maslova 22.10.16, 18:52 Artykuł wprawdzie sprzed dwóch lat, ale nie sądzę, aby coś się zmieniło www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1568437,1,dzieci-dla-ktorych-zabraklo-milosci.read Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
71tosia Re: Popsute dzieci 22.10.16, 19:46 smutne ale tez optymistczne ze jednak te dzieci znajduja domy, sprawdzilam w internecie ze osrodek nadal dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Popsute dzieci 22.10.16, 20:22 Znajdują domy w krajach cywilizacji śmierci, a nie w naszym miłosiernym, chroniącym życie grajdołku. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Popsute dzieci 22.10.16, 22:02 Myślę, że gdyby Ordo Iuris włożyłoby połowę energii i środków, jakie przeznacza na ratowanie życia płodów, na funkcjonowanie takich ośrodków (o indywidualnych adopcjach nawet nie śmiem myśleć), dostaliby sporo punktów na drodze do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Ordo Iuris 23.10.16, 22:22 maslova napisała: > Myślę, że gdyby Ordo Iuris włożyłoby połowę energii i środków oznacza "porządek prawny". To są ludzie siedzący w prawie i zajmujący się prawem. Raczej zatem - jako organizacja - powinni się zająć sędzią, który dał tatusiowi/ojczymowi 6 lat, oraz kierownikiem paki, który go wypuszcza za dobre sprawowanie, i podejściem "no przecież Mikołaj żyje". Oraz klasyfikowaniem JEDNEGO jednozdaniowego listu jako "zainteresowania Mikołajem". Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Popsute dzieci 22.10.16, 21:06 Tak,poza Polska,np.w takich Niemczech gdzie aborcja jest dozwolona do 12tyg Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Popsute dzieci 22.10.16, 22:17 strasznie smutne , choc pocieszajace jest, ze wiekszosc tych dzieci jednak znajduje domy. bezdusznosc urzednikow w stosunku do placowki jest wprost porazajaca Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Popsute dzieci 23.10.16, 15:18 Nie wiem skąd wy macie takie dane . Większość tych dzieci nie znajduje domu , a co do adopcji zagranicznych nikt nie kontroluje co sie pózniej z tymi dziećmi dzieje i czy czasem adopcja nie miała na celu handlu organami . Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasolska Re: Popsute dzieci 23.10.16, 10:30 Nie byłam w stanie doczytać artykułu do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Popsute dzieci 23.10.16, 11:23 I jeszcze nasuwa mi się myśl, że jednak przymusowa sterylizacja w pewnych wypadkach powinna być wykonywana. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Popsute dzieci 23.10.16, 11:41 Tak, mnie też się tak wydaje. Sądy mogłyby decydować o sterylizacji, biorąc pod uwagę przeszłość i prognozy. Uderzyło mnie, że są tam również dzieci z ciąż niemonitorowanych - ile takich biedactw będzie, gdy ustawa zostanie zaostrzona? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Popsute dzieci 23.10.16, 12:22 tez tak mysle, bo skoro do ufnosci trafia kolejne dziecko tych samych rodzicow, czy tej samej matki, to jaka jest szansa, ze nastepne nie trafi? Odpowiedz Link Zgłoś
ciezka_cholera Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:03 Czy Wam, drogie Panie, kompletnie juz rozum odjelo? Jeszcze za malo mamy w Polsce nakazow i obowiazkow dotyczacych kobiet? Taka jestes pewna, ze Ciebie nikt nie wysterylizuje przymusowo, bo dojdzie do wniosku, ze nie jestes wystarczajaco dobrym rodzicem (albo z innych dowolnych wzgledow, ktore sad przyklepnie). Ucieczka od wolnosci w praktyce. I jakos nikt nie mruczy o przymusowej wazektomii, a patol plci meskiej moze wyprodukowac w ciagu roku duza liczbe potomkow, patolka tylko jedno - ale co tam, sterylizujmy na sile glupie baby. Sterylizacje lub spirale mozna takiej kobiecie (i odpowiednio wazektomie mezczyznie) zaproponowac jako opcje, ewentualnie na zachete i otarcie lez zaproponowac jednorazowa zapomoge (rodzina 1000-). Odpowiedz Link Zgłoś
albertynaa Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:18 Nie sprawdziła się jako matka to po kija jej płodność? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:22 Nie sprawdzi się jako pracownik to up...lmy rączki. Odpowiedz Link Zgłoś
albertynaa Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:25 Akurat muzułmanie nie mają z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:30 To się tam przenieś. Ja ci ciązy możliwośc wyboru możesz też dac się ubezwłasnowolnić, ktoś wtedy będzie o tobie decydował. Natomias bardzo ładnie proszę od min mojej macicy sie od....ć. Odpowiedz Link Zgłoś
albertynaa Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:36 Przesadzasz. Wystarczy zamieszkać w odpowiedniej strefie np w De, Francji, Belgii, GB. Skoro akceptowane jest wielożeństwo,pedofilia jako element kultury to kto wie co będzie w nieodległej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:40 Nie interesuje mnie co jest gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Popsute dzieci 23.10.16, 23:17 Gdzie w "De, Francji, Belgii, GB" akceptowana jest pedofilia jako element kultury, pleciugo? Odpowiedz Link Zgłoś
albertynaa Re: Popsute dzieci 24.10.16, 00:08 Chcesz powiedzieć, że wszyscy dorośli mężowie swoich mocno nieletnich żon siedzą w więzieniach? Arcyciekawe pani. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Popsute dzieci 24.10.16, 11:31 Ty wiesz,ze prawo szariatu w Niemczech nie obowiazku jetzt wiec oni wcale nie sa malzenstwo wg prawa.I owszem w przypadkach w ktorych stwierdza sie pedofilie taki pan trafia do wiezienia.Z reguly jednak one maja 16 a on kolo 29,a seks od 16 jest dozwolony Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Popsute dzieci 24.10.16, 11:32 Gdzie jest akceptowane wielozenstwo i pedofilia?wali ci calkiem z tego braku seksu Odpowiedz Link Zgłoś
ciezka_cholera Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:24 Serio uwazasz, ze ja sie martwie o plodnosc menelek i mi ich szkoda? Takie prawo to niewyobrazalny zamach na wolnosc wszystkich kobiet i trzeba byc slepym, zeby tego nie widziec. Jak chcesz, to niech sad decyduje o Twojej plodnosci, jesli nadmiar wolnosci Cie przytlacza, ja jednak wolalabym, zeby od mojej trzymal sie z daleka (i w jedna, i w druga strone). Odpowiedz Link Zgłoś
albertynaa Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:31 Taak trzeba być ślepym na te nieszczęsne istoty z ww artykułu poczęte w pijackim widzie. Jedna z matek była w 9 (!!) ciąży. Dzieci mają rodzeństwo nawet w tym samym ośrodku. Skoro kobieta sama nie potrafi nad sobą zapanować w TAKIM przypadku trzeba to zrobić za nią. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Popsute dzieci 23.10.16, 14:34 Nie - trzeba kolejno: zająć się takimi dziećmi zajać się takimi rodzinami edukować społeczeństwo juz od podstawówki zapewniać darmową antykoncepcję i do niej namawiac a nie zniechęcać. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Popsute dzieci 23.10.16, 15:06 ciezka_cholera- rozumiem Twój punkt widzenia i powiem tak- jak dla mnie może być wazektomia. Mam w okolicy takie rodzeństwo, dwie siostry, które mieszkają z dwoma braćmi. Panie są lekko upośledzone, panowie trunkowi. Jakieś dwa lata temu mieli już na koncie sześcioro dzieci, każde w placówce opiekuńczej lub w rodzinie zastępczej i kolejny maluch był w drodze. Jak to rozwiązać? To są osoby dorosłe, prawa w żaden sposób nie łamią. Mają w dudzie edukację, środków anty nie ogarniają. Odpowiedz Link Zgłoś
albertynaa Re: Popsute dzieci 23.10.16, 15:10 mid.week Bredzisz o idealnym świecie, w którym żyją idealni ludzie. To się nie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Popsute dzieci 23.10.16, 15:36 Nic się nie sprawdza w 100%. Zawsze beda biedne, chore, porzucane dzieci. Można temu usiłowac zapobiegać przez pomoc i edukację lub przymusowymi sterylkami. O ile edukcja i opieka nad rodzinami dysfunkcyjnymi może zapobiegać rodzeniu się niechcianych dzieci, o tyle nakaz sterylizacji moze mieć miejsce dopiero jak już 2, 3 (gdzie ustalimy granice?) trafi do ośrodka. Dodatkowo jest kolejnym obszarem do nadużyć, kolejną strefą ubezwłasnowolnienia kobiet, bo oczywiste jest że tatusiom nikt niczego obcinać nie ma zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: Popsute dzieci 24.10.16, 09:00 Szczerze mówiąc, to na poziomie emocji też jestem za ubezpłodnieniem takich rodziców (najlepiej obojga, żeby w innej konfiguracji też dzieci nie robili). Natomiast faktycznie na poziomie myślenia widzę, że może to być niebezpieczne - pole do nadużyć i zabierania wolności piękne. Natomiast podoba mi się pomysł "przekupienia" takich rodziców - darmowa sterylka+zapomoga 1000zł, powinno chwycić, a dla Państwa to koszt żaden w porównaniu z wychowywaniem kolejnych "sierot", które mają rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Popsute dzieci 23.10.16, 22:36 > Takie prawo to niewyobrazalny zamach na wolnosc wszystkich kobiet i trzeba byc slepym, > zeby tego nie widziec. Oczywiście, że nie powinno być takiego prawa. Natomiast ja jestem za płaceniem za sterylizację. Wazektomia to prosty, tani i szybki zabieg, a tysiak czy dwa to znacznie mniej, niż wydaje mops na kolejne zaniedbane czy upośledzone dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Popsute dzieci 24.10.16, 00:14 albertynaa napisała: > Nie sprawdziła się jako matka to po kija jej płodność? A ojcu po kij płodność skoro sie nie interesuje i wali głowa dziecka w ścianę Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Popsute dzieci 24.10.16, 00:03 I jeszcze nasuwa mi się myśl, że jednak przymusowa sterylizacja w pewnych wypadkach powinna być wykonywana. Jak to przymusowa!!!!! A gdzie moja macica, moj wybor!!!! One chce rodzic takie popsute dzieci ich prawo, jak prawo do aborcji czy decydowania o sobie. Wiec wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Popsute dzieci 24.10.16, 09:17 A tym co chwycili dziecko i uderzyli nim o ścianę to chyba tylko przymusowe obcięcie rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Popsute dzieci 24.10.16, 10:38 Zadziwia mnie , że większość osób traktuje takie sytuacje jako ewenement podczas gdy jest to dość częsta norma w rodzinach patologicznych, a takowych niestety jest bardzo dużo. Tak samo jak dziwi mnie stwierdzenie, że takie dzieci szybko trafiają do adopcji podczas gdy takie dzieci bardzo rzadko znajdują dom, a większość rodziców takich dzieci nie ma odebranych praw rodzicielskich tylko ograniczone prawa rodzicielskie. Nie wiem czy wy żyjecie w świecie alternatywnym, czy może chodząc po mieście jesteście tak bardzo skupione na zakupach, że nie zauważacie otaczającej was rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Popsute dzieci 24.10.16, 12:04 Podpinasz się pod moją wypowiedź, więc to do mnie? Nigdzie nie pisałam o normie czy ewenemencie. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Popsute dzieci 23.10.16, 23:04 Po co ja to przeczytałam Ciekawi mnie tylko czy w jakichkolwiek bazach jest odnotowane, że dzieci są w placówkach i czy takie ścierwa nie dostają 500+. Znając jakość przepływu informacji pomiędzy komórkami w różnych urzędach - śmiem wątpić. Odpowiedz Link Zgłoś
valtho Re: Popsute dzieci 24.10.16, 08:51 Znam bardzo dobrze ten ośrodek jeszcze z czasów, gdy byly tam też zdrowe dzieci do adopcji. Zawsze były też chore i pracownicy dokładali wszelkich starań, żeby jak najwięcej z nich trafiło do adopcji. Najczęściej te najbardziej chore trafiały do adopcji zagranicznych. Gdy nawet na to nie było szansy, dzieci często trafiały do rodzin zastępczych w Polsce. Absolutną ostatecznością były domy opieki. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Popsute dzieci 24.10.16, 09:25 Tu jest fb ośrodka, jakby ktoś chciał pomóc. www.facebook.com/Porzucone-tylko-raz-321527981294711/?fref=ts Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Popsute dzieci 24.10.16, 12:02 oni mają swój profil na FB "porzucone tylko raz" , zajrzyjcie tam wciaz działają bo b. duzo ludzi ich wspiera , robią doskonałą robotę , i alezy im sie wszystko co dobre pomagajacie , chocby 1% podatku Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Popsute dzieci 24.10.16, 14:02 O co chodzi z zakupem łóżeczek na ich stronie? 12zł? Któraś pomagała im? Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Popsute dzieci 24.10.16, 14:05 po porostu sponsorujesz utrzymanie takiego łóżeczka ( czyli dziecka w nim) Odpowiedz Link Zgłoś
mickie01 Re: Popsute dzieci 05.11.16, 20:16 Czy ktoś wie co się obecnie dzieje z tym Mikołajem ktory został skatowany przez własnego ojca? Ukończył 3 lata wiec niet jest juz w Ufności. .. Odpowiedz Link Zgłoś