wytłumaczyła 20.10.16, 23:13
        prezes kazał mówić, żeby wykreślamy zd, to mówi, że wykreś
        > lamy. Ale jednocześnie prezes nie robi ruchu, więc zasłaniamy się potrzebą deba
        > ty, aby mieć wymówkę, że nic nie robimy. Na wszelki wypadek, jakby się linia pa
        > rtii zmieniła.

Dokładnie tak, na wszelki wypadek Panu Bogu świeczkę i Diabłu ogarek big_grin

nie wie, skąd wieje, więc nie wie, w którą stronę dudę obrócić

Ale rzecznika ma biegłego, zarabiającego na pensję uczciwie big_grin
      • owczarkini Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 09:01
        >Tłumacząc na nasze - prezes kazał mówić, żeby wykreślamy zd, to mówi, że wykreślamy. Ale >jednocześnie prezes nie robi ruchu, więc zasłaniamy się potrzebą debaty, aby mieć wymówkę, że nic >nie robimy. Na wszelki wypadek, jakby się linia partii zmieniła.
        Dokładnie tak. Przy czym to jest obecnie ogólne stanowisko prezentowane przez przedstawicieli PiS obecnie.
        Na moje idzie jednak w stronę majstrowania. Przyjdzie taki dzień, że Kaczor każe zmienić to zmienią a ten... podpisze i tyle.
        Swoją drogą z nikogo gimbaza chyba nie miała wcześniej takiej polewki jak z obecnego, pożal się Boże, prezydenta. Ponoć to się nazywa "wielki potencjał memiczny".
        • szarsz Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 11:02
          > Na moje idzie jednak w stronę majstrowania.

Moje wrażenie jest takie, że kaczor sobie wymyślił scenariusz: grozimy całkowitym zakazem, ludzie się denerwują, ustepujemy o krok i wtedy przedstawiamy zd jako nowy kompromis, z którego wszyscy są zadowoleni. Czuję, że mocno nie docenił siły oporu, dlatego teraz się miota i próbuje coś wymyślić. Do tego służą pomysły od czapy (a przy okazji zajmują ludziom mózgi) - sprawdzają czujność i szukają słabych punktów.
          • owczarkini Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 11:13
            Zgadzam się. Teraz kwestia jest tylko taka - jak bardzo oderwane od rzeczywistości i pyszne są konserwy w polskim episkopacie. Czy cisną go nadal, czy się zreflektowali. Obstawiam to pierwsze.
            Na rozum wychodzi, że należy dyskusję przenieść pod kurie i na tacę. W małych miejscowościach skorzystać z poczty i napisać proboszczowi jakie są fakty smile
            • szarsz Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 13:56
              > przenieść pod kurie i na tacę.

Ja też tak myślę. Z tymże ja jako niekatoliczka nigdy nie dałam na tacę do kościoła nie chodzę, to i pola manewru nie mam.
              A praktykujący katolicy nie widzą związku i nie przestaną ani chodzić do kościoła ani dawać na tacę, co pięknie pokazują dyskusje nawet na tym forum. Mówiąc to, czepiasz się i tyle.
              • szarsz Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 13:57
                A pod kurie mogę iść, czemu nie.
                • owczarkini Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 14:32
                  Ja przestałam chodzić. Katolicyzm zaczyna brzmieć wręcz nieprzyzwoicie, za to czuję się chrześcijanką.
              • paszczakowna1 Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 14:40
                >A praktykujący katolicy nie widzą związku i nie przestaną ani chodzić do kościoła ani dawać na tacę

Widzą, przynajmniej niektórzy. Od jakiegoś półtora roku przestałam się zaliczać do praktykujących katolików i nie zamierzam tego stanu zmieniać. Pod kurię też mogę iść.
    • anika772 Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 22:38
      Wyważona, spokojna i z wysłuchaniem obu stron, o aborcji!? Z choinki się dudzina urwał?
    • paloma_blauwinder Re: Duduś dał głos nt aborcji 20.10.16, 22:55
      Głęboka debata, taaaa. Właśnie ta głęboka debata (= w poniedziałek czarny protest, we wtorek babcie rydzykowe na Jasnej Górze i tak na przemian) to jest to, z powodu czego PIS najbardziej robi w portki.
      No chyba, że "głęboka" oznacza, że powinni przyjść do studia smutni panowie i sobie tam swoje żalki powylewać.
      • owczarkini Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 08:57
        A kto to pyskował, że o takich rzeczach nie rozmawia się na ulicy ? Jak to usłyszałam, to zaczęłam się zastanawiać A GDZIE ?! Gdyby im zależało na debacie, to by zaprosili środowiska kobiece, przedstawicielki do Szydłowej na przykład. A oni nawet do Sejmu ich nie chcieli wpuścić. A potem jeden z drugim "żalki wylewa" (dobre big_grin), że kobiety wychodzą na ulicę nie wiedząc o co chodzi a w ogóle to debata potrzebna, no kurna.
    • la_mujer75 Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 09:06
      Dziś mój Starszy (nie ma jeszcze 12 lat) wymyślił hasło : "Mówisz DUDA, myślisz ...." .
      • purchawkapuknieta Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 09:40
        o, z dumą cybe hodujesz.
        • cosmetic.wipes Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 09:43
          Wy pisięta jednak jesteście odmienni genetycznie od gatunku homo sapiens big_grin
          • purchawkapuknieta Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 10:05
            a to oznacza, że można i należy eliminować nas fizycznie.

(a wiesz, że gdybyś zwerbalizowała taką myśl wobec geja, uchodźcy czy pani Dryjańskiej, to inna pulchna pani Grabarczyk mogłaby podkablować cię do prokuratury. Wiesz, hejt, mowa nienawiści i inne takie)
            • feel_good_inc Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 11:00
              purchawkapuknieta napisała:
              > a to oznacza, że można i należy eliminować nas fizycznie.
              >
              > (a wiesz, że gdybyś zwerbalizowała taką myśl wobec geja, uchodźcy czy pani Dryj
              > ańskiej, to inna pulchna pani Grabarczyk mogłaby podkablować cię do prokuratury
              > . Wiesz, hejt, mowa nienawiści i inne takie)

Chocholizm, wersja dla zaawansowanych big_grin Zgłoś do prokuratury samogwałt mentalny!
            • turzyca Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 11:04
              (a wiesz, że gdybyś zwerbalizowała taką myśl wobec geja, uchodźcy czy pani Dryjańskiej, to inna pulchna pani Grabarczyk mogłaby podkablować cię do prokuratury. Wiesz, hejt, mowa nienawiści i inne takie)

A przepraszam, dopisek o eliminacji fizycznej, co byloby podstawa do mowy nienawisci, jest Twoim wymyslem. Takze ludzie o odmiennym kodzie genetycznym - np. z dodatkowym chromosomem - maja prawo do godnego zycia. Ludzie o normalnych chromosomach - np. matki czy rodzenstwo - tez.
            • cosmetic.wipes Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 11:19
              purchawkapuknieta napisała:

> a to oznacza, że można i należy eliminować nas fizycznie.

Wiem, ze ty nie masz szacunku dla innych gatunków, ale ja nie morduję zwierzątek.

>
              > (a wiesz, że gdybyś zwerbalizowała taką myśl wobec geja, uchodźcy czy pani Dryj
              > ańskiej, to inna pulchna pani Grabarczyk mogłaby podkablować cię do prokuratury
              > . Wiesz, hejt, mowa nienawiści i inne takie)

Proponuję, żebyś biegusiem napisała donos do Pana Prokuratora Narodowego Zbigniewa Zero tongue_out
    • araceli Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 09:27
      Czyli jak zwykle 'zrobię to co każe prezesik'.
    • mid.week Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 09:45
      Lawirują między wqr...m społeczeństwa a naciskami KK.
      • purchawkapuknieta Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 10:23
        Wku...onych jest kilka osób oderwanych od rzeczywistości. Reszta temat aborcji ma głęboko w dupie.
        • paskudek1 Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 10:25
          oglądałaś wczorajsza audycje i wywiad z rodzicami dziecka, do którego urodzenia zmusił kobiete Chazan? To sobie obejrzyj i posłuchaj. Może nawet jakas myśl ci zaświta we łbie. Chociaz wątpię.
          • purchawkapuknieta Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 10:39
            Po pierwsze mam prześlicznej urody główkę. Po drugie: zabójstwo dla mnie zawsze jest zabójstwem. I możesz mnie lżyć (oczywiście bez nienawiści). A im bardziej lżyć będziesz, tym bardziej twoje zdanie bedzie marginalizowane. Jak to z oszołamami i ekstremą bywa smile
            • szarsz Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 10:55
              Aborcja to zabójstwo? Mam nadzieję, że domagasz się kary 25 lat dla kobiety i jej lekarza?
              • dyzurny_troll_forum Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 11:11
                szarsz napisała:

> Aborcja to zabójstwo? Mam nadzieję, że domagasz się kary 25 lat dla kobiety i j
                > ej lekarza?

Za aborcję tylko kara śmierci ma sens. Poza tym skoro zabójstwo to powinno się płodom wydawać chyba dowody osobiste, czyż nie?
                • hanusinamama Re: Duduś dał głos nt aborcji 12.12.18, 11:42
                  Ja przezyłam 2 poronienia...czy powinnam wystapić o zasiłek pogrzebowy? A moze 500+?
            • cosmetic.wipes Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 11:21
              Zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem w tym akurat przypadku popełnił Chazan.
            • hanusinamama Re: Duduś dał głos nt aborcji 12.12.18, 11:40
              Nie watpimy ze jesteś sliczną, zgrabna i powabna do tego mądra i wyedukowana....a tutaj siedzisz nie po to zeby sobie wyimaginowe ego połechać. Ofkors!!!!
        • hanusinamama Re: Duduś dał głos nt aborcji 12.12.18, 11:38
          Chyba ci peron odjechał. Nawet katoliczki się boją. MOje biegajace co niedziela do koscioła kolezanki trzesa gaciami...O czym ty mowisz? Bo chwilo ciebie to nie dotyczy a jak bedzie to sobie na Słowacje albo do czech pojedziesz? No tak typowe katolskie podejscie "interesuje mnie czubek własnego nosa i nic dalej". Mnie stac na taki wyjazd ale wiem ze wiele dziewczyn nie ma takiej możliwosci. I wszyscy wiemy ze skorbią sie zarówno lewaczki jak i pisowkie katolki. Dzisiaj sie wyskrobie jutro bedzie krzyczeć ze aborcja jest be.
    • jdylag75 Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 10:02
      "te zmiany muszą być poprzedzone bardzo głęboką debatą, bardzo wyważoną, spokojną dyskusją i wysłuchaniem wszystkich stron""
      W Ranczo jakieś 3-4 lata temu był identyczny tekst smile
    • stacie_o Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 11:13
      w temacie Dudy:
      https://img.jbzd.pl/2016/10/cb116a5c56100cc28bacc06be9ffc507.png
      • joanekjoanek Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 11:26
        cudowne smile
        nie wiem, czemu mi się bardzo z tym zamierzchłym zdjęciem kojarzy...

https://delong.typepad.com/.a/6a00e551f08003883401b8d1884bdb970c-pi
    • memphis90 Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 11:51
      No ale ma rację- nie chroni. Ciężko uszkodzone dzieci muszą się rodzić o czasie i konać kilka dni w cierpieniu...
      • anetapzn Re: Duduś dał głos nt aborcji 21.10.16, 13:58
        memphis90 napisała:

> No ale ma rację- nie chroni. Ciężko uszkodzone dzieci muszą się rodzić o czasie
        > i konać kilka dni w cierpieniu...
        >
        Pamiętaj- najważniejsze, żeby je ochrzcić. A cierpienie rodziców, dziecka, bliskich, brak człowieczeństwa, a ... z tym. Chrzest najważniejszy.
    • asfiksja Re: Duduś dał głos nt aborcji 12.12.18, 10:35
      Tak to było tuż po zyskaniu pełni władzy przez PIS.
      A więc dlaczego nie ma tej głębokiej, wyważonej, spokojnej dyskusji na temat aborcji?
      Zamiast tego proponuje się nam absurdalną dyskusję nt. "czy komin sąsiada smrodzi czy nie smrodzi?".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka