Dodaj do ulubionych

Popsute dzieci

22.10.16, 18:52
Artykuł wprawdzie sprzed dwóch lat, ale nie sądzę, aby coś się zmieniło sad

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1568437,1,dzieci-dla-ktorych-zabraklo-milosci.read
Obserwuj wątek
    • szpil1 Re: Popsute dzieci 22.10.16, 19:30
      Smutne i przerażające sad
    • 71tosia Re: Popsute dzieci 22.10.16, 19:46
      smutne ale tez optymistczne ze jednak te dzieci znajduja domy, sprawdzilam w internecie ze osrodek nadal dziala.
      • cosmetic.wipes Re: Popsute dzieci 22.10.16, 20:22
        Znajdują domy w krajach cywilizacji śmierci, a nie w naszym miłosiernym, chroniącym życie grajdołku.
        • livia.kalina Re: Popsute dzieci 22.10.16, 20:42
          Właśnie. Niedobrze mi się robi.
        • maslova Re: Popsute dzieci 22.10.16, 22:02
          Myślę, że gdyby Ordo Iuris włożyłoby połowę energii i środków, jakie przeznacza na ratowanie życia płodów, na funkcjonowanie takich ośrodków (o indywidualnych adopcjach nawet nie śmiem myśleć), dostaliby sporo punktów na drodze do nieba.
          • taki-sobie-nick Ordo Iuris 23.10.16, 22:22
            maslova napisała:

> Myślę, że gdyby Ordo Iuris włożyłoby połowę energii i środków

oznacza "porządek prawny".

To są ludzie siedzący w prawie i zajmujący się prawem.

Raczej zatem - jako organizacja - powinni się zająć sędzią, który dał tatusiowi/ojczymowi 6 lat, oraz kierownikiem paki, który go wypuszcza za dobre sprawowanie, i podejściem "no przecież Mikołaj żyje".

Oraz klasyfikowaniem JEDNEGO jednozdaniowego listu jako "zainteresowania Mikołajem".
      • edelstein Re: Popsute dzieci 22.10.16, 21:06
        Tak,poza Polska,np.w takich Niemczech gdzie aborcja jest dozwolona do 12tygtongue_out
    • semihora Re: Popsute dzieci 22.10.16, 20:02
      Potworne.
    • eliszka25 Re: Popsute dzieci 22.10.16, 22:17
      strasznie smutne sad, choc pocieszajace jest, ze wiekszosc tych dzieci jednak znajduje domy. bezdusznosc urzednikow w stosunku do placowki jest wprost porazajaca sad
      • makurokurosek Re: Popsute dzieci 23.10.16, 15:18
        Nie wiem skąd wy macie takie dane . Większość tych dzieci nie znajduje domu , a co do adopcji zagranicznych nikt nie kontroluje co sie pózniej z tymi dziećmi dzieje i czy czasem adopcja nie miała na celu handlu organami .
    • kasiasolska Re: Popsute dzieci 23.10.16, 10:30
      Nie byłam w stanie doczytać artykułu do konca.
    • szpil1 Re: Popsute dzieci 23.10.16, 11:23
      I jeszcze nasuwa mi się myśl, że jednak przymusowa sterylizacja w pewnych wypadkach powinna być wykonywana.
      • lellapolella Re: Popsute dzieci 23.10.16, 11:41
        Tak, mnie też się tak wydaje. Sądy mogłyby decydować o sterylizacji, biorąc pod uwagę przeszłość i prognozy. Uderzyło mnie, że są tam również dzieci z ciąż niemonitorowanych - ile takich biedactw będzie, gdy ustawa zostanie zaostrzona?
      • eliszka25 Re: Popsute dzieci 23.10.16, 12:22
        tez tak mysle, bo skoro do ufnosci trafia kolejne dziecko tych samych rodzicow, czy tej samej matki, to jaka jest szansa, ze nastepne nie trafi?
      • ciezka_cholera Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:03
        Czy Wam, drogie Panie, kompletnie juz rozum odjelo? Jeszcze za malo mamy w Polsce nakazow i obowiazkow dotyczacych kobiet? Taka jestes pewna, ze Ciebie nikt nie wysterylizuje przymusowo, bo dojdzie do wniosku, ze nie jestes wystarczajaco dobrym rodzicem (albo z innych dowolnych wzgledow, ktore sad przyklepnie). Ucieczka od wolnosci w praktyce. I jakos nikt nie mruczy o przymusowej wazektomii, a patol plci meskiej moze wyprodukowac w ciagu roku duza liczbe potomkow, patolka tylko jedno - ale co tam, sterylizujmy na sile glupie baby.

Sterylizacje lub spirale mozna takiej kobiecie (i odpowiednio wazektomie mezczyznie) zaproponowac jako opcje, ewentualnie na zachete i otarcie lez zaproponowac jednorazowa zapomoge (rodzina 1000-).
        • albertynaa Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:18
          Nie sprawdziła się jako matka to po kija jej płodność?
          • mid.week Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:22
            Nie sprawdzi się jako pracownik to up...lmy rączki.
            • albertynaa Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:25
              Akurat muzułmanie nie mają z tym problemu.
              • mid.week Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:30
                To się tam przenieś.
                Ja ci ciązy możliwośc wyboru możesz też dac się ubezwłasnowolnić, ktoś wtedy będzie o tobie decydował. Natomias bardzo ładnie proszę od min mojej macicy sie od....ć.
                • albertynaa Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:36
                  Przesadzasz. Wystarczy zamieszkać w odpowiedniej strefie np w De, Francji, Belgii, GB.
                  Skoro akceptowane jest wielożeństwo,pedofilia jako element kultury to kto wie co będzie w nieodległej przyszłości.
                  • mid.week Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:40
                    Nie interesuje mnie co jest gdzie indziej.
                  • paszczakowna1 Re: Popsute dzieci 23.10.16, 23:17
                    Gdzie w "De, Francji, Belgii, GB" akceptowana jest pedofilia jako element kultury, pleciugo?
                    • albertynaa Re: Popsute dzieci 24.10.16, 00:08
                      Chcesz powiedzieć, że wszyscy dorośli mężowie swoich mocno nieletnich żon siedzą w więzieniach?
                      Arcyciekawe pani.
                      • edelstein Re: Popsute dzieci 24.10.16, 11:31
                        Ty wiesz,ze prawo szariatu w Niemczech nie obowiazku jetzt wiec oni wcale nie sa malzenstwo wg prawa.I owszem w przypadkach w ktorych stwierdza sie pedofilie taki pan trafia do wiezienia.Z reguly jednak one maja 16 a on kolo 29,a seks od 16 jest dozwolonytongue_out
                  • edelstein Re: Popsute dzieci 24.10.16, 11:32
                    Gdzie jest akceptowane wielozenstwo i pedofilia?wali ci calkiem z tego braku seksu
          • ciezka_cholera Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:24
            Serio uwazasz, ze ja sie martwie o plodnosc menelek i mi ich szkoda? Takie prawo to niewyobrazalny zamach na wolnosc wszystkich kobiet i trzeba byc slepym, zeby tego nie widziec. Jak chcesz, to niech sad decyduje o Twojej plodnosci, jesli nadmiar wolnosci Cie przytlacza, ja jednak wolalabym, zeby od mojej trzymal sie z daleka (i w jedna, i w druga strone).
            • albertynaa Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:31
              Taak trzeba być ślepym na te nieszczęsne istoty z ww artykułu poczęte w pijackim widzie. Jedna z matek była w 9 (!!) ciąży. Dzieci mają rodzeństwo nawet w tym samym ośrodku. Skoro kobieta sama nie potrafi nad sobą zapanować w TAKIM przypadku trzeba to zrobić za nią.
              • mid.week Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:34
                Nie - trzeba kolejno:
                zająć się takimi dziećmi
                zajać się takimi rodzinami
                edukować społeczeństwo juz od podstawówki
                zapewniać darmową antykoncepcję i do niej namawiac a nie zniechęcać.
                • lellapolella Re: Popsute dzieci 23.10.16, 15:06
                  ciezka_cholera- rozumiem Twój punkt widzenia i powiem tak- jak dla mnie może być wazektomia.
                  Mam w okolicy takie rodzeństwo, dwie siostry, które mieszkają z dwoma braćmi. Panie są lekko upośledzone, panowie trunkowi. Jakieś dwa lata temu mieli już na koncie sześcioro dzieci, każde w placówce opiekuńczej lub w rodzinie zastępczej i kolejny maluch był w drodze. Jak to rozwiązać?
                  To są osoby dorosłe, prawa w żaden sposób nie łamią. Mają w dudzie edukację, środków anty nie ogarniają.
                • albertynaa Re: Popsute dzieci 23.10.16, 15:10
                  mid.week
                  Bredzisz o idealnym świecie, w którym żyją idealni ludzie.
                  To się nie sprawdza.
                  • mid.week Re: Popsute dzieci 23.10.16, 15:36
                    Nic się nie sprawdza w 100%. Zawsze beda biedne, chore, porzucane dzieci. Można temu usiłowac zapobiegać przez pomoc i edukację lub przymusowymi sterylkami. O ile edukcja i opieka nad rodzinami dysfunkcyjnymi może zapobiegać rodzeniu się niechcianych dzieci, o tyle nakaz sterylizacji moze mieć miejsce dopiero jak już 2, 3 (gdzie ustalimy granice?) trafi do ośrodka. Dodatkowo jest kolejnym obszarem do nadużyć, kolejną strefą ubezwłasnowolnienia kobiet, bo oczywiste jest że tatusiom nikt niczego obcinać nie ma zamiaru.
                    • zla.m Re: Popsute dzieci 24.10.16, 09:00
                      Szczerze mówiąc, to na poziomie emocji też jestem za ubezpłodnieniem takich rodziców (najlepiej obojga, żeby w innej konfiguracji też dzieci nie robili). Natomiast faktycznie na poziomie myślenia widzę, że może to być niebezpieczne - pole do nadużyć i zabierania wolności piękne. Natomiast podoba mi się pomysł "przekupienia" takich rodziców - darmowa sterylka+zapomoga 1000zł, powinno chwycić, a dla Państwa to koszt żaden w porównaniu z wychowywaniem kolejnych "sierot", które mają rodziców.
            • szarsz Re: Popsute dzieci 23.10.16, 22:36
              > Takie prawo to niewyobrazalny zamach na wolnosc wszystkich kobiet i trzeba byc slepym,
              > zeby tego nie widziec.

Oczywiście, że nie powinno być takiego prawa. Natomiast ja jestem za płaceniem za sterylizację. Wazektomia to prosty, tani i szybki zabieg, a tysiak czy dwa to znacznie mniej, niż wydaje mops na kolejne zaniedbane czy upośledzone dziecko.
          • 3-mamuska Re: Popsute dzieci 24.10.16, 00:14
            albertynaa napisała:

> Nie sprawdziła się jako matka to po kija jej płodność?

A ojcu po kij płodność skoro sie nie interesuje i wali głowa dziecka w ścianę uncertain
      • 3-mamuska Re: Popsute dzieci 24.10.16, 00:03
        I jeszcze nasuwa mi się myśl, że jednak przymusowa sterylizacja w pewnych wypadkach powinna być wykonywana.

Jak to przymusowa!!!!! A gdzie moja macica, moj wybor!!!! One chce rodzic takie popsute dzieci ich prawo, jak prawo do aborcji czy decydowania o sobie. Wiec wieszuncertain
      • vaikiria Re: Popsute dzieci 24.10.16, 09:17
        A tym co chwycili dziecko i uderzyli nim o ścianę to chyba tylko przymusowe obcięcie rąk.
        • makurokurosek Re: Popsute dzieci 24.10.16, 10:38
          Zadziwia mnie , że większość osób traktuje takie sytuacje jako ewenement podczas gdy jest to dość częsta norma w rodzinach patologicznych, a takowych niestety jest bardzo dużo. Tak samo jak dziwi mnie stwierdzenie, że takie dzieci szybko trafiają do adopcji podczas gdy takie dzieci bardzo rzadko znajdują dom, a większość rodziców takich dzieci nie ma odebranych praw rodzicielskich tylko ograniczone prawa rodzicielskie. Nie wiem czy wy żyjecie w świecie alternatywnym, czy może chodząc po mieście jesteście tak bardzo skupione na zakupach, że nie zauważacie otaczającej was rzeczywistości.
          • vaikiria Re: Popsute dzieci 24.10.16, 12:04
            Podpinasz się pod moją wypowiedź, więc to do mnie? Nigdzie nie pisałam o normie czy ewenemencie.
    • koronka2012 Re: Popsute dzieci 23.10.16, 23:04
      Po co ja to przeczytałam sad

Ciekawi mnie tylko czy w jakichkolwiek bazach jest odnotowane, że dzieci są w placówkach i czy takie ścierwa nie dostają 500+. Znając jakość przepływu informacji pomiędzy komórkami w różnych urzędach - śmiem wątpić.
    • owczarkini Re: Popsute dzieci 24.10.16, 08:21
      Porażające.
    • valtho Re: Popsute dzieci 24.10.16, 08:51
      Znam bardzo dobrze ten ośrodek jeszcze z czasów, gdy byly tam też zdrowe dzieci do adopcji. Zawsze były też chore i pracownicy dokładali wszelkich starań, żeby jak najwięcej z nich trafiło do adopcji. Najczęściej te najbardziej chore trafiały do adopcji zagranicznych. Gdy nawet na to nie było szansy, dzieci często trafiały do rodzin zastępczych w Polsce. Absolutną ostatecznością były domy opieki.
    • stacie_o Re: Popsute dzieci 24.10.16, 09:25
      Tu jest fb ośrodka, jakby ktoś chciał pomóc.
      www.facebook.com/Porzucone-tylko-raz-321527981294711/?fref=ts
    • mozambique Re: Popsute dzieci 24.10.16, 12:02
      oni mają swój profil na FB "porzucone tylko raz" , zajrzyjcie tam
      wciaz działają bo b. duzo ludzi ich wspiera , robią doskonałą robotę , i alezy im sie wszystko co dobre

pomagajacie , chocby 1% podatku smile
    • naomi19 Re: Popsute dzieci 24.10.16, 13:51
      Oj crying
    • naomi19 Re: Popsute dzieci 24.10.16, 14:02
      O co chodzi z zakupem łóżeczek na ich stronie? 12zł? Któraś pomagała im?
      • mozambique Re: Popsute dzieci 24.10.16, 14:05
        po porostu sponsorujesz utrzymanie takiego łóżeczka ( czyli dziecka w nim)
    • mickie01 Re: Popsute dzieci 05.11.16, 20:16
      Czy ktoś wie co się obecnie dzieje z tym Mikołajem ktory został skatowany przez własnego ojca? Ukończył 3 lata wiec niet jest juz w Ufności. ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka