Dodaj do ulubionych

Aż się dziwie...

01.11.16, 12:11
..że ktoś tu dziś jest. Wydawało mi się, że wszyscy powinni wyskoczyć na popcorn, watę cukrową czy ewentualnie kiełbaski (smoleńskie) serwowane pod cmentarzem.

Nie idziecie? Pytanie do tych co zostali wink
Obserwuj wątek
    • jaulfa Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:13
      Nie trzeba siedzieć w domu, żeby korzystać z forum ... 😊
    • livia.kalina Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:14
      Idę wieczorem z dziećmi. Maż niestety w delegacji. Cmentarz mamy bardzo blisko - 15 minut spacerem. Dzieci bardzo lubią takie wieczorne wyjście - jest pięknie, spokojnie, nostalgicznie. Na pewno spotkamy kogoś z rodziny bo to bardzo duża rodzinasmile Zamienimy parę słów.

Starszy syn zaraz leci z kolega do kina to będzie i popcornsmile
    • thea19 Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:14
      idziecie ale nie musicie jechac 200km, nie musicie tez sterczec 3h przy pomniku bo inni stercza. chodzicie na cmentarz regularnie wiec nie czujecie wewnetrznej presji pt: co siasiedzi powiedza.
    • wuika Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:15
      Byłam dwa dni temu. Nie miałam ochoty stać dzisiaj w korkach i przeciskać się przez tłumy ludzi.
    • liliawodna222 Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:16
      Jestem przeziębiona i żadna siła nie wyciągnie mnie z domu.
    • mamma_2012 Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:16
      Unikam cmentarzy pierwszego listopada. Od wielu lat jeżdżę kilka dni wcześniej, a pierwszego ewentualnie późnym wieczorem na jeden, jeżeli jest ładna pogoda. W tym roku jeszcze nie byłam, pojadę za kilka dni.
    • tereska.z.bombaju Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:18
      Pogoda kijowa, córka dochodzi do siebie po chorobie, mąż w nagłej delegacji.
      Siedzimy zatem w domu, przed tv i tabletem
    • cauliflowerpl Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:18
      Nie mam zmarłych w okolicy.
      Na cmentarzu byłam z ciekawości rok temu, niezbyt atrakcyjnie.
      Czekam aż się mgła podniesie (o, a'propos Smoleńska) i udaję się do winnic na jesienne zdjęcia.
    • echtom Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:20
      Idę za chwilę - zwykle zajmuje mi to z dojazdem ok. 2 h, nie cały dzień.
    • best_bej Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:21
      Nie chodzę na cmentarze
    • lilyrush Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:22
      niektórzy mieszkają tam, gdzie nie na żadnego święta i są w pracy
    • niennte Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:22
      Byłam w niedzielę, idę za pół godziny.
    • leanne_paul_piper Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:22
      Nigdzie nie idę.
      Uwielbiam 1 listopada, bo mogę odpocząć, wyspać się, zrelaksować.
      Generalnie nawet nie zdawałam sobie sprawy, że jestem tak zmęczona pracą, obowiązkami. Dopiero wczoraj korzystając z przedłużonego weekendu nareszcie się dospałam. I wróciła mi ochota na seks. Dziękować bogu za wyrozumiałego partnera, bo on to się ze mną ma.
      Tak że w moim przypadku 1 listopad celebruję jako święto żywychwink.
    • kropkacom Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:28
      Na groby bliskich nie jeżdżę, bo za daleko. W tym roku na miejscowym, moim ulubionym cmentarzu byłam już wcześniej tongue_out Mąż się śmieje, że jestem nekrofilem, bo wpadam tam kilka razy do roku. Z aparatem fotograficznym w ręce.
      • echtom Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 15:38
        Jak ja Cię rozumiem smile Też uwielbiam cmentarze i gdy jestem gdzieś turystycznie, staram się tam zaglądać. Z lubelskiego cmentarza trzech wyznań koleżanka wyciągała mnie prawie siłą.
    • miss_fahrenheit Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:32
      Byłam wczoraj. Dzisiejszy wieczór zamierzam spędzić z książką i filmami.
      • solejrolia Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 13:14
        A co czytasz?
        Ja mam Harrego Pottera od tygodnia lezy pod reka a nie mialam kiedy przeczytać sad

Znachor będzie!
        (jak co roku, zdziwiłbym się gdyby nie było tego filmu w tv wink)
        • ira_08 Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 15:37
          Nie czytaj tego. Jak słaby ff.
          • ira_08 Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 15:37
            ira_08 napisał(a):

> Nie czytaj tego. Jak słaby ff.
        • miss_fahrenheit Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 15:43
          A nadrabiam zaległości - S. Sontag "Dzienniki" smile
        • default Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 19:38
          Wszystkich Swietych bez Znachora w tv byloby niewazne ☺
    • mikams75 Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:34
      nie mam wolnego dzisiaj.
    • anika772 Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:53
      Mam trzy cmentarze do odwiedzenia- jeden 40 km od domu, drugi 15 km, a trzeci 2 km. Także luzik. Jeszcze dwa do odwiedzenia, ten najładniejszy wieczorem i mam zamiar pokazać go cudzoziemce która nigdy polskiego cmentarza 1 listopada nie widziała.
      • echtom Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 15:34
        Wrzuciłam dziś zdjęcie cmentarza w dzień i cmentarza w nocy na stronę międzynarodowej grupy na FB, niektórzy nawet zazdroszczą smile
    • milva24 Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 12:58
      Forum mam w telefonie i właśnie jadę na cmentarz. Zapalimy znicze, chwilę podumamy nad ulotnością życia ludzkiego i do rodziny na obiad.
    • solejrolia Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 13:10
      Już byliśmy.
      (Do tego czasu to można obliczyć ze 3 cmentarze )
    • mamakasienki1 Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 13:25
      Mąż wyjechał, a ja z chorymi dziećmi sad Mieszkanie ogarnięte, dzieci nakarmione, to się rozgrzeszam i siedzę tutaj smile
    • thank_you Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 14:05
      Syn obudził się dziś z ospą, więc czekam na zmianę - na cmentarze pojadę wieczorem, czekam na zmianę przy dziecku. smile
    • heca7 Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 14:23
      Dziś odpoczywam wink Wczoraj byłam na cmentarzu. Syn dziś pojechał z dziadkiem na drugi cmentarz. Nooo tam to zrobili obchód- kasztany, pańskie skórki i obwarzanki. Wrócili przed chwilą.
      Najpierw idę na cmentarz a potem wychodząc kupuję pańską skórkę. Tak robili moi rodzice i moi dziadkowie- czy pradziadkowie nie wiem, muszę się zapytać rodziców. Za to nikogo w futrze ani kożuchu wink Aż się dziwię jak to kiedyś zimno na 1 listopada bywało bo pamiętam nawet śnieg na cmentarzu.
    • stephanie.plum Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 15:52
      co to są kiełbaski smoleńskie?
    • mid.week Re: Aż się dziwie... 01.11.16, 19:32
      Byłam. Pod cmentarzem nie było ani waty ani popcornu ani kiełbasek. Jestem oburzona!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka